מתלבט בין MX2 ל-RPI כמכשיר XBMC זול
-
Avishay1
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 389
- נתן תודות: 36 פעמים
- קיבל תודות: 27 פעמים
שלום לכולם,
כיום אני משתמש בסלון במחשב מבוסס WINDOWS עבור XBMC וטאבלט אנדרואיד כמכשיר XBMC נייד.
אני מעוניין להוסיף בחדר נוסף בבית קופסה זולה להרצת XBMC, השימושים והדרישות שלי מקופסה זו צנועים למדי, להריץ XBMC עם סרטים וסדרות עד 1080P ~= 8GB שזה אומר Bitrate צנוע של בערך 1.5MB/sec.
ללא דרישות סאונד מיוחדות - שימוש ברמקולים של הטלוויזיה, וכמו כן מדי פעם סטרימיניג מהטלפון דרך DLNA.
לאחר קריאה של מספר רב של פוסטים פה בפורום קצת הלכתי לאיבוד אך בסופו של דבר אני מבין ששתי האפשרויות הכי טובות במחיר של פחות מ-300 ש"ח הן:
RPI שעליו אתקין OPENELEC - כשהחסרון שלו מבחינתי הוא שהבנתי שהוא קצת איטי וניתן לשפר זאת בעזרת OC אך הוא עדיין יחסית חלש.
MX2 Android TV Box - שגם עליה הבנתי שניתן להריץ OPENELEC.
לאור הנסיון שלי עם טאבלט האנדרואיד שלי, הביצועים של XBMC על אנדרואיד הם לא מדהימים כיום ולכן אני מתעניין באופציה של OPENELEC על MX2.
השאלות שלי הן:
1. על מה אתם הייתם ממליצים?
2. האם מישהו התנסה עם MX2 כשמותקן עליו OPENELEC? איך הביצועים והאם זה אמור להיות פשוט להתקנה?
3. ראיתי שיש מספר דגמים בעלי מפרט דומה/זהה כאשר על חלקם כתוב MX ועל חלקם MX2 האם יש הבדל?
http://www.aliexpress.com/item/Original ... 95322.html
4. עם מחשב ה-WINDOWS שלי אני עובד עם מקלדת RAPOO E2700 ומרוצה מאוד.
מגיגול קצר אני מבין שהמקלדת תעבוד עם OPENELEC על RPI, האם אני יכול להסיק מכך שהיא תעבוד גם עם MX2 שעליו מותקן OPENELEC?
http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=819555
כיום אני משתמש בסלון במחשב מבוסס WINDOWS עבור XBMC וטאבלט אנדרואיד כמכשיר XBMC נייד.
אני מעוניין להוסיף בחדר נוסף בבית קופסה זולה להרצת XBMC, השימושים והדרישות שלי מקופסה זו צנועים למדי, להריץ XBMC עם סרטים וסדרות עד 1080P ~= 8GB שזה אומר Bitrate צנוע של בערך 1.5MB/sec.
ללא דרישות סאונד מיוחדות - שימוש ברמקולים של הטלוויזיה, וכמו כן מדי פעם סטרימיניג מהטלפון דרך DLNA.
לאחר קריאה של מספר רב של פוסטים פה בפורום קצת הלכתי לאיבוד אך בסופו של דבר אני מבין ששתי האפשרויות הכי טובות במחיר של פחות מ-300 ש"ח הן:
RPI שעליו אתקין OPENELEC - כשהחסרון שלו מבחינתי הוא שהבנתי שהוא קצת איטי וניתן לשפר זאת בעזרת OC אך הוא עדיין יחסית חלש.
MX2 Android TV Box - שגם עליה הבנתי שניתן להריץ OPENELEC.
לאור הנסיון שלי עם טאבלט האנדרואיד שלי, הביצועים של XBMC על אנדרואיד הם לא מדהימים כיום ולכן אני מתעניין באופציה של OPENELEC על MX2.
השאלות שלי הן:
1. על מה אתם הייתם ממליצים?
2. האם מישהו התנסה עם MX2 כשמותקן עליו OPENELEC? איך הביצועים והאם זה אמור להיות פשוט להתקנה?
3. ראיתי שיש מספר דגמים בעלי מפרט דומה/זהה כאשר על חלקם כתוב MX ועל חלקם MX2 האם יש הבדל?
http://www.aliexpress.com/item/Original ... 95322.html
4. עם מחשב ה-WINDOWS שלי אני עובד עם מקלדת RAPOO E2700 ומרוצה מאוד.
מגיגול קצר אני מבין שהמקלדת תעבוד עם OPENELEC על RPI, האם אני יכול להסיק מכך שהיא תעבוד גם עם MX2 שעליו מותקן OPENELEC?
http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=819555
קרא הודעה ראשונה בשרשור שבקישור.
לגבי 4, היא כנראה תעבוד אך לא באופן מושלם, הבעיה המרכזית היא אי חזרה אוטומטית על מקשים שאינם אותיות שזה אומר לדוגמה שלחיצה ארוכה על ווליום לא תניב שינוי ווליום רציף (זה כן יעבוד עם מחשב סטנדרטי כמו NUC, לפחות עד Kodi Helix/14.0, בגרסה 15.0 יתכן שזה גם ישתנה).
לגבי 4, היא כנראה תעבוד אך לא באופן מושלם, הבעיה המרכזית היא אי חזרה אוטומטית על מקשים שאינם אותיות שזה אומר לדוגמה שלחיצה ארוכה על ווליום לא תניב שינוי ווליום רציף (זה כן יעבוד עם מחשב סטנדרטי כמו NUC, לפחות עד Kodi Helix/14.0, בגרסה 15.0 יתכן שזה גם ישתנה).
-
Avishay1
- חבר פעיל מאוד

@dhead666
·היי dhead666, תודה על התגובה!
קראתי את הפוסט שהמלצת לי, אני חושב שהבנתי את רוב מה שקראתי אך אני חייב להודות שעכשיו אני מוצף במידע שאני לא בטוח שאני יודע לעשות בו סדר.
אם אני מבין נכון, מכשירי Cubox למיניהם ובפרט Cubox-i2 ומעלה מתאימים לדרישות שלי, אך תומכים רק ב-XBMC גרסה 14 ומעלה?
איפה אני מוצא גרסת XBMC מתאימה והסברים איך להתקין OpenElec על המכשיר.
גם מכשירי Amlogic 8726 יתאימו.
בפוסט הזה http://www.hometheater.co.il/vp2135437#2135437
ציינת שקיימים מכשירים מבוססי S802 במחיר של כ-80$ למוצר עם 2GB RAM, תוכל לכוון אותי למשהו כזה?
האם יש מכשיר מבוסס S802 מומלץ? לפי השרשור להלן (ראה הודעה אחרונה) בקרוב מאוד תהיה תמיכה של OpenElec בצי'פ S802.
הייתי שמח אם תוכל לכוון אותי למכשיר מומלץ מתוך שפע המכשירים בפוסט שלך (שכאמור לאחר קריאה בפוסט אני מוצף)
האם בהשוואה למכשירים הללו (בהנחה שאני מוכן לשלם את ההפרש של 20$-30$) אתה ממליץ עליהם במקום ה-RPI?
עריכה:
אני חושב שהצלחתי לתמצת לעצמי איזשהו פרמטר שישמש כשיקול משמעותי בבחירה.
למי מהמכשירים (חוץ מ-RPI) יש תמיכה רשמית מהקבוצה של OpenElec?
·היי dhead666, תודה על התגובה!
קראתי את הפוסט שהמלצת לי, אני חושב שהבנתי את רוב מה שקראתי אך אני חייב להודות שעכשיו אני מוצף במידע שאני לא בטוח שאני יודע לעשות בו סדר.
אם אני מבין נכון, מכשירי Cubox למיניהם ובפרט Cubox-i2 ומעלה מתאימים לדרישות שלי, אך תומכים רק ב-XBMC גרסה 14 ומעלה?
איפה אני מוצא גרסת XBMC מתאימה והסברים איך להתקין OpenElec על המכשיר.
גם מכשירי Amlogic 8726 יתאימו.
בפוסט הזה http://www.hometheater.co.il/vp2135437#2135437
ציינת שקיימים מכשירים מבוססי S802 במחיר של כ-80$ למוצר עם 2GB RAM, תוכל לכוון אותי למשהו כזה?
האם יש מכשיר מבוסס S802 מומלץ? לפי השרשור להלן (ראה הודעה אחרונה) בקרוב מאוד תהיה תמיכה של OpenElec בצי'פ S802.
הייתי שמח אם תוכל לכוון אותי למכשיר מומלץ מתוך שפע המכשירים בפוסט שלך (שכאמור לאחר קריאה בפוסט אני מוצף)
האם בהשוואה למכשירים הללו (בהנחה שאני מוכן לשלם את ההפרש של 20$-30$) אתה ממליץ עליהם במקום ה-RPI?
עריכה:
אני חושב שהצלחתי לתמצת לעצמי איזשהו פרמטר שישמש כשיקול משמעותי בבחירה.
למי מהמכשירים (חוץ מ-RPI) יש תמיכה רשמית מהקבוצה של OpenElec?
@Avishay1
ל-Solidrun יש אתר רשמי עם פורומים עם שני שרשורים בנושא OpenELEC, אחד לגבי גרסאות פיתוח רשמיות מבוססות 14.0 והשני לגבי גרסאות לא רשמיות מבוססות 13.0, תתחיל שם.
הפסקה השנייה בהודעה הראשונה בשרשור שקישרתי מציינת באופן מפורש ומובלט
אותה פסקה עוסקת במפורש בנושא המלצות על מכשירים, המידע מאותה פסקה הינו חד-משמעי, אין טעם לחפש מידע לגבי מכשירים בשאר השרשור.
ההודעה הראשונה בשרשור מתעדכנת והיא היחידה שצריכה לעניין את מי שמתכנן לרכוש מכשיר כזה.
לגבי ההודעה שקישרת, ציינתי במפורש שאם יהיו גרסאות כאלה הן תהיינה לא רשמיות, אין טעם לרכוש מכשיר מבוסס S802 מראש.
מי שמוכן לחיות עם באגים ותקלות ולהכיר שחוויית השימוש שלו לא תהיה מושלמת רק כדי לשלם פחות אז אולי כן יתאים לו מכשיר סיני מבוסס Amlogic וגם אז ההודעה הראשונה היא היחידה הרלוונטית.
ל-Solidrun יש אתר רשמי עם פורומים עם שני שרשורים בנושא OpenELEC, אחד לגבי גרסאות פיתוח רשמיות מבוססות 14.0 והשני לגבי גרסאות לא רשמיות מבוססות 13.0, תתחיל שם.
הפסקה השנייה בהודעה הראשונה בשרשור שקישרתי מציינת באופן מפורש ומובלט
לכן אתה יכול לשכוח מהמלצה על מכשיר סיני, אין לי שום כוונה להמליץ על מכשיר כזה באופן גורף.לפחות כיום לא ניתן להמליץ על מוצר סיני כלשהו באופן גורף...
אותה פסקה עוסקת במפורש בנושא המלצות על מכשירים, המידע מאותה פסקה הינו חד-משמעי, אין טעם לחפש מידע לגבי מכשירים בשאר השרשור.
ההודעה הראשונה בשרשור מתעדכנת והיא היחידה שצריכה לעניין את מי שמתכנן לרכוש מכשיר כזה.
לגבי ההודעה שקישרת, ציינתי במפורש שאם יהיו גרסאות כאלה הן תהיינה לא רשמיות, אין טעם לרכוש מכשיר מבוסס S802 מראש.
מי שמוכן לחיות עם באגים ותקלות ולהכיר שחוויית השימוש שלו לא תהיה מושלמת רק כדי לשלם פחות אז אולי כן יתאים לו מכשיר סיני מבוסס Amlogic וגם אז ההודעה הראשונה היא היחידה הרלוונטית.
-
Avishay1
- חבר פעיל מאוד

@dhead666
·אתה רואה למה התכוונתי היצף של מידע.. פשוט לא הבנתי שאתה לא ממליץ על אף אחד מהמכשירים הסינים
אוקיי, אז על CuBox אתה כן ממליץ?
איזה מהדגמים הכי זול ועדיין יענה לדרישות שלי שהם כאמור:
הרצה של תכנים עד 1080P שנמצאים על מחשב אחר שמחובר לרשת הביתית, כאשר ה-CuBox יחובר לרשת באמצעות כבל LAN
סטרימינג ממגוון תוספי XBMC שמציגים תוכן מהאינטרנט (XBMCTorrent, תוספי ילדים ועוד)
סטרימינג מהטלפון דרך DLNA.
אם היית צריך לכמת את זה, האם אתה ממליץ על CuBox i2 כמכשיר עדיף באופן משמעותי מאשר RPI? (בהתעלם מנושא המחיר)
·אתה רואה למה התכוונתי היצף של מידע.. פשוט לא הבנתי שאתה לא ממליץ על אף אחד מהמכשירים הסינים
אוקיי, אז על CuBox אתה כן ממליץ?
איזה מהדגמים הכי זול ועדיין יענה לדרישות שלי שהם כאמור:
הרצה של תכנים עד 1080P שנמצאים על מחשב אחר שמחובר לרשת הביתית, כאשר ה-CuBox יחובר לרשת באמצעות כבל LAN
סטרימינג ממגוון תוספי XBMC שמציגים תוכן מהאינטרנט (XBMCTorrent, תוספי ילדים ועוד)
סטרימינג מהטלפון דרך DLNA.
אם היית צריך לכמת את זה, האם אתה ממליץ על CuBox i2 כמכשיר עדיף באופן משמעותי מאשר RPI? (בהתעלם מנושא המחיר)
ההודעה הראשונה שבשרשור שקישרתי די מסכמת זאת
כאשר המגבלות העיקריות עם גרסאות לא רשמיות של OpenELEC מבוססות 13.2 הן אלה שמפורטות באותה הודעה (השנייה נפתרה חלקית, עדיין לא עובד באופן מושלם)לכן נכון לתאריך עדכון אחרון של פוסט זה המכשירים המומלצים הם:
* Raspberry Pi - אם עובדים עם גרסאות יציבות של OpenELEC ו-XBMC.
* דגמי ה-Cubox-i - אם אין בעיה לעבוד עם גרסאות פיתוח מבוססות Helix (תתכן חוסר תאימות להרחבות מסויימות), ראו מידע נוסף בהמשך.
הדגם הדו-ליבתי Cubox-i2 הוא המומלץ כ-HTPC ברמת הכניסה בזכות הזיכרון הכפול והמעבד הדו-ליבתי אך מבחינת ניגון תכנים הדגם החד-ליבתי Cubox-i1 שווה ערך לו ועולה על הפאי....
אין שום מקום להשוואה בין ה-Cubox-i2 לפאי, אם כבר תשווה בין ה-i1 לפאי וכמובן שהראשון עולה על האחרון מכל הבחינות (שוב, ההתייחסות היא בהקשר לגרסאות מבוססות 14.0 / Helix).* עם קרנל 3.14 כל המכשירים צפויים לנגן תוכן בבייטרייט גבוה (רמקוסים מלאים של BD וכד') ללא תקלות, גרסאות פיתוח של OpenELEC מבוססות Helix כבר מעודכנות עם גרסת קרנל זו.
* מכשירי Cubox-i יתמכו ב-passthrough של אודיו HD (ברגע שיתוקנו התקלות הקיימות)....