תקלה ב-LCD סמסונג פסים על המסך

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
oranfu פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 81
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #1 

שלום.

ברשותי טלויזיה 40 אינץ' של סמסונג (40D550). רכשתי אותה לפני כמעט 3 שנים והאמת היא שאני מרוצה מאוד (בלשון המעטה).
בשבת פתאום הופיעו כמה פסים אופקיים (דקים מאוד) בחלק העליון של המסך. זה מופיע גם בחיבור של הממיר וגם דרך ה-USB ככה שאני מניח שהתקלה היא במסך עצמו.
האמת היא שבקושי שמים לב לפסים האלו וגם רק כשהתמונה בהירה אבל זה עדיין מטריד אותי.
יש למישהו אולי מושג מה זה יכול להיות?

בחודשים האחרונים יש לי גם לא מעט שיבושים בחלק מערוצי ה-HD של יס. חלקים מהתמונה פתאום משתבשים לשניה וזה קורה כל כמה זמן. כאילו יש בעיה בדחיסה של המידע. חשבתי שזה בגלל הממיר מכיוון שאין שום שיבוש בחיבור ה-XBOX או בצפייה בתכני FHD כבדים (כמו גם סרטי אקשן) דרך ה-USB אבל עכשיו אני חושש שאולי זאת הטלויזיה (עדיין קצת בספק).
מישהו אולי חווה בעיה כזאת?

קראתי פה בפורום חוות דעת לא טובות על רטפון ואני דיי חושש מלפנות אליהם. הטלויזיה כבר לא חדשה וספק אם במידה והיא "הלכה" יש להם טלויזיה חדשה לתת לי והם ייתקעו אותי עם איזה מחודשת או משהו כזה מה שממש לא מתאים לי.

אודה לעצתכם.

צירפתי תמונות שממחישות את הפסים.

rambox
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 26
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #2 

פנל לא תקין.
אם המכשיר לא באחריות אז לא כדאי לתקן. עדיף להשאיר כך.

oranfu פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #3 

הוא באחריות, אני רק מפחד שיחליפו לי לפאנל לא איכותי\טלויזיה מחודשת.

bariko
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9325
נתן תודות: 1557 פעמים
קיבל תודות: 357 פעמים

שליחה #4 

שלום,

אם רכשת את הטלוויזיה לפני כמעט שלוש שנים, האחריות עומדת לפוג ממש בקרוב.
אני הייתי בכל זאת מזמין את השירות.
שילמת עבור אחריות מלאה לשלוש שנים, אז נצל אותה לפחות...

oranfu פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #5 

כן, היא עומדת לפוג בינואר.

החשש הגדול שלי הוא שהם יגידו שאין מה לעשות ויביאו לי איזה טלויזיה מחודשת או משהו כזה (הרי ספק גדול אם עדיין יש להם טלויזיות כאלה מהניילונים- הדגם הוא מלפני יותר משלוש שנים).

מישהו נתקל בבעיות כמו שתיארתי?

bariko
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9325
נתן תודות: 1557 פעמים
קיבל תודות: 357 פעמים

שליחה #6 

נו בסדר, אבל לפחות תהיה לך טלוויזיה תקינה/
אולי תוכל אפילו לקבל עליה כמה גרושים במסגרת טרייד, למקרה שתחליט לשדרג.

oranfu פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #7 

אין לי כסף לשדרוג עכשיו. הפסים לא ממש מפריעים (אח שלי בכלל לא הבין על מה אני מדבר בהתחלה) אבל כן מציקים לי. סה"כ רואים מצוין בטלויזיה ואני חושש שיתנו לי טלויזיה פחות טובה בחזרה.

אגב, אני רוצה להוסיף שהשיבושים שיש לי בחלק מערוצי ה-HD הם רק בחלק מהם. בעיקר צ'רלטון וערוץ סדרות הקומדיה. בערוצי הסרטים או ה-HD של ערוץ 1 (גם במשחקי כדורגל כמו צ'רלטון) אין בכלל בעיות.

jtk
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5176
נתן תודות: 479 פעמים
קיבל תודות: 533 פעמים

שליחה #8 

אני לא חושב שהבעיות בשידור קשורות למסך.

oranfu פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #9 

שמעת פעם על דבר כזה שיש שיבושים רק בערוצים ספציפיים?

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8352
נתן תודות: 760 פעמים
קיבל תודות: 1173 פעמים

שליחה #10 

אם זה קורה רק ביס (ובערוצים מסויימים) ולא קורה בחיבור לאקסבוקס או ל USB, אז אני לא חושב שזה קשור למסך בכלל. נסה לחבר ממיר אחר של יס ותבדוק איך זה נראה. תתחיל מזה.
אם בסופו של דבר זה בכל זאת יהיה מהמסך עצמו אז אני מתקשה מאד להבין את מה שרשמת קודם. בנאדם משלם אקסטרה על אחריות יבואן רשמי לשלוש שנים ואז כשיש לו בעיה עם המסך הוא חושש לממש אחריות?! בחיים לא שמעתי דבר כזה. איך אפשר להעדיף להישאר עם מוצר תקול על פני מצב בו מתקנים לך אותו בחינם או מחליפים אותו לגמרי למסך חדש?
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".

oranfu פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #11 

אני חושש לממש את האחריות בעקבות דברים שקראתי כאן בפורום. בסופו של דבר התקלה היא דיי מינורית.

אבל כשאני חושב על זה שוב אז אני מבין שהחשש שלי הוא דיי מגוחך.
אני מודה לכם על העזרה.

oranfu פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #12 

עידכון:
טכנאי לקח את הטלויזיה, מהמעבדה הודיעו שהלך הפאנל ואני אקבל טלויזיה חדשה.
אמרו שהטלויזיה שאני אקבל היא 40EH500.
אני מתקשה למצוא מידע על הטלויזיה הזאת (מפרט, מחיר) וגם הם לא מוכנים להגיד לי מה המפרט ("זה יותר טוב משלך, את המפרט תברר בעצמך").
רציתי לדעת אם למישהו יש מידע על הדגם הנ"ל ויכול לעזור.

בנוסף, שאלתי בקשר למספר דגמים כמה יעלה לי לשדרג. הם הודיעו לי שיחזרו אליי עם המידע הזה.

אני חייב לציין שזה מאוד מעצבן. אני כל יום מתקשר אליהם וכל יום הם אומרים שיחזרו אליי (אבל לא חוזרים). לא מבין למה אני לא יכול לדעת מה המפרט של הטלויזיה שהם מציעים לי (שלא מופיעה בכלל בזאפ) ומה העלות שלה (גם על מנת לדעת מה בכלל אני מקבל וגם על מנת לקבל מושג כמה אמור לעלות לי שדרוג לכל מיני מסכים שאולי אני ארצה).

עדכון נוסף:
חזרו אליי, אמרו לי שמכל הדגמים ששאלתי לגבי שדרוג (40f5500,40h5500,40h6300,40f6510,40h6400,40f6400) יש רק את ה40h5500 והוא יעלה לי 1300 כולל אחריות חדשה ל3 שנים. ז"א או זה או המסך 40eh500 (ללא תשלום) שאני לא מצליח לברר עליו שום פרטים.
אני מאוד מאוכזב. לא יודע כמה אני מעוניין בדגם היחיד האפשרי מכיוון שקיוויתי ממש להשתדרג וזה גם יוצא יותר יקר משהערכתי.
לא ממש יודע מה לעשות אבל אחרי שנים שהייתי מרוצה מסמסונג, אני בספק אם הטלויזיה הבאה שאני ארכוש תהיה שלהם.

אגב, התעניינתי גם לגבי הps51f5500 סתם על מנת לראות כמה יעלה לי (בעקבות דברים טובים שקראתי עליה פה) אז הם עוד אמרו לי שאין את הדגם הזה בייבוא ישיר.
לא סתם מתלוננים עליהם.

jtk
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #13 

אולי מדובר ב-40EH5000, עם עוד 0?

לגבי שידרוג, אל תהיה בטוח שהתמונה תראה טוב יותר. אולי כן, אבל בלי לבדוק קשה להגיד. אבל אם יש לך סיבות אחרות לשדרוג, כמו גודל, או תכונות אחרות שאתה רוצה, גם זה שיקול.

אגב, קיבלת מסך זמני כשלקחו את המסך שלך?

oranfu פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #14 

אני גם חשבתי שמדובר ב40eh5000 כי אין שום מידע על דגם בלי ה0 הנוסף. בכלל לא מצאתי באינטרנט מידע על דגם כזה אבל שאלתי אותם פעמיים ואמרו 500 ולא 5000. אין לי מושג מה זה הדגם הזה והם לא מוכנים להגיד לי בכלל מה המפרט.

אני לא יודע אם התמונה תיראה טוב, אני מאוד אהבתי את הטלויזיה שלי. אבל אם כבר אני מחליף טלויזיה, נראה לי שזה חבל לא לשקול שדרוג. אני הייתי שמח לקבל טלויזיה חדשה כמו שלי אבל זאת לא אפשרות.
מבחינת גודל אין לי בעיה, אבל הדגם שלי כבר מלפני 3 שנים וחשבתי אולי זאת הזדמנות.

לא מבין מה זה הדבר הזה שלא מוכנים להגיד לי מפרט אלא רק "זה יותר טוב משלך". אני אמור פשוט לקבל את זה? אני אמור לקבל את זה בלי לדעת כמה טלויזיה כזאת שווה בזמן ששלי מופיעה עדיין בזאפ במחיר של 2800?
גם איך יכול להיות שלייבואן אין יותר שום טלויזיה מהדגמים שהתעניינתי לגביהם (כולל דגמים של 2014) וזה לא כאילו אני לא מוכן לשלם.

לא קיבלתי טלויזיה חלופית ישר, ביקשתי וזה עלה לי 140 שקל. זאת גם טלויזיה 32 אינץ' (אמרו שזה מה שהם נותנים עבור טלויזיה כמו שלי). אמרתי להם שזה נשמע לי מגוחך אבל שוב, אמרו שזה מה יש.

jtk
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #15 

נשמע שחלופית תלויה ביבואן. מעצבן.

תתעקש להם. "יותר טוב משלך" זו אמירה חסרת משמעות. הם לא יכולים לדעת מה חשוב לך, ודגמים חדשים יותר לא תמיד טובים יותר, בטח לא בכל הפרמטרים. או שישלחו לך מפרט מלא של המסך או קישור לאתר עם מידע, או שיציעו לך דגם שיש עליו מידע באינטרנט. אפשרות אחרת, אם אני זוכר נכון, היא החזר כספי במקום תיקון/החלפה, לא בטוח לפי איזה ערך.

אולי הם רק מאפשרים שדרוג לדגמים שנתקעו להם במלאי.

oranfu פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #16 

יש מישהו שהיה לו ניסיון דומה איתם וביקש חזרה את הכסף?

איך אני יודע להעריך כמה שווה הטלויזיה שלי כיום (על מנת לדרוש פיצוי)?

יש מישהו שבתקופה האחרונה סמליין החליפו לו טלויזיה (על מנת שאני אדע אם הם סתם משקרים כשאומרים שאין להם עוד אופציות לשדרוג)?

oranfu פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #17 

עדכון נוסף:

אחרי שאלקטרוניקס-פרו המשיכו למרוח אותי ("יחזרו אלייך תוך שני ימי עסקים") בסה"כ בשביל לברר באמת איזה דגם הם הציעו לי, התקשרתי לסמליין עצמם להתלונן.
אחרי שיחה עם נציגה שלהם שאמרה לי בעצמה שאין כזה דגם 40EH500 ומי שאמרה לי את זה אין לי מושג, היא גם אמרה לי שיש להם את הדגם 40H6300 במלאי (כאמור, אלקטרוניקס-פרו טענו שאין). הנציגה של סמליין העבירה את התלונה שלי והיום חזרו אלי טכנאים של א"פ שאמרו שהציעו לי 40EH5000 ואין כזה דבר 40EH500 (כאמור, כמה וכמה פעמים עם נציגות שונות טענו בפניי שהטלויזיה היא *500 ולא *5000) והעבירו אותי לשירות הלקוחות שלהם. שם, הנציגה אמרה לי שיש להם 40H6300 וזה יעלה לי 2990 שקל. כשאמרתי לה שבחנות הטלויזיה הזאת עולה 3400 (מייבוא רשמי) וזה לא יכול להיות שהם לקחו לי טלויזיה של 3000 וזה מה שהם מציעים לי, היא אמרה לי "אני לא הכרחתי אותך לקנות!".

אה כן, בניגוד לשיחה הקודמת שלי איתם, עכשיו הם טוענים שה40EH5000 שהציעו לי בלי תוספת כסף היא בלי אחריות חדשה ואחריות חדשה תעלה לי 600 שקל.

הם פשוט בושה ואני מציע לכל מי שקונה טלויזיה של סמסונג להתעלם לגמרי מהייבוא הרשמי, לקנות ייבוא מקביל ולחסוך לעצמו הרבה כסף ועצבים.

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8352
נתן תודות: 760 פעמים
קיבל תודות: 1173 פעמים

שליחה #18 

איזה שירות שכונה. השילוב הזה סמליין-אלקטרוניקס פרו מתדרדר מרגע לדודלי..
זה היה די צפוי שהדגם הוא EH5000 , רק שתדע שיש בו 2 כניסות HDMI בלבד ובמסך הקודם שלך (תקן אותי אם אני טועה) היו 4.
לגבי האחריות - האחריות על פי החוק היא לפי תקופת האחריות הראשונה שלך ולא מתחילה מחדש לפי המוצר החדש שאתה מקבל. אם נאמר לך אחרת, זו כבר בעיה בפני עצמה וככל הנראה נבע מכשל של נציגת שירות. (לא מפתיע בהתחשב בכל ההתנהלות שכונה שלהם)
באופן כללי, אני לא בטוח שהמסך שמביאים לך פחות טוב מהמסך שהתקלקל לך. שניהם סה"כ מסדרה 5 עם פחות או יותר אותם פיצ'רים (אל תתפוס אותי במילה, ממליץ לך ממש להשוות עם מפרטים כדי לראות מהם ההבדלים) והדגם EH, בנוסף לזה שהוא חדיש יותר משלך, גם מעוצב מודרני ויפה יותר (לפחות לטעמי)
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".

oranfu פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #19 

כן, היה ברור לי שמדובר ב-EH5000 אבל עדיין הייתי צריך לשמוע אותם אומרים את זה.

כמות כניסות ה-HDMI לא קריטי לי (כל עוד יש לפחות 2).

אני יודע בקשר לאחריות, פשוט נאמר לי אחרת בשיחות הקודמות איתם (וחשבתי שזאת נקודה גדולה לזכותם).

הטלויזיה שמציעים לי (עוד לא החלטתי מה לעשות) חדשה יותר ואני לא יודע אם היא פחות טובה (מניח גם שיהיה לי לא פשוט למצוא אותה בתצוגה על מנת להתרשם) מזאת שהיתה לי.

זה פשוט מעצבן אותי שאני צריך לרדוף אחריהם, שהם כל שיחה משנים את ההצעה שלהם, שהיחס הכללי כשהם מדברים איתי הוא גועל נפש (ואני מדבר מאוד בנימוס איתם ובלי להרים את הקול, רק למען הסר ספק) ושהם משקרים (טוענים שאין דגמים מסוימים כשלמעשה יש) ועכשיו גם שעושה רושם שהם קובעים מחירים שרירותיים לאופציות השדרוג - הטלויזיה שמציעים לי שווה 2200 בחנויות, 40H5500 שהתעניינתי עולה 3300 והם הציעו לי אותה ב-1300 ו40H6300 עולה 3400 בחנויות והם מציעים לי אותה ב2990...

הרושם שלי הוא שהם פשוט רוצים להיפטר מטלויזיות שיושבות אצלם ובהתאם לכך נותנים הצעת שדרוג לחלוטין לא הגיונית לדגמים אחרים.

איך יכול להיות שההבדל בין מה שאני צריך לשלם על 40H5500 לעומת ה40H6300 הוא 1600 כשבחנויות (ייבוא רשמי) ההפרש הוא 200 שקל??

חבל מאוד כי מהטלויזיות עצמן של סמסונג אני מאוד מרוצה (יש לי עוד אחת).

oranfu פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #20 

עדכון:

אחרי שעירבתי את סמסונג וסיפרתי להם את השתלשלות האירועים, הם ביקשו ממני לשלוח להם את חשבונית הקנייה ושהם ילוו את הטיפול בבקשה שלי מול הייבואן הרשמי.

עכשיו הם החזירו לי תשובה שהמחירים נקבעים על ידי הייבואן הרשמי ושאני אפנה למעבדה לשם המשך טיפול (ז"א כלום לא השתנה).

אתמול, אגב, התעניינתי במעבדה של הייבואן במספר טלויזיות נוספות על מנת אולי להגדיל מסך ואז יהיו להם דגמים שמעניינים אותי. כאשר התעניינתי לגבי 48H6400 לדוגמא, נאמר לי שהיא תעלה לי 6800 שקל. כשאמרתי שזה ממש הזוי כי טלויזיה כזאת היום בחנות עולה 5400 (ז"א 1400 שקל פחות!!) נאמר לי שוב "אף אחד לא מכריח אותך לקנות!".

בתחילת השיחה, אגב, הם נזפו בי "נו, מה יהיה? לא שלחת לנו עדיין את חשבונית הקנייה. אנחנו רוצים כבר לסיים עם זה!" כאילו שאני לא רוצה לסיים עם זה...

בקיצור, סמסונג לא עזרו והייבואן הרשמי פשוט לא שווה את הכסף.

לכן אני ניצב היום בפני החלטה בקשר לאופציות שכן ניתנו לי: 40H5500 ב1300 שקל, 40EH5000 ב600 שקל או 40H6203 ב1200 שקל. אני משתמש בטלויזיה עבור תכני HD (דרך דיסק און קי), SD מממיר YES. הרבה כדורגל, הרבה תכני HD בסרטים וסדרות. החדר מואר ברמה בינונית (אבל אין בעיה להחשיך). חשוב לי כמובן שהתמונה תהיה כמה שיותר טובה (גם בתנועות מהירות כגון כדורגל). הסמארט פחות קריטי (אם כי יכול להיות נחמד) וכמות חיבורים גם לא קריטי. יהיה נחמד אם לטלויזיה יהיה סאונד טוב (למרות שזה בעייתי חפי מה שהבנתי בטלויזיות האלה). אני אודה לכם מאוד על עצות, המלצות או ביקורות על הדגמים הללו (אני נוטה לכיוון ה-H6203). תודה.

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”