המלצה והסבר על ראוטר לתשתית של בזק
שלום לכולם.
אני עובר דירה בקרוב וצפוייה להיות בה תשתית של בזק, לא משהו במהירות מטורפת (עם חשיבה על העתיד) והדירה קטנה.
הבנתי אחרי חיפוש שפתרון אמין לצרכים הוא לקחת את המודם בלבד מבזק ולצרף לו ראוטר פרטי.
האם יש צורך בראוטר עם תקן מיוחד כדי להתחבר אל המודם?
איזה דגם מומלץ לקנות? כאמור זה יהיה בית קטן עם שלושה מכשירים שמוחברים במקביל בערך.
האם הדגם הזה יספיק? ומה הנתון שאני אמור לחפש שמגביל את המהירות גלישה. (מהירות חיבור ה WAN?)
http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=748279
תודה.
אני עובר דירה בקרוב וצפוייה להיות בה תשתית של בזק, לא משהו במהירות מטורפת (עם חשיבה על העתיד) והדירה קטנה.
הבנתי אחרי חיפוש שפתרון אמין לצרכים הוא לקחת את המודם בלבד מבזק ולצרף לו ראוטר פרטי.
האם יש צורך בראוטר עם תקן מיוחד כדי להתחבר אל המודם?
איזה דגם מומלץ לקנות? כאמור זה יהיה בית קטן עם שלושה מכשירים שמוחברים במקביל בערך.
האם הדגם הזה יספיק? ומה הנתון שאני אמור לחפש שמגביל את המהירות גלישה. (מהירות חיבור ה WAN?)
http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=748279
תודה.
- eldadf
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 350
- נתן תודות: 36 פעמים
- קיבל תודות: 25 פעמים
עד כמה שאני יודע בזק כבר לא מוכרים רק מודם. אתה מקבל מודם משולב בראוטר ועל פי מה שאתה מספר לא אמורה להיות בעיה לעבוד איתו בסביבה שלך.
תתחיל בזה שתקבל את הראוטר מבזק ואם הכל טוב חסכת לעצמך כמה שקלים, אם לא תמיד אח"כ אפשר להפוך אותו למודם בלבד ולרכוש ראוטר פרטי.
בבזק יש הבדלים כאשר מחוברים עד 40מגה או מ40 ומעלה. שם הטכנולוגיה קצת שונה והמודם/ראוטר שבזק מספקת שונה.
תתחיל בזה שתקבל את הראוטר מבזק ואם הכל טוב חסכת לעצמך כמה שקלים, אם לא תמיד אח"כ אפשר להפוך אותו למודם בלבד ולרכוש ראוטר פרטי.
בבזק יש הבדלים כאשר מחוברים עד 40מגה או מ40 ומעלה. שם הטכנולוגיה קצת שונה והמודם/ראוטר שבזק מספקת שונה.
- NegativeIQ
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4485
- נתן תודות: 12 פעמים
- קיבל תודות: 578 פעמים
עד סוף החודש בזק עוד תספק מודם רגיל למי שיבקש במיוחד אז אם אתה מעוניין תעשה את זה עכשיו.
אני באמת ממליץ באמת להפריד את המודם מהראוטר ולהשתמש בראוטר פרטי, מכמה סיבות:
אם אתה מפריד מודם מראוטר אין דרישות מיוחדות מהראוטר. הדברים היחידים שצריך לשים אליהם לב:
אני באמת ממליץ באמת להפריד את המודם מהראוטר ולהשתמש בראוטר פרטי, מכמה סיבות:
- התשלום החודשי על מודם נמוך יותר מתשלום על מודם/ראוטר אלחוטי משולב.
- לא חייבים להחליף ראוטר אם המודם מתקלקל או להיפך.
- כי בציוד שבזק מספקת מותקן רכיב TR-069 שמאפשר לבזק שליטה מלאה במכשיר מרחוק, והם יכולים לעשות הרבה יותר זוועות כשהמכשיר משמש כראוטר מאשר כשהוא מודם בלבד.
אם אתה מפריד מודם מראוטר אין דרישות מיוחדות מהראוטר. הדברים היחידים שצריך לשים אליהם לב:
- שהראוטר הוא לא בעצמו משולב עם מודם כבלים / ADSL ישן. למכשירים משולבים לרוב אין יציאת WAN נפרדת (כל יציאות הרשת הן LAN) ולא ניתן לחבר אותם כלל למודם נפרד.
- בראוטרים ממש ישנים הרשת האלחוטית מוגבלת ל-54 מגה ו/או הרשת הקווית מוגבלת ל-100 מגה. זה בעייתי אם אתה מעוניין בחיבור במהירות גבוהה וגם אם אתה נוהג להעביר קבצים בין מחשבים ברשת הפנימית שלך. כל ראוטר מהשנתיים-שלוש האחרונות אמור להיות בסדר מהבחינה הזאת.
- שזה לא ראוטר *** באופן כללי, אם יש לך דגם ספציפי שאתה מתעניין בו, תשאל ואולי למישהו יש והוא יוכל לשתף חוויות.
- NegativeIQ
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4485
- נתן תודות: 12 פעמים
- קיבל תודות: 578 פעמים
זה לא שיש להם רשמית מונופול, פשוט עד עכשיו אף יבואן אחר לא החליט להתחרות בהם על זה, אבל יכולת להזמין מודם מחו"ל ואם הוא לא היה כולל WiFi מובנה אז הוא היה עובר במכס בלי בעיה.
עכשיו כמו שאמרתי בנדא רוצים להיכנס לתחרות עם המוצר TP-Link TD-W9980, אבל יבוא מסחרי של מוצר חדש, במיוחד שהוא גם כולל WiFi Dual-Band, דורש אישור משרד התקשורת אז הם כרגע מתעסקים בזה, אבל אם לא יהיו בעיות תוך חודש ומשהו אתה רואה אותו בחנויות.
עכשיו כמו שאמרתי בנדא רוצים להיכנס לתחרות עם המוצר TP-Link TD-W9980, אבל יבוא מסחרי של מוצר חדש, במיוחד שהוא גם כולל WiFi Dual-Band, דורש אישור משרד התקשורת אז הם כרגע מתעסקים בזה, אבל אם לא יהיו בעיות תוך חודש ומשהו אתה רואה אותו בחנויות.