בעיות בחיבור אלחוטי לסוני W955

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
שלח תגובה
AmirGol פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 91
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

עסק מוזר. טלוויזיית סוני W955, נמצאת במרחק של כחמישה מטרים בלבד מנתב D-link של בזק בתקן N כשרק קיר אחד (ולא של ממ"ד) מפריד ביניהם, הטלוויזיה מחוברת לרשת אבל אי אפשר לשדר אליה שום דבר בקצב סביר! אפילו ברזולוציות SD נמוכות, הוידאו מאוד מקרטע. למעשה, כל הרשת האלחוטית בעייתית ולא רק מהטלוויזיה.

לפי אפליקציית inSSIDer על הסמארטפון שלי, אין אף רשת בערוץ 11. נהדר, הגדרתי את הנתב לעבוד בערוץ הזה והופ - יש שם גם את הרשת של הנתב וגם רשת נוספת בשם bravia, כמעט באותה עוצמה. זו בבירור הטלוויזיה, יכול להיות שהיא והנתב מפריעים אחד לשני. טוב, גם ערוץ 1 פנוי, אז העברתי את הנתב לשם - והטלוויזיה מיד עברה אחרינו לאותו ערוץ... הצלחתי לכבות את השידור מהטלוויזיה, אבל אז היא הפסיקה לראות שיתופי DLNA.

מישהו מכיר?

voguemaster
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1500
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 173 פעמים

ברור שהטלוויזיה תעבור ערוץ

שליחה #2 

העברת ערוץ של ה-WIFI שלך שאליו הטלוויזיה מתחברת, מה ציפית? היא תעבוד על אותו ערוץ גם כן.
אני לא יודע למה הטלוויזיה שלך נראית כרשת אלחוטית, זה לא הגיוני. מה שיותר הגיוני הוא שהטלוויזיה מכריזה על עצמה כנגן DLNA ברשת. הטלפון שלך כנראה רואה את זה.

אם אתה מפסיק את השידור מהטלוויזיה, הבעיה נפתרת? האם יש תופעות שכאלה עם מכשירים אחרים בבית ? לדוגמא לפטופ/טלפון/טאבלט? תמקם ליד הטלוויזיה ותבדוק אם זו בעיה של המכשירים או של הנתב המעפן של בזק.

האם מחובר לך דיסק USB לטלוויזיה? יש דיסקים שמשגעים אותה. נתקןלתי בזה כשרציתי לחבר דיסק עם סרטים לטלוויזיה של חברים (דגם w815 אומנם, אבל עדיין).

AmirGol פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #3 

היו שתי אפשרויות: או שגם הטלוויזיה מתפקדת ה- access point (המחשבים בבית ראו אותה כרשת אלחוטית עוד לפני שהנתב הגיע) ובמקרה היא והנתב על אותו ערוץ, או שברגע שהטלוויזיה התחברה לרשת האלחוטית של הנתב, היא מסנכרנת את הערוץ שלה עם הנתב ולכן הם על אותו ערוץ. במקרה הראשון, החלפת ערוץ בנתב תפתור את הבעיה, במקרה השני, לא. אז החלפתי והתברר שזה המקרה השני.

אין בעיה כזו עם אף מכשיר אחר בבית. הטלוויזיה, למיטב הבנתי, היא לקוח DLNA ולא שרת DLNA, אבל אני לא בטוח שהבנתי נכון. בכל מקרה, היא רואה את המחשב ואת ה- iPad (משום מה לא את הטלפון שלי, למרות שגם הוא שרת DLNA, אבל גם שם אני לא בטוח שהפעלתי נכון), אבל גם המחשב וגם הטלפון רואים רק את ה- SSID של הנתב ואת זה של הטלוויזיה ולא את זה של המחשב או ה- iPad, כך שלא כל שרת DLNA צריך SSID.

לא חשבתי לבדוק את בעיות הקליטה כשהשידור מהטלוויזיה כבוי כשהייתי שם (זה לא אצלי, אני לא יכול להרשות לעצמי סוני) וכשחשבתי על זה, כבר היה מאוחר מידי. אצטרך לנסות את זה בביקור הבא.

בכל מקרה, זה קרה גם כשהיה מחובר אל הטלוויזיה DoK וגם כשלא היה. דיסק קשיח לא חיברנו אליה בכלל.

asaf23
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7942
נתן תודות: 69 פעמים
קיבל תודות: 271 פעמים

שליחה #4 

אני חושב שלטלוויזיות של סוני יש WI FI DIRECT, לכן מופיעה כרשת.

AmirGol פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #5 

אבל בעקבות התגובה שלך, חשבתי קצת וגיגלתי עוד קצת. לתכונה הזו קוראים Wifi Direct והיא מאפשרת למכשירים להתחבר ישירות לטלוויזיה בלי לעבור דרך הנתב. לכן רואים את ה- SSID של הטלוויזיה, אחרת אי אפשר יהיה להתחבר אליה. כלומר אין שום סיבה שהרשת של הטלוויזיה תהיה באותו ערוץ כמו זו של הנתב, למעשה עדיף שלא יהיו באותו ערוץ. כנראה שעשיתי משהו לא נכון בהגדרה.

אם אני לא מצליח לשדר לטלוויזיה ב- DLNA כשה- Wifi Direct כבוי, כנראה שגם החיבור שלה לרשת בנתב לא מוגדר כמו שצריך. ואני חשבתי שעשיתי את זה נכון...

jtk
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5176
נתן תודות: 479 פעמים
קיבל תודות: 533 פעמים

שליחה #6 

זה גם משמש ל-Miracast (סוני קוראים לזה Screen Mirroring).

voguemaster
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1500
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 173 פעמים

כן, MIRACAST בנוי על WIDI

שליחה #7 

זו הדרך של המכשירים לבצע negotiation ולהתחבר אחד לשני, ללא קשר ל-WIFI אחר שנמצא באיזור.

AmirGol פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #8 

כן, השאלה היא איך אני עושה את זה על ערוץ אחר מזה של ה- AP המקומי, כי הם מפריעים אחד לשני.

moshed
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 46
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 5 פעמים

Sony WiFi Direct

שליחה #9 

אמיר שלום,
לכל טלוויזיות סוני יש WIFIDirect אך זה לא אמור ליצור לך בעיית חיבור או התנגשות עם הנתב
כי בחיבור זה הנתב לא לוקח חלק. לדעתי מקור הבעיה הוא בהגדרות הנתב שבדרך כלל לא מופיעות
אך ההתגברות עליהן לא בעייתית במיוחד. אני מציע לבצע אתחול של הנתב ולהגדיר מחדש את חיבור
הרשת של הטלוויזיה. התקן WIFI שבטלוויזיה אמור ויכול לשדר כל שידור HD מבלי להתקע אפילו פעם אחת.
בהצלחה
משה דלגו
מנהל מוצר סוני

mp3lll
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 20679
נתן תודות: 126 פעמים
קיבל תודות: 969 פעמים

שליחה #10 

אם זה קיר מקביל לראוטר אז הגיוני שיהיה חוסר בקליטה.
"הציבור מטומטם ולכן הציבור משלם" - אין יותר אקטואלי מזה.

AmirGol פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #11 

הקיר לא מקביל.

אם הטלוויזיה משדרת אות מעבר ל- SSID (לפי inSSIDer היא משדרת, אבל לכו תדעו), כל עוד הוא באותו ערוץ כמו השידור מהנתב, יהיו הפרעות. הבעיה היא שכשאני משנה את התדר בנתב, הערוץ בו הטלוויזיה משתמשת ל- Wifi Direct משתנה גם הוא! הם תמיד זהים. במקרה הזה, תמיד הם יפריעו אחד לשני.

השאלה היא האם הם אמורים לעבוד באותו התדר. אם לא, נראה שהגדרתי משהו לא נכון בטלוויזיה (כי היא זו שעוקבת אחרי התדר של הנתב ולא להפך). אם כן, יכול להיות שהבעיה במקום אחר.

בכל מקרה, את הטלוויזיה הגדרתי פעמים ואת הנתב העברנו ממקום למקום, כמובן כשהוא לא מחובר לחשמל, כך שגם הוא עבר איתחול. משה, אתה בטוח שהטלוויזיה לא מתחברת גם לנתב? כי הייתי צריך לבחור בה את ה- SSID של הנתב ולספק שם וסיסמה כדי שהיא תתחבר.

מכירים הוראות להגדרת הטלוויזיה? בחוברת ההוראות כתוב לבדוק את המדריך שבטלוויזיה עצמה ולפיו אני עבדתי. שם התואר הכי עדין בו אני יכול להשתמש לתיאור ההוראות הוא "עלוב".

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”