צבירה מוגזמת בפלזמה סמסונג 51F5500 (אחרי תיקון)

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
שלח תגובה
karpe פותח השרשור
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 1396
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 145 פעמים

שליחה #1 

הטלויזיה אצלי שנה וקצת, עשיתי לה הרצה בהתחלה. אחרי כמה חודשים שמתי לב שיש צבירות מוגזמות, וגם נצרב לי לוגו של ערוץ אגו באופן קבוע.
לא עזרו כל השטיפות וניתוקים מהחשמל.
הפעלתי אחריות, לקחו את הטלויזיה לשבוע, אמרו שאכן הייתה בעיה והחליפו איזה כרטיס בלה בלה.
בפועל כמובן שהלוגו נשאר צרוב - קיויתי שעם הזמן הוא ייעלם. היום, חצי שנה אחרי, הוא עדיין שם באותו מצב.
ועדיין יש צבירות מעצבנות, זה ברמה שכל אובייקט עם קונטרסט גבוה על המסך נשאר לכמה שניות אחרי שהוא אמור להעלם.
זה מאד משמעותי שיש כתב שחור על רקע לבן, כמו בבאנרים וכתוביות מסויימות, אבל זה קורה גם בסתם תמונות רגילות ומשפיע על חויית הצפיה.
ניסיתי להתעלם מזה כי לא היה לי כוח עוד פעם לקרוא לטכנאי ולהיות שבוע בלי מכשיר, אבל נראה שאין ברירה.
האחריות של סמליין כמובן.
צילמתי סרטון שממחיש את הבעיה, מה דעתכם ? מישהו נתקל בזה ? (בשניה 0:52 רואים את זה, במציאות זה אפילו יותר בולט, לוקח כמה שניות עד שהרקע הלבן מתנקה מהכיתוב שהיה קודם)

בכלל נראה לי שהטלויזיות של סמסונג סובלות מאחוז גבוה של תקלות יחסית לשאר, לא הגיע הזמן להרים דגל בעניין ?
הייתה לי לפני זה פלזמה 50PV80 של פנסוניק ולא הייתה לה שום בעיה, עובדת עד היום אצל ההורים שלי (האמת שממש בא לי לחזור אליה..)

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8352
נתן תודות: 760 פעמים
קיבל תודות: 1173 פעמים

שליחה #2 

צבירה בפלזמה זו לא תקלה, זה חלק מהחסרונות של הטכנולוגיה. גם צריבות שקורות אחרי מצב סטטי לאורך זמן רב לא נחשבות לתקלה באופן כללי..
עריכה: לא הבנתי גם מהוידאו מה אתה מנסה להראות, מה אני מפספס שם? צפיתי בזה פעמיים ולא הבחנתי בצבירות..
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".

karpe פותח השרשור
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #3 

יש לי ניסיון של הרבה שנים עם פלזמות, לא מכיר תופעה כזאת. צריך להבדיל בין צריבה לצבירה.
צריבה זה כשנשאר סימן קבוע אחרי שיש תמונה סטטית שנשארת הרבה זמן. זה מה שקרה לי עם הלוגו של אגו (לא רואים בוידאו). למרות שלא נשארתי על הערוץ הזה יותר מכמה שעות בודדות, זמן צפיה סביר. נניח שאת זה קשה להוכיח, וזה ממילא לא מכוסה באחריות.
בפנסוניק לעומת זאת קרה לי שהשארתי את המסך דולק שבוע (!) עם כיתוב סטטי של השם של הכניסה (צהוב בוהק על שחור), אחרי כמה שעות של צפיה רגילה הסימן נעלם.

צבירה זה כשנשאר סימן זמני אחרי זמן קצר שהתמונה על המסך, ונעלם בסופו של דבר.
בוידאו אפשר לראות בשניה 0:52, אחרי שהכיתוב נעלם, נשאר סימן של הטקסט על הרקע הלבן, עד 0:56 בערך. זה לא משהו שאי פעם ראיתי במסכים אחרים.
(ושוב - זה הרבה יותר בולט במציאות, הוידאו לא מעביר את העניין בצורה מלאה).

karpe פותח השרשור
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #4 

עוד דעות או נסיון של אחרים עם הנושא ? למישהו יש פלזמה זהה שיכול לבדוק את העניין ספציפית ?

oris74
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 9459
שם מלא: אורי
נתן תודות: 1144 פעמים
קיבל תודות: 962 פעמים

שליחה #5 

יש לי שתי פלזמות של סמסונג - תופעת הצבירה משתפרת עם הזמן (בחודשים הראשונים זה ממש מורגש). אני באופן קבוע עושה "גלילה" כמה דקות כל יום בגלל הלוגואים של ערוצי הילדים.

במידה ויש לך צבירה רצינית - תעשה גלילה במשך כמה לילות כשהבהירות על מקסימום

karpe פותח השרשור
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #6 

אז כמו שאמרתי, הטלויזיה אצלי כבר מעל שנה, וזה לא משתפר :(
את הלוגו של אגו ניסיתי להוריד עם גלילה במשך כמה לילות - לא עזר.
הצבירה הרגעית שרואים בסרט זה משהו שיש גם אצלך ? זה נחשב 'נורמלי' ? אם כן אני לא ממש מבין איך ממליצים על הפלזמות האלה, זה פשוט ביזיון לעומת הפנסוניק שלא מראה שום רגישויות כאלה ולא צריך לעשות לה 'טיפול' כל יום כדי להמנע מצבירות.

oris74
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #7 

לא רואה ערוץ 2 אז לא בדקתי. אצלי זה מובחן בלוגואים של ערוצים (במיוחד ערוצי ילדים) אבל זה עובר.

karpe פותח השרשור
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #8 

טוב, עבר קצת זמן ויש עדכון. התלוננתי בסמליין על התקלה, שלחו טכנאי, הראיתי לו את הבעיה של הצבירות - הוא הסכים שזה לא נראה תקין ודאגתי שהוא ימלא בטופס חוות דעת מפורטת למעבדה והוא לקח את הפלזמה.
כמובן שיצרו איתי קשר כעבור כמה ימים וטענו שאין אחריות על צריבה (הצריבה הקבועה של הלוגו שעליה כביכול לא התלוננתי כי ידעתי שיתנערו מזה).
אחרי שהסברתי לטכנאי את הבעיה האמיתית של הצבירות הוא הבטיח לבדוק שוב. חזר אליי אחרי כמה ימים - לא ראה בעיה.
אמרתי לו שיש לי סרטון שצילמתי שממחיש את הבעיה, ושלחתי לו במייל, בינתיים הוא דאג לי למכשיר חלופי (LED 46").
כעבור חודש בערך יצרו איתי קשר מאלקטרוניקס פרו (המעבדה שנותנת שירות לסמליין) - הם מסכימים שיש תקלה, אבל אין להם אפשרות לתקן אותה, ואין להם מסך זהה, או כל פלזמה אחרת לצורך העניין ולכן הם מציעים 2 אפשרויות :
- UA48H6400, ללא תשלום נוסף, מכשיר חדש עם 3 שנות אחריות. מחיר השוק כרגע 3600 ש"ח.
- UA55H6400 בתוספת תשלום של 2400 ש"ח. מחיר השוק כרגע 5400 ש"ח.
אני שילמתי על שלי 5500 ש"ח והמחיר כרגע 4600 ש"ח.

נתחיל מזה שאני לא סובל מסכי LCD/LED, אני אוהב תמונה של פלזמה. מעבר לזה - למה אני צריך לרדת בגודל מ-51 ל-48 ?
ואם הם לא מסוגלים לספק גודל מינימלי כמו שהיה לי - למה שלא יספגו את ההפרש בעצמם ?
מעבר לזה - בדקתי ויש מכשיר כמו שלי, של סמליין, לפחות בחנות אחת, כאמור ב-4600 ש"ח.
הם מחכים כרגע לתשובה ממני מה אני מעוניין לעשות - מה מציעים ?

voguemaster
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1500
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 173 פעמים

זה שיש אותה באיזושהי חנות זה לא עוזר לך כ"כ

שליחה #9 

כי אין במחסנים שלהם שמשם הם לוקחים. הטענה שלהם (והיא כנראה נכונה) היא שאין להם את הפלסמה שלך בתור מסך להחלפה.

מבחינת שדרוג - אם אין להם את הגודל אני בהחלט חושב שיש מקום לכך שהם יתנו הנחה משמעותית על תוספת המחיר של ה-2400 ש"ח, אולי אפילו יחלקו אותה ב-2. החוק מחייב אותם להחליף את המסך במקרה הזה? אם כן, יש על מה לדבר.
אם לא, זה יהיה קשה לשכנע אותם להשתתף בעניין ולפי דעתי הם עלולים פשוט לזנוח אותך אם לא תגיע להחלטה מהר ושתתחיל לרוץ אחריהם.

karpe פותח השרשור
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #10 

מוזר, היתה פה היום הודעה שלי עם עדכון בנושא, ועוד תגובה אחריה, והן נעלמו משום מה (אולי קשור לקריסה של האתר).

אז קודם כל עדכון לגבי המחירים של הדגמים שהציעו לי וגם של מחיר השדרוג :

- מסך 48H6400 (ללא תשלום נוסף), מחיר שוק מיבואן רשמי - 5290 ש"ח.
- מסך 55H6400 (תשלום של 2800 ש"ח), מחיר שוק 6800 ש"ח.
- מסך 55H6800, קעור (תשלום של 4200 ש"ח), מחיר שוק כ-9500 ש"ח.

חזר אליי מנהל המעבדה של אלקטרוניקס פרו, בחור נחמד מאד בשם שלומי. הוא אמר שהוא אכן הצליח לראות את הבעיה שדיברתי עליה, חוץ מהצריבה, והוא גם תיקן אותה ע"י החלפת כרטיס XY או משהו כזה. הצריבה כמובן נשארה.
לטענתו לפי האחריות של סמליין ברגע שיש צריבה במסך, המסך יוצא מאחריות לגמרי, כלומר שום תקלה אחרת לא תכוסה (גם אם למשל נשרפה כניסת HDMI, ויש צריבה - לא חייבים לתקן באחריות). גם בחנות שקניתי תומכים בעניין. נשמע לי הזוי לגמרי, אבל כנראה שזה המצב, לא כזה משנה כבר כי כבר לא מוכרים פלזמות, אבל מי שיש לו פלזמה של סמסונג - שיזהר לא לצרוב אותה :)
הוא בכל זאת קיבל אישור לתקן, ועדיין הוא לא רצה להחזיר לי מסך צרוב בלי אחריות ולכן לחץ על היבואן לאפשר לי לקבל מכשיר חדש במקום, לפנים משורת הדין. אני יכול גם לקבל את המסך המתוקן שלי אם אני רוצה כמובן.
בשיחה עם החנות ממנה קניתי, קיבלתי אופציה נוספת - לקחת מסמליין את ה-48H6400, להביא אותה לחנות, ולקחת 50F6400 (דור קודם), בתוספת של 800 ש"ח.
אז החלטתי ללכת על ה-48, בשלב ראשון אני אנסה למכור אותה כחדשה בקופסה עם אחריות מלאה (פורסמה מודעה בלוח), אם אני אצליח למכור אותה בזמן סביר אני אקנה אחת אחרת גדולה יותר, עוד לא ברור לי איזו.
אם לא יילך - אני אצטרך להחליט בין שדרוג ל-50 בחנות תמורת 800 ש"ח, או פשוט להשאר איתה ולהתרגל, עד לשדרוג הבא ל-4K עוד שנה שנתיים.

jtk
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5176
נתן תודות: 479 פעמים
קיבל תודות: 533 פעמים

שליחה #11 

ואני כתבתי שטענתם, שאם יש צריבה האחריות כולה בטלה, לא הגיונית בכלל ואני בספק שזה יחזיק בבית משפט. מה הקשר בין המצאות בלאי רגיל (תלוי בצורת השימוש) לבין תקינות של אלמנטים אחרים במסך?

karpe פותח השרשור
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #12 

אין לי מושג, גם לי זה נשמע שערורייתי משהו, אם היה לי את כתב האחריות הייתי בודק. לא הצלחתי למצוא באינטרנט משהו רלוונטי.

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8352
נתן תודות: 760 פעמים
קיבל תודות: 1173 פעמים

שליחה #13 

karpe כתב: לטענתו לפי האחריות של סמליין ברגע שיש צריבה במסך, המסך יוצא מאחריות לגמרי, כלומר שום תקלה אחרת לא תכוסה (גם אם למשל נשרפה כניסת HDMI, ויש צריבה - לא חייבים לתקן באחריות). גם בחנות שקניתי תומכים בעניין. נשמע לי הזוי לגמרי, אבל כנראה שזה המצב, לא כזה משנה כבר כי כבר לא מוכרים פלזמות, אבל מי שיש לו פלזמה של סמסונג - שיזהר לא לצרוב אותה :)
...
·
זה אחד הדברים ההזויים שקראתי בזמן האחרון וכמו ש- jtk רשם אין בזה שום הגיון ולא נראה לי בכלל שזה דבר חוקי.
או שלא הבנת אותו טוב או שאין לו מושג על מה הוא מדבר או שהאחריות של סמליין מתדרדרת לה מרגע לדודלי.
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".

karpe פותח השרשור
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #14 

הבנתי מצויין, ווידאתי שוב ושוב כולל דוגמאות, ושמעתי את אותה מנטרה משלושה אנשים שונים - ממנהל המעבדה, מנציגת השירות, ומבעל החנות (שלא קשור ממש לעניין, רק התייעצתי איתו).

oris74
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #15 

נשמע לי מוזר ולא הגיוני... אכן צריבה לא מכוסה באחריות ויש בזה הגיון מסוים כי אם מישהו רואה שמונה שעות ביום ערוץ 2 אז ברור שהלוגו יצרב וזו לא אשמת היצרן אבל מכאן ועד הסרת אחריות כוללת??

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”