לאחר שנים של נאמנות ואהבה רבה לסטרימרים (למעשה התחום שגרם לי להכיר את הפורום הנפלא הזה), החלטתי להתגייר ל HTPC. פשוט בעידן ה XBMC, וקלות התפעול של המערכות, עושה את הסטרימרים הקלאסים לזן הולך ונכחד.
ברצוני להרכיב HTPC מלא, אשר יהיה גם NAS והתוכן יהיה מרוכז בו. זו דרך אגב השאלה הראשונה. האם זה נכון להשתמש ב HTPC גם להורדות?
אני ישים עליו SDD למע' הפעלה (8.1 WIN) ותוכנות וברצוני להכניס אליו HDD אחד או שניים.
הדגם שמצא חן בעיני הוא הדגם שמומלץ במפרטי ה-HTPC המומלצים לחורף 2014 בתקציב של 1600-2000 ש"ח, או הדגם שמפורסם ב IVORY כאן .
להלן הפירוט
- מארז
/u] INWIN דגם BK623
מבחינת גודל הוא מצוין לי. האם הספק כוח הכלול IN-WIN 300W 80+ Bronze מספיק?
למרות שכרגע אין לי 3D, כנראה בעתיד אשדרג. פרט לכך המחשב ישמש גם להפעלת תוכנות קלות כמו TOTALMEDIA TEHATER ומשחקים לא כבדים. האם שווה להשקיע ב i5?
- לוח אם
/u]
כאן המפרטים באים עם 2 אפשרויות: Gigabyte דגם GA-B85-HD3 או Asus דגם H81M-A
לא ברור לי מה ההבדלים ביניהם? ה-85 כולל כרטיס מסך מובנה Intel® HD Graphics 4600. ה-81 כולל כרטיס מסך מובנה Intel® HD Graphics 4400. האם כרטיס זה מספיק או כדאי לשדרג? כאמור השימשים הם 80% מדיה (סרטים באיכות מירבית/מוזיקה/תמונות), ומעט משחקים ללא גפריקה 'מפוצצת'. אין לי צורך בסאונד SPDIF, רק HDMI שיצא למגבר 5.1
- דיסק קשיח: כאמור SSD. לדעתי יספיק לי ה SanDisk 64GB . האם כדאי חברה אחרת?
- זכרון פנימי: Kingston 2X4GB DDR3 1600MHz
ברצוני גם להתאים לו שלט. חשבתי לכיוון ה One For All.
האם החלקים מותאמים? יש משהו שכדאי לשדרג/להשמיט?
התקציב עד 2000 ש"ח. אפשר לחרוג, אך מעדיף שלא.
תודה מראש על העזרה וסליחה על החפירה הארוכה. פשוט העדפתי להכניס הכל בשרשור מרוכז אחד