מזגן ישן ווחשבון חשמל
יש לי מזגן בן 16 שנה של אלקטרה 2.5 כ"ס . אני שם על 16 מעלות ומקרר את כל הבית (22 מעלות). מפעיל רק בערב.
קיבלתי היום חשבון חשמל 2,187 ש"ח !!! על חודשיים.
הייתה קריאה ולא הערכה .דיברתי איתם.
בחודשי שהמזגן לא פועל מקבל בסביות 1100 ש"ח.
דיברתי עם שכנה, ישלה מיני מרכזי ו 3 קטנים בחדרים, שגןם הפעילו בלילה , וקיבלו 1190 ש"ח.
מה הסיבה ? האם להחליף לחדש ישפר את חשבון החשמל
קיבלתי היום חשבון חשמל 2,187 ש"ח !!! על חודשיים.
הייתה קריאה ולא הערכה .דיברתי איתם.
בחודשי שהמזגן לא פועל מקבל בסביות 1100 ש"ח.
דיברתי עם שכנה, ישלה מיני מרכזי ו 3 קטנים בחדרים, שגןם הפעילו בלילה , וקיבלו 1190 ש"ח.
מה הסיבה ? האם להחליף לחדש ישפר את חשבון החשמל
כנראה שהמזגן לא מספיק חזק כדי לקרר את כל הבית 16 מעלות(בגלל זה הטמפ' לא מגיעה ל16). מה שקורה בעצם זה שהמזגן תמיד עובד בתפוקה מלאה(כי הוא מנסה להגיע ל16) ובעצם לא מגיע לטמפ' ולכן לא יוצא למנוחה.
הייתי מנסה לכוון טמפ' ל24 ולבדוק שהמעבה יוצא למנוחה וחוזר מהמנוחה כאשר הטמפ' עולה(כנראה לסביבות ה26).
מזגנים חדשים אכן יהיו יותר חסכונים אבל לא יודע כמה יותר. בכל מקרה מזגן 2.5 לבית ממוצע לא מספיק חזק.
הייתי מנסה לכוון טמפ' ל24 ולבדוק שהמעבה יוצא למנוחה וחוזר מהמנוחה כאשר הטמפ' עולה(כנראה לסביבות ה26).
מזגנים חדשים אכן יהיו יותר חסכונים אבל לא יודע כמה יותר. בכל מקרה מזגן 2.5 לבית ממוצע לא מספיק חזק.
רוצה למכור מוצר באיביי? בדוק מה יהיו העמלות והרווח שלך מהמכירה.
https://play.google.com/store/apps/deta ... calculator
https://play.google.com/store/apps/deta ... calculator
אז מה אתה מציע לעשות ? 24 מעלות הוא יפסיק לעבוד , ובחדרים יהיה חם. BTU 23,300averaraz כתב:כנראה שהמזגן לא מספיק חזק כדי לקרר את כל הבית 16 מעלות(בגלל זה הטמפ' לא מגיעה ל16). מה שקורה בעצם זה שהמזגן תמיד עובד בתפוקה מלאה(כי הוא מנסה להגיע ל16) ובעצם לא מגיע לטמפ' ולכן לא יוצא למנוחה.
מזגנים חדשים אכן יהיו יותר חסכונים אבל לא יודע כמה יותר. בכל מקרה מזגן 2.5 לבית ממוצע לא מספיק חזק....
זה בתפוקת קור.
ראיתי שיש קלאסיק 40 32,00 BTU . האם כדאי ?
·
- gechts
- חבר ותיק

- תגובות: 2509
- שם מלא: שלומי גכט
- נתן תודות: 114 פעמים
- קיבל תודות: 201 פעמים
התשובה מורכבת מחלק מהדברים שאמרו לך ועוד קצת..ואפשר לעשות את החישוב...
אם המזגן הוא אלקטרה 2.5 כ"ס ישן, כלומר הוא עובד על הגז הישן (R22), וזה אומר שהוא צורך יותר זרם ביחס למזגן מודרני עם קרר R410, מנסיון הצריכה היא סביב 12-13 אמפר שעה (מדויק אם זה דגם "פנטהוואז") - כנראה שהמדחס לא בשיא כושרו מה שגורם לו לצרוך יותר.
מה שאמרו נכון, מזגן חזק יותר יגיע מהר יותר לטמפרטורה ויצרוך פחות חשמל כי הוא ינתק את המדחס או אם תיקח אינוורטר, יוריד את תדר העבודה, ותקבל צריכת זרם נמוכה וחשבון החשמל ירד משמעותית.
ממליץ לך אם החלטת לקנות מזגן חדש, להביא יועץ קירור שאתה יכול לסמוך עליו, שיבדוק את כל השיקולים כמו מטראז', פתחים, תקרה,גג, סוג המבנה, צרכים אישיים, וימליץ לך איזה מזגן לקנות (הכוונה לתפוקה) ולא למותג, והיכן המקום הנכון למקום את היחידה הפנימית וגם את החיצונית- יש לזה משמעות גדולה.
כמו שכתבו לך, בדוק שהמזגן נקי, הקפד על פילטרים נקיים, אם תרצה אוכל להדריך אותך כיצד לבדוק ברמה גסה שלא חסר לך גז,
ובכל מקרה אין טעם להפעיל את המזגן על 16 מעלות, כנראה שזה מיותר - אם תשים אותו על 23-25 מעלות זה אמור להיות טוב וגם תחסוך בחשמל, כי ככה הוא כן ינתק את המדחס
חג שמח!
שלומי
אם המזגן הוא אלקטרה 2.5 כ"ס ישן, כלומר הוא עובד על הגז הישן (R22), וזה אומר שהוא צורך יותר זרם ביחס למזגן מודרני עם קרר R410, מנסיון הצריכה היא סביב 12-13 אמפר שעה (מדויק אם זה דגם "פנטהוואז") - כנראה שהמדחס לא בשיא כושרו מה שגורם לו לצרוך יותר.
מה שאמרו נכון, מזגן חזק יותר יגיע מהר יותר לטמפרטורה ויצרוך פחות חשמל כי הוא ינתק את המדחס או אם תיקח אינוורטר, יוריד את תדר העבודה, ותקבל צריכת זרם נמוכה וחשבון החשמל ירד משמעותית.
ממליץ לך אם החלטת לקנות מזגן חדש, להביא יועץ קירור שאתה יכול לסמוך עליו, שיבדוק את כל השיקולים כמו מטראז', פתחים, תקרה,גג, סוג המבנה, צרכים אישיים, וימליץ לך איזה מזגן לקנות (הכוונה לתפוקה) ולא למותג, והיכן המקום הנכון למקום את היחידה הפנימית וגם את החיצונית- יש לזה משמעות גדולה.
כמו שכתבו לך, בדוק שהמזגן נקי, הקפד על פילטרים נקיים, אם תרצה אוכל להדריך אותך כיצד לבדוק ברמה גסה שלא חסר לך גז,
ובכל מקרה אין טעם להפעיל את המזגן על 16 מעלות, כנראה שזה מיותר - אם תשים אותו על 23-25 מעלות זה אמור להיות טוב וגם תחסוך בחשמל, כי ככה הוא כן ינתק את המדחס
חג שמח!
שלומי
עריכה(עקב אי הבנת הנקרא שלי להודעה בשרשור).
תזכורת: אין קשר אמיתי בין אינוורטר וחסכון בחשמל... מזגן איוורטר מקרר באופן רציף ותמיד עובד(כדי לשמור על הטמפ' וכך יותר נעים בחדר).
https://onedrive.live.com/view.aspx?cid ... 9236C0!191
שנה טובה!
תזכורת: אין קשר אמיתי בין אינוורטר וחסכון בחשמל... מזגן איוורטר מקרר באופן רציף ותמיד עובד(כדי לשמור על הטמפ' וכך יותר נעים בחדר).
שנה טובה!
נערך לאחרונה על ידי averaraz ב 24/09/2014 13:06, נערך פעם 1 בסך הכל.
- מספיקלי
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2792
- נתן תודות: 54 פעמים
- קיבל תודות: 178 פעמים
יתכן ולי גם יש את אותו המזגן וגםהוא בן 16
ביוני מילאתי גז והפעלתי אותו בערך 5-6 שעות ביום מאז.
בחשבון האחרון שקיבלתי (יוני יולי) אני רואה תוספת של כ300 קוט"ש ביחס לאפריל מאי.
כלומר בגדול 5קוט"ש ליום על הפעלת מזגן.
ביוני מילאתי גז והפעלתי אותו בערך 5-6 שעות ביום מאז.
בחשבון האחרון שקיבלתי (יוני יולי) אני רואה תוספת של כ300 קוט"ש ביחס לאפריל מאי.
כלומר בגדול 5קוט"ש ליום על הפעלת מזגן.
אינני מנוי הוט/יס
+K1 עם DVB וK18.4.
+K1 עם DVB וK18.4.
סתם שאלה - מדוע אתם מקררים את כל הבית בעזרת מזגן בסלון? הרי אתם לא נמצאים בו זמנית בכל החדרים.
הרבה יותר הגיוני להתקין מזגן בכל חדר ולקרר את מה שצריך וגם לא לסבול עד שהקור מהסלון יגיע לחדר מסוים.
התקנה ראשונית יקרה, אבל יהיה חסכון בחשמל וזה ישתלם לאורך שנים (אם מדובר בדירה לא שכורה).
הרבה יותר הגיוני להתקין מזגן בכל חדר ולקרר את מה שצריך וגם לא לסבול עד שהקור מהסלון יגיע לחדר מסוים.
התקנה ראשונית יקרה, אבל יהיה חסכון בחשמל וזה ישתלם לאורך שנים (אם מדובר בדירה לא שכורה).
- gechts
- חבר ותיק

אתה לא צריך להזכיר (אני חי את זה), כי כמו שאמרתי מזגן אינוורטר מודרני בדומה לאחיו הלא אינוורטר המודרני - עדיין יהיה חסכוני יותר ממזגן בן 16 שנה ולא אמרתי שזה בגלל אינוורטר או לא, אלא בגלל שמזגנים מודרניים עם קרר R410 פשוט חסכוניים יותר ובעלי נצילות אנרגטית גבוהה יותר מאשר מזגנים עם גז R22,averaraz כתב:@gechts
חשוב לי להזכיר שאין קשר אמיתי בין אינוורטר וחסכון בחשמל... מזגן איוורטר מקרר באופן רציף ותמיד עובד(כדי לשמור על הטמפ' וכך יותר נעים בחדר).
שנה טובה!...
ולכן averaraz פשוט סתם אמרת את זה שאתה צריך להזכיר לי, בלי באמת לשים לב למה שכתבתי, כדי אולי להראות שאני "לא מבין כמוך".
מה שרשמתי זהה לשני סוגי מזגנים ON/OFF מודרני - או אינוורטר, היתרון של אינוורטר - הוא הקטנת ההפרשים שנוצרים בחלל הממוזג ("היסטרזיס" בשפה המקצועית) והמטרה היא להקטין את תחשות ה חם-קר, אגב ב% בודדים - יש יתרון מסוים לאינוורטר מול טכנולוגית ON/OFF בשל כך שלא נדרש לבצע התנעה מחדש X זמן, אבל לרוב היא זניחה, ויכול להיות מצב של מזגן אינוורטר בזבזן יותר מאח מקביל בתצורת ON/OFF - כמו שאמרתי ובלי להשתחצן ולא ממטרה של להראות שאני יודע , שיש לי הרבה ידע בנושא הזה, ואני מתכוון ויודע מה כתבתי.. ואשמח לעזור לפותח השרשור במידע אם יזדקק לו..
וכדי להדגיש שוב - לא רשמתי שיש חסכון במעבר מטכנולגית ON/OFF לאינוורטר, אלא ממעבר מקירור ע"י גז ישן R22, לגז מודרני R410, בנוסף רוב המזגנים המודרניים נבנו כך ש יוכלו להיות בעלי נצילות גבוהה יותר ע"י הגדלת היחידות החיצוניות ושימוש בשטח פנים גדול יותר (ראו גודל מעבה 2.5 כ"ס ישן לעומת חדש - ותראו שהחדשים פיזית גדולים יותר - כדי להגדיל נצילות אנרגטית ע"י שימוש בסוללות בעלות שטח פנים גדול יותר)
חג שמח...!
שלומי.
dmitrys כתב:סתם שאלה - מדוע אתם מקררים את כל הבית בעזרת מזגן בסלון? הרי אתם לא נמצאים בו זמנית בכל החדרים.
התקנה ראשונית יקרה, אבל יהיה חסכון בחשמל וזה ישתלם לאורך שנים (אם מדובר בדירה לא שכורה).אני גר בבניין בדירה משלי, ויש לי מקום לשמנוע של המזגן ביחידת כביסה. כדי לשים מזגן בכל חדר צריך לשים על הקיר בחוץ וזה יכער את הבניין (יגרום לריב עם השכנים).
מה דעתך על מערכת מיזוג מולטי מפוצלת ?
·...
קודם כל לא היה לי כוונה להראות לך או למישהו אחר שאני "מבין יותר" או "מבין פחות". אני מניח ששנינו באים מרצון טוב לעזור לחברי הפורום.gechts כתב:אתה לא צריך להזכיר (אני חי את זה), כי כמו שאמרתי מזגן אינוורטר מודרני בדומה לאחיו הלא אינוורטר המודרני - עדיין יהיה חסכוני יותר ממזגן בן 16 שנה ולא אמרתי שזה בגלל אינוורטר או לא, אלא בגלל שמזגנים מודרניים עם קרר R410 פשוט חסכוניים יותר ובעלי נצילות אנרגטית גבוהה יותר מאשר מזגנים עם גז R22,......
ולכן averaraz פשוט סתם אמרת את זה שאתה צריך להזכיר לי, בלי באמת לשים לב למה שכתבתי, כדי אולי להראות שאני "לא מבין כמוך".
מה שרשמתי זהה לשני סוגי מזגנים ON/OFF מודרני - או אינוורטר, היתרון של אינוורטר - הוא הקטנת ההפרשים שנוצרים בחלל הממוזג ("היסטרזיס" בשפה המקצועית) והמטרה היא להקטין את תחשות ה חם-קר, אגב ב% בודדים - יש יתרון מסוים לאינוורטר מול טכנולוגית ON/OFF בשל כך שלא נדרש לבצע התנעה מחדש X זמן, אבל לרוב היא זניחה, ויכול להיות מצב של מזגן אינוורטר בזבזן יותר מאח מקביל בתצורת ON/OFF - כמו שאמרתי ובלי להשתחצן ולא ממטרה של להראות שאני יודע , שיש לי הרבה ידע בנושא הזה, ואני מתכוון ויודע מה כתבתי.. ואשמח לעזור לפותח השרשור במידע אם יזדקק לו..
וכדי להדגיש שוב - לא רשמתי שיש חסכון במעבר מטכנולגית ON/OFF לאינוורטר, אלא ממעבר מקירור ע"י גז ישן R22, לגז מודרני R410, בנוסף רוב המזגנים המודרניים נבנו כך ש יוכלו להיות בעלי נצילות גבוהה יותר ע"י הגדלת היחידות החיצוניות ושימוש בשטח פנים גדול יותר (ראו גודל מעבה 2.5 כ"ס ישן לעומת חדש - ותראו שהחדשים פיזית גדולים יותר - כדי להגדיל נצילות אנרגטית ע"י שימוש בסוללות בעלות שטח פנים גדול יותר)
חג שמח...!
שלומי....
אערוך את תגובתי הקודמת.
אני שמח שיש אנשים טובים שמוכנים לעזור לחברי הפורום. אבל לא חייבים לרשום דברים כמו "כדי אולי להראות שאני "לא מבין כמוך"."
·
- gechts
- חבר ותיק

averaraz כתב:קודם כל לא היה לי כוונה להראות לך או למישהו אחר שאני "מבין יותר" או "מבין פחות". אני מניח ששנינו באים מרצון טוב לעזור לחברי הפורום.......
אערוך את תגובתי הקודמת.
אני שמח שיש אנשים טובים שמוכנים לעזור לחברי הפורום. אבל לא חייבים לרשום דברים כמו "כדי אולי להראות שאני "לא מבין כמוך"."
·...
·