היי.
יש לנו בתוכניות הכנה למקרן בבית החדש שאנחנו בונים.
המרחק מאיזור המערכת והסטרימר למקרן (בהשחלה) הוא כ9 מטרים (קצת מעל 4 מטרים מקיר לקיר + הטיפוס בקירות). בחצי המטר האחרון הכבל גם אמור לעבור קרוב (לא באותו צינור אבל קרוב) לכבל החשמל שמגיע לשקע צמוד. יהיה לי גוויס בתקרה שכרגע מתוכנן להיות בגודל של 4 מודולים - 2 יהיו בשביל שקע חשמל, 1 לשקע רשת ו-1 לשקע HDMI או DP.
השאלה היא האם בכלל פרקטי להוליך כבל במרחק כזה (אני מעריך שהאורך הכולל יהיה כ10 מטרים (הכבל המושחל + שני מגשרים של 50 ס״מ). אני יודע שאפשר להעביר 1080p למרחק כזה, אני רוצה hdmi 2.0 או DP 1.3 לטובת פורמטים עתידיים ואני מעוניין שהשרשת כולה ״תעמוד״ בזה. אני לא רוצה להשחיל שוב בעוד כמה שנים.
ליד המקרן יש קרניז גבס שאם לא תהיה ברירה יאכלס nuc או כל מה שלא יהיה לטובת כבילה קצרה במיוחד.
אשמח לעצות מבעלי נסיון.
תודה.
הכנה למקרן בבית חדש
לא כ״כ הצלחתי להבין מה השאלה פה
אבל בגדול מרחק של כ 10 מטר עם כביסה איכותית אמור להיות בסדר. לפחות בתקנים הפופולריים היום.
מה יהיה עוד כמה שנים אף אחד לא יודע ולכן אי אפשר לדעת האם ההשחתות יחזיקו מעמד לכמה שנים קדימה.
המלצה שלי, את התעלה לכבל של ה hdmi תעשה מצינור רחב בהרבה מגודל הכבל כדי שיהיה קל להשחיל שם בעתיד כבלים אחרים אם יהיה צורך
אבל בגדול מרחק של כ 10 מטר עם כביסה איכותית אמור להיות בסדר. לפחות בתקנים הפופולריים היום.
מה יהיה עוד כמה שנים אף אחד לא יודע ולכן אי אפשר לדעת האם ההשחתות יחזיקו מעמד לכמה שנים קדימה.
המלצה שלי, את התעלה לכבל של ה hdmi תעשה מצינור רחב בהרבה מגודל הכבל כדי שיהיה קל להשחיל שם בעתיד כבלים אחרים אם יהיה צורך