Canon EOS - M מציאה או המצאה?

קומפקטיות, Prosumer, DSLR, עדשות ומה שבינהם.
atraf פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 915
נתן תודות: 81 פעמים
קיבל תודות: 124 פעמים

שליחה #1 

תוך כדי חיפוש מצלמה לחברה שלי נתקלתי שוב בCanon M, לפני כשנתיים היה לי את Nex 5n ואני זוכר שהCanon עלתה בערך אותו הדבר והסוני הייתה עדיפה וכל מצלמה אחרת היו עדיפות, היום הCanon עולה 300 דולר ו1000-1250 ש"ח.
המחיר ממש ממש זול יחסית למצלמה ללא מראה, שלמיטב זכרוני גם נותנת תוצאות לא רעות בכלל.
זכור לי שהיא נקטלה רבות והאופציות הרבות בשוק באותו מחיר פשוט דחקו אותה לצד, ואכן כך קרה מסתבר שבגלל חוסר הביקוש, החנויות הפסיקו להזמין אותה ונוצר מצב שקאנון פשוט אולצו להפסיק לייצר אותה, קיים כיום EOS -M2 אבל הוא לא יצא מגבולות יפן.

לחברה שלי יש תקציב של 1500 שקל ואני מתלבט אם זה אכן מחיר מציאה למצלמה שהייתה מתחרה בכל הגדולות בג'אנר אומנם היא הפסידה אבל מאמין שלא ברמה שהיא לא שווה גם חצי ממחירה.

האם זאת מציאה או המצאה, מה אומרים?

תמונה

Nir1
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 938
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 103 פעמים

שליחה #2 

זאת אכן מציאה. במיוחד שמדובר במצלמה ללא מראה שגם מאפשרת באמצעות מתאם מיוחד להרכיב עליה את כל העדשות הקיימות של Canon. אם תריץ חיפוש בפליקר תוכל לראות עד כמה המצלמה טובה גם בתמונות וגם בוידאו. הסיבה לכך שקטלו את המצלמה הייתה ה - AF האיטי יחסית לתחרות הקיימת היום בשוק. רק לשם השוואה, הסוני A6000 החדשה מסוגלת לצלם עד 11FPS בפוקוס מלא בעוד של- EOS M לקח הרבה יותר זמן להתפקס. לצלמים מקצועיים זאת בכלל לא הייתה אלטרנטיבה, כי האיטיות של המצלמה לא אפשרה להם לתפוס במהירות את מה שרצו לצלם, אבל מסך המגע האיכותי ואיכות התמונה העשירה בצבע ובפרטים של הקנון, עדיין שמרו אותה על אש יחסית קטנה. עדשות הקיט, 18-55 וה- 22ממ המצויינות נותנות כיסוי די רחב להרבה מאוד צלמים ולכן הערכה מאוד משתלמת במחיר הנמוך שלה.

מדוע המצלמה חוזרת להיות מאוד פופולארית? הסיבה לכך היא שחברת קנון הוציאה עדכון תוכנה שמצליח להאיץ את ה - AF למהירות הרבה יותר סבירה. כזאת שכבר מאפשרת לתפוס פעילות מהירה. אמנם, היא לא תהיה מומלצת למי שמתכוון לצלם חבורה מקצועית של רוכבי סקייטבורד או בפורמולה 1, אבל כשמדובר בצילום סטנדרטי ויום יומי היא בהחלט מתאימה לכל צלם ממוצע.

הדגם שיצא M2 נראה כשיפור יחסית קטן בהשוואה לדגם הראשון. הגבירו את ה- AF ממש בקטנה והוסיפו גם ווייפי להעברת תמונות באופן אלחוטי. העולם בהחלט מחכה לדגם ה - M3 ומקווים שקנון תוכל לשפר בו את המעבד הפנימי, תוסיף מסך מתכוונן ואולי גם עינית אלקטרונית מובנה. בינתיים היפנים לא ממש מראים סימנים שזה קורה.

atraf פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #3 

תודה רבה על הפירוט, בהחלט זה החיזוק שחיפשתי..
רק כדי לסגור קצוות אחרונות לפני הקנייה, האם קיימת מצלמה עד 1500 שקל שתהיה עדיפה על הקאנון?
הS110\120 לדוגמה, אני יודע שהם בקטגוריות שונות לחלוטין, אבל חברה שלי רק נכנסת לעולם הצילום והיא כן רוצה קצת מעבר למצב אוטומטי ומנסיון עם הS100 גם שם אפשר לקבל את זה ברמה מסוימת.
אני בעצם מחפש לה מצלמה חובבנית שתיתן לה קצת אקסטרה ושעדיין תישאר בגודל סביר.

לפי הנתונים היבשים הEOS - M כמעט וזהה לnex5n שהייתה לי שבזמנו עלתה לי 3500 ש"ח ככה שבהחלט זה מחזק את העובדה שהיא מציאה.
http://www.dpreview.com/products/compar ... sony_nex5n

Nir1
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #4 

אתה צריך לשאול את החברה האם היא רוצה מצלמה שתעשה הכל באופן אוטומטי או שהיא רוצה להכנס לתהליכים של שליטה בהגדרות והחלפה של עדשות. אם היא עדיין לא בשלב השני אז ה - 110 בהחלט תתן מענה הולם למצלמה קומפקטית וטובה. אם היא רוצה להכנס יותר לעולם הצילום, אז ה - EOS M תתן מענה הולם למה שהיא מחפשת.

אמנם לא התנסיתי עם ה - Nex 5N באופן אישי, אבל מדיונים ברשת כבר ראיתי הרבה אנשים שטוענים שה - EOS M מציגה יכולות אולי אפילו טובות יותר מה - NEX המדוברת.

atraf פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #5 

כשאמרת שאפשר בעזרת מתאם לחבר את שאר העדשות של קאנון האם זה יאפשר פוקוס אוטומטי מלא או פוקוס ידני?
ועוד שאלונת, שמתי לב שהמצלמה לא מגיע עם פלאש כמו עם הסוני, אני מניח שהפלאש הנ"ל הוא מה שאני צריך ? כדאי ללכת על משהו אחר?
http://www.bhphotovideo.com/c/product/8 ... Canon.html

משהו הזוי קורה פה, המחיר בחול 60 דולר ובארץ כמעט 700 שקל WTF??

Nir1
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #6 

לגבי הפלאש, אכן מדובר בפלאש חיצוני שמתחבר למצלמה באמצעות ה- hot shoe. למה אתה מחפש רחוק, בבאג יש לך ערכה של המצלמה עם הפלאש ועדשת 18-55 במחיר זול יותר מארה"ב 1299 ש"ח (דרך היבואן הרישמי קארט), ב- קמרה מיה, יש אותה אפילו בזול יותר ביבוא עצמאי של החנות.

אין ספק שהאפשרות להלביש על המצלמה כל עדשה, כולל כאלה שעולות גם 4000 דולר, מהווה יתרון ופותחת את אפשרויות הצילום מכל בחינה אפשרית. כמובן שעם כל עדשה החוויה וההתנסות שונה לגמרי. אבל אל תצפה לקבל AF במהירות של 11FPS פתאום. זה לא יקרה.

Nemesis
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4589
נתן תודות: 30 פעמים
קיבל תודות: 427 פעמים

שליחה #7 

רק מבאס שהמתאם נורא יקר.

Nir1
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #8 

סדר גודל של $50 - בהחלט שווה את ההוצאה.

Nemesis
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #9 

50? ראיתי באמאזון מעל 100. ובארץ בכלל התחלקו על השכל.

Nir1
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #10 

קיימות הרבה אופציות בשוק, לא רק של קנון. תמיד תחפש את המבצעים. הנה אחד ב$63 http://ebay.to/1tQrbdK

Nemesis
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #11 

נראה סביר יותר למרות שהוא לא שולח לישראל.
האמת היא שאני גם מתפתה.
תיק הצילום שלי עם ה-Canon 40D יושב די מיותם, בעיקר בגלל הגודל שלו (בנוסף לסיבות אחרות).
אולי עם גוף קטן שיכול להיות זמין בתיק כל הזמן, אחזור לצלם מעט.

Nir1
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #12 

המצלמה הטובה ביותר היא זו שנמצאת תמיד איתך.

atraf פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #13 

Nir1 כתב:לגבי הפלאש, אכן מדובר בפלאש חיצוני שמתחבר למצלמה באמצעות ה- hot shoe. למה אתה מחפש רחוק, בבאג יש לך ערכה של המצלמה עם הפלאש ועדשת 18-55 במחיר זול יותר מארה"ב 1299 ש"ח (דרך היבואן הרישמי קארט), ב- קמרה מיה, יש אותה אפילו בזול יותר ביבוא עצמאי של החנות.

אין ספק שהאפשרות להלביש על המצלמה כל עדשה, כולל כאלה שעולות גם 4000 דולר, מהווה יתרון ופותחת את אפשרויות הצילום מכל בחינה אפשרית. כמובן שעם כל עדשה החוויה וההתנסות שונה לגמרי. אבל אל תצפה לקבל AF במהירות של 11FPS פתאום. זה לא יקרה.
...
·

לגבי הAF לא ציפיתי שעדשות יגרמו למצלמה לעבוד מהר יותר, פשוט תהיתי אם המתאם יפגע במהירות מעבר ליכולות של המצלמה ..

בקאמרה מיה המחיר הוא 1240 לקיט עם ה18-55 אבל זה ללא פלאש והאחריות היא רק שנה
בשום חנות בזאפ לא מצאתי קיט ביחד עם הפלאש .. :\
אפשר קישור לקיט באתר של באג?

אני כנראה שאמליץ לה על ה18-55 לא מצליח להבין למה עשו עדשת 22, זה אוטמטית אומר עדשת 35 מ"מ זאת ממש עדשת ביניים היא גם לא רחבה והיא אפילו לא 50 1.8 המומלצת.. לא הבנתי לאיזה תחום זה מכוון, מלבד העובדה שהיא עדשת פנקייק.

עריכה:
אוקיי דיברתי עם כמה חנויות מסתבר שיבוא קראט זה אוטומטית מגיע עם פלאש הם פשוט לא טורחים לציין את זה :roll:
נערך לאחרונה על ידי atraf ב 14/09/2014 15:23, נערך פעם 1 בסך הכל.

Nir1
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #14 

הנה הקישור לקיט עם עדשת 18-55 ופלאש http://www.bug.co.il/prodtxt.asp?id=19599

המתאם אינו פוגע במהירות כלל וכלל.

עדשת ה- 22 מילימטר הידועה כעדשת פנקייק היא עדשה קומפקטית שהופכת את המצלמה להרבה יותר ניידת מה- 18-55. אני אישית מעדיף אותה יותר בצילום יומיומי מאשר את האופציה השניה. היא מסוגלת לצלם נופים ומרחבים ברמה מאוד גבוהה ולטעמי עם תמונה אפילו יותר חדה. ל 18-55 לדעתי יש יתרון בצילום בתוך הבית גם בתנאי תאורה נמוכים, ובצילום של פורטרייטים וגם יש לה מייצב מובנה. ה - 22 מילימטר היא חיה טיפה שונה ובכל מקרה הן משלימות אחת את השניה, כך שזה מאוד תלוי בצרכים. בכל מקרה אפשר לרכוש את כל אחת מהן בנפרד.

atraf פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #15 

תודה, לגבי אחריות קראט זה אומר כשיש לי בעיה אני אפנה לבאג או ישירות לקראט בדומה לאחריות בטלוויזיות?
היום אלך לחנות לשחק איתה קצת..

Nir1
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #16 

לקראט מן הסתם.

Nemesis
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #17 

עדכון קטן - רכשתי את היחידה האחרונה במלאי של קמרה מיה. בבאג אין בכלל.
לא יאמן עד כמה שהדבר הזה פצפון מול ה- 40D שלי. כמו מצלמה קומפקטית.
מצד שני, קשה להחזיק אותה בנוחות ביד. אחפש לה איזה נרתיק קטן שיאפשר לי לזרוק אותה בתיק באופן קבוע.

Nir1
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #18 

תתחדש ותהנה. ממליץ להוסיף לה grip חיצוני ו/או לצרף לה Joby JB01271-PWW DSLR Wrist Strap Charcoal. ישפר לך את האחיזה במצלמה.

Nemesis
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #19 

באיזה גריפ אתה משתמש?
אחותי גם התלהבה מהמצלמה ורוצה גם. הבעיה היא שהיא רוצה גם עדשה ארוכה יותר, ובינתיים נורא קשה למצוא את ה- 55-200 והמחיר שלה מעט גבוה.

yoramw
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 225
נתן תודות: 47 פעמים
קיבל תודות: 31 פעמים

שליחה #20 

תודה שהארתה את תשומת לבי למצלמה זו. בדיוק התקלקלה המצלמת פוקט הקודמת שלנו וכשמצלמות הטלפנים עונות על הצילום מיזדמן, הרגשתי שאפשר לעלות למצלמה יותר מיקצועית בזול.
קניתי שלשום מבאג את האחרונה באזורי ובינתיים מאוד מרוצה משיפור באיכות.

שלח תגובה

חזור אל “מצלמות ועדשות”