Dune 303d חדש - אשמח לקצת עזרה בהגדרות (רשת בעיקר)

מחשבים, חומרה, KODI, NUC, Raspberry pi
שלח תגובה
Alospider פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 71
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 20 פעמים

שליחה #1 

שלום,

רכשתי בטיול לארה"ב DUNE 303D.
עד עכשיו היה ברשותי Xtreamer SideWinder. מבחינת יכולות ופיצ'רים הייתי מבסוט (יש לי מחשב מחובר לטלוויזיה, הייתי צריך בשביל צפייה בסרטים בלבד), אבל היציבות הייתה על הפנים (קריסות ותקיעות לעיתים קרובות מדי). היה לי חשוב שהסטרימר החדש יהיה בראש ובראשונה יציב! ולאחר קריאה בפורום כאן, הגעתי למסקנה שזה הסטרימר בשבילי.

אני אשמח לעזרה בנושאים הבאים:

1. הגדרות כלליות - הסטרימר מחובר לטלוייזיה 42 אינצ' (THL42E30 - פנסוניק) ישירות עם HDMI (בלי רסיבר, עם הרמקולים של הטלוויזיה). ואני מנגן בעיקר (95 אחוז) סרטים וסדרות MKV.
רציתי לדעת, האם יש כיול/הגדרות כלליות מומלצות לתצורה שלי?

2. רשת.
זו בעיקר הסיבה שאני רושם את הת'רד הזה. אני חייב להגיד שאני מעט מאוכזב מהסטרימר מהבחינה הזאת. כל המדיה שלי מוזרמת מהחשב דרך הרשת (אלחוטית) וציפיתי שההגדרה תהיה פשוטה יותר עם ביצועים טובים יותר. בXtreamer הייתי עובד בNFS באמצעות תוכנת - FreeNFS. לאחר הגדרה פשוטה במחשב, הXtreamer זיהה במהירות את התיקיות המשותפות והכל היה עובד.

בDUNE, עוד הייתי צריך להגדיר ידנית בלי סריקה. אבל לא משנה מה ניסיתי לא הצלחתי להתחבר לNFS במחשב.
הבנתי מקריאה בפורום הזה, שרצוי לעבוד בSMB. הגדרתי שיתוף במחשב (וינדוס 7 - הגדרתי שיתוף עם EveryOne) ובDUNE הגדרתי את כונן הרשת. הDUNE התחבר במהירות לכונן אבל! ברגע שאני מריץ סרט, לוקח לו לא פחות מ10 שניות להתחיל להפעיל אותו, דבר שבXtreamer לא היה קורה (גם בSMB וגם בNFS) - גם בקפיצות קדימה/אחורה בזמן הסרט הוא איטי יותר. חשוב לציין שזו אותה תשתית רשת בדיוק (ואותו מקום פיזי) מחובר לאותו מחשב.

הייתי שמח לדעת אם מישהו נתקל בבעיה הזו בהרצה מהרשת והאם יש פתרון.

תודה רבה מראש על העזרה :)

------------
עדכון קל:

הצלחתי לסדר את הNFS. הבעיה הייתה מעט הזויה. אני הגדרתי את כל כונן D בתוכנה. שזה היה מוגדר כך הDUNE לא הצליח להתחבר. כל תיקייה אחרת (שהיא לא כונן) שהייתה מוגדרת, הוא התחבר בשנייה. חשוב לציין ששוב,ל Xtreamer לא הייתה את הבעייה הזו.

בכל מקרה, הבעיה עדיין קיימת!!! גם בSMB וגם בNFS יש זמן המתנה להפעלת הסרט של בין 6 ל20 שניות!
ממש מציק העניין.

gshoshan
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 497
נתן תודות: 69 פעמים
קיבל תודות: 17 פעמים

שליחה #2 

לי יש NAS של SYNOLOGY וגם לי לוקח כ 10 שניות להרצת סרט בלוריי מלא.
דילוגים קדימה מביאים לקיפאון של 5 שניות לפחות

Alospider פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #3 

הסרטים הכי כבדים שאני מריץ אלה גרסאות 12 ג'יגה 1080 MKV.
אני מניח שלא לזה אתה קורה בלוריי מלא.

בכל מקרה, זה גם קורה עם פרקים של סדרות (1 ג'יגה 720 MKV) - גם שם מדובר על 6-12 שניות להפעלת פרק!
זה עצוב לי שXTREAMER שלא בדיוק נחשב "מותג על" התחיל הרצה בפחות משנייה, וסטרימר של חברה טובה שאני קונה
אחרי כמה שנים לא.

Alospider פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #4 

uP :)

שלח תגובה

חזור אל “חומרה PC + סטרימרים”