וינטג רווי בס - איך עושים את זה?
-
NoaTeicher
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 7
- נתן תודות: 2 פעמים
- קיבל תודות: 0
היי, אני מחפשת סטראו איכותי ומושקע עם סאונד חם ורווי בס, כאמור. רמקולים ורסיבר
שאלות:
1- המלצות על רמקולים ועל מגבר, עצמתיים עם סאונד חם וטווח מחירים הגיוני למוצרים יד2
2- כולם אומרים שבשביל עצמה, בס ואיכות כמו שאני מחפשת אני צריכה רצפתיים - מה דעתכם? האם לחפש מדפיים או לא?
3- האם ניתן לשלב סאב במערכת וינטג או מערכת שאינה וינטג שמאופיינת בסאונד חם? אם כן איזה ואיך?
המלצות, הסברים, אל תחסכו, דברו מהניסיון, תודה!
נועה
שאלות:
1- המלצות על רמקולים ועל מגבר, עצמתיים עם סאונד חם וטווח מחירים הגיוני למוצרים יד2
2- כולם אומרים שבשביל עצמה, בס ואיכות כמו שאני מחפשת אני צריכה רצפתיים - מה דעתכם? האם לחפש מדפיים או לא?
3- האם ניתן לשלב סאב במערכת וינטג או מערכת שאינה וינטג שמאופיינת בסאונד חם? אם כן איזה ואיך?
המלצות, הסברים, אל תחסכו, דברו מהניסיון, תודה!
נועה
לא כולם אוהבים באס .
יש אף כאלה שבאס עושה להם כאבי אוזניים .
אבל יש הרבה מאוד שבאס טוב עושה להם טוב על הלב .
ובשביל זה בראש ובראשונה צריך למצוא רמקולים שיודעים לרדת נמוך ובעוצמה טובה .
אני לא מדבר על באס מרוח או עמום זה באמת תועבה .
אלא על באס מדויק לגמרי ללא עיוותים , ויש רמקולים שיודעים לעשות את זה היטב אף ללא תוספת של איזה אקולייזר .
יש אף כאלה שבאס עושה להם כאבי אוזניים .
אבל יש הרבה מאוד שבאס טוב עושה להם טוב על הלב .
ובשביל זה בראש ובראשונה צריך למצוא רמקולים שיודעים לרדת נמוך ובעוצמה טובה .
אני לא מדבר על באס מרוח או עמום זה באמת תועבה .
אלא על באס מדויק לגמרי ללא עיוותים , ויש רמקולים שיודעים לעשות את זה היטב אף ללא תוספת של איזה אקולייזר .
1. ממה שאני רואה בלוחות אפשר למצוא רסיבר וינטאג' נחמד+זוג רמקולים וינטאג' נחמדים מאוד בפחות מ2000 ש"ח (אפשר גם ב1000), נשאר רק מקור - מחשב/סידי...
2. בדגמים הישנים הגבול בין רצפתי למדפי מטושטש.. כל רמקול עם וופר 8אינטש ומעלה יכול להישמע רווי בס בחדר הנכון , יש כמה וכמה מציאות נחמדות בלוחות עם אלמנטים של 12אינטש , קשה לי להאמין שחסר להם באס.
3. עדיף בלי סאב.
2. בדגמים הישנים הגבול בין רצפתי למדפי מטושטש.. כל רמקול עם וופר 8אינטש ומעלה יכול להישמע רווי בס בחדר הנכון , יש כמה וכמה מציאות נחמדות בלוחות עם אלמנטים של 12אינטש , קשה לי להאמין שחסר להם באס.
3. עדיף בלי סאב.
-
NoaTeicher
- חבר שרק התחיל

אני אכן אוהבת בס, וכן, זה חייב להיות איכותי, מן הסתם ולא מרוח, אין מה לציין את ה obvious וברור שיש כאלה, רק שאין לי מושג מי ייצר כאלה וזה מה שאני רוצה לדעת.
יהודה ואליעד תודה על הטיפים,
ממש אשמח להמלצות ספציפיות, לאיזה כיוון, מה ללכת לשמוע?
לגבי רסיבר כרגע יש לי, ימאהה RX V800 הוא מבאס, כן, ובכל זאת השאלה אם כדאי להשקיע עוד כסף ברסיבר, ולמה עדיף ללא סאב
תודה
יהודה ואליעד תודה על הטיפים,
ממש אשמח להמלצות ספציפיות, לאיזה כיוון, מה ללכת לשמוע?
לגבי רסיבר כרגע יש לי, ימאהה RX V800 הוא מבאס, כן, ובכל זאת השאלה אם כדאי להשקיע עוד כסף ברסיבר, ולמה עדיף ללא סאב
תודה
איזה רמקולים ברשותך כיום ?
ככלל צריך להתאים את הרמקול לסביבה, כך שבסלון גדול, מדפי, איכותי ככל שיהיה עלול ללכת לאיבוד.. (כמובן תלוי במרחק הישיבה, החזרים מקירות בסביבתך וכו')
ממליץ לך לנסות לטייל קצת בחנויות ולשמוע רמקולים מסוגים שונים (ועדיף לבדוק עם רסיבר סטריאו ולא עם ק"ב)
אני מסתכן בהכללות גסות מתוך רצון לתת כיוון, ויסלחו לי החברים הדייקנים מביננו: ידוע כי קיימים כמה ניתוחים לסאונד "חמים" או רווי "בסים" או "אנליטי" בקרב אנשי האודיופיליה ושיוכם לחברות ספציפיות או לארצות מוצא מסויימות
אנגליה - חמים (הדגשה על התחום הנמוך-בינוני), גרמניה - אנליטי ומדוייק (הדגשה על התחום הבינוני גבוה), אמריקאי - בסים All Over,
כעת צאי והשווי, ועדכני
(מקווה שלא אפתח ממלחמת עולם עם ההכללות שלי...)
ככלל צריך להתאים את הרמקול לסביבה, כך שבסלון גדול, מדפי, איכותי ככל שיהיה עלול ללכת לאיבוד.. (כמובן תלוי במרחק הישיבה, החזרים מקירות בסביבתך וכו')
ממליץ לך לנסות לטייל קצת בחנויות ולשמוע רמקולים מסוגים שונים (ועדיף לבדוק עם רסיבר סטריאו ולא עם ק"ב)
אני מסתכן בהכללות גסות מתוך רצון לתת כיוון, ויסלחו לי החברים הדייקנים מביננו: ידוע כי קיימים כמה ניתוחים לסאונד "חמים" או רווי "בסים" או "אנליטי" בקרב אנשי האודיופיליה ושיוכם לחברות ספציפיות או לארצות מוצא מסויימות
אנגליה - חמים (הדגשה על התחום הנמוך-בינוני), גרמניה - אנליטי ומדוייק (הדגשה על התחום הבינוני גבוה), אמריקאי - בסים All Over,
כעת צאי והשווי, ועדכני
(מקווה שלא אפתח ממלחמת עולם עם ההכללות שלי...)
רווי בס?סבבה.וינטאג לא מחייב ללא בס מה שכן בוינטאג כמו שכבר הזכירו למעלה רמקול שנחשב היום למדפי הוא בעצם ריצפתי שעומד על סטנד ומישקלו לרוב יהיה בסביבות 15-25 קילו ולא מומלץ לשים אותו בגובה אלא אם כן המקום מבוטן בקיצור לא.יש לך יופי של רמקולים ביד 2 .חלק מהקטע בוינטאג זה החיפוש וזה כיף נורא לא בא לך לא נורא:roll: יש זוג של סיז זוג של סוני יש בוזים אני אישית הייתי הולך לשמוע את האקאיי 175 כי זה רמקול נפלא יש לי אותו הבס קיים לא הייתי אומר רווי בשום צורה ואופן אבל רמקול ליגה(רציתי לקלל),יש גם כיף קונצרטו בלוחות וכול זה גבירתי בבפחות מ4000 שח לכולם.כולם יותר יפים,אחד אחד מכול רמקול מדפי חדש. סתםםםםם.אלו רמקולי וינטאז זולים יחסית ישלך בסביבות הסכום הזה כולו 4000 כמה וכמה רמקולים אבל אני כחובב אודיו לא מרגיש נוח להמליץ בסכומים האלו כי אין לי שום רמקול ששווה את הסכום הזה 4000 ויש לי כמה.תמיד תוכלי ללכת לרפי האוזמן ולבדוק מה יש לו רמת גן.אוף כתבתי יותר מידי בהצלחה ושתפי
היה לי ימאהה 1000 שזה בערך אותו רסיבר , גם אותי הוא ביאס.. יש לו צליל צווחני וקררררר , לא נעים בכלל למוזיקה.
אם המטרה היא סטריאו באותו מחיר שאפשר למכור את הימהה אפשר לקנות איזה סנסוי/מרנץ וינטאג' מתקתק.
אם את רוצה לשמוע רק מוזיקה בסטריאו עדיף להימנע מסאב לטעמי כי הוא תמיד ישמע מנותק מהמוזיקה ביחס לבאס טוב של רמקולים טובים.
קצת קשה לתת המלצות ספיציות לרמקולים וינטאג' כי גם אם שמעתי משהו ממה שיש בלוחות זה בתנאים מסויימים ובהתאם לטעם המסויים שלי, אני כבר התאכזבתי אחרי שלקחתי חוות דעת יותר מידי ברצינות.. אבל אפשר לנסות לכוון אותך קצת יותר , אם נדע מה גודל החדר וסגנון המוזיקה שאת שומעת.
אם המטרה היא סטריאו באותו מחיר שאפשר למכור את הימהה אפשר לקנות איזה סנסוי/מרנץ וינטאג' מתקתק.
אם את רוצה לשמוע רק מוזיקה בסטריאו עדיף להימנע מסאב לטעמי כי הוא תמיד ישמע מנותק מהמוזיקה ביחס לבאס טוב של רמקולים טובים.
קצת קשה לתת המלצות ספיציות לרמקולים וינטאג' כי גם אם שמעתי משהו ממה שיש בלוחות זה בתנאים מסויימים ובהתאם לטעם המסויים שלי, אני כבר התאכזבתי אחרי שלקחתי חוות דעת יותר מידי ברצינות.. אבל אפשר לנסות לכוון אותך קצת יותר , אם נדע מה גודל החדר וסגנון המוזיקה שאת שומעת.
גם אני נכנסתי לכאן לפני יותר משנה עם שאלה כזאת "פשוטה"...
משהו קטן ששכחת לציין (ואני מופתע שאף אחד עוד לא הזכיר את זה) אבל מה התקציב שלך?
אני רק יכול לומר לך שצריך סבלנות כשמחפשים דברים טובים בוינטאז. זה יכול לקחת זמן, לתסכל אבל בסוף להשתלם.
ממה שאני יודע ל-JBL L100 יש באסים עוצמתיים אבל הם הפכו להיות מצרך נדיר.
אפשר לשאול לאיזו מוסיקה את מאזינה?
משהו קטן ששכחת לציין (ואני מופתע שאף אחד עוד לא הזכיר את זה) אבל מה התקציב שלך?
אני רק יכול לומר לך שצריך סבלנות כשמחפשים דברים טובים בוינטאז. זה יכול לקחת זמן, לתסכל אבל בסוף להשתלם.
ממה שאני יודע ל-JBL L100 יש באסים עוצמתיים אבל הם הפכו להיות מצרך נדיר.
אפשר לשאול לאיזו מוסיקה את מאזינה?
-
NoaTeicher
- חבר שרק התחיל

וואו, תודה על העזרה והטיפים, ההבנה והתמיכה 
אני באמת חושבת שבעקבות מה שקראתי כאן אני אקנה רסיבר סטראו אחר ורמקולים טובים ללא סאב,
איזה ואיפה אני לא יודעת,
לנסוע ולחפש ביד 2 כל פעם רמקול אחד - קצת כבד על הלו"ז שלי...למרות שזו הרפתקה נחמדה על פניו
יש חנויות של יד שניה שאפשר ללכת ולשמוע כמה דברים ?
נועה
אני באמת חושבת שבעקבות מה שקראתי כאן אני אקנה רסיבר סטראו אחר ורמקולים טובים ללא סאב,
איזה ואיפה אני לא יודעת,
לנסוע ולחפש ביד 2 כל פעם רמקול אחד - קצת כבד על הלו"ז שלי...למרות שזו הרפתקה נחמדה על פניו
יש חנויות של יד שניה שאפשר ללכת ולשמוע כמה דברים ?
נועה
-
NoaTeicher
- חבר שרק התחיל

התקציב הוא 3000 והמוזיקה שאנחנו אוהבים - רוק על סוגיו, קאנטרי, פאנק בלוז ג'אז ואלקטרוני.
אנשים נוטים להמליץ על מה שיש להם ( זה מחליש את הדיסוננס הקוגנטיבי וזה..) אני אז אני אעשה אותו דבר ,
יש ביד2 bose 601 ב800 ש"ח , ממש לא חסר להם באס. יהיו שידוך טוב למגברים 40W ומעלה , סנסוי למינהם , 6060 (יש כמה ביד 2) , אבל יקבלו יפה גם 9090 (יש בלוח של הומלס אחד).
יש ביד2 bose 601 ב800 ש"ח , ממש לא חסר להם באס. יהיו שידוך טוב למגברים 40W ומעלה , סנסוי למינהם , 6060 (יש כמה ביד 2) , אבל יקבלו יפה גם 9090 (יש בלוח של הומלס אחד).
- eitan-z
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 668
- נתן תודות: 310 פעמים
- קיבל תודות: 37 פעמים
צר לי "לאכזב" - ה - 800 - RX לא "קר" ולא נעליים....
צריך רמקולים איכותיים - והתוצאה מדהימה
ממליץ להתחיל מרמקולים ברמה גבוהה - ההגברה יכולה לחכות...
איתן.
צריך רמקולים איכותיים - והתוצאה מדהימה
ממליץ להתחיל מרמקולים ברמה גבוהה - ההגברה יכולה לחכות...
איתן.
הציוד הוא האמצעי , התכנים הם הנשמה ומכאן ההנאה . . .
רמקולים קודמים להכל , אין ספק.. לגבי הימהה - היה לי את ה1000 כמה שנים טובות ועם בערך 5 זוגות רמקולים שונים , לאוזניי הוא קר ומתכתי.
נפל לי האסימון אחרי שחבר השאיל לי מגבר אקאי ישן 20W לערוץ au01 וחיברתי אותו לטאנוי R2 שהיו לי באותו זמן ,
נפל לי האסימון אחרי שחבר השאיל לי מגבר אקאי ישן 20W לערוץ au01 וחיברתי אותו לטאנוי R2 שהיו לי באותו זמן ,