האם באמת קיים גודל אופטימלי ביחס למרחק?
-
denis29
- חבר ותיק

- תגובות: 2759
- נתן תודות: 6 פעמים
- קיבל תודות: 47 פעמים
הסיפור הוא כזה, סיפרתי לאמא שלי שאני רוצה לקחת את ה42" מסלון, לחדר, מרחק הצפיה בסלון הוא 3.2 מטר, לפי מספר
חיפושים ברשת, נראה שזה הגודל האופטימאלי, או שזה בעצם הגודל המינמאלי? אמרתי שאני רוצה להביא 50" פלסמה,
פשוט כי הטלוויזיה הקיימת גם היא פלסמה, ואני לא יחליף את זה בשום LED, אז היא התחילה להריב איתי שלא יעשה מהסלון, עולם קולנוע...WTF? מדדתי את הבדל, ויוצה שבגובה המסך יהיה גדול ב 9ס"מ, ורחב ב 16.4ס"מ, האם זה באמת כזה הבדל רציני? אני פשוט לא מצליח להסביר לה שאין גבול לגודל המסך, שאני דבר כזה מסך גדול מידי, שקניתי 42 לפני קימת 4 שנים, הרגיש לי גדול במעבר מ 29" CRT, אבל לאחר מספר חודשים הבנתי שחבל שלא לקחתי 50", בטח לכולם זה ככה, אני לא בה להחרות פה בגודל חח, אבל אם כבר לקנות עוד מסך פלסמה, אז לפחות להינות מגודל יותר גדול כדי להינות עוד כמה שנים מהטכנולוגיה הזאת, כי כמו שכולם יודעים מפסיקים ביצור שלה, או שכבר הפסיקו, רק LG הציגו מספר דגמי 2014, ולא צפוי עוד ממה שכולם אומרים.
חיפושים ברשת, נראה שזה הגודל האופטימאלי, או שזה בעצם הגודל המינמאלי? אמרתי שאני רוצה להביא 50" פלסמה,
פשוט כי הטלוויזיה הקיימת גם היא פלסמה, ואני לא יחליף את זה בשום LED, אז היא התחילה להריב איתי שלא יעשה מהסלון, עולם קולנוע...WTF? מדדתי את הבדל, ויוצה שבגובה המסך יהיה גדול ב 9ס"מ, ורחב ב 16.4ס"מ, האם זה באמת כזה הבדל רציני? אני פשוט לא מצליח להסביר לה שאין גבול לגודל המסך, שאני דבר כזה מסך גדול מידי, שקניתי 42 לפני קימת 4 שנים, הרגיש לי גדול במעבר מ 29" CRT, אבל לאחר מספר חודשים הבנתי שחבל שלא לקחתי 50", בטח לכולם זה ככה, אני לא בה להחרות פה בגודל חח, אבל אם כבר לקנות עוד מסך פלסמה, אז לפחות להינות מגודל יותר גדול כדי להינות עוד כמה שנים מהטכנולוגיה הזאת, כי כמו שכולם יודעים מפסיקים ביצור שלה, או שכבר הפסיקו, רק LG הציגו מספר דגמי 2014, ולא צפוי עוד ממה שכולם אומרים.
" ... We can do nothing but to see the times go by in the path which God has chosen ... "
אני משער שיש דבר כזה "גדול מדי". אם אתה לא מצליח לראות את כל התמונה במבט אחד ואתה מפספס דברים כשמה שקורה על המסך עובר הלאה. אבל לא קל להגיע ל"גדול מדי" עם מרחק של 3 מטר, ו-50" בטח לא עונה להגדרה.
אם רק היה כל כך קל להפוך סלון לאולם קולנוע...
אם רק היה כל כך קל להפוך סלון לאולם קולנוע...
-
denis29
- חבר ותיק

לפי מחשבון בכמה אתרים, 42 ל 3.2 מטר זה המרחק המקסימלי לגודל הזה, ובאמת שהמסך לא מרגיש לי גדול בכלל, כלומר 50" יהיה פה סבבה,
ואני קונה מסך אם שוליים דקים כמו הנוככי, אז 9ס"מ תוספת לגובה ו 16ס"מ לרוחב לא כזה הרבה, וכמו שאמרתי, אם כבר עוד מסך פלסמה, אז להינות הגודל קצת יותר גדול, הסלון הוא רחב אם זה משנה? או שכל מה שמשנה זה רק המרחק מהטלוויזיה? ואני גם לא חושב ש מסך 50" וסט רמקולים 3WAY של microlab, זה חח עולם קולנוע. יש רק דבר אחד קטן שטיפה מדעיג אותי, גודל הפיקסלים, ב 50" הפיקסלים גדולים מ 42", אבל השאלה אם איכות הSD תראה פחות טוב? או שאם מדובר בפלסמה, אז לא ירגיש ממש הבדל?
ואני קונה מסך אם שוליים דקים כמו הנוככי, אז 9ס"מ תוספת לגובה ו 16ס"מ לרוחב לא כזה הרבה, וכמו שאמרתי, אם כבר עוד מסך פלסמה, אז להינות הגודל קצת יותר גדול, הסלון הוא רחב אם זה משנה? או שכל מה שמשנה זה רק המרחק מהטלוויזיה? ואני גם לא חושב ש מסך 50" וסט רמקולים 3WAY של microlab, זה חח עולם קולנוע. יש רק דבר אחד קטן שטיפה מדעיג אותי, גודל הפיקסלים, ב 50" הפיקסלים גדולים מ 42", אבל השאלה אם איכות הSD תראה פחות טוב? או שאם מדובר בפלסמה, אז לא ירגיש ממש הבדל?
" ... We can do nothing but to see the times go by in the path which God has chosen ... "
- טלHD
- גורו

- תגובות: 14359
- נתן תודות: 991 פעמים
- קיבל תודות: 1220 פעמים
גם אם תצפה במסך 720p ממרחק 3 מטר יהיה קשה עד בלתי אפשרי לראות הבדל למסך FHD 1080.
ולכן 50" למרחק גדול מ 3 מטר יהיה טוב יותר מכל 42"... איכותית ככל שתהיה.
לא יודע איפה ראית המלצה ל 42" ל 3 מטר... אבל זה ממש לא נכון.
ההמלצה שלי למעל 3 מטר היא מסך 55 מינימום.
ולכן 50" למרחק גדול מ 3 מטר יהיה טוב יותר מכל 42"... איכותית ככל שתהיה.
לא יודע איפה ראית המלצה ל 42" ל 3 מטר... אבל זה ממש לא נכון.
ההמלצה שלי למעל 3 מטר היא מסך 55 מינימום.
- claudia5
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4216
- נתן תודות: 1659 פעמים
- קיבל תודות: 558 פעמים
כמה שיותר גדול זה טוב יותר לצפייה בתכנים איכותיים.
-
denis29
- חבר ותיק

אז שאלה מקבילה, ה 42 תמוקם בחדר 3.5 על 2.7, כאשר המרחק יהיה 3.5? האם היא תרגיש לי גדולה מידי, בגלל רוחב 2.7? או שרוחב החדר לא חשוב פה?
שמע, עד שלא תנסה באמת לא תדע ולא יעזרו כל החישובים או קרטון לדמות את הגודל וכו'.
מניסיוני האישי 50" ממרחק של קצת פחות מ2.5 מטר נתן תמונה בגודל פצצה, פשוט מדהים.
אגב לראיה אנשים פותחים מקרנים בסלון 120" למרחק של בין 4 ל5 מטר...
לדעתי אם השיקול הוא רק גודל תמונה, כך הכי גדול בהתאם לסכום אותו אתה מוכן להשקיע.
כל שיקול אחר כמו להפוך את הסלון לקולנוע הוא כנראה לגיטימי מצד בעלת הבית אבל לא רלוונטי לדיון של "תמונה גדולה מידי".
מניסיוני האישי 50" ממרחק של קצת פחות מ2.5 מטר נתן תמונה בגודל פצצה, פשוט מדהים.
אגב לראיה אנשים פותחים מקרנים בסלון 120" למרחק של בין 4 ל5 מטר...
לדעתי אם השיקול הוא רק גודל תמונה, כך הכי גדול בהתאם לסכום אותו אתה מוכן להשקיע.
כל שיקול אחר כמו להפוך את הסלון לקולנוע הוא כנראה לגיטימי מצד בעלת הבית אבל לא רלוונטי לדיון של "תמונה גדולה מידי".
תראה החישוב שהרוב עושים הוא מרחק צפייה במטרים *15, כלומר למרחק של 3.2, הגודל האידיאלי יהיה 48..
לי בסלון יש 55״ על מרחק של 3.7, ואני לא מרגיש צורך במסך גדול יותר..
החוכמה בסוף היא לא לקנות מסך גדול ככל האפשר, אלא גדול בהתאם למרחק הצפייה ולנוחות, וממול שיהיה איכותי.
אם אתה רוצה מסך טוב וגדול, לך על סוני w8 למינהן ב50״, או 48ua6400 של סמסונג או lb679 של lg
לי בסלון יש 55״ על מרחק של 3.7, ואני לא מרגיש צורך במסך גדול יותר..
החוכמה בסוף היא לא לקנות מסך גדול ככל האפשר, אלא גדול בהתאם למרחק הצפייה ולנוחות, וממול שיהיה איכותי.
אם אתה רוצה מסך טוב וגדול, לך על סוני w8 למינהן ב50״, או 48ua6400 של סמסונג או lb679 של lg
- kingikra
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8141
- נתן תודות: 355 פעמים
- קיבל תודות: 249 פעמים
התשובה הפשוטה היא לא. כולם פה כותבים שלמרחק X צריך Y אינטשים ואז יש פה חברה כמוני עם מקרנים שמציגים על מסכי 100+ אינטש במרחק ישיבה של 3-5 מטר.
התשובה הטכנית, כפי שמישהו פה הזכיר, היא שבמרחק מסויים עם גודל "קטן מידי" לא תוכל להבחין בהדלי האיכות בין שתי רזולוציות שונות.
התשובה הטכנית, כפי שמישהו פה הזכיר, היא שבמרחק מסויים עם גודל "קטן מידי" לא תוכל להבחין בהדלי האיכות בין שתי רזולוציות שונות.
- freedom_il
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2159
- נתן תודות: 80 פעמים
- קיבל תודות: 196 פעמים
אין תשובה חד משמעית אבל יש כיוון כללי.
אני מציע לך לקרוא את הערך הזה בוויקיפדיה: http://en.wikipedia.org/wiki/Optimum_HD ... g_distance
אני יושב במרחק דומה לשלך ממסך בגודל 55" וגם 60" היה נכנס שם יופי (לדוגמא, כשהמסך הגיע, אשתי שחששה מהגודל אמרה אחרי יומיים: "אז למה בסוף לא קנינו 60"?").
אני מציע לך לקרוא את הערך הזה בוויקיפדיה: http://en.wikipedia.org/wiki/Optimum_HD ... g_distance
אני יושב במרחק דומה לשלך ממסך בגודל 55" וגם 60" היה נכנס שם יופי (לדוגמא, כשהמסך הגיע, אשתי שחששה מהגודל אמרה אחרי יומיים: "אז למה בסוף לא קנינו 60"?").