עוד פרוייקט ועוד פרוייקט מי אמר שמצ'עמם לי???
לגמרי במקרה הגיע לידי זוג AIRDALE במצב סביר והחלטתי לשפץ אותו מהיסוד.
אני מבקש להודות לחברים מהפורם GRAFITIS ו RAMIRAMI שעזרו לי עד כה מאוד, בידע, בתמיכה ובהמון רצון טוב! וגם לאחרים שלא אזכיר בשמם (שאני "חופר להם וכיו"ב...)..
רקע:
המדובר באחד הרמקולים ה"מושקעים" של מר בריגס - המייסד של וורפדייל הבריטית, שבין הייתר אחראי על פתוחו של הטוויטר "סופר 3" האלמותי, אשר מלווה דגמים רבים של ה"עולם הישן" הן של וורפדייל והן של ליק (LEAK) הבריטיות.
שתי החברות הללו, אוחדו בשנות השבעים תחת "קונצרן" שנקרא RANK AUDIO ושאת פירותיו אנחנו רואים עד היום
(היורשים היו בין הייתר ה 3090 וה 2075 של LEAK וה AIRDALE HERITAGE של WAHRFEDALE
(לא "יורשים ישירים ע"פ חוק... אל תהרגו אותי על זה...
מה זה AIRDALE?
טוב.... אחרי ה"ברברת" בואו נדבר תכלס... (בוקסות כבר אמרנו?)
יצירה מיוחדת של וורפדייל שהיתה מאוד יצירתית באותן שנים, והביאה לא מעט חידושים לעולם הישן. (אני מצרף "קטלוג" של אותה תקופה) היו שם "אופן באפל" תיבות נפרדות לטוויטרים ומה לא???
הרמקול הזה הוא בתצורה של שני ארגזים בעלי צורה ייחודית, פחוסים מאוד, בעומק של כ 36 ס"מ במרכזם, בעלי "כנפיים" חדות, אשר מיועדים להיות מוצבים בפינות החדר או בסמוך לקיר האחורי, ישנו VENT (פתח) מיוחד ל WOOFER מאחור.
וגובה התיבה כ 100 ס"מ!! רוחבה כ 70 ס"מ (מפינה לפינה...)
הוופר 15 אינטש ממוקם בחלק נפרד (התחתון של התיבה).
ה MID והטוויטר- MID 8 שמונה אינטש, וטוויטר 3 אינטש (אותו "סופר 3" כאמור) ממוקמים ב"קומה שנייה" בתיבת משנה נפרדת, בה ממוקם גם "קרוס-אובר" די "מפלצתי", בין שני חלקים - חלקו האחד בתוך אותה קומה ב', וחלקו השני - ע"ג הקיר האחורי בקומה ב' וכולל גם ווסתים לעוצמה עבור ה TREBLE וה- MIDRAGE...
הכל עשוי מ "בירץ'" מצופה פורניר יפהיפה ועבודת יד....
אותם MID והטוויטר- אינם פונים כלפי החזית כי אם כלפי מעלה כך שאם תרצו - הם מנגנים לכל הכיוונים ומשמשים בתצורת "אופן באפל, "על הצד".(שהמוקד שלה מופנה כלפי מעלה).
בעצם ניתן לומר שהם מנגנים כלפי מעלה - מחזית הממברנות, ומנגנים "לצדדים" - לחזית ולצידי הרמקול (יש פתחים יעודיים לכך) מ "גב הממברנות".
*הערה:
היו מספר דגמים לרמקול הזה כך שיתכנו שונויות וכיו"ב.. אם אתם נתקלים בנתונים שונים - כן זה אפשרי - וורפדייל כמו יצרנים אחרים, "שיחקו" עם גודל הקומפוננטות, ונתונים נוספים... שמעתי על אותו רמקול עם וופרים 12" בתצורה מעט שונה...
זהו... למטה אני מצרף תמונות וקטלוג ומבקש את עזרתכם בשלושה דברים:
=>טוויטר אחד תקין אם יש למישהו (היה גם ב"ליק סנדוויץ" למי שמכיר)
=>מיד אחד (MID) כאמור הדגם הוא "SUPER 8"
=>קרוסאובר אם יש למישהו או "סכימה" שלו אים מישהו מצא.. (לפני שאני מפעיל תותחים כבדים)...
שנה טובה לכולם ותודה מראש על העזרה!
למטה:
לינק לעמוד פייסבוק:
https://www.facebook.com/39163401760038 ... =1&theater
קטלוג של וורפדייל: ( קובץ PDF גדול עם כל הדגמים)
http://www.troelsgravesen.dk/Wharfedale ... age1-8.pdf