שלום רב,
אני מחפש מקרן לקנות בגרמניה. החדר כרגע יחסית חשוך, אם כי לא אטום לגמרי, וההקרנה תתבצע על קיר גדול שצבוע לבן. אפשר לצאת מנקודת הנחה שההקרנה תהיה תמיד בחושך מלא. המרחק בין הקיר לקיר שמולו הוא 3.6 מ'. חשוב לי שיהיה תיקון טרפז אופקי ולא רק אנכי, היות ואני עדיין לא יודע איפה יונח המקרן, ובטח יונח בצורה יחסית מאולתרת על שולחן. השימוש העיקרי הוא לצפייה בסרטים ואולי גם למחשב, אבל בוודאי לא למשחקים. 1080p הכרחי ואין צורך להרבות במילים. 3D בהחלט חשוב, אבל מדי פעם, ולא באופן קבוע. בתקציב של עד 1000€ מצאתי בינתיים רק את האפסון EH-TW5200, שעונה על כל הצרכים מצד אחד, אבל הביקורות... איך לומר, לא מהללות. אולי חשוב לומר גם, שהקיר עליו תוקרן התמונה אמנם ישר, אבל העומק שלו לאורך 3 מ' משתנה בכ-5 ס"מ, אבל תיקון הוריזונטלי אמור לטפל גם בזה. יש למישהו רעיונות למקרנים נוספים שעשויים להיות מתאימים?
להמחשה מצורף תרשים החדר. אני משער שהמקרן יעמוד לפחות בשלב ראשון על שולחן לצד הספה איפשהו, למעלה, כשהתמונה תוקרן על הקיר שמולה, למטה.
תודה מראש!
מקרן
קח בחשבון שכל התיקונים שאתה מדבר עליהם פוגעים באיכות התמונה, קח בחשבון שבגלל ההפרשים בעומק הקיר יכולה להיות לך גם בעיה בפוקוס (מכיוון שחלק מהתמונה תהיה רחוקה יותר)
ומשהו אחרון, חלק מבעיות ב״שחורים״ נובעות מהחזרי אור מהקירות והריהוט ולכן יש חשיבות גם לצבע התקרה והקירות ולא רק ל״איטום״ של החדר
ומשהו אחרון, חלק מבעיות ב״שחורים״ נובעות מהחזרי אור מהקירות והריהוט ולכן יש חשיבות גם לצבע התקרה והקירות ולא רק ל״איטום״ של החדר