230V בין 0 להארקה בממיר מתח?
אני אומנם ממש לא מומחה בכל מה שנוגע לרשת החשמל, אבל לפי הידוע לי זה בהחלט לא תקין ואכן אמור להיות שם משהו קרוב ל-0V. עם זאת, לא פעם מחווטים בצורה שגויה את השקעים ואז מקבלים שה-0 וה-230V הפוכים בשקע ואז מתקבל המצב שאתה מתאר - לא מן הנמנע שבמידה וכל אחד ילך ויבדוק אצלו, יהיו לא מעט אנשים שיבחינו בזה גם אצלם.
אם זה היה הפוך התוצאה היתה שה-0 הוא 120V, שגם זה לא 0V, אז בכל מקרה לא בסדר. אלא אם כן אין הרבה משמעות למתח מה-0.
אגב, אם התכוונת לשקע ה-230V בקיר, הוא אכן 0V מה-0 להארקה.
אגב, אם התכוונת לשקע ה-230V בקיר, הוא אכן 0V מה-0 להארקה.
נערך לאחרונה על ידי jtk ב 10/09/2014 22:57, נערך פעם 1 בסך הכל.
ממירי המתח הפשוטים הם אינם שנאים מבודדים, אלא שנאים מסוג Autotransformer. בשנאים אלו יש רק סליל בודד, ומתח ה110V שלו מופק מסנף אמצעי.

כמו שניתן לראות בתמונה, אם החלק העליון של השנאי יהיה מחובר לפאזה, אז ביציאה באמת יתקבל 0V בין אפס להארקה, (וכמובן גם בין אפס במוצא לאפס בכניסה).
אבל אם שנאי יחובר הפוך, כשהחלק התחתון (באיור) שלו לפאזה, הרי שאפס המוצא יהיה בעצם 230V של הכניסה, וזה גם המתח בינו לאדמה. פאזת המוצא תהייה במתח 115V בינה לכל כניסה אחרת., וזה בעצם המצב המתואר כאן.
זה יכול לנבוע כתוצאה מתקע הפוך בשנאי, או שקע 110V הפוך.
כמו שניתן לראות בתמונה, אם החלק העליון של השנאי יהיה מחובר לפאזה, אז ביציאה באמת יתקבל 0V בין אפס להארקה, (וכמובן גם בין אפס במוצא לאפס בכניסה).
אבל אם שנאי יחובר הפוך, כשהחלק התחתון (באיור) שלו לפאזה, הרי שאפס המוצא יהיה בעצם 230V של הכניסה, וזה גם המתח בינו לאדמה. פאזת המוצא תהייה במתח 115V בינה לכל כניסה אחרת., וזה בעצם המצב המתואר כאן.
זה יכול לנבוע כתוצאה מתקע הפוך בשנאי, או שקע 110V הפוך.
..
כשאתה מסתכל על זה כך זה מתחיל להיות הגיוני... 
מה ההשלכות של 0 גבוה מהאדמה במכשירים, או לגבי בטיחות?
כדאי להפוך את החיבורים בפנים?
האם שנאי laminated (בניגוד ל-toroidal) יכול להיות autotransformer? ואם כך, לא היה צפוי שתהיה בנוסף גם יציאת 230V להמרה מ-110V?
מה ההשלכות של 0 גבוה מהאדמה במכשירים, או לגבי בטיחות?
כדאי להפוך את החיבורים בפנים?
האם שנאי laminated (בניגוד ל-toroidal) יכול להיות autotransformer? ואם כך, לא היה צפוי שתהיה בנוסף גם יציאת 230V להמרה מ-110V?
נערך לאחרונה על ידי jtk ב 14/09/2014 23:02, נערך פעם 1 בסך הכל.
תלוי בציוד שמחובר לשנאי.
אם מדובר בציוד אלקטרוני, שלרוב מגיע עם תקע שני פינים ללא הארקה ובעל בידוד כפול - זה חסר משמעות.
אם מדובר במכשיר בעל הארקה, זה כבר יכול להיות בעייתי לפעמים.
לפעמים גם מחובר לזה ציוד 110V שבמקור חסר הארקה, (כמו מנורות וכדומה) אבל אילו זה היה מכשיר שנמכר בארץ, הוא כן היה חייב בהארקה. גם זה מקרה בעייתי. כי להתחשמל מ110V מסוכן הרבה פחות מהתחשמלות מ230V. (ולא לשכוח שבמקרים כאלה גם לתקע אמריקאי בעל 2 פינים יש כיוון הכנסה)
אם אין בעיה להפוך, רצוי באמת.
אם מדובר בציוד אלקטרוני, שלרוב מגיע עם תקע שני פינים ללא הארקה ובעל בידוד כפול - זה חסר משמעות.
אם מדובר במכשיר בעל הארקה, זה כבר יכול להיות בעייתי לפעמים.
לפעמים גם מחובר לזה ציוד 110V שבמקור חסר הארקה, (כמו מנורות וכדומה) אבל אילו זה היה מכשיר שנמכר בארץ, הוא כן היה חייב בהארקה. גם זה מקרה בעייתי. כי להתחשמל מ110V מסוכן הרבה פחות מהתחשמלות מ230V. (ולא לשכוח שבמקרים כאלה גם לתקע אמריקאי בעל 2 פינים יש כיוון הכנסה)
אם אין בעיה להפוך, רצוי באמת.
..
בגדול יש כאן הגדלת הפוטנציאל לסכנה. כיוון שמוצר המיועד ל110V, יכול להיות בהפרש מתחים של 230V מאדמה, וזה יצירת סיכון שלא לצורך. קשה לתאר תרחישים בלי מוצרים ספציפיים, אבל לדעתי עדיף להפוך. כמובן ע"י מישהו מורשה ומוסמך וכו'.
..
יש המשכיות בין הכניסה ליציאה, וגם בין ה-0 לפאזה, אז נראה שזה autotransformer. אבל אין נקודות חיבור שונות, רק שני חוטים שמבצבצים מכל צד.
הפיוז מחובר לפאזה בכניסה, ומשם לטרנספורמטור. נראה לי שאני אנסה להחליף את זה בחנות במקום לטפל בזה כאן, כי אין לי heatshrink.
הפיוז מחובר לפאזה בכניסה, ומשם לטרנספורמטור. נראה לי שאני אנסה להחליף את זה בחנות במקום לטפל בזה כאן, כי אין לי heatshrink.