שניה לפני קניה- עזרתכם בבחינת התאמה של חלקים
-
IGGL
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 33
- שם מלא: Igor Galper
- נתן תודות: 3 פעמים
- קיבל תודות: 0
שלום לכולם,
שניה לפני שאני לוחץ על Zur Kasse gehen, אני מבקש שתראו מה אני מזמין ותגידו לי שזה המקרן הנכון*, המתלה מתאים והמשקפיים יעבדו בסדר
* המקרן, בנקיו W1070- יש שתי גרסאות אפשריות: סטנדרטי וקצר טווח. לא ראיתי שום התייסחות אל ההבדל בינייהם.
אני מקרין מקיר לקיר במרחק של 3.7 מטר, כשקיר ה"מטרה" קטן יחסית (אי אפשר להקרין יותר מ110'')
אני מניח שבפרוג'קטור סנטראל ההתייחסות היא לסטנדרטי והוא מתאים לי (גבולי אבל מתאים)- אני צודק בזה או שאני צריך להזמין את ה"short distance"?
תודה לעוזרים!
שניה לפני שאני לוחץ על Zur Kasse gehen, אני מבקש שתראו מה אני מזמין ותגידו לי שזה המקרן הנכון*, המתלה מתאים והמשקפיים יעבדו בסדר
* המקרן, בנקיו W1070- יש שתי גרסאות אפשריות: סטנדרטי וקצר טווח. לא ראיתי שום התייסחות אל ההבדל בינייהם.
אני מקרין מקיר לקיר במרחק של 3.7 מטר, כשקיר ה"מטרה" קטן יחסית (אי אפשר להקרין יותר מ110'')
אני מניח שבפרוג'קטור סנטראל ההתייחסות היא לסטנדרטי והוא מתאים לי (גבולי אבל מתאים)- אני צודק בזה או שאני צריך להזמין את ה"short distance"?
תודה לעוזרים!
- idan309
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3005
- נתן תודות: 293 פעמים
- קיבל תודות: 330 פעמים
3.7 מטר זה מאוד גבולי ל-110" (אם אכן מדובר ב-110" של 16:9 = רוחב תמונה של 244 ס"מ).
ברור לחלוטין שמקרן short distance לא מתאים במקרה הזה.
כמו כן אם הכוונה שלך היא לרכוש מסך אזי לפחות מה שידוע לי אין מסך 16:9 בגודל של 110 אינץ ולכן תצטרך לרדת ל-106".
ירידה כזו יחד עם מרקח הקרנה של 3.7 מ' - אתה צריך ללכת על מקרן אחר (אופטומה HD26 למשל)
ברור לחלוטין שמקרן short distance לא מתאים במקרה הזה.
כמו כן אם הכוונה שלך היא לרכוש מסך אזי לפחות מה שידוע לי אין מסך 16:9 בגודל של 110 אינץ ולכן תצטרך לרדת ל-106".
ירידה כזו יחד עם מרקח הקרנה של 3.7 מ' - אתה צריך ללכת על מקרן אחר (אופטומה HD26 למשל)
-
IGGL
- חבר שרק התחיל

לפי המחשבון של projector central מרחק ההקרנה המינימאלי המומלץ לHD26 הוא 5.2 מטר. (ועם זום מינימאלי מקבלים 105 אינצ')
של הW1070 המינימום הוא 3.5 מטר (ומקבלים 110 אינצ').
מה המידת מסך הקצת יותר גדולה מ110'' שיש? אני יכול לשים מסך טיפה יותר גדול ושהתמונה תהיה קצת יותר קטנה ממנו (אני יודע שזה גם לא אידאלי)
פשוט לתמונה גדולה יותר יש דברים בחדר שיפריעו (מדפים ושולחן שבדרך בין המקרן למסך)
וכן- מיועד לסרטים (16:9 ופורמט רחב. לקוים השחורים אני אדאג מאוחר יותר)
(עריכה 1) ואני אידיוט ושכחתי לצרף את התמונה של הסל באמזון
(עריכה 2) התמונה משום מה עולה באיכות גרועה אז אני מצרף קישורים:
http://www.amazon.de/gp/product/B00G82F ... 09E6HN2L6J
http://www.amazon.de/gp/product/B009SJB ... KAKR8XB7XF
http://www.amazon.de/gp/product/B0014HB ... 7LR56FK6E8
של הW1070 המינימום הוא 3.5 מטר (ומקבלים 110 אינצ').
מה המידת מסך הקצת יותר גדולה מ110'' שיש? אני יכול לשים מסך טיפה יותר גדול ושהתמונה תהיה קצת יותר קטנה ממנו (אני יודע שזה גם לא אידאלי)
פשוט לתמונה גדולה יותר יש דברים בחדר שיפריעו (מדפים ושולחן שבדרך בין המקרן למסך)
וכן- מיועד לסרטים (16:9 ופורמט רחב. לקוים השחורים אני אדאג מאוחר יותר)
(עריכה 1) ואני אידיוט ושכחתי לצרף את התמונה של הסל באמזון
(עריכה 2) התמונה משום מה עולה באיכות גרועה אז אני מצרף קישורים:
http://www.amazon.de/gp/product/B00G82F ... 09E6HN2L6J
http://www.amazon.de/gp/product/B009SJB ... KAKR8XB7XF
http://www.amazon.de/gp/product/B0014HB ... 7LR56FK6E8
- idan309
-
- חבר מביא חבר

1. עדיף מסך קטן יותר עם רוחב זהה לרוחב התמונה מאשר מסך גדול יותר שמאפשר רוחב תמונה גדול יותר אבל משאיר לבן בצדדים.
2. במידה והצורך הוא במסך גלילה ואין תקציב משמעותי כדאי מאוד להסתפק בגודל של עד 100" כי מעבר לכך יש סיכון בתופעה של גלים שמאוד מפריעה לצפייה.
שורה תחתונה ברור לחלוטין שבמקרה שלך צריך ללכת על מסך של 100" או 106".
לכן אם יש מרחק הקרנה (עדשת מקרן-מסך) של 3.7 מ' לא ניתן ללכת על ה-1070 (אני לא מוצא את ה-HD26 ב-Calculaor pro אבל אני בספק גדול אם 5.2 מ' זה מרחק ההקרנה המקסימלי ובטח לא המינימלי, לדעתי הוא דומה ל-HD25 ומרחק הקרנה של 3.7 מתאים גם 100" וגם 106").
2. במידה והצורך הוא במסך גלילה ואין תקציב משמעותי כדאי מאוד להסתפק בגודל של עד 100" כי מעבר לכך יש סיכון בתופעה של גלים שמאוד מפריעה לצפייה.
שורה תחתונה ברור לחלוטין שבמקרה שלך צריך ללכת על מסך של 100" או 106".
לכן אם יש מרחק הקרנה (עדשת מקרן-מסך) של 3.7 מ' לא ניתן ללכת על ה-1070 (אני לא מוצא את ה-HD26 ב-Calculaor pro אבל אני בספק גדול אם 5.2 מ' זה מרחק ההקרנה המקסימלי ובטח לא המינימלי, לדעתי הוא דומה ל-HD25 ומרחק הקרנה של 3.7 מתאים גם 100" וגם 106").
-
IGGL
- חבר שרק התחיל

1.+2. מכיר, מתכוון להעלים את המיותר ע"י מסקנטייפ שחור. לא מושלם, אבל עובד. במקרה ולא יעבוד- אני יכול להשתמש בבד ולהכין מסך מתוח קבוע על מסגרת.
http://www.projectorcentral.com/Optoma- ... or-pro.htm (זה בקטגוריה של המקרני וידאו ביתי)
לפי המחשבון, עם gain מסך של 0.7, הטווח המינימאלי בתחום הירוק הוא 4.4 מטר.
עבור הW1070 עם gain של 1.0, המינימום הוא 3.5 מטר.
אני מכיר רק את הנתונים היבשים שבPC. אם אתה מכיר משהו אחר אין לי סיבה לא לסמוך עליך, אבל אני אשמח ל"שובר שוויון"- משהו כתוב שמחזק את מה שאתה אומר.
http://www.projectorcentral.com/Optoma- ... or-pro.htm (זה בקטגוריה של המקרני וידאו ביתי)
לפי המחשבון, עם gain מסך של 0.7, הטווח המינימאלי בתחום הירוק הוא 4.4 מטר.
עבור הW1070 עם gain של 1.0, המינימום הוא 3.5 מטר.
אני מכיר רק את הנתונים היבשים שבPC. אם אתה מכיר משהו אחר אין לי סיבה לא לסמוך עליך, אבל אני אשמח ל"שובר שוויון"- משהו כתוב שמחזק את מה שאתה אומר.
- idan309
-
- חבר מביא חבר

משום מה לא לב שה-HD26 מופיע בCalculator Pro
כפי שניתן לראות ב-HD26
מסך 16:9 בגודל של 110" - מרחק ההקרנה האפשרי הוא 3.6-3.9 מ'
מסך 16:9 בגודל של 106" - מרחק הקרנה האפשרי הוא 3.5-3.8 מ'
מסך 16:9 בגודל של 100" - מרחק הקרנה האפשרי הוא 3.3-3.6 מ'
כפי שניתן לראות ב-1070
מסך 16:9 בגודל של 110" - מרחק הקרנה האפשרי הוא 2.8-3.7 מ'
מסך 16:9 בגודל של 106" - מרחק הקרנה האפשרי הוא 2.7-3.5 מ'
מסך 16:9 בגודל של 100" - מרחק הקרנה האפשרי הוא 2.5-3.3 מ'
אם אכן יש לך מרחק הקרנה של 3.7 מ' אזי גם ב-110 אינץ (אני באמת לא מבין את ההגיון מאחורי המסקנטייפ) אתה גבולי מאוד.
ב-HD26 המצב יותר טוב וגם 110" וגם 106" יהיו בסדר (אתה חייב לוודא בכל מקרה שה-3.7 זה אכן 3.7).
כפי שניתן לראות ב-HD26
מסך 16:9 בגודל של 110" - מרחק ההקרנה האפשרי הוא 3.6-3.9 מ'
מסך 16:9 בגודל של 106" - מרחק הקרנה האפשרי הוא 3.5-3.8 מ'
מסך 16:9 בגודל של 100" - מרחק הקרנה האפשרי הוא 3.3-3.6 מ'
כפי שניתן לראות ב-1070
מסך 16:9 בגודל של 110" - מרחק הקרנה האפשרי הוא 2.8-3.7 מ'
מסך 16:9 בגודל של 106" - מרחק הקרנה האפשרי הוא 2.7-3.5 מ'
מסך 16:9 בגודל של 100" - מרחק הקרנה האפשרי הוא 2.5-3.3 מ'
אם אכן יש לך מרחק הקרנה של 3.7 מ' אזי גם ב-110 אינץ (אני באמת לא מבין את ההגיון מאחורי המסקנטייפ) אתה גבולי מאוד.
ב-HD26 המצב יותר טוב וגם 110" וגם 106" יהיו בסדר (אתה חייב לוודא בכל מקרה שה-3.7 זה אכן 3.7).
-
IGGL
- חבר שרק התחיל

המסקנטייפ זה בשביל להשחיר את הגבולות של המסך, שלא יהיו שטחים לבנים מציקים.
אפשר לדעת מה המקור של המידע?
בהודעה הקודמת שלי שמתי קישור ל-HD26 והטווחים שאתה מציין רשומים שם עבור הקרנה על מסך עם החזרה (Gain) נמוכה מאוד.
אני יודע שאני גבולי, אבל ה-4 אינצ' האלה באמת עד כדי כך משמעותיים?
אני לא נעול על המקרן, אני פשוט רוצה מקרן טוב. אם הHD26 באמת שווה או טוב יותר מהW1070 (גם מבחינת איכות תצוגה וגם מבחינת אפשרויות כיוונון) וההבדל היחיד הוא הזוית הקרנה אז אני אשמח לקחת את הHD26. הוא גם זול יותר
אפשר לדעת מה המקור של המידע?
בהודעה הקודמת שלי שמתי קישור ל-HD26 והטווחים שאתה מציין רשומים שם עבור הקרנה על מסך עם החזרה (Gain) נמוכה מאוד.
אני יודע שאני גבולי, אבל ה-4 אינצ' האלה באמת עד כדי כך משמעותיים?
אני לא נעול על המקרן, אני פשוט רוצה מקרן טוב. אם הHD26 באמת שווה או טוב יותר מהW1070 (גם מבחינת איכות תצוגה וגם מבחינת אפשרויות כיוונון) וההבדל היחיד הוא הזוית הקרנה אז אני אשמח לקחת את הHD26. הוא גם זול יותר
- idan309
-
- חבר מביא חבר

איגור,
את ההסבר של המסקנטייפ הבנתי אבל לדעתי אין בו שום הגיון (אצלך זה גם בכל מקרה לא רלוונטי כי הבעיה אצלך לא תהיה שהמקרן יקרין תמונה קטנה מידי אלא להיפך)
בעניין הגדלים שציינתי, זה לקוח מאותו לינק ששלחת לי, אתה כנראה לא יודע איך להתסכל נכון על הנתונים (כל עניין הגיין והצבעים רלוונטי רק כאשר המקרן בכלל מסוגל לפתוח תמונה בגודל שאתה רוצה ממרחק ההקרנה שאתה רוצה ומה שאני ציינתי זה רק מה שכל מקרן מסוגל לעשות).
שוב, אם תרכוש 1070 ובסוף תקבל החלטה הגיונית לרכוש מסך 106" (אם אכן אין שום אפשרות למסך גדול יותר מ-110" ולא תמצא מסך כזה) תהיה לך בעיה כי המקרן לא יודע להקרין תמונה בגודל של פחות מ-110" ממרחק של 3.7 מ'.
שאלה נוספת: האם בגע שאתה מציין שאין אפשרות למסך גדול יותר מ-110" אתה גם משאיר לפחות 15ס"מ ספייר למסגרת (וזה רק אם הולכים על מסך קבוע, אם חשמלי צריך יותר)?
את ההסבר של המסקנטייפ הבנתי אבל לדעתי אין בו שום הגיון (אצלך זה גם בכל מקרה לא רלוונטי כי הבעיה אצלך לא תהיה שהמקרן יקרין תמונה קטנה מידי אלא להיפך)
בעניין הגדלים שציינתי, זה לקוח מאותו לינק ששלחת לי, אתה כנראה לא יודע איך להתסכל נכון על הנתונים (כל עניין הגיין והצבעים רלוונטי רק כאשר המקרן בכלל מסוגל לפתוח תמונה בגודל שאתה רוצה ממרחק ההקרנה שאתה רוצה ומה שאני ציינתי זה רק מה שכל מקרן מסוגל לעשות).
שוב, אם תרכוש 1070 ובסוף תקבל החלטה הגיונית לרכוש מסך 106" (אם אכן אין שום אפשרות למסך גדול יותר מ-110" ולא תמצא מסך כזה) תהיה לך בעיה כי המקרן לא יודע להקרין תמונה בגודל של פחות מ-110" ממרחק של 3.7 מ'.
שאלה נוספת: האם בגע שאתה מציין שאין אפשרות למסך גדול יותר מ-110" אתה גם משאיר לפחות 15ס"מ ספייר למסגרת (וזה רק אם הולכים על מסך קבוע, אם חשמלי צריך יותר)?
-
IGGL
- חבר שרק התחיל

OK, הבנתי שה1070 לא יתאים לי מבחינת גודל תמונה מהמרחק שאני צריך. אני בכלל אשמח אם התמונה תהיה בגודל של 100'' או אפילו 90.
עכשו השאלה שלי היא אם הHD26 מציג תמונה באותה האיכות ויכול להציג תלת מימד וכו'.
לגבי קריאת הנתונים- אני רואה את הנתונים, אבל יש שם טווחים של צבע (אדום-ירוק-צהוב, מתחת לציר של המרחקים) שקשורים למסך וכנראה גם לתאורה מסביב, והקרנה ממרחק של פחות מאיזה 5 מטר עם הHD26 דורשת תנאי תאורה (ומסך מסויים) כלשהם שאני לא ממש מבין אותם
עכשו השאלה שלי היא אם הHD26 מציג תמונה באותה האיכות ויכול להציג תלת מימד וכו'.
לגבי קריאת הנתונים- אני רואה את הנתונים, אבל יש שם טווחים של צבע (אדום-ירוק-צהוב, מתחת לציר של המרחקים) שקשורים למסך וכנראה גם לתאורה מסביב, והקרנה ממרחק של פחות מאיזה 5 מטר עם הHD26 דורשת תנאי תאורה (ומסך מסויים) כלשהם שאני לא ממש מבין אותם