מעבר מנספרסו למכונה אוטומטית - זקוק לייעוץ

פורום מכונות קפה אוטומטיות, מכונות קפה פודים ומכונות קפה לקפסולות נספרסו ותואמות
שלח תגובה
idfht פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 151
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #1 

היי,

אני משתמש כרגע במכונת פיקסי של נספרסו עם קפסולות של נספרסו (פחות אהבנו את החילופיות). אני מעריך שאנו משתמשים בכ-1400-1500 קפסולות בשנה. המכונה משמשת לאספרסו קצר או לאספרסו ארוך + חלב חם - לא מקציפים חלב אף פעם. מרוצים בגדול מהטעם, מרוצים מקלות ההפעלה - אבל פחות מרוצה מהעלות של הקפסולות לעומת פולי קפה (5000 ש"ח בשנה לעומת בערך חצי בפולים).

חשבתי להחליף למכונה אוטומטית, ובעקבות קריאה פה חשבתי על הזמנה מ-amazon.de, וספציפית על SAECO HD8751/11 (לינק ). אני גמיש יחסית, ואם מכונה בעוד 100 יורו תיתן תוצאות משמעותית יותר טובות בטעם (אספרסו) אעדיף להחליף.

אשמח לשמוע דעות:

1. האם יהיה שינוי לרעה בטעם הקפה לעומת נספרסו?
2. האם עדיפה מכונה אחרת?
3. איזה פולים מומלץ לקנות למכונה מסוג כזה?

תודה,
עידו

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #2 

1. עיניין של טעם והדעות חלוקות בעניין של מה עדיף. אתה חייב לטעום מספר תערובות במכונה כזו ולהחליט לבד.
2. מה התקציב? האם אתה מכליל את עלות המכונה בהוצאה השנתית? דו שנתית?
3. ראה סעיף 1.

עוד נקודה ששווה לקחת בחשבון הוא שבעוד בנספרסו אתה יכול להחזיק מספר טעמים במקביל, במכונה אוטומאטית זה לא ממש פרקטי. לא בטוח שזה רלוונטי אליך, אבל נקודה למחשבה.
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

idfht פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #3 

תודה רבה על התגובה המהירה, והנקודה שציינת.

כרגע אני משתמש בפיקסי שקניתי לפני כ-3 שנים. המחיר שלה זניח לגמרי לעומת הקפסולות כשמחשבים על פני מספר שנים. לצורך העניין 4000 ש"ח זה העלות השנתית הכוללת בהנחה שאני מחליף מכונת נספרסו פעם ב-3-4 שנים (החישוב למעלה היה שגוי. אופס.)

לגבי מכונה חדשה, אני חושב להוציא עד 3000 ש"ח, אבל אם יש מכונה עם תוצאות טובות ב-2000 ש"ח או 2500 ש"ח, כנראה אבחר בהן. המכונה בלינק שצירפתי עולה 1710 ש"ח כולל משלוח ומיסים. הרמה של נספרסו הייתה מבחינתי טובה - לא אספרסו של בית קפה, אבל עדיין טעים. מכונה אוטומטית שתשיג תוצאות דומות תספק אותי בהחלט.

אגב - יש מקום שבו אפשר לנסות אספרסו ממכונות אוטומטיות?

Chura
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4777
נתן תודות: 162 פעמים
קיבל תודות: 278 פעמים

שליחה #4 

תוכל לתנסות במכונה בכל חנות קפה בארץ, למשל קופי טיים ברמת החייל, אמיגו ברחבי הארץ ועוד.
תתקשר תשאל איזה מכונות יש מחוברות ועובדות, אני מניח שהSaeco או דומה לה יהיו בהדגמה עקב הפופולריות שלהן.
Configure Terminal
Write Erase
reload
(6)

galitsalamon
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 3
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #5 

הי,
אני גם חושבת על לרכוש מכונת קפה אוטומטית והתרשמתי ממכונת קפה של סאקו.
מאוד מפתה לקנות מכונת נספרסו ובכלל יש מבצעים מפתים מאוד עם החזר של קפסולות
ושעושים חישוב באמת מגיע לסכומים גדולים מאוד!!!!
אני גם מצטרפת לשאלה של עידו אבל אני חוששת לקנות דרך האינטרנט והייתי בסניף בכפר סבא (ספורה)
של מכונות קפה... הלכתי לאיבוד עם כל הסוגים והתקציב הוא עד 2000 שקלים
מה שמאוד התרשמתי מהמכונה של יורה אבל הבעיה היא שמדובר במכונה יקרה מאוד בסביבות ה4000 שקלים.
האם החברה של סאקו מומלצת? בהדגמה של המכונה הקצף ממש לא יצא טוב וזה גרם לי לחשוב פעמיים
המוכרת אמרה לי שזה בגלל שהמכונה צריכה קצת ניקוי ....נראה לי קצת מחשיד.
אודה להתייחסות

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #6 

ממליץ לקפוץ לחנות Secreto של חבר האתר @shtud, יש לו מגוון מכונות קפסולות, אוטומאטיות וגם קליה עצמית במחירים שווים.
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

Chura
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4777
נתן תודות: 162 פעמים
קיבל תודות: 278 פעמים

שליחה #7 

גלית, אכן הקצף במכונות אלו קצת שונה ממה שאתה מכירה בבתי קפה, אבל עם קצת תירגול והכרה של היכולות אפשר להגיע למשהו בסדר.
אגב, בנספרסו לא תקבלי משהו יותר טוב.

תהנו :)
Configure Terminal
Write Erase
reload
(6)

udilo
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 182
נתן תודות: 19 פעמים
קיבל תודות: 30 פעמים

שליחה #8 

אם זה עוזר כרפרנס - יש לי במשרד חודש HD8763 אוטומטית של סאקו שהגיעה מאמאזון גרמניה - עשתה כ 500 כוסות בהצלחה. (בערך 2700 ש"ח כולל הכל עד למשרד)
נכון שצריך לשמור על ניקיון, ויש הוראות ניקוי יומיות, שבועיות, וחודשיות, אני מתאר לעצמי שבכל מכונה זה כך.
היא מקבלת אצלנו מים רכים ממרכך 8 ליטר.

·

galitsalamon
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 3
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #9 

מצד 1 אני רוצה מכונה טובה ומצד 2 מתבאסת להשקיע סכום כסף גדול (בנספרסו מפתה שהשקעה לא כזו גדולה).
הציעו לי Saeco Minuto Espresso חדשה ב2900 האם כדאי?
עדיין מפנטזת על יורה 9

udilo
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 182
נתן תודות: 19 פעמים
קיבל תודות: 30 פעמים

שליחה #10 

המינוטו אספרסו לא נותן קפוצ'ינו בלחיצת כפתור, לעומת המכונה שציינתי, HD8763, (מינוטו קפוציינו) שנותן, ועלה מאמזון 2700.
לגבי איכות ההקצפה וכו' - אין תחליף לראות ולהשוות.
·

idfht פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #11 

הלכתי היום לנסות את המכונה (saeco intellia) בספורה. המכונה לא כווננה בחנות (הם השאירו את דרגת הטחינה כמו שמגיעה מהיצרן, איפהשהוא באמצע הסקלה). הקפה בהחלט היה יפה - קרמה מרשימה, נוזל כהה וכו' (החל מהכוס השנייה והלאה - הראשונה הייתה קצת דלוחה). אבל, הקפה היה חומצי למדי (יותר ממה שאני רגיל, קצת מזכיר אספרסו בארה"ב) ברמה שזה הפריע.

האם זה אופייני למכונות אוטומטיות או למכונה הזו באופן ספציפי? האם יש דרך להמנע מזה - כיוון שונה של המכונה, משהו אחר? לצורך העניין נראה לי שלאחר הקנייה אני אזמין מ-Negro פולים - האם יש בחירה של פולים שתיפטר מהטעם הזה?

המוכרת בחנות חזרה כמה פעמים על זה ש"מכונה משפיעה רק על המבנה של הקפה: טקסטורה, קרמה, וכו'. הטעם הוא בעיקר פונקציה של הפולים". זה נכון? נשמע טיפה מפוקפק. גם לא הייתי רוצה לקנות מכונה לפני שטעמתי כוס קפה אחת ממנה שממש אהבתי - ובחנות זה לא הצליח. הקפה באמת היה בנוי יפה - אבל הטעם חומצי יותר ממה שאני אוהב.

avivv
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 410
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 32 פעמים

שליחה #12 

כולם בפורום הולכים על ה-saeco מאמזון אבל לא הבנתי למה אף אחד לא מדבר על המליטה שעד כמה שאני יודע נחשבת מכונה טובה יותר וגם אותה ניתן לשלוח לארץ.

nimitzg
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
תגובות: 2060
נתן תודות: 460 פעמים
קיבל תודות: 239 פעמים

שליחה #13 

מניסיון הייתי ממליץ לך לחפש gagia Berra או saeco syntia משומשת (תקציב 3000 ש״ח).
וקונה קפה קלוי מבית קליה כזה או אחר (לפי הטעם).
עם קפה ארי קשה לק פסולות להתחרות (למרות שנספרו מגיעים לטעם לא רע אבל לא באמתטעם של קפה טרי)

קח בחשבון שלמכונות האלה יש צורך בעלות תחזוקה מסויימת לדעתי פעם ב 3 שנים צפה לתיקון בעלות 500 ש״חש״ח
"Cigars change thoughts into dreams."
(Victor Marie Hugo 1802-1885)

doron_boogie
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 958
נתן תודות: 94 פעמים
קיבל תודות: 69 פעמים

שליחה #14 

idofeld כתב: המוכרת בחנות חזרה כמה פעמים על זה ש"מכונה משפיעה רק על המבנה של הקפה: טקסטורה, קרמה, וכו'. הטעם הוא בעיקר פונקציה של הפולים". זה נכון? נשמע טיפה מפוקפק. גם לא הייתי רוצה לקנות מכונה לפני שטעמתי כוס קפה אחת ממנה שממש אהבתי - ובחנות זה לא הצליח. הקפה באמת היה בנוי יפה - אבל הטעם חומצי יותר ממה שאני אוהב.
...
·

אין דבר כזה, קודם כל מכונות שונות עובדות בצורה שונה ולכן הטעם יהיה שונה. דבר נוסף וחשוב אף יותר הוא פרופיל החליטה: טמפרטורה, כיול מטחנה לזרימה נכונה של הקפה, דחיסה נכונה, זמן חליטה וכו'.

רוב הסיכויים שאם הקפה בחנות היה טרי ואיכותי, הסיבה לטעם החמוץ היא טחינה עבה מדי שחולטת את הקפה מהר מדי. אני לא מכיר מספיק מכונות אוטומאטיות וכמה פרמטרים קבועים מראש ועם כמה אפשר לשחק, אבל בכל מקרה לא הייתי פוסל רק בגלל תוצאה לא איכותית בחנות - במיוחד אם המוכר לא מספיק מבין מה צריך לשנות כדי לקבל תוצאה טובה יותר.

שלח תגובה

חזור אל “מכונות אוטומטיות, פודים וקפסולות”