המלצה והסבר על ראוטר לתשתית של בזק

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
ravidha פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 8
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום לכולם.
אני עובר דירה בקרוב וצפוייה להיות בה תשתית של בזק, לא משהו במהירות מטורפת (עם חשיבה על העתיד) והדירה קטנה.

הבנתי אחרי חיפוש שפתרון אמין לצרכים הוא לקחת את המודם בלבד מבזק ולצרף לו ראוטר פרטי.
האם יש צורך בראוטר עם תקן מיוחד כדי להתחבר אל המודם?
איזה דגם מומלץ לקנות? כאמור זה יהיה בית קטן עם שלושה מכשירים שמוחברים במקביל בערך.

האם הדגם הזה יספיק? ומה הנתון שאני אמור לחפש שמגביל את המהירות גלישה. (מהירות חיבור ה WAN?)
http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=748279

תודה.

eldadf
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 350
נתן תודות: 36 פעמים
קיבל תודות: 25 פעמים

שליחה #2 

עד כמה שאני יודע בזק כבר לא מוכרים רק מודם. אתה מקבל מודם משולב בראוטר ועל פי מה שאתה מספר לא אמורה להיות בעיה לעבוד איתו בסביבה שלך.
תתחיל בזה שתקבל את הראוטר מבזק ואם הכל טוב חסכת לעצמך כמה שקלים, אם לא תמיד אח"כ אפשר להפוך אותו למודם בלבד ולרכוש ראוטר פרטי.

בבזק יש הבדלים כאשר מחוברים עד 40מגה או מ40 ומעלה. שם הטכנולוגיה קצת שונה והמודם/ראוטר שבזק מספקת שונה.

ravidha פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #3 

אם כבר מקבלים ביחד גם מודם וגם ראוטר אז אני מסכים לגמרי עם הגישה שלך. תודה על העזרה.

נשאר לי רק לדעת כיצד יודעים האם הראוטר יגביל את רשת האינטרנט? והאם כל ראוטר מודרני יכול להתחבר אל המודם של בזק?

NegativeIQ
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4485
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 578 פעמים

שליחה #4 

עד סוף החודש בזק עוד תספק מודם רגיל למי שיבקש במיוחד אז אם אתה מעוניין תעשה את זה עכשיו.
אני באמת ממליץ באמת להפריד את המודם מהראוטר ולהשתמש בראוטר פרטי, מכמה סיבות:
  • התשלום החודשי על מודם נמוך יותר מתשלום על מודם/ראוטר אלחוטי משולב.
  • לא חייבים להחליף ראוטר אם המודם מתקלקל או להיפך.
  • כי בציוד שבזק מספקת מותקן רכיב TR-069 שמאפשר לבזק שליטה מלאה במכשיר מרחוק, והם יכולים לעשות הרבה יותר זוועות כשהמכשיר משמש כראוטר מאשר כשהוא מודם בלבד.
בגדול כמו שאלדד אמר יש הבדל במודם בהתאם למהירות, אבל ההבדל הוא ב-15 מגה (ולא ב-40 כמו שנכתב) עד 15 מגה (כולל) אתה צריך מודם +ADSL2, ציוד די נפוץ בארץ ולהרבה אנשים יש מודמים כאלה שהם כבר לא משתמשים בהם. יהיה לך יחסית קל להשיג כזה גם באופן פרטי ולהימנע לחלוטין מתשלום עבור הציוד לבזק. יותר מ-15 מגה (כלומר 20 ומעלה) אתה צריך מודם VDSL2, שכיום ניתן להשיג בארץ אך ורק מבזק (וכמו שאמרתי החל מהחודש הבא גם לא יהיה ניתן להשיג מודם נפרד אז אם אתה רוצה לך לקחת עכשיו) או להזמין באופן פרטי מחו"ל (יש על זה שרשור שלם בפורום). בנוסף בהתכתבות שהיתה לי עם בנדא מגנטיק (יבואנית TP-Link) נאמר לי שהם כרגע בתהליכי אישור רגולטורי של מודם/ראוטר VDSL2 שהם מתכוונים לשווק באופן פרטי (ולהיכנס לתחרות עם בזק) כאשר הצפי הוא להגעה למדפים בנובמבר.

אם אתה מפריד מודם מראוטר אין דרישות מיוחדות מהראוטר. הדברים היחידים שצריך לשים אליהם לב:
  • שהראוטר הוא לא בעצמו משולב עם מודם כבלים / ADSL ישן. למכשירים משולבים לרוב אין יציאת WAN נפרדת (כל יציאות הרשת הן LAN) ולא ניתן לחבר אותם כלל למודם נפרד.
  • בראוטרים ממש ישנים הרשת האלחוטית מוגבלת ל-54 מגה ו/או הרשת הקווית מוגבלת ל-100 מגה. זה בעייתי אם אתה מעוניין בחיבור במהירות גבוהה וגם אם אתה נוהג להעביר קבצים בין מחשבים ברשת הפנימית שלך. כל ראוטר מהשנתיים-שלוש האחרונות אמור להיות בסדר מהבחינה הזאת.
  • שזה לא ראוטר *** באופן כללי, אם יש לך דגם ספציפי שאתה מתעניין בו, תשאל ואולי למישהו יש והוא יוכל לשתף חוויות.
בהצלחה!

ravidha פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #5 

היי תודה רבה! רק עכשיו ראיתי את ההודעה.
אני לא חושב שיכלתי לקבל תגובה מפורטת מזאת.

רק לי זה נשמע קצת מונופול בתחום שרק בזק יכולה למכור את המודם הזה? אני בספק שהם המציאו את התקן.

NegativeIQ
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4485
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 578 פעמים

שליחה #6 

זה לא שיש להם רשמית מונופול, פשוט עד עכשיו אף יבואן אחר לא החליט להתחרות בהם על זה, אבל יכולת להזמין מודם מחו"ל ואם הוא לא היה כולל WiFi מובנה אז הוא היה עובר במכס בלי בעיה.
עכשיו כמו שאמרתי בנדא רוצים להיכנס לתחרות עם המוצר TP-Link TD-W9980, אבל יבוא מסחרי של מוצר חדש, במיוחד שהוא גם כולל WiFi Dual-Band, דורש אישור משרד התקשורת אז הם כרגע מתעסקים בזה, אבל אם לא יהיו בעיות תוך חודש ומשהו אתה רואה אותו בחנויות.

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”