התקנת MythTV
-
tamiral
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1171
- שם מלא: תמיר אלוש
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
בתחילת השבוע שדרגתי את ה-HTPC שלי לסביבת לינוקס (Ubuntu 6.06)
ול-MythTV 0.2 בתור תוכנת ה-Frontend.
אני עובד כבר כמה שנים טובות עם לינוקס, אבל זה אף פעם לא הגיע לתחום המדיה.
כמה בעיות שאולי המנוסים עם MythTV יוכלו לעזור בהם:
1. איך מגדירים ללינוקס לעבוד במצב 16:9? אני עובד עם דרייבר nv (כרטיס Geforce 6200) ולא מצליח בשום אופן לגרום ל-Xorg לעבוד ברזולוציה 1024x576.
גם דרך dpkg-reconfigure xserver-xorg וגם דרך עריכה ידנית של xorg.conf.
האם מעבר לדרייבר nvidia יכול לפתור הבעיה? יש איזשהו מדריך לזה?
2. נושא האודיו - מחובר כבל קואקס לרסיבר. בהגדרות הלינוקס נראה שהכל תקין, אבל כנראה שהוא מוציא אודיו דרך היציאות האנלוגיות. איך גורמים ללינוקס לעבור למצב אודיו דיגיטלי? יש איזו תוכנה שאפשר לקנפג הכל דרכה (כמו AC3filter)?
3. הקלטת טלויזיה - עוד לא התחלתי עם זה אפילו. האם צריך להתקין ivtv ולהמשיך משם או שה-MythTV מגיע עם פתרון מוכן? כרטיס PVR150
3. פריסת וידאו בחומרה - האם הדרייברים המקוריים של nVidia יאפשרו את זה?
קבצי 1080 די מקרטעים. האם יש קודקים מסויימים ל-mplayer שצריך להתקין?
איך גורמים ל-PVR150 לפרוס בחומרה?
4. השלט של ה-PVR150. איך גורמים לו לעבוד?
בנוגע לייבוא קבצי XML, נראה לי שהכי חכם להשתמש ב-HebEPG של אורן דרך WinE.
מישהו מכיר דרך קלה יותר?
אגב, הרשיון שקניתי עבור SageTV כבר useless בשבילי. יש מה לעשות איתו?
חוקי להעביר רשיונות לאחרים?
תודה!
ול-MythTV 0.2 בתור תוכנת ה-Frontend.
אני עובד כבר כמה שנים טובות עם לינוקס, אבל זה אף פעם לא הגיע לתחום המדיה.
כמה בעיות שאולי המנוסים עם MythTV יוכלו לעזור בהם:
1. איך מגדירים ללינוקס לעבוד במצב 16:9? אני עובד עם דרייבר nv (כרטיס Geforce 6200) ולא מצליח בשום אופן לגרום ל-Xorg לעבוד ברזולוציה 1024x576.
גם דרך dpkg-reconfigure xserver-xorg וגם דרך עריכה ידנית של xorg.conf.
האם מעבר לדרייבר nvidia יכול לפתור הבעיה? יש איזשהו מדריך לזה?
2. נושא האודיו - מחובר כבל קואקס לרסיבר. בהגדרות הלינוקס נראה שהכל תקין, אבל כנראה שהוא מוציא אודיו דרך היציאות האנלוגיות. איך גורמים ללינוקס לעבור למצב אודיו דיגיטלי? יש איזו תוכנה שאפשר לקנפג הכל דרכה (כמו AC3filter)?
3. הקלטת טלויזיה - עוד לא התחלתי עם זה אפילו. האם צריך להתקין ivtv ולהמשיך משם או שה-MythTV מגיע עם פתרון מוכן? כרטיס PVR150
3. פריסת וידאו בחומרה - האם הדרייברים המקוריים של nVidia יאפשרו את זה?
קבצי 1080 די מקרטעים. האם יש קודקים מסויימים ל-mplayer שצריך להתקין?
איך גורמים ל-PVR150 לפרוס בחומרה?
4. השלט של ה-PVR150. איך גורמים לו לעבוד?
בנוגע לייבוא קבצי XML, נראה לי שהכי חכם להשתמש ב-HebEPG של אורן דרך WinE.
מישהו מכיר דרך קלה יותר?
אגב, הרשיון שקניתי עבור SageTV כבר useless בשבילי. יש מה לעשות איתו?
חוקי להעביר רשיונות לאחרים?
תודה!
- maladjusted
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 638
- נתן תודות: 23 פעמים
- קיבל תודות: 23 פעמים
לגבי 1. ראה הגדרות xorg שלי (עם nv לא nvidia) ב-
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... D&start=15
אמנם יש לי עדיין בעיות מיפוי פיקסלים, אבל המסך רחב.
לגבי 2, אני לא עובד עם חיבור דיגיטלי אבל זכור שקראתי בפורומים שבד"כ הוא נמצא על mute בalsamixer (חפש עמודה שמכילה IEEE או משהו דומה).
לגבי השאר, קצת התייאשתי לאחרונה מקינפוג הקלטות אז אני בינתיים רק עם live-tv דרך tvtime.
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... D&start=15
אמנם יש לי עדיין בעיות מיפוי פיקסלים, אבל המסך רחב.
לגבי 2, אני לא עובד עם חיבור דיגיטלי אבל זכור שקראתי בפורומים שבד"כ הוא נמצא על mute בalsamixer (חפש עמודה שמכילה IEEE או משהו דומה).
לגבי השאר, קצת התייאשתי לאחרונה מקינפוג הקלטות אז אני בינתיים רק עם live-tv דרך tvtime.
- unsound_methods
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 563
1.
א. תעבור לדרייבר של nvidia - תוריד מהאתר שלהם
ב. כדי לעבוד ב 16:9, תגדיר ב xorg.conf תחת Section Monitor את הממדים (לא הרזולוציה) של הפאנל.
לדוגמא, הפאנל שלי 920 על 520 מ"מ, הגדרתי DisplaySize 920 520.
ג. תתקין חבילת readedid. תריץ בתור root את הפקודה: get-edid | parse-edid כדי לקרוא את ה EDID של המסך.
בפלט אמורים להיות כמה חלקים של הגדרות Modeline. קח את זו שמתאימה לרזולוציה הטבעית, ותגדיר את זה ב Section Monitor של xorg.conf.
ב Section Sceen SubSection Display תגדיר שישתמש ב Mode שהוא הרזולוציה הטבעית.
2.
עשיתי את זה מזמן, זה היה קצת מסובך, לא זוכר את הפרטים.
השתמשתי בדרייברים של ALSA.
3. תצטרך להתקין (לקמפל ולהתקין) דרייברים של ivtv עדכניים, כולל firmware עדכני. חפש ב wiki באתר של myth יש שם הסברים.
4. הדרייבר לינוקס של nvidia לא משמיש את ממשק החומרה לפריסת mpeg.
אבל הוא כן מאפשר לבצע upscale בחומרה, דרך ממשק xv (צריך לקנפג mplayer לעבוד עם xv אחרת יעשה software scaling).
לא ניתקלתי בגמגום בתוכן 1080i, מעבד AMD XP Mobile 2500+ שהוא טיפה underclocked, כאשר FSB על 166.
למיטב ידיעתי PVR150 לא פורס mpeg כלל. הוא מבצע capture ונותן לך mpeg2 stream על גבי char device (בד"כ /dev/video0) באמצעות הדרייבר של IVTV - כלומר הוא מבצע דחיסה, לא פריסה.
5. תצטרך לקמפל ולהתקין דרייבר lirc, ולקנפג נכון את קבצי הקונפיגורציה שלו שיעבדו נכון. חפש ב wiki של myth.
א. תעבור לדרייבר של nvidia - תוריד מהאתר שלהם
ב. כדי לעבוד ב 16:9, תגדיר ב xorg.conf תחת Section Monitor את הממדים (לא הרזולוציה) של הפאנל.
לדוגמא, הפאנל שלי 920 על 520 מ"מ, הגדרתי DisplaySize 920 520.
ג. תתקין חבילת readedid. תריץ בתור root את הפקודה: get-edid | parse-edid כדי לקרוא את ה EDID של המסך.
בפלט אמורים להיות כמה חלקים של הגדרות Modeline. קח את זו שמתאימה לרזולוציה הטבעית, ותגדיר את זה ב Section Monitor של xorg.conf.
ב Section Sceen SubSection Display תגדיר שישתמש ב Mode שהוא הרזולוציה הטבעית.
2.
עשיתי את זה מזמן, זה היה קצת מסובך, לא זוכר את הפרטים.
השתמשתי בדרייברים של ALSA.
3. תצטרך להתקין (לקמפל ולהתקין) דרייברים של ivtv עדכניים, כולל firmware עדכני. חפש ב wiki באתר של myth יש שם הסברים.
4. הדרייבר לינוקס של nvidia לא משמיש את ממשק החומרה לפריסת mpeg.
אבל הוא כן מאפשר לבצע upscale בחומרה, דרך ממשק xv (צריך לקנפג mplayer לעבוד עם xv אחרת יעשה software scaling).
לא ניתקלתי בגמגום בתוכן 1080i, מעבד AMD XP Mobile 2500+ שהוא טיפה underclocked, כאשר FSB על 166.
למיטב ידיעתי PVR150 לא פורס mpeg כלל. הוא מבצע capture ונותן לך mpeg2 stream על גבי char device (בד"כ /dev/video0) באמצעות הדרייבר של IVTV - כלומר הוא מבצע דחיסה, לא פריסה.
5. תצטרך לקמפל ולהתקין דרייבר lirc, ולקנפג נכון את קבצי הקונפיגורציה שלו שיעבדו נכון. חפש ב wiki של myth.
-
tamiral
-
- חבר ותיק

סליחה על האיחור בתגובות,
אני מריץ פלטפורמת AMD64 וכל דבר הכי קטן לוקח המון זמן כי ברוב המקרים אין גרסאות 64 ביט...
מה גם שאלה ענייני תצוגה אז עושים הכל ב-SSH מהעבודה וצריך לחכות עד שמגיעים הביתה כדי לראות תוצאות... בדר"כ מאוחר מדי ואין לי כוח להמשיך להתעסק בזה...
אוקיי, אני מתמקד בנושא הרזולוציה. זה הנושא שאני אוכל איתו הכי הרבה קש ושהכי תוקע אותי בשלב הזה.
אז ככה,
טלויזית ה-CRT 16:9 שלי מחוברת בכבל S-VIDEO למחשב, ככה שאני לא יודע אם EDID משחק כאן בכלל תפקיד.
בכל מה שקראתי חילוץ ה-EDID מתבצע דרך כבל VGA או HDMI בלבד.
בכל אופן, הרצה של sudo get-edid | parse-edid נותנת המון המון שגיאות. ואף לא רזולוציה אחת שהמסך כביכול תומך בה.
אני יוצא מנקודת הנחה שאני צריך לעבוד ברזולוציה של 1024X576. זה מה שגם עבד בעבר ב-Windows עם אותו כרטיס מסך בדיוק. השאלה אילו Refresh rates, hsync ו-vsync אני צריך להגדיר ל-videogen כדי לקבל Modeline ש-X יידע לאכול.
חשוב לציין שהצלחתי להוציא רזולוציית 856x480 widescreen כזו:
Modeline "856x480" 33.27 856 880 896 1096 480 482 483 505 # 33 MHz, 30.4 kHz, 60.1 Hz
אבל גם במקרה הזה, המסך חתך את התצוגה, כאילו הציג אותה ב-Native Rate עם OVERSCAN מטורף. אם הגעתי עם העכבר לגבולות המסך הוא היה נוסע לכיוון של העכבר ומציג לי את שאר ה-Desktop.
לגבי ה-DisplaySize, זה היה אמור להיות פתרון מעולה ל-OVERSCAN שאני צריך (המסך תמיד משאיר משהו כמו 2 ס"מ למעלה, למטה ובצדדים ללא שום תצוגה, כאילו צריך לעשות OVERSCAN או Resize). הגדרתי DisplaySize 660 370 שאלו הממדים האמיתיים (במ"מ) של התצוגה שלי, אבל לא היה שינוי בפועל.
אגב, האם xrandr יעזור לי במקרה הזה?
האם יש בכלל דבר כזה "Native Resolution" לטלויזית CRT? קראתי פעם מאמר שטען שכל טלויזית PAL CRT יודעת לעבוד ב-576i ולכן אני חותר לרזולוציה הזו.
unsound_methods, אתה מקצוען אמיתי בתחום, יש לך רעיונות?
אני מריץ פלטפורמת AMD64 וכל דבר הכי קטן לוקח המון זמן כי ברוב המקרים אין גרסאות 64 ביט...
מה גם שאלה ענייני תצוגה אז עושים הכל ב-SSH מהעבודה וצריך לחכות עד שמגיעים הביתה כדי לראות תוצאות... בדר"כ מאוחר מדי ואין לי כוח להמשיך להתעסק בזה...
אוקיי, אני מתמקד בנושא הרזולוציה. זה הנושא שאני אוכל איתו הכי הרבה קש ושהכי תוקע אותי בשלב הזה.
אז ככה,
טלויזית ה-CRT 16:9 שלי מחוברת בכבל S-VIDEO למחשב, ככה שאני לא יודע אם EDID משחק כאן בכלל תפקיד.
בכל מה שקראתי חילוץ ה-EDID מתבצע דרך כבל VGA או HDMI בלבד.
בכל אופן, הרצה של sudo get-edid | parse-edid נותנת המון המון שגיאות. ואף לא רזולוציה אחת שהמסך כביכול תומך בה.
אני יוצא מנקודת הנחה שאני צריך לעבוד ברזולוציה של 1024X576. זה מה שגם עבד בעבר ב-Windows עם אותו כרטיס מסך בדיוק. השאלה אילו Refresh rates, hsync ו-vsync אני צריך להגדיר ל-videogen כדי לקבל Modeline ש-X יידע לאכול.
חשוב לציין שהצלחתי להוציא רזולוציית 856x480 widescreen כזו:
Modeline "856x480" 33.27 856 880 896 1096 480 482 483 505 # 33 MHz, 30.4 kHz, 60.1 Hz
אבל גם במקרה הזה, המסך חתך את התצוגה, כאילו הציג אותה ב-Native Rate עם OVERSCAN מטורף. אם הגעתי עם העכבר לגבולות המסך הוא היה נוסע לכיוון של העכבר ומציג לי את שאר ה-Desktop.
לגבי ה-DisplaySize, זה היה אמור להיות פתרון מעולה ל-OVERSCAN שאני צריך (המסך תמיד משאיר משהו כמו 2 ס"מ למעלה, למטה ובצדדים ללא שום תצוגה, כאילו צריך לעשות OVERSCAN או Resize). הגדרתי DisplaySize 660 370 שאלו הממדים האמיתיים (במ"מ) של התצוגה שלי, אבל לא היה שינוי בפועל.
אגב, האם xrandr יעזור לי במקרה הזה?
האם יש בכלל דבר כזה "Native Resolution" לטלויזית CRT? קראתי פעם מאמר שטען שכל טלויזית PAL CRT יודעת לעבוד ב-576i ולכן אני חותר לרזולוציה הזו.
unsound_methods, אתה מקצוען אמיתי בתחום, יש לך רעיונות?
- unsound_methods
- חבר פעיל במיוחד

נכון. לא משחק תפקיד. חשבתי שהחיבור הוא VGA. אם SVIDEO אז EDID לא רלוונטי למקרה הזה.tamiral כתב: טלויזית ה-CRT 16:9 שלי מחוברת בכבל S-VIDEO למחשב, ככה שאני לא יודע אם EDID משחק כאן בכלל תפקיד....
מדוע?אני יוצא מנקודת הנחה שאני צריך לעבוד ברזולוציה של 1024X576....
דבר ראשון תתקין את הדרייבר ל X שמסופק באתר של nvidia (כלומר nvidia ולא nv).
אתה צריך modeline שמתאים ל"רזולוציה" של 576i כלומר חפש באינטרנט modeline של 720x576.
בכל אופן, תחילה נסה בלי modeline בכלל. גם בטל את ה twinview. תן לדרייבר לעלות כאשר רק הטלויזיה מחוברת ל svideo, שום דבר לא מחובר ל VGA.
סביר להניח שהתוצאה תהיה נכונה.
אם לא, חפש modeline שונים של 720x576 ונסה לעבוד איתם.
אם גם זה לא עוזר, נסה להגדיר על 800x600, ושוב, רק ה svideo מחובר.
אין רזולוציה טבעית למסך CRT - זה לא התקן מבוסס פיקסלים.האם יש בכלל דבר כזה "Native Resolution" לטלויזית CRT? קראתי פעם מאמר שטען שכל טלויזית PAL CRT יודעת לעבוד ב-576i ולכן אני חותר לרזולוציה הזו....
אבל, מסך CRT יודע לעבוד עם מגוון רחב של אותות אנאלוגיים.
בפרט, טלויזיית CRT אירופאית אמורה לעבוד עם 576i שהוא אות סטנדרטי בעל מאפיינים ידועים.
היי!
אני ממש בימים אלה מתקין את MYTH 0.20, אשמח לדעת באיזה EPG GRABBER אנשים שמשתמשים ב MYTH משתמשים וגם...האם יש דרך לפתור את העברית ההפוכה....אני משתמש ב פדורה ( 5 mythdpra 3.1 מומלץ מאוד למי שדי חדש בלינוקס!) ?
תודה מראש
zeltak
אני ממש בימים אלה מתקין את MYTH 0.20, אשמח לדעת באיזה EPG GRABBER אנשים שמשתמשים ב MYTH משתמשים וגם...האם יש דרך לפתור את העברית ההפוכה....אני משתמש ב פדורה ( 5 mythdpra 3.1 מומלץ מאוד למי שדי חדש בלינוקס!) ?
תודה מראש
zeltak
-
tamiral
-
- חבר ותיק

הצלחתי כבר להוציא רזולוציה של 720x576, אבל זו לא רזולוצית 16:9 אמיתית.
מה עשיתי בזה?
כאמור, הטלויזיה שלי היא widescreen, ואם לא אגדיר לה 1024x576, אראה וידאו עם פסים שחורים...
אני ממש מסתבך עם הדרייבר המקורי של nvidia, הוא משום מה לא מצליח לקמפל מחדש את הקרנל.
זה באמת הכרחי או שאפשר להמשיך עם הדרייבר של nv?
zeltak,
בנושא ה-EPG, תריץ חיפוש בנושא mythtv בפורומים, אין כ"כ הרבה הודעות אבל מדברים על זה.
אני חושב שפתרון של HebEPG של אורן בעזרת WInE הכי טוב (אח"כ מייבאים ל-MythTV בעזרת filldatabase).
אבל לא הבנתי, אתה ממליץ על Frdora Core למשתמשים חדשים? זו אחת ההפצות היותר מסובכות...
מה עשיתי בזה?
כאמור, הטלויזיה שלי היא widescreen, ואם לא אגדיר לה 1024x576, אראה וידאו עם פסים שחורים...
אני ממש מסתבך עם הדרייבר המקורי של nvidia, הוא משום מה לא מצליח לקמפל מחדש את הקרנל.
זה באמת הכרחי או שאפשר להמשיך עם הדרייבר של nv?
zeltak,
בנושא ה-EPG, תריץ חיפוש בנושא mythtv בפורומים, אין כ"כ הרבה הודעות אבל מדברים על זה.
אני חושב שפתרון של HebEPG של אורן בעזרת WInE הכי טוב (אח"כ מייבאים ל-MythTV בעזרת filldatabase).
אבל לא הבנתי, אתה ממליץ על Frdora Core למשתמשים חדשים? זו אחת ההפצות היותר מסובכות...
Good advise $5, me shut up $10
הי
תודה על התגובה. ראשית, ניסיתי להשתמש בEPG של אורן דרך WINE אבל זה קורס כל הזמן בהודעה שהוא לא מוצא את קובץ ה-channels.lst. האם אתה הצלחת להפעיל את זה דרך WINE?
הבעיה השנייה היא שכאשר אני לוקח קובץ XML מוכן ומכניס אותו ל MYTH בעזרת פקודת המילוי אני מקבל עברית הפוכה גם במדריך וגם בOSD. האם אצלך זה עובד בסדר?
לגבי פדורה, המלצתי על חבילה מוכנה מראש של MYTH ופדורה שנקראית MYTHDORA
http://www.mythpvr.com/mythtv/mythdora/ ... howto.html
מומלץ בחום רב לכל המשתמשים החדשים בלינוקס שרוצים להתנסות בMYTH, התקנתי אצלי תוך שעה והכל עובד מצויין (כולל יציאה לטלויזיה)
תודה מראש על העזרה
Zeltak
תודה על התגובה. ראשית, ניסיתי להשתמש בEPG של אורן דרך WINE אבל זה קורס כל הזמן בהודעה שהוא לא מוצא את קובץ ה-channels.lst. האם אתה הצלחת להפעיל את זה דרך WINE?
הבעיה השנייה היא שכאשר אני לוקח קובץ XML מוכן ומכניס אותו ל MYTH בעזרת פקודת המילוי אני מקבל עברית הפוכה גם במדריך וגם בOSD. האם אצלך זה עובד בסדר?
לגבי פדורה, המלצתי על חבילה מוכנה מראש של MYTH ופדורה שנקראית MYTHDORA
http://www.mythpvr.com/mythtv/mythdora/ ... howto.html
מומלץ בחום רב לכל המשתמשים החדשים בלינוקס שרוצים להתנסות בMYTH, התקנתי אצלי תוך שעה והכל עובד מצויין (כולל יציאה לטלויזיה)
תודה מראש על העזרה
Zeltak
- maladjusted
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 638
- נתן תודות: 23 פעמים
- קיבל תודות: 23 פעמים
לגבי קשיים בהתקנת דרייבר nvidia - יש לי מחשב אחר עם pentium D ואובונטו 64, הדרך הקלה היתה להתקין automatix (או שזה היה automatix2) והתקנת דרייבר nvidia מופיעה כאחת מהאפשרויות בתפריט שלו.
-
tamiral
-
- חבר ותיק

ניסיתי גם את זה על מחשב אחר וזה משום מה לא עבד...maladjusted כתב:לגבי קשיים בהתקנת דרייבר nvidia - יש לי מחשב אחר עם pentium D ואובונטו 64, הדרך הקלה היתה להתקין automatix (או שזה היה automatix2) והתקנת דרייבר nvidia מופיעה כאחת מהאפשרויות בתפריט שלו....
אנסה שוב הערב.
- unsound_methods
- חבר פעיל במיוחד

אתה מבלבל בין אספקט לרזווציה. אלה שני דברים שונים.tamiral כתב:הצלחתי כבר להוציא רזולוציה של 720x576, אבל זו לא רזולוצית 16:9 אמיתית.
מה עשיתי בזה?
כאמור, הטלויזיה שלי היא widescreen, ואם לא אגדיר לה 1024x576, אראה וידאו עם פסים שחורים......
האספקט לא קשור לרזולוציה. אפשר גם להשתמש ברזולוציה 100x100 במסך 16:9 ללא עיוות.
עד כמה שאני זוכר, ל nv חסרים המון יכולות שקיימות רק ב nvidia.אני ממש מסתבך עם הדרייבר המקורי של nvidia, הוא משום מה לא מצליח לקמפל מחדש את הקרנל.
זה באמת הכרחי או שאפשר להמשיך עם הדרייבר של nv?...
אני ממליץ להשתמש ב nvidia.
הגדרת DisplaySize נועדה בשביל זה בדיוק: לספר ל X מה ממדי המסך, כדי שיבצע את ה"תיקון" הדרוש כדי שלא יווצר עיוות.
אבל כל זה כנראה לא יעזור לך. אתה מחובר ב svideo.
אתה צריך להבין שהכרטיס מוציא על ה svideo סיגנל 576i ללא תלות ברזולוציה איתה אתה עובד. הרזולוציה משפיעה רק על ממשק ה VGA.
לדוגמה, אתה רשאי להגדיר 800x600 ועדיין אתה אמור לראות את זה דרך ה svideo. במקרה זה, כרטיס המסך מבצע סקיילינג, ומוציא את זה על גבי ממשק ה svideo בתור 576i (זה הסיגנל היחידי שיכול לצאת על ממשק זה, והוא מבוסס 720 דגימות בשורה, תמיד).
גם כשקינפגת 1024x576 בווינדוס, ברור לך שלא באמת יצא 1024x576 ע"ג ה svideo...
תחילה, צריך להבין שכל הרזולוציות שאתה מקנפג (בווינדוס או ב xconfig) הן בכלל פרוגרסיב. כלומר כרטיס המסך ממיר לאינטרלייסד כדי להוציא 576i על הsvideo.
ושנית, מה שקרה ברזולוציה זו בכרטיס המסך, זה resampling על הציר האופקי כדי להשיג 720 דגימות אופקיות לכל שורה - שזה מספר הדגימות בשורה עבור 576i.
לכן, כאשר אתה מציג את הסיגנל הזה על מסך 16:9 ואומר לו לעבוד במצב wide, זה נראה נכון - כי אותן 720 דגימות "נמתחות" על פני כל רוחב השורה, ומכיוון שהשורה במקור היתה בעלת 1024 דגיומות, אין עיוות גאומטרי (יש התאמה בין מה שמעוניינים להציג, לבין מה שמוצג בפועל). אבל לא באמת מוצגים 1024 פיקסלים בשורה אלא רק 720 (פיקסלים "מלבניים") כלומר רמת הפירוט ירדה.
לכן זה עבד לך בווינדוס.
הייתי מנסה את הדבר הבא:
מקנפג ב xconfig (או xorg.conf) רזולוציה של 720x576.
אבל מגדיר DisplaySize בעל אספקט 16:9. כלומר מלמד את X שבעצם מדובר בפיקסלים "מלבניים".
מחבר את המסך ואמור לו לעבוד במצב wide. זה אמור לעבוד.
לחילופין, תנסה לקנפג רזולוציית 1024x576 שתעבוד על ממשק ה VGA מבלי לקנפג DisplaySize. בדוק שהיא עובדת על מסך שמחובר ל VGA - כמובן שייראה עיוות, זה לא חשוב כרגע.
אחרי שהשגת 1024x576 עובדת על ה VGA - חבר את הטלויזיה על ה svideo ואמור לה לעבוד במצב wide.
גם זה אמור לעבוד, לפי ההסבר לעיל (זה בדיוק מה שעשית בווינדוס).
-
tamiral
-
- חבר ותיק

או קיי, יש התקדמות.
את החלק הקשה - כנראה שעברנו...
הגעתי למצב שאני עובד ברזולוציה 800X600 אבל עם DisplaySize למסך 16:9,
אין עיוות בתמונה.
דרייבר nvidia מותקן אחרי המון עבודה.
מדריך מעולה למי שמתקשה - כאן:
http://www.nvnews.net/vbulletin/showthr ... a2&t=72490
אגב, בניגון 720P, המעבד על 98%,
חומר 1080 לא מתנגן טוב בכלל...
יש דרך להוריד את העומס על המעבד?
בנושא הסאונד דרך יציאת ה-SPDIF, החסרתי פעימה מהלב כשפתאום שמתי לב שעמודת ה-IEC958 Playback ב-ALSAMIXER על מצב Mute, אבל גם זה לא עזר. צריך לחרוש קצת את Ubuntuforums.org ואת האתר של Nvidia.
האם מעבר לכרטיס Hercules ייתן תמיכה טובה יותר? יש לי אחד ספייר במגירה...
למישהו יש רעיונות נוספים?
את החלק הקשה - כנראה שעברנו...
הגעתי למצב שאני עובד ברזולוציה 800X600 אבל עם DisplaySize למסך 16:9,
אין עיוות בתמונה.
דרייבר nvidia מותקן אחרי המון עבודה.
מדריך מעולה למי שמתקשה - כאן:
http://www.nvnews.net/vbulletin/showthr ... a2&t=72490
אגב, בניגון 720P, המעבד על 98%,
חומר 1080 לא מתנגן טוב בכלל...
יש דרך להוריד את העומס על המעבד?
בנושא הסאונד דרך יציאת ה-SPDIF, החסרתי פעימה מהלב כשפתאום שמתי לב שעמודת ה-IEC958 Playback ב-ALSAMIXER על מצב Mute, אבל גם זה לא עזר. צריך לחרוש קצת את Ubuntuforums.org ואת האתר של Nvidia.
האם מעבר לכרטיס Hercules ייתן תמיכה טובה יותר? יש לי אחד ספייר במגירה...
למישהו יש רעיונות נוספים?
- unsound_methods
- חבר פעיל במיוחד

להוריד את העומס - תבצע scaling בחומרה.
אם אתה עובד עם mplayer, תריץ עם xv (ממשק x video overlay) נועד כדי להשתמש ב video overlay שמספק כרטיס המסך - קרי scaling בחומרה.
אם אתה עובד עם mplayer, תריץ עם xv (ממשק x video overlay) נועד כדי להשתמש ב video overlay שמספק כרטיס המסך - קרי scaling בחומרה.
-
tamiral
-
- חבר ותיק

או קי,
בסופו של דבר הצלחתי -
ה-CPU Load עומד על ~32% בזמן ניגון קובץ 1080.
לפני ההאצה בחומרה עמד על 98%. שיפור מעולה.
עדכון בנושא הסאונד -
אני ממש שובר על זה את הראש עם עזרה מכמה תותחים בתחום.
בינתיים גיליתי ש-ARTS מתנגש עם ALSA. אתקן את זה הערב.
בכל מקרה, גם ARTS וגם ALSA מכירים רק שני ערוצים,
האם בזמן ניגון אודיו דיגיטלי (ז"א הלינוקס או החומרה בשום אופן לא ממירים לאנלוגי)
יש הכרח שההתקן יכיר 6 ערוצים, או שהוא ממש מעביר מידע RAW, ככה שזה לא משנה?
בסופו של דבר הצלחתי -
ה-CPU Load עומד על ~32% בזמן ניגון קובץ 1080.
לפני ההאצה בחומרה עמד על 98%. שיפור מעולה.
עדכון בנושא הסאונד -
אני ממש שובר על זה את הראש עם עזרה מכמה תותחים בתחום.
בינתיים גיליתי ש-ARTS מתנגש עם ALSA. אתקן את זה הערב.
בכל מקרה, גם ARTS וגם ALSA מכירים רק שני ערוצים,
האם בזמן ניגון אודיו דיגיטלי (ז"א הלינוקס או החומרה בשום אופן לא ממירים לאנלוגי)
יש הכרח שההתקן יכיר 6 ערוצים, או שהוא ממש מעביר מידע RAW, ככה שזה לא משנה?
-
tamiral
-
- חבר ותיק

יש התקדמות רצינית:
הצלחתי להפעיל אודיו דיגיטלי !
מאיזושהי סיבה, הייתי חייב להוסיף כרטיס קול נפרד (PCI) בשביל שזה יעבוד. ביציאת ה-ONBOARD סאונד דיגיטלי משום-מה לא עובר.
בכל אופן, ניתן לנגן סאונד דיגיטלי גם דרך MPLAYER וגם דרך MYTHTV.
הבעיה היחידה היא ש-MYTHTV יודע לנגן 5.1, בעוד ש-MPLAYER יודע לנגן רק שני ערוצים (!)
בנוסף, יש קבצי וידאו שב-MYTHTV לא מוציאים אודיו בכלל, בעוד שב-MPLAYER מתנגנים כראוי.
עדיין לא הצלחתי למצוא מכנה משותף לבעיה הזו, אמשיך לעקוב ולעדכן.
בכל אופן, ב-MYTHTV נגן הוידאו (MPLAYER) מוגדר כראוי עם הפרמטרים שאני משתמש בשורת הפקודה.
הנגן עובד רק בצורה הזו:
mplayer -vo xv -ao alsa:device=plughw=1.2 -fs
האם מישהו יכול להפנות אותי ל-TUTORIAL טוב ל-IMPORT של EPG בישראל ולקינפוג שלט (LIRC)?
הצלחתי להפעיל אודיו דיגיטלי !
מאיזושהי סיבה, הייתי חייב להוסיף כרטיס קול נפרד (PCI) בשביל שזה יעבוד. ביציאת ה-ONBOARD סאונד דיגיטלי משום-מה לא עובר.
בכל אופן, ניתן לנגן סאונד דיגיטלי גם דרך MPLAYER וגם דרך MYTHTV.
הבעיה היחידה היא ש-MYTHTV יודע לנגן 5.1, בעוד ש-MPLAYER יודע לנגן רק שני ערוצים (!)
בנוסף, יש קבצי וידאו שב-MYTHTV לא מוציאים אודיו בכלל, בעוד שב-MPLAYER מתנגנים כראוי.
עדיין לא הצלחתי למצוא מכנה משותף לבעיה הזו, אמשיך לעקוב ולעדכן.
בכל אופן, ב-MYTHTV נגן הוידאו (MPLAYER) מוגדר כראוי עם הפרמטרים שאני משתמש בשורת הפקודה.
הנגן עובד רק בצורה הזו:
mplayer -vo xv -ao alsa:device=plughw=1.2 -fs
האם מישהו יכול להפנות אותי ל-TUTORIAL טוב ל-IMPORT של EPG בישראל ולקינפוג שלט (LIRC)?
היי
בימים אלו אני מכין מדריך קצר אך מקיף להתקנת MYTH במיוחד לישראל, הוא עדיין לא מוכן ואני כמובן אפרסם אותו פה, אך הנה הקטע על ה EPG:
*** יש לציין כי זה מותאם ספציפית ל MythDora אך עדיין שימושי
1)Install wine (Medium,5 minutes)
go to the KDE/Fedora Menu (the "start" button for you Windows users..
, press system>Terminal
a Terminal window will appear
type or paste:
su
then enter your password when asked: *******
then type or paste:
yum install wine
this will install wine which will enable us to use the EPG grabber for windows Megaepg
2)Transfer MegaEPG
in a windows machine install MegaEPG and transfer the folder (usually in C:\program files\MegaEPG) to the Linux machine (through USB,Network,CD etc..)
in: /home/mythtv/.wine/drive_c/Program Files (this Dir is created when you install Wine)
3)Configure MegaEPG
in the terminal (see above) type or paste:
wine /home/mythtv/.wine/drive_c/Program\ Files/MegaEPG/epgconfig.exe
then a GUI setup comes up.
follow the instructions according to your setup (HOT,Yes etc..) and choose your channels and other options:
important tips :
choose xmltv compatible
i recommend to use 3 days only and not more due to time issues
**make sure that in the grabber order ynet is first (i found out that worked best)
when finished in the terminal again paste:
wine /home/mythtv/.wine/drive_c/Program\ Files/MegaEPG/megaepg.exe
if all goes well it should take a while to download the EPG (depending on how many days you’ve sel-ected and your bandwidth) and the create an epg file in:
/home/mythtv/.wine/drive_c/Program\ Files/MegaEPG/xml/epgdata.xml
after this finishes successfully type in the terminal:
mythfilldatabase --file 1 -1 /home/mythtv/.wine/drive_c/Program\ Files/MegaEPG/xml/epgdata.xml
This should fill the EPG data inside mythtv's Database
4)Finish Mythtv setup
mythtv-setup
you’ll be back in the mythtv setup screen (see part 2).
now choose input connections again, choose your input source (tuner in my case)
then press "fetch channels from listings source"
this will create the channels in mythtv according to the channels you choose in your EPG Setup
Press finish and ESC to get to the main menu
press channel editor and then edit your selected channels, its pretty easy here!
press ESC and ESC again to exit MythSetup!
click the Mythtv icon (not the setup one, they look the same
) and your pretty much ready to Use MythTV!
בימים אלו אני מכין מדריך קצר אך מקיף להתקנת MYTH במיוחד לישראל, הוא עדיין לא מוכן ואני כמובן אפרסם אותו פה, אך הנה הקטע על ה EPG:
*** יש לציין כי זה מותאם ספציפית ל MythDora אך עדיין שימושי
1)Install wine (Medium,5 minutes)
go to the KDE/Fedora Menu (the "start" button for you Windows users..
a Terminal window will appear
type or paste:
su
then enter your password when asked: *******
then type or paste:
yum install wine
this will install wine which will enable us to use the EPG grabber for windows Megaepg
2)Transfer MegaEPG
in a windows machine install MegaEPG and transfer the folder (usually in C:\program files\MegaEPG) to the Linux machine (through USB,Network,CD etc..)
in: /home/mythtv/.wine/drive_c/Program Files (this Dir is created when you install Wine)
3)Configure MegaEPG
wine /home/mythtv/.wine/drive_c/Program\ Files/MegaEPG/epgconfig.exe
then a GUI setup comes up.
follow the instructions according to your setup (HOT,Yes etc..) and choose your channels and other options:
important tips :
choose xmltv compatible
i recommend to use 3 days only and not more due to time issues
**make sure that in the grabber order ynet is first (i found out that worked best)
when finished in the terminal again paste:
wine /home/mythtv/.wine/drive_c/Program\ Files/MegaEPG/megaepg.exe
if all goes well it should take a while to download the EPG (depending on how many days you’ve sel-ected and your bandwidth) and the create an epg file in:
/home/mythtv/.wine/drive_c/Program\ Files/MegaEPG/xml/epgdata.xml
after this finishes successfully type in the terminal:
mythfilldatabase --file 1 -1 /home/mythtv/.wine/drive_c/Program\ Files/MegaEPG/xml/epgdata.xml
This should fill the EPG data inside mythtv's Database
4)Finish Mythtv setup
mythtv-setup
you’ll be back in the mythtv setup screen (see part 2).
now choose input connections again, choose your input source (tuner in my case)
then press "fetch channels from listings source"
this will create the channels in mythtv according to the channels you choose in your EPG Setup
Press finish and ESC to get to the main menu
press channel editor and then edit your selected channels, its pretty easy here!
press ESC and ESC again to exit MythSetup!
click the Mythtv icon (not the setup one, they look the same
-
tamiral
-
- חבר ותיק

מעולה!
אנסה את זה היום.
חסר רק דבר אחד במדריך הזה - רוטינה קבועה (Cron job) שתבצע את זה באופן יומיומי.
אפשר אפילו להכין סקריפט (אחרי הקינפוג הראשוני) שרק מוריד את ה-EPG וקורא ל-mythfilldatabase.
מישהו קינפג שלט ב-LIRC?
אנסה את זה היום.
חסר רק דבר אחד במדריך הזה - רוטינה קבועה (Cron job) שתבצע את זה באופן יומיומי.
אפשר אפילו להכין סקריפט (אחרי הקינפוג הראשוני) שרק מוריד את ה-EPG וקורא ל-mythfilldatabase.
מישהו קינפג שלט ב-LIRC?