עיבוד תמונה דרך המגבר
לאחרונה התחדשתי במגבר של פיוניר מדגם VSX329K.
לאחר שחיברתי את הממיר למגבר עם HDMI ומהמגבר הוצאתי כבל HDMI לטלוויזיה הבחנתי שהאיכות תמונה קצת 'התעוותה'..
האם יכול להיות שבגלל שהתמונה כעת עוברת דרך המגבר לטלוויזיה ולא ישירות מהממיר לטלוויזיה, המגבר קצת הוריד את איכות התמונה ? או שאולי הכל בראש שלי ?
לאחר שחיברתי את הממיר למגבר עם HDMI ומהמגבר הוצאתי כבל HDMI לטלוויזיה הבחנתי שהאיכות תמונה קצת 'התעוותה'..
האם יכול להיות שבגלל שהתמונה כעת עוברת דרך המגבר לטלוויזיה ולא ישירות מהממיר לטלוויזיה, המגבר קצת הוריד את איכות התמונה ? או שאולי הכל בראש שלי ?
HDMI מעביר את התמונה בצורה דיגיטלית, לא אנלוגית כמו פעם. אמרת "קצת" שינוי, אז זה לא נשמע כמו בעיה בהעברת התמונה דרך המגבר. כדי לעשות שינויים מינוריים המכשיר באמצע יצטרך לתמוך ספציפית בעיבוד תמונה, מה שידרוש עבודה אקטיבית. זה לא משהו שיקרה בטעות. אם יש בעיות מקריות בהעברה, התוצאה תהיה או שלא תראה תמונה בכלל או שיהיו בה בעיות ברורות לגמרי.
- oris74
- חבר במועדון HT

- תגובות: 9459
- שם מלא: אורי
- נתן תודות: 1144 פעמים
- קיבל תודות: 962 פעמים
האמת שהתכוונתי לפתוח שירשור בנושא הזה בדיוק...
יש לי שני מסכים מאד דומים, שניהם מחוברים לממירי טוטאל - אחד ישירות והשני דרך מגבר פיוניר 323. במסך שמחובר ישירות התמונה נראית הרבה יותר טובה. השוויתי אחד לאחד את כל הפרמטרים של הכיול ועדיין רואים יותר טוב (יותר חד וברור) במסך שמחובר ישירות לממיר.
אחת התופעות הבולטות שאני חווה במסך שמחובר למגבר היא פיקסליזציה בסצינות חשוכות - בדקתי בדיוק את אותו תוכן במסך השני ולא היתה בעיה.
אגב - שני הממירים הוחלפו לאחרונה והתופעה נותרה בעינה כך שזה לא הגורם.
יש לי שני מסכים מאד דומים, שניהם מחוברים לממירי טוטאל - אחד ישירות והשני דרך מגבר פיוניר 323. במסך שמחובר ישירות התמונה נראית הרבה יותר טובה. השוויתי אחד לאחד את כל הפרמטרים של הכיול ועדיין רואים יותר טוב (יותר חד וברור) במסך שמחובר ישירות לממיר.
אחת התופעות הבולטות שאני חווה במסך שמחובר למגבר היא פיקסליזציה בסצינות חשוכות - בדקתי בדיוק את אותו תוכן במסך השני ולא היתה בעיה.
אגב - שני הממירים הוחלפו לאחרונה והתופעה נותרה בעינה כך שזה לא הגורם.