צמד חמד (UPS+NAS)
-
istarmini
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 17930
- נתן תודות: 1146 פעמים
- קיבל תודות: 2494 פעמים
אהלן חברים
אז לאחר רכישת ה NAS מבית QNAP דגם 420 'חשבתי שבזה נגמרו תלאותי בנושא.
שיחה קצרה עם חברי הטוב ארז (erezsolan ) ומיד נשאלה השאלה ומה לגבי UPS אתה לא קונה?
שאלתי אותו למה צריך? כולה סרטים יש בנאס .
ארז ידידי שכנע אותי שחשוב לשמור על הדיסקים ב NAS ולמעשה ה UPS מטרתו לשמור על הדיסקים, בראש ובראשונה, ולא על התכנים, סרטים במקרה שלי.
ההמלצה הייתה UPS של חברת APC האמריקאית, שמובילה היום את תחום ה UPS בעולם.
פניתי ליבואן APC בארץ, חברת אביאם.
ענה לי חמד של בחור בשם מוטי שהמליץ על על דגם חדש שיצא ( Pro 550 ), שכולל גם הגנות בפני קפיצות מתח +צג דיגיטלי, שמעביר אינפורמציה אוןליין על מצב פעולת ה UPS .
מבדיקה באתר של QNAP ,לגבי הדגם המדובר, לא הצלחתי לאתר אותו . באתר יש המלצות למספר רב של דגמי APC אבל הדגם
המדובר לא מופיע שם.
מאחר וה UPS אמור לתקשר עם ה NAS ובמידת הצורך לכבות אותו היה חשוב לי לוודא שהדגם המדובר יבצע את מלאכתו נאמנה. שיחה נוספת עם מוטי ,שהסביר לי שאני יכול להיות רגוע כי כל החברות מסתנכרנות לפי APC ולכן הוא לא צופה כל בעיה.
אתמול קפצתי לחברת אביאם בנתניה (ממוקמת בסמוך לאיקאה). אספתי שני מכשירים (אחד לי ואחד לחבר נוסף).
הגעתי הבייתה וכהרגלי לא ממש התאפקתי ומיד ניגשתי לחבר את "הצעצוע" החדש.
כשפתחתי את האריזה שמתי לב שבתכלס אני צריך כבל קומקום ,כאשר בצידו האחד קונקטור זכר (מתחבר לNAS) ומצידו השני קונקטור נקבה (מתחבר ל UPS). לא היה לי כזה בשלוף ולכן קפצתי לעיר בכדי לרכוש. עברתי 4 חנויות מחשבים וחשמל והתשובה שקיבלתי אצל כולם הייתה, פעם היה לנו היום כבר אין ביקוש.
דיברתי עם מוטי שאמר לי שיש להם מתאם אבל מאחר וכבר היה מאוחר לא הצלחתי לאסוף אותו אתמול.
בצר לי ערכתי חיפוש בבית ולמזלי הצלחתי למצוא כבל כזה זרוק באחד מחדרי הילדים.
חיברתי הכל נכנסתי להגדרות ה UPS שבתפריט ה NAS . הוא זוהה במידית,בדיוק כמו שמוטי צפה שיקרה, כולל שם החברה והדגם המדוייק .
בהגדרות הנאס ניתן לבחור בשני מצבים:
1.כיבוי הנאס על ידי ה UPS ,אחרי זמן מוגדר, במידה שקיימת בעייה בחשמל.
2.הכנסת ה NAS למצב הגנה ,אחרי זמן מוגדר, ולאחר שהחשמל חוזר ה NAS חוזר למצב עבודה, קודם ההפרעה בחשמל, כלומר אני לא צריך להדליק אותו ידנית.
אני בחרתי את אפשרות מספר 2 'מקווה שבחרתי נכון.
טוב חברים אז תם ונשלם מבחינתי "פרוייקט" ה NAS .
בהזדמנות זו ברצוני להודות לכל החברים ,שעזרו לי פה ,לפני רכישת ה NAS .
לארז ידידי שהמליץ והסביר על התחום
למוטי מחברת אביאם, שהתגלה כאדם נחמד שמבין ומוכן ללכת לקראת. טוב לדעת שעדין יש כאלו אנשי מכירות ,שטובת הלקוח, עומדת מול עיניהם.
http://www.alpesek.co.il/Product/apc-ba ... ro-br550gi
להלן תמונה של הצמד חמד
אז לאחר רכישת ה NAS מבית QNAP דגם 420 'חשבתי שבזה נגמרו תלאותי בנושא.
שיחה קצרה עם חברי הטוב ארז (erezsolan ) ומיד נשאלה השאלה ומה לגבי UPS אתה לא קונה?
שאלתי אותו למה צריך? כולה סרטים יש בנאס .
ארז ידידי שכנע אותי שחשוב לשמור על הדיסקים ב NAS ולמעשה ה UPS מטרתו לשמור על הדיסקים, בראש ובראשונה, ולא על התכנים, סרטים במקרה שלי.
ההמלצה הייתה UPS של חברת APC האמריקאית, שמובילה היום את תחום ה UPS בעולם.
פניתי ליבואן APC בארץ, חברת אביאם.
ענה לי חמד של בחור בשם מוטי שהמליץ על על דגם חדש שיצא ( Pro 550 ), שכולל גם הגנות בפני קפיצות מתח +צג דיגיטלי, שמעביר אינפורמציה אוןליין על מצב פעולת ה UPS .
מבדיקה באתר של QNAP ,לגבי הדגם המדובר, לא הצלחתי לאתר אותו . באתר יש המלצות למספר רב של דגמי APC אבל הדגם
המדובר לא מופיע שם.
מאחר וה UPS אמור לתקשר עם ה NAS ובמידת הצורך לכבות אותו היה חשוב לי לוודא שהדגם המדובר יבצע את מלאכתו נאמנה. שיחה נוספת עם מוטי ,שהסביר לי שאני יכול להיות רגוע כי כל החברות מסתנכרנות לפי APC ולכן הוא לא צופה כל בעיה.
אתמול קפצתי לחברת אביאם בנתניה (ממוקמת בסמוך לאיקאה). אספתי שני מכשירים (אחד לי ואחד לחבר נוסף).
הגעתי הבייתה וכהרגלי לא ממש התאפקתי ומיד ניגשתי לחבר את "הצעצוע" החדש.
כשפתחתי את האריזה שמתי לב שבתכלס אני צריך כבל קומקום ,כאשר בצידו האחד קונקטור זכר (מתחבר לNAS) ומצידו השני קונקטור נקבה (מתחבר ל UPS). לא היה לי כזה בשלוף ולכן קפצתי לעיר בכדי לרכוש. עברתי 4 חנויות מחשבים וחשמל והתשובה שקיבלתי אצל כולם הייתה, פעם היה לנו היום כבר אין ביקוש.
דיברתי עם מוטי שאמר לי שיש להם מתאם אבל מאחר וכבר היה מאוחר לא הצלחתי לאסוף אותו אתמול.
בצר לי ערכתי חיפוש בבית ולמזלי הצלחתי למצוא כבל כזה זרוק באחד מחדרי הילדים.
חיברתי הכל נכנסתי להגדרות ה UPS שבתפריט ה NAS . הוא זוהה במידית,בדיוק כמו שמוטי צפה שיקרה, כולל שם החברה והדגם המדוייק .
בהגדרות הנאס ניתן לבחור בשני מצבים:
1.כיבוי הנאס על ידי ה UPS ,אחרי זמן מוגדר, במידה שקיימת בעייה בחשמל.
2.הכנסת ה NAS למצב הגנה ,אחרי זמן מוגדר, ולאחר שהחשמל חוזר ה NAS חוזר למצב עבודה, קודם ההפרעה בחשמל, כלומר אני לא צריך להדליק אותו ידנית.
אני בחרתי את אפשרות מספר 2 'מקווה שבחרתי נכון.
טוב חברים אז תם ונשלם מבחינתי "פרוייקט" ה NAS .
בהזדמנות זו ברצוני להודות לכל החברים ,שעזרו לי פה ,לפני רכישת ה NAS .
לארז ידידי שהמליץ והסביר על התחום
למוטי מחברת אביאם, שהתגלה כאדם נחמד שמבין ומוכן ללכת לקראת. טוב לדעת שעדין יש כאלו אנשי מכירות ,שטובת הלקוח, עומדת מול עיניהם.
http://www.alpesek.co.il/Product/apc-ba ... ro-br550gi
להלן תמונה של הצמד חמד
נערך לאחרונה על ידי istarmini ב 21/09/2014 10:02, נערך פעם 1 בסך הכל.
- ValorHeart
- חבר ותיק

- תגובות: 1372
- נתן תודות: 45 פעמים
- קיבל תודות: 81 פעמים
אז הUPS עלה לך 660 ש"ח ?
-
istarmini
- חבר במועדון ה-15K

·ValorHeart כתב:אז הUPS עלה לך 660 ש"ח ?...
630 כי זוכיתי על המשלוח מאחר ואספתי בעצמי
- ValorHeart
- חבר ותיק

יפה מאוד, אז בעצם הNAS והUPS עולים בערך 4,000 ש"ח עם הדיסקים - וכל זה בשביל לאחסן סרטים? זה משתלם?
-
istarmini
- חבר במועדון ה-15K

·ValorHeart כתב:יפה מאוד, אז בעצם הNAS והUPS עולים בערך 4,000 ש"ח עם הדיסקים - וכל זה בשביל לאחסן סרטים? זה משתלם?...
עכשיו זה כבר לא רק סרטים זה גם תמונות משפחתיות , קבצי וורד של עבודות הילדים בבתי הספר וכמובן סרטים.
האם משתלם ? עבורי כן, כמובן שהתשובה הזו לא נכונה עבור כולם.
כל אחד יעשה את שיקולי הכדאיות שלו.
פתר אותי מהתעסקות עם המחשב, שהיה מתחרפן כל כמה זמן. עכשיו הכל עובד פיקס פוקס אין פאדיחות.
- ValorHeart
- חבר ותיק

אוקי, מגניב, תתחדש, אני גם שוקל לרכוש מערך כזה, בקרוב במעבר לבית חדש אני מתכן
-
istarmini
- חבר במועדון ה-15K

·idabari כתב:משתלם?......
מה האלטרנטיבה?...
למשל להמשיך להשתמש במחשב הענתיקה שלי שהותקן עליו שרת nfs והיו מחוברים אליו כוננים חיצוניים ב usb.
עבד סבבה אבל בתקופה האחרונה התחיל לזייף ולכן החלטתי לבצע את המהלך אבל בתכלס יכולתי להמשיך להשתמש בו רק לא היה את אופציית הגיבוי.
אופציה נוספת היא לבנות נאס לבד אבל זה לא בשביל הסבלנות שלי
- urik79
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4320
- שם מלא: אורי
- נתן תודות: 59 פעמים
- קיבל תודות: 130 פעמים
גם שאני התלבטתי בזמנו על ה UPS דיברתי עם מוטי, שבאמת נתן שירות מצויין. אם זה בהסברים בטלפון לפני קניה והתייעצות, וגם במיילים אחרי הרכישה.
בהחלט ממליץ!!!
בהחלט ממליץ!!!
כל מה שרציתי כל מה שקניתי
כל מה שאספתי זה לא מספיק
כל מה ששמרתי כל מה שחמדתי
בסוף הבנתי זה לא מספיק
כל מה שאספתי זה לא מספיק
כל מה ששמרתי כל מה שחמדתי
בסוף הבנתי זה לא מספיק
-
istarmini
- חבר במועדון ה-15K

·ArkP כתב:הקטע המעצבן עם ה UPSים הוא שהם לא מחזיקים מעמד. הבטריה שלהם נהרסת אחרי שנתיים-שלוש ואז להחליף בטריה זה כמו לקנות UPS חדש.
יש גם טענות על קרינה חזקה מהמכשיר (לא מבוססות)....
טענות לא ממש מדוייקות.
סוללה צריך להחליף כל כשנתיים וחצי זה נכון אבל עלות סוללה מבית היצרן 270 ש"ח. ניתן לרכוש סוללה ,לא ישירות מהיצרן/יבואן ,בעלת אותם הנתונים בפחות כסף.
למי שחשוב לשמור על הציוד אין אופציה אחרת ולשחרר כל כשנתיים וחצי 150-270 ש"ח ,לא סוף העולם.
גם שקונים רכב יש תחזוקה .
אצלי ה- UPS (אותו דגם 550PRO) כבר מחזיק מעמד יותר מארבע שנים (יולי 2010) עם הסוללה המקורית.
בהנחה שהסוללה מחזיקה (במקור) לזמן של כ- 45 דקות אז גם אם היא "תזדקן" ותעבוד אפילו 15 דקות זה מספיק מאחר והגדרתי לבצע כיבוי מסודר אבל מיידי כשנותר 5 או 10 דקות סוללה (צריך לבדוק כמה זמן באמת לוקח למערכת ההפעלה לכבות את עצמה בצורה מסודרת).
כמובן יש לוודא אחת לשנה - חצי שנה ע"י כיבוי מתח כניסה מה- UPS שהפעולה תקינה ומספיקה.
אז נכון שצריך להחליף סוללה כל מספר שנים (2-3) כדי לשמור על רמת ביצועים כמו בהתחלה אבל אם לא צריך את כל הזמן הזה אז אפשר לתת לה "להזדקן" ועדיין היא תהיה במצב מושלם עבור הדרישות שלך גם אחרי 4 ואני מניח גם אחרי 5/6/7 שנים - נחכה ונראה
בהנחה שהסוללה מחזיקה (במקור) לזמן של כ- 45 דקות אז גם אם היא "תזדקן" ותעבוד אפילו 15 דקות זה מספיק מאחר והגדרתי לבצע כיבוי מסודר אבל מיידי כשנותר 5 או 10 דקות סוללה (צריך לבדוק כמה זמן באמת לוקח למערכת ההפעלה לכבות את עצמה בצורה מסודרת).
כמובן יש לוודא אחת לשנה - חצי שנה ע"י כיבוי מתח כניסה מה- UPS שהפעולה תקינה ומספיקה.
אז נכון שצריך להחליף סוללה כל מספר שנים (2-3) כדי לשמור על רמת ביצועים כמו בהתחלה אבל אם לא צריך את כל הזמן הזה אז אפשר לתת לה "להזדקן" ועדיין היא תהיה במצב מושלם עבור הדרישות שלך גם אחרי 4 ואני מניח גם אחרי 5/6/7 שנים - נחכה ונראה
אגב, חוץ מלשמור על הציוד חשוב לא פחות לשמור על מידע...
אני מניח שיש לך סוג כלשהו של RAID שנותן יתירות במקרה שדיסק אחד התפגר?
לצערנו, דיסקים אכן מתפגרים...
הייתי מציע לך לגבות מידע חשוב\אישי למקום נוסף כגון: מחשב אישי או דיסק חיצוני (או איזור גיאוגרפי משני
)
אני משתמש ב rsync בשביל זה.
השקעת בפתרון יפה מאוד, אל תשכח גיבויים
הייתי מציע לך לגבות מידע חשוב\אישי למקום נוסף כגון: מחשב אישי או דיסק חיצוני (או איזור גיאוגרפי משני
השקעת בפתרון יפה מאוד, אל תשכח גיבויים
-
istarmini
- חבר במועדון ה-15K

·ArkP כתב:אגב, חוץ מלשמור על הציוד חשוב לא פחות לשמור על מידע...
הייתי מציע לך לגבות מידע חשוב\אישי למקום נוסף כגון: מחשב אישי או דיסק חיצוני (או איזור גיאוגרפי משני)
השקעת בפתרון יפה מאוד, אל תשכח גיבויים...
ברור, עשיתי RAID 5
חוץ מסרטים יש תמונות ומסמכים (לא היה בתכנון אבל בסוף העמסתי עליו גם את זה). כל לילה הוא מגבה את התקיה הזו לכונן חיצוני.