תשתית כבלים בבית

עשה זאת בעצמך, כולל הדפסות תלת מימד
שלח תגובה
gavze007 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 30
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

לאחרונה החלטתי לעשות שינוי בבית, וחלק ממנו היה מיקום נקודות טלוויזיה בכל חדר.

רציתי לדעת אם שימוש במפצלים הפשוטים שמוכרים ב-ACE ודומיהם שומר על איכות האות או גורם לאיבוד משמעותי בה?
או שכדאי לקנות מפצלים איכותיים (אני אשמח לקבל דוגמא)?
איך אני יכול לחשב את האיבוד (תוך שימוש באורכי הכבלים וכו')?
האם קיימים מגברי אותות טובים שישמרו על האות (שוב, דוגמא :))?

אני מתכנן למקם 6 שקעי טלוויזיה בבית, שיוצאים מנקודה אחת שהתקינו לי ערוצי זהב בזמנו (לא בתצורת כוכב, אלא דיי בצורת שרשרת)... במסגרת הרעיון אני מתכנן לחצוב תעלות.
קראתי את המדריך באתר, והבנתי שמעל התעלה, שמים גבס, משאירים קצת מרווח בינו לבין גובה הקיר, שמים שליכטה וצובעים. מה זה שליכטה? :)

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #2 

על מפצלים בד"כ רשום כמה איבוד (ב-DB) יש.
נראה לי שלכמות כזו של חדרים אתה תצטרך מפצל אקטיבי עם מגבר.
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

andypok
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 200
נתן תודות: 25 פעמים
קיבל תודות: 9 פעמים

שליחה #3 

אנ י עבדתי ב HOT, אל תקנה מפצלים, תכין את התשתים ותזמין טכנאי שיחבר לך את כל השקעים, בנוסף תצטרך מגבר כבלים ציוד כזה לא ניתן להשיג בחנויות ואם תהיה לך בעיה HOT יחייבו אותך עבור ביקורי טכנאי כי עבודה בוצעה עצמאית

charny
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 244

שליחה #4 

הקפד על תצורת כוכב (ולא בשרשרת).

roeek
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1349
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #5 

נכון, חובה על תצורת כוכב. המפצלים של ACE פוגעים ברמת ה-BER ובאות החזור, וקיים סיכוי גדול מאוד שאם תעשה זאת לבד תסבול מ:
1. פריזים תמונה נעצרת.
2. "בעייה טכנית אין קליטה" עקב החלשות האות (בכ-4 דיבי לכל פיצול 1:2).
3. תחוייב בקריאות סרק.
4. כל אפליקציית חזור כמו VOD לא תעבוד לך.

באם החלטת לחצוב בכל זאת, השחל כבל בתוך צינור, רצוי שחור מסוג 16 ולא שרשורי, והשתמש רק בכבל מסוג RG6, איכותי ורצוי שיהיה בעל סיכוך כפול ועבה.
בדרך כלל משקע שלישי יש צורך במגבר של 10 די בי.
אני מכיר את הבעייה בה אתה נדרש לשלם כסף עבור שקעים אבל עדיף שטכנאי HOT מנוסה ייבצע את זה, ואל תיכנס לזה אלא אם יש לך את כל הציוד התקני (כולל שקעים ומחברים) ואתה ממש מבין מה אתה עושה. במילים אחרות: אל תחסוך!
The Black Wax

gavze007 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #6 

אוקי קודם כל תודה לכולכם...

הצלחתי לתכנן קצת מחדש את התשתית, והאופציה הכי טובה מבחינתי היא כזו:
מהסלון לאחד החדרים מגיע כבל הכבלים הראשי. ממנו, בתצורת כוכב, יוצאים 4 כבלים שונים לבית בתעלות, ואחד מהם מתפצל ל-2 בסופו.

איזה מפצלים ומגברים כדאי לי לשים?

בנוסף, יש לי תעלות שאני יכול לנצל בצורה טובה יותר. חשבתי להעביר באחת התעלות בנוסף לכבלים גם כבל טלפון וכבל רשת CAT5E. יש מניעה מלהעביר את כולם באותה תעלה? מבחינת רעשים והפרעות שזה יגרום?
כבלים וטלפון בלבד גם יכולים לסבול מרעשים, במידה ויש?

ודבר אחרון, על איזה חנות באיזור המרכז אתם ממליצים לקניית כבלים (RG6, CAT5 ועוד) ושקעים (בעיקר GEWISS)?

roeek
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1349
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #7 

אין מניעה להעביר כבלים וטלפון/רשת ביחד.
בכל מקרה תשתמש רק כבל RG6, אל תשים מפצלים לבד. תכין את התשתית בקיר ואז תקרא לטכנאי שיבצע השחלות (כבלים בלבד), ויחבר שקעים/מפצלים/מגבר וגם ככה הוא יחייב אותך וזה לא רלוונטי אם תעשה ח ל ק מהעבודה לבד.
The Black Wax

gavze007 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #8 

עדכון:
הטכנאי של הכבלים היה אצלי, התקין אצלי מגבר והחליף את כל המפצלים... והכל בחינם.
ביקשתי להתקין ממיר חדש, קיבלתי התקנה ללא תשלום. כשהטכנאי בא הובלתי אותו לחדר הכי מאותגר מבחינת הכבלים (כלומר, עוצמת אות נמוכה מאוד), והוא מצידו החליף את כל המפצלים בדרך לשם על מנת שעוצמת האות שם תהיה טובה. המגבר יושב על הכבל הראשי של הכבלים.
עכשיו נשאר לי להחליף כבלים ולהריץ כמה בתעלות שעוד אין. אני מתכנן לשים שם כבלי RG6, במקבלי לכבלי טלפון וכבלי רשת.
התוכנית שלי היא לשבור קצת את התעלות ולהרחיב אותן, לשים שקעים של GEWISS וכך לסדר את השקעים בצורה יפה.

אז כמה שאלות שנותרו לי:
1. כבלי רשת - כדאי לי להריץ CAT5 או CAT6?
2. מה ההבדל בכבלי הרשת בין STP ל-UTP? מה טוב לתעלות בבית?
3. איפה אני יכול לרכוש בחבילות של 100 מטר כבלי RG6 ו-CAT5/6?
4. איפה אני יכול לקנות במחיר נורמלי (לא כמו באייס ודומיו) שקעי GEWISS (כולל מסגרות שלהן וכו')?
5. קראתי את המדריך באתר לגבי חציבה בקיר. הבנתי שמעל התעלה, שמים גבס, משאירים קצת מרווח בינו לבין גובה הקיר, שמים "שליכטה" וצובעים. מה זה שליכטה?

תודה לכולם :)

eg99
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2999
נתן תודות: 114 פעמים
קיבל תודות: 58 פעמים

שליחה #9 

קודם כל נראה לי שמגיע להוט איזה מילה טובה, וגם לכל אלו שהמליצו לך לסמוך עליהם.
אני לא סובל את השירות שלהם, אבל ברמה הטכנית הם בסדר גמור.

1. CAT5 מתאים עד 100MHZ, ו CAT6 עד 250MHZ, ו CAT6e עד 10GB/S. אם המחיר לא מרתיע, לך על CAT6E.
2. S=SHIELDED} STP} עדיף. הוא כבל מסוכך ולכן טוב יותר נגד הפרעות. U=UNSHIELDED} UTP} לא מסוכך, חשוף יותר לרעש ומקרין יותר רעש. קצת יותר גמיש (אם יש בעיות השחלה) ואולי יותר זול.
3. אצל סיטונאי חשמל (יש בכל עיר). מהם קונים החשמלאים. איפה אתה גר?
4. כנ"ל. שים לב ששקעי TV של GEWISS מורידים 6DB שזה הרבה, בעיקר ברשת כמו שלך.
5. שליכטה - חומר דמוי גבס או מלט, מורחים כשהוא סמיך, מחליקים ואח"כ הוא מתייבש ומתקשה ונראה כמו חלק מהקיר.
לדעתי לסיטונאי החשמל חש, ואם לא, אז בטמבוריות.
ערן

zovirax
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 15949
שם מלא: zovirax
נתן תודות: 299 פעמים
קיבל תודות: 330 פעמים

שליחה #10 

תוכל למצוא כבל רשת בחנות הזו
http://www.cable.co.il/products.asp?Cat ... &Cat2ID=43

נמוש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 10

שליחה #11 

andypok כתב:אנ י עבדתי ב HOT, אל תקנה מפצלים, תכין את התשתים ותזמין טכנאי שיחבר לך את כל השקעים, בנוסף תצטרך מגבר כבלים ציוד כזה לא ניתן להשיג בחנויות ואם תהיה לך בעיה HOT יחייבו אותך עבור ביקורי טכנאי כי עבודה בוצעה עצמאית
...
אולי אתם תוכלו לעזור לי? הבנתי כי הכבלים חייבים להמשיך לתת את ערוצים 1 ו-2 על התשתית שלהם גם לאחר שהדירה התנתקה מהם, וכשפניתי להוט, שימור הלקוחות של הוט אמרו לי, כי צריך לקנות קופסה מיוחדת (שהיא משום מה קראה לה "אנטנה") ולהתקינה בין שקע הכבלים שבקיר לבין הטלויזיה, וזה יפתור את הבעיה, אך טענה כי אינה יודעת איזו קופסה וכיצד להשיגה.

שלח תגובה

חזור אל “DIY והדפסות 3D”