מיקום תיקיית הסקין\userdata בפלטפורמות שונות:
Windows:
לוחצים על צירוף המקשים WIN + R (או עושים התחל - הפעלה), נפתחת שורת פקודה כותבים שם:
%appdata%
ולוחצים אנטר. שם יש את תיקיית התוכנה שנקראת xbmc או Kodi בהתאם לגרסה שלכם (מ14 ומעלה זה kodi)
בתוכה יש את תיקיית הuserdata, או את תיקיית ה- addons שבתוכה יש את תיקיית הסקין: skin.transparency.kodi.heb
אפשר בקיצור לסכם:
[left]userdata:
%appdata%\Kodi\userdata
תיקיית הסקין:
%appdata%\Kodi\addons\skin.transparency.kodi.heb[/left]
OpenElec
[left]userdata:
/storage/.xbmc/userdata/
skin:
/storage/.xbmc/addons/skin.transparency.kodi.heb[/left]
שימו לב ייתכן שבמקום .xbmc יהיה אצלכם .kodi מגירסא 14 ומעלה.
כמו-כן ייתכן והתיקיה מוסתרת, ולכן יש לאפשר הצגת תיקיות מוסתרות דרך תפריט:
הגדרות - מראה - רשימות קבצים - "הצג קבצים וספריות מוחבאים"
אחר כך הולכים להגדרות - ובתת תפריט ל"מנהל הקבצים" - שם מוצאים את התיקיה .xbmc ובתוכה יש את addons או הuserdata
ואז אפשר להעביר קבצים מחלון לחלון.
Andorid
[left]userdata:
Android/data/org.xbmc.xbmc/files/.xbmc/userdata/
skin:
Android/data/org.xbmc.xbmc/files/.xbmc/addons/skin.transparency.kodi.heb[/left]
שימו לב ייתכן שבמקום .xbmc יהיה אצלכם .kodi מגירסא 14 ומעלה.
הורדת עטיפות הדיסקים והלוגו לכל הספרייה שלכם:
XBMC כברירת מחדל, לא מורידה לדיסקים את הDISCART שלהם ואת הLOGO שלהם, צריך להוריד אותם לבד או באמצעות תוסף,
אראה לכם איך להוריד לבד:
בחרו סרט מתוך הרשימה, לחצו עליו לחצן ימיני-פרטי סרט, או בקיצור על האות "I" במקלדת, כעת גשו ל"פינוקים"
ותבחרו ב"DISCART" ומשם תבחרו את הדיסק שאתם רוצים, לאחר מכן אותו תהליך בדיוק ותבחרו ב"לוגו" ואז תבחרו את הלוגו, זה יוריד ואמור להציג.
במידה וספריית הסרטים שלכם עצומה כבר ואתם רוצים להוריד אוטומטית להכל, גשו בתפריט הראשי של התוכנה ל"הרחבות" ויפתח לכם חלון הרחבות של תוכנות, שם תמצאו את
"ARTWORK DOWNLOADER" שמגיע עם הסקין אוטומטית (אם לא, תורידו אותו לבד)
**** אל תלחצו עליו להפעיל אותו **** אחרת הוא יוריד מליון דברים שמסומנים לו בהגדרות כברירת מחדל
תעשו עליו לחצן ימיני ואז הגדרות הרחבה.
כעת נגדיר אותו *רק* להוריד לוגו+עטיפת דיסק לסרטים, ולכן נבטל את הסימון מ"אפשר הורדות" של תוכניות טלויזיה,ושל "סרטי מוסיקה" מה שיהפוך את הכל לאפור, ונשאיר רק ב"סרטים"
בתפריט של "סרטים" נשאיר רק את "עטיפת דיסק" ו"לוגו", כל השאר נכבה.
כעת אפשר להריץ את התוסף והוא יחפש לכל סרט בספרייה שלכם לוגו+עטיפת דיסק.
https://drive.google.com/file/d/0B8R_P3 ... sp=sharing
למי שמשתמש בתוסף של GENESIS ליצור קיר סרטים, התוסף לא יוריד לו עטיפות דיסק בצורה אוטומטית, לכן עליו להתקין את התיקון שנתתי פה:
http://www.hometheater.co.il/vp2172516#2172516
יצירת מארזים של סרטים
* צרו אוסף של סרטים, למשל סדרת "ספיידרמן 1,2,3" והכניסו אותם לתוך אוסף סרטים ואז תבדקו שמארז הסרטים שלכם נראה ככה:
https://dl.dropboxusercontent.com/u/108102400/xbmc7.jpg
למי שלא יודע איך ליצור מארז סרטים, לוחצים על סרט לחצן ימיני - נהל - ניהול מארז הסרטים - הוספת סרט למארז חדש, ואז יוצרים מארז, אחר כך נכנסים לסרט אחר ומוסיפים אותו למארז הזה
* יש לוודא שבהגדרות - וידאו - מסומן "קבץ סרטים כמארזים"
הוספת תפריט מותאם אישית - למסך הבית של הסקין
הסקין תומך בהוספה של תפריטים מותאמים אישית למסך הבית. כאן אסביר איך לעשות זאת.
ראשית, עלינו להוסיף את כל מה שאנחנו רוצים אל "המועדפים" של KODI. בצורה הזאתי נוכל לשייך כל מועדף שנרצה אל התפריטים השונים, או התת-תפריטים.
אני אעשה כאן עכשיו דוגמא, ולפיה מקווה שתבינו כיצד העניין עובד.
נניח ואני רוצה ליצור תפריט מותאם אישית בשם "ילדים", אשר לחיצה עליו תפתח לי את כל הסרטים בספרייה שלי, שמכילים את הז'אנר "אנימציה".
בנוסף אני רוצה שלתפריט הזה יהיה תת-תפריט, אשר מכיל קישור לתוסף KIDS-IL, ולתוסף של ISRAELIVE.
אוקיי, אז שלב ראשון הוא הוספת כל הפריטים האלו למועדפים, כיצד עושים זאת?
נלך לסרטים-בתת תפריט יש "סגנונות" - ואז שם מסודרים לנו כל הסגנונות של הסרטים שלנו (ז'אנרים), אם יש לנו בספריה סרטי 'אנימציה' אז הן יופיעו שם.
נלחץ לחצן ימיני על "אנימציה" (או לחצן C במקלדת) - ואז "הוספה למועדפים".
נחזור על הפעולה גם עבור התוספים שרצינו, נלך להרחבות וידאו, נעמוד על התוסף הרצוי, למשל על KIDS-IL, נלחץ שוב לחצן ימיני ונוסיף גם אותו למועדפים.
לאחר שהוספנו את כל הפריטים הרצוים למועדפים, כל שנשאר הוא לבחור כיצד לסדר אותם במסך הבית.
ניכנס אל:
הגדרות-הגדרות מעטפת- נרד למטה אל המילה "תפריט" (מתחת ל"אפשרויות תצוגה") - נבחר ב"מותאם אישית 1" ונהפוך את העיגול האפור לצבע כחול.
כאשר התפריט דלוק - יפתח עוד חלון אשר מכיל בתוכו את המילים "מועדף" ו"תת-תפריט".
במילה "מועדף" עלינו לשים את מה שאנחנו רוצים שיקרה, כאשר נלחץ על התפריט הראשי. בדוגמא שלנו אני רוצה שזה יפתח את סרטי האנימציה.
לכן אני אלחץ על המילה "מועדף", ואז יפתח לי חלון עם רשימת כל המועדפים שהוספתי לתוכנה. אני אבחר ב"אנימציה", ומיד אחר כך תופיע מקלדת, עם טקסט להזנה.
חשוב מאוד למחוק את מה שכתוב שם, ולכתוב בעצמנו את מה שאנו רוצים שיופיע - בדוגמא שלי "ילדים".
אוקיי אז כתבתי ילדים ולחצתי סיום, כעת ליד המילה "מועדף" - מופיעה המילה "ילדים".
אם בשלב זה תצאו לתפריט הראשי - תגלו שנוסף לכם תפריט "ילדים", והוא מקשר אל סרטי האנימציה שבספריה שלכם.
כעת נוסיף את תתי-התפריטים.
נחזור אל אותו המסך בדיוק, (הגדרות-הגדרות מעטפת -תפריט - מותאם אישית 1) וכעת נסמן את האפשרות של "תת תפריט" - נהפוך את העיגול האפור לכחול.
כאשר האפשרות הזאתי מסומנת - היא מרחיבה את החלון - ונוספות עוד 10 אפשרויות שונות מתחת, שמכילות את "מועדף 1" "מועדף 2" וכו'.... עד 10.
נרד על "מועדף 1" - נלחץ, ונבחר את התוסף KIDS-IL, לאחר שבחרנו תיפתח מקלדת - ובה נכתוב את מה שנרצה שיופיע, למשל "תוסף KIDSIL" - נלחץ סיום.
נחזור על התהליך כמה שנרצה, למשל ב"מועדף 2" נוסיף את ISRAELIVE וכו' וכו'.
כאשר נסיים, נחזור אל התפריט הראשי, ונגלה כי כעת שנסמן את המילה "ילדים" ונלחץ חץ שמאלה בשלט\מקלדת - יפתח לנו תת-תפריט אשר מכיל את המועדפים שהוספנו.
בצורה זו אפשר ליצור תפריטים מותאים אישית (עד 3) שכל אחד מהם מכיל תת-תפריט (עד 10 בכל אחד).
בנוסף - לכל אחד מהתפריטים הקיימים, למשל ל"הרחבות" - ניתן להוסיף גם-כן הרחבות,מועדפים,תיקיות וכו' אשר יתפקדו כתת-תפריט.
הנה דוגמא טיפה שונה לאיך אני הוספתי תפריט מותאם אישית:
[imgbig]
http://i.imgur.com/4Byy8YG.jpg[/imgbig]
[imgbig]
http://i.imgur.com/3aPpTIe.jpg[/imgbig]
הגדרת תוסף מוסיקה בתפריטי הסקין
למי שלא מכיר יש תוסף מוסיקה שנקרא Youtube Music - ומאפשר נגינה של וידאו קליפים מיוטיוב באמצעות רשימת המצעדים של האתרים הגדולים. כגון בילבורד\ספוטיפיי\גלגלצ וכו'
את התוסף ניתן להוריד מהRepo של TheWiz בהרחבות וידאו\מוסיקה קוראים לו Youtube Music.
יש לשים שיחד עם התוסף הזה, צריך להוריד את תוסף הYoutube שמפותח על-ידי Bromix, שגם הוא נמצא בRepo של TheWiz ונקרא Youtube (רק לשים לב שהיוצר הוא bromix)
אחרי שהורדתם את התוסף, תוכלו לגשת אליו מהרחבות וידאו\מוסיקה ולצפות בהנאה בקליפים באיכות HD,
שימו לב גם שניתן לעשות על רשימת לחצן ימיני, ולנגן ברצף. לדוגמא לחצן ימיני על "המצעד הישראלי" בתוך גלגלצ, ואז "נגן הכל".
כעת, מי שרוצה ליצור "קיצור דרך" להשמעת מצעדים, יכול לעשות זאת באמצעות המדריך שפרסמתי כאן:
http://www.hometheater.co.il/vp2164526#2164526
זה מוסיף למועדפים שלכם את רשימות ההשמעה, ותוכלו בלחיצת כפתור להתחיל ניגון של קליפים.
איך לאפשר את תקציר הסרט בתצוגת הסרטים
ישנה אופציה להציג את תקציר הסרט ברשימת הסרטים, ובכך לשנות טיפה את התצוגה.
למי שמעוניין בכך עליו להיכנס אל:
הגדרות - הגדרות מעטפת - אפשרויות תצוגה - "פאנארט - סרטים - תקציר עלילה"
ולהפעיל את האפשרות.
איך לבטל את הדיסק המסתובב בתצוגת סרטים?
ניתן להגדיר האם הדיסק המסתובב יופיע או לא בתצוגת הסרטים.
למי שמעוניין בכך עליו להיכנס אל:
הגדרות - הגדרות מעטפת - כללי - "אפשר CDART"
ולהפעיל\לכבות את האפשרות
הגדרת כפתור F5 לרענון הסקין
יוצרים קובץ שנקרא keymap.xml
ושמים בתוכו את התוכן הבא:
http://pastebin.com/EheMphYp
את הקובץ שמים בתיקית ה userdata/keymaps (אפילו שאין שם כלום)
ומפעילים מחדש את התוכנה.
זה מאפשר ל"רענן" את הסקין בלחיצה על כפתור F5 במקלדת,
כך ניתן לשנות גורמים שונים בקבצי הסקין, ובתוכנה ללחוץ על F5 ולצפות בשינויים ב"לייב" מבלי הצורך להפעיל מחדש את התוכנה אחרי כל שינוי.