הטרנספורט מכה שוב: הדיסק נקלט אבל לא מסתובב *עדכון: מסתובב ולא ננעל על שיר!

כל מה שקשור לאודיו בסטריאו, פטיפונים, נגני CD, קדם מגברים, מגברי כח, כבלים וכמובן רמקולים - רכיבים עד 3000$ בלבד.
שלח תגובה
Fkl0ster פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 18
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

היי,

אני עובד עם קומפקט דיסק שיש בו טרנספורט של סוני. ביום בהיר אחד המכשיר הפסיק לנגן וכתב no disc. הפעלות מחדש לא עזרו. פתחתי את המכשיר, ניקיתי את העדשה. זה לא עזר. הדיסק נקלט במכניזם אבל לא מסתובב, אפילו לא רבע סיבוב. ניסיתי לנתק את כבל הנתונים - המצב נשאר אותו דבר, רק שהפעם העינית לא עולה בכלל (בגלל שכבל הנתונים מנותק, אני מניח).

זה כאילו הטרנספורט לא מקבל פקודת Play. הוא נועל דיסק במקום (מרים אותו) אבל לא מסובב והקומפקט רושם no disc. יש לציין שבמשך השנים האחרונות הקומפקט היה כושל לפעמים בטעינת דיסק - כלומר, הוא היה מסובב אותו אבל לא מצליח לקרוא. נסיונות מחודשים בסוף פתרו את הבעיה. העניין הוא שעכשיו הוא בכלל לא מסתובב.. זו בעיה אחרת.

אני אובד עיצות. למישהו יש רעיון? אני יודע שיש פה חבר'ה שיש להם ידע הנדסי מעמיק - אשמח לקבל עזרה!

עריכה: באופן מאד מוזר, הטרנספורט החליט לסובב את הדיסק, אבל שעכשיו אין נעילה על ה-track. אין track list, רק נסיונות סיבוב קדחתניים שבסופם נפלטת השגיאה Err Disc

yairf
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 9363
נתן תודות: 42 פעמים
קיבל תודות: 199 פעמים

שליחה #2 

תחליף לייזר

Fkl0ster פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #3 

תודה יאיר. אין משהו אחרון ששווה לנסות לפני? לנקות את העינית עם אתנול? לשחק עם הפוטנציומטר שעל הטרנספורט?

ניסיתי את שניהם, אבל אולי אני עושה את זה לא נכון..

Soli
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1086
נתן תודות: 45 פעמים
קיבל תודות: 48 פעמים

שליחה #4 

הבחור התעייף.
גם אם תנקה,זה אולי יעזור לתקופה קצרה.
החלף ליזר לפי עצת יאיר.
מוזיקה היתה אהבתי הראשונה

dragon
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 158
נתן תודות: 174 פעמים
קיבל תודות: 32 פעמים

שליחה #5 

אכן, זה נשמע כמו ראש לייזר שהלך (נקרא גם עינית). יש דגמים שהם ממש לא יקרים וגם לא מסובכים להחלפה, אם כי זה עדיין עניין לטכנאי מקצועי ולא לחובב. יש גם דגמים שבהם אפשרי וקל יותר להחליף את כל המכניזם (הטרנספורט) ולא רק את הלייזר.

Kosh
סמל אישי של משתמש
גורו וינטאג'
גורו וינטאג'
תגובות: 4069
נתן תודות: 339 פעמים
קיבל תודות: 366 פעמים

שליחה #6 

אם העיינית שיש שם היא KSS210 שהיא מאוד נפוצה וזולה,אז לא תהיה לך בעיה להחליף אותה,רק צריך להיזהר מכל הזיופים שלה שהסינים מילאו את איביי בהם.
Vintage audio is a way of life

Retro audio is good for you

ערוץ הסטריאו וינטאג' שלי:
http://www.youtube.com/user/Kosh31100

tomyeshuah
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1583
נתן תודות: 496 פעמים
קיבל תודות: 403 פעמים

שליחה #7 

יש ברשותי נגן של סוני מדגם CDP-591, שסבל מאותה הבעיה.

הפתרון היה החלפת ה-Ribbon Cable הלבן, המחבר בין הלוח הראשי, למודול הלייזר.
אלו נוטים להתייבש עם השנים ולהיסדק בנקודות הכיפוף.

בדוק את מצבו לפני שתרכוש עינית חדשה. יתכן ואין בכך צורך.

yairf
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה #8 

@tomyeshuah
תיארת פה תופעה מאד נדירה, עד היום טרם נתקלתי בה באופן אישי.

Fkl0ster פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #9 

טומי, עכשיו כשאני חושב על זה, הטרנספורט שינה התנהגותו שוב מאז כתיבת ההודעה: הוא התחיל בכשל בסיבוב ולאחר מיכן סיבב אבל לא ננעל על רשימת השירים וחזר כעת לכשל בסיבוב - וכל זה קרה בעקבות משחק של ניתוק וחיבור מחדש של כבל הנתונים (שהוא באמת מכופף תמידית).

איפה אני משיג כבל נתונים כזה? האם הוא חייב להיות של סוני או תואם לדגם המסוים של הטרנספורט או שמדובר בכבל אוניברסלי?

תודה חבר'ה!

tomyeshuah
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1583
נתן תודות: 496 פעמים
קיבל תודות: 403 פעמים

שליחה #10 

yairf כתב: תיארת פה תופעה מאד נדירה, עד היום טרם נתקלתי בה באופן אישי.
...
ייתכן. עמדתי להחליף את כל מודול הלייזר ולפני שהזמנתי חדש, נזכרתי שיש לי מכשיר בעל טרנספורט זהה.
בדקתי את הכבל בעזרת רב-מודד וגיליתי שישנו חוסר רצף (שקשה להבחין בו ויזאולית - כלומר הכבל לא קרוע) אך בנגיעה באיזור הכיפוף חזר רגעית. החלפתי כבל ונפתרה הבעיה.
זה כמובן לא אומר שזה הפתרון לבעיה, אלא רק המלצה לבדיקה ופתרון (שבמידה והוא הנכון, יכול לחסוך כמה שקלים, וסיכון ברכישת זיוף).

לפותח השרשור:
במידה ותרשום כאן את דגם ויצרן המכשיר, יוכלו לעזור לך באיתור הכבל או הלייזר המתאים.

Fkl0ster פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #11 

הטרנספורט הוא Sony KSS-213CL. אשמח לעזרה, כי אין לי שמץ איפה להשיג את הלייזר ו\או כבל הנתונים בארץ.

yairf
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה #12 

זה כנראה הטרנספורט הנפוץ בעולם, אתה יכול לקפוץ אלי עם המכשיר ואחליף לך, עניין של 20 דק'.

dragon
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 158
נתן תודות: 174 פעמים
קיבל תודות: 32 פעמים

נצל"ש - שאלה נוספת על אותו טרנספורט (sony kss-213)

שליחה #13 

יש לי מכשיר אחר העושה שימוש באותו טרנספורט, ולאחרונה יש לו בעיה שכשסוגרים את המגש הוא יוצא שוב לאחר כמה שניות. בפתיחת המכשיר ראיתי שהמכלול הכולל את הראש-לייזר היורד עם פתיחת המגש, לא עולה בחזרה למקומו כאשר המגש נסגר, אבל אם עוזרים לו קצת עם היד הוא עולה. אני מעריך שהבעיה היא שהגומיה כבר לא מספיק מתוחה לכן היא לא מפעילה את המומנט הדרוש להעלאת המכלול הנ"ל בחזרה למקומו (אם כי היא מספיקה כדי לפתוח ולסגור את המגש כאמור).
האם ההערכה נכונה? האם יש סיבה אפשרית אחרת, למשל שימון באיזה מקום (גריז שהתייבש)?

yairf
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה #14 

רצועה

שלח תגובה

חזור אל “אודיו דו-ערוצי (סטריאו)”