ייעוץ לקניית/תליית רמקולים לחובבן
שלום,
אני נכנס לדירה אחרי שיפוץ בה הקבלן הכין לי כבר תעלות.
קדמיים בגובה 230 מרחק 200 אחד מהשני.
אחוריים בגובה 230 מרחק 200 אחד מהשני.
האם הגיוני לתלות בגובה כזה קדמיים ואחוריים?
אילו רמקולים אתם ממליצים לקנות כך שלא יהיו גדולים מדי בתליה על הקיר וייתנו צליל טוב?
אני לא פריק של סאונד או משהו... לשמיעת טלויזיה, מוסיקה וסרט פעם ב...
תודה רבה.
אני נכנס לדירה אחרי שיפוץ בה הקבלן הכין לי כבר תעלות.
קדמיים בגובה 230 מרחק 200 אחד מהשני.
אחוריים בגובה 230 מרחק 200 אחד מהשני.
האם הגיוני לתלות בגובה כזה קדמיים ואחוריים?
אילו רמקולים אתם ממליצים לקנות כך שלא יהיו גדולים מדי בתליה על הקיר וייתנו צליל טוב?
אני לא פריק של סאונד או משהו... לשמיעת טלויזיה, מוסיקה וסרט פעם ב...
תודה רבה.
- epony
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10574
- נתן תודות: 645 פעמים
- קיבל תודות: 1367 פעמים
גבוה מדי!
הקדמיים צריכים להיות בגובה 80 ס"מ מהרצפה, והאחוריים בגובה 150 ס"מ מהרצפה.
לגבי איזה רמקולים, יש כמה אופציות, אבל זה בעיקר תלוי בתקציב שלך...
הקדמיים צריכים להיות בגובה 80 ס"מ מהרצפה, והאחוריים בגובה 150 ס"מ מהרצפה.
לגבי איזה רמקולים, יש כמה אופציות, אבל זה בעיקר תלוי בתקציב שלך...
- Amir64
-
- גורו

- תגובות: 10913
- נתן תודות: 215 פעמים
- קיבל תודות: 1941 פעמים
נראה לי שהקבלנים בכוונה מתכננים את הנקודות לרמקולים בגובה כזה,
כדי לדרוש תוספת תשלום על שינוי בתוכנית.
מה זה קדמיים בגובה 230 ס"מ?
כדי לדרוש תוספת תשלום על שינוי בתוכנית.
מה זה קדמיים בגובה 230 ס"מ?
אהלן arikoosh - לפי התלייה אני מבין שאתה מחפש רמקולים סטליטים.
קודם כל אתה כיוונת את הקבלן איפה אתה רוצה את הרמקולים?
אני מתכוון אם ראית בדיוק איפה אתה רוצה שתיהיה נק' האזנה ואז רק לכוון אותם איפה לחצוב את התעלות , כך תוכל לבדוק בדיוק אם לדעתך זה לא יותר מדי גבוה , כך בחשבון שלא יפריעו רהיטים או משהו אחר אם אתה תולה את הרמקולים נמוך יותר.
לגבי גובה הרמקולים - לא אמורה להיות שום בעיה ברגע שהרמקולים מכוונים ישירות אליך במקום הישיבה (נק' האזנה) ואז אתה מכייל אוט' בעזרת הרסיבר .
גם אם הם גבוהים מדי.
מה שכן מומלץ כמו שאתה רושם שרמקולים אחוריים וקדמיים באותו הגובה בדיוק , מה שלא תמיד יוצא לפועל , מרחק הרמקולים אצלך נראה בסדר (שוב מאוד תלוי בגודל החלל של החדר/סלון).
אצלי יש רמקולים סטליטים שהקדמיים בכלל מעל הארון (אני חושב בגובה כמו בנתון שלך) והאחורים על סטנדים (עקב המקום).
קודם כל אתה כיוונת את הקבלן איפה אתה רוצה את הרמקולים?
אני מתכוון אם ראית בדיוק איפה אתה רוצה שתיהיה נק' האזנה ואז רק לכוון אותם איפה לחצוב את התעלות , כך תוכל לבדוק בדיוק אם לדעתך זה לא יותר מדי גבוה , כך בחשבון שלא יפריעו רהיטים או משהו אחר אם אתה תולה את הרמקולים נמוך יותר.
לגבי גובה הרמקולים - לא אמורה להיות שום בעיה ברגע שהרמקולים מכוונים ישירות אליך במקום הישיבה (נק' האזנה) ואז אתה מכייל אוט' בעזרת הרסיבר .
גם אם הם גבוהים מדי.
מה שכן מומלץ כמו שאתה רושם שרמקולים אחוריים וקדמיים באותו הגובה בדיוק , מה שלא תמיד יוצא לפועל , מרחק הרמקולים אצלך נראה בסדר (שוב מאוד תלוי בגודל החלל של החדר/סלון).
אצלי יש רמקולים סטליטים שהקדמיים בכלל מעל הארון (אני חושב בגובה כמו בנתון שלך) והאחורים על סטנדים (עקב המקום).
- Amir64
-
- גורו

@simpson
לא נכון,
ההמלצות של Dolby Digital ושל DTS, הן רמקולים קדמיים בגובה הראש שלך במיקום הישיבה,
המהדרין יגידו שהטוויטר ברמקול צריך להיות בגובה האוזן.
רמקולי סוראונד לפחות כ- 60 ס"מ מעל גובה הראש, שיוצא כ- 1.5 מטר הרצפה.
לגבי סוראונד יש יותר "חופש" בהגדרת המיקום.
קדמיים גבוהים מידי גורמים לכך שאתה שומע שהאודיו מגיע מעל גובה הטלויזיה, ולא מתוכה, גם אם הם מכוונים כלפי מקום הישיבה.
לא נכון,
ההמלצות של Dolby Digital ושל DTS, הן רמקולים קדמיים בגובה הראש שלך במיקום הישיבה,
המהדרין יגידו שהטוויטר ברמקול צריך להיות בגובה האוזן.
רמקולי סוראונד לפחות כ- 60 ס"מ מעל גובה הראש, שיוצא כ- 1.5 מטר הרצפה.
לגבי סוראונד יש יותר "חופש" בהגדרת המיקום.
קדמיים גבוהים מידי גורמים לכך שאתה שומע שהאודיו מגיע מעל גובה הטלויזיה, ולא מתוכה, גם אם הם מכוונים כלפי מקום הישיבה.
- Amir64
-
- גורו

@arikoosh
יש לך טעות בעברית בכותרת השרשור, שצורמת לי, וקצת פוגעת בך.
המילה חובבן מתארת מישהו העושה עבודה חלקית ולא טובה
המילה חובב, לעומת זאת, מתארת אדם העושה משהו בצורה לא מקצוענית, ולפעמים בצורה מעולה.
לדוגמה:
נגר חובב - מי שעושה עבודות נגרות להנאתו ושימושו, ולא כעסק ששכר בצידו.
נגר חובבן - נגר שמתפרנס מכך, אבל התוצרת שלו לא מדוייקת ולפעמים מתפרקת
יש לך טעות בעברית בכותרת השרשור, שצורמת לי, וקצת פוגעת בך.
המילה חובבן מתארת מישהו העושה עבודה חלקית ולא טובה
המילה חובב, לעומת זאת, מתארת אדם העושה משהו בצורה לא מקצוענית, ולפעמים בצורה מעולה.
לדוגמה:
נגר חובב - מי שעושה עבודות נגרות להנאתו ושימושו, ולא כעסק ששכר בצידו.
נגר חובבן - נגר שמתפרנס מכך, אבל התוצרת שלו לא מדוייקת ולפעמים מתפרקת
arikoosh- סליחה טעות שלי , אצלי אני לא שומע הבדל גדול מדי (שוב עקב חלל החדר אין אפשרות אחרת במיקומם של הרמקולים), אבל כל עוד יש לך מקום ואפשרות להזיז דברים - מדובר גם על סטליטים
תקרא את המאמר:
http://www.dtown.co.il/articles/342.html
תקרא את המאמר:
http://www.dtown.co.il/articles/342.html
הקבלן והמעצבת עשו את החורים בגובה שנראה נכון להם (כנראה שלא סטנדרטי לפי מה שאתם אומרים), לא ממש הייתי מעורב בהחלטה הזו, יש מלא דברים לחשוב עליהם בשיפוץ
.
אולי אוכל עוד לשנות ללא תשלום. בהנחה ואוכל לשנות, ההמלצה היא:
קדמיים 80 ס"מ ?
אחוריים 150 ס"מ ?
@simpson: מה זה רמקולים סטליטיים?
אנא המלצתכם מה לקנות.
אולי אוכל עוד לשנות ללא תשלום. בהנחה ואוכל לשנות, ההמלצה היא:
קדמיים 80 ס"מ ?
אחוריים 150 ס"מ ?
@simpson: מה זה רמקולים סטליטיים?
אנא המלצתכם מה לקנות.
- epony
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10574
- נתן תודות: 645 פעמים
- קיבל תודות: 1367 פעמים
מה התקציב שלך לרמקולים ומגבר?
חיוביarikoosh כתב:בהנחה ואוכל לשנות, ההמלצה היא:
קדמיים 80 ס"מ ?
אחוריים 150 ס"מ ?...
רמקול סטילייט AKA רמקול לוויניarikoosh כתב: מה זה רמקולים סטליטיים?
...
הוא רמקול קטן האחראי על תדרים גבוהים
כולל בד"כ טוויטר ומיד וופר 2.5 עד 4 אינץ
·arikoosh כתב:אנא המלצתכם מה לקנות....
ציין תקציב
רמקולים סטליטים (לוויניים) הם רמקולים קטנים שתולים על הקיר (הם לא רמקולים מדפיים הם הרבה יותר קטנים) .
הרבה משתמשים בהם בגלל שאין הרבה מקום בחלל החדר (כמו אצלי) במקום רמקולים רצפתיים גדולים כקידמיים ומדפיים כאחוריים או בהרבה בתים ראיתי שפשוט העדיפו לשמור על "סטייל " ובכוונה רכשו את הסטליטים כי הם קטנים ומתאימים בעיצוב.
יש הרבה חברות שונות וטובות של רמקולים כאלו ,מה שכן צריך לקחת בחשבון אין להם את התהודה שיש לרמקול מדפי ואת כל האלמנטים שיש ברמקול מדפי הם בדר"כ מורכבים מטוויטרים בלבד או טוויטר ומיד ויש הצורך לשדך להם סאב , הם לא מפיקים את התדרים של הנמוכים של הוופר.
לגבי גובה הרמקולים , אני הייתי ממליץ לך לראות במקום איפה אתה מתכוון שתיהיה לך נק' האזנה והצפייה ופשוט לבקש את התעלות בגובה שלך (בגובה הצופה) .
כך בחשבון שאתה זה שבסופו של דבר צריך לשבת ולהנות מהסרט ולא הם.
הרבה משתמשים בהם בגלל שאין הרבה מקום בחלל החדר (כמו אצלי) במקום רמקולים רצפתיים גדולים כקידמיים ומדפיים כאחוריים או בהרבה בתים ראיתי שפשוט העדיפו לשמור על "סטייל " ובכוונה רכשו את הסטליטים כי הם קטנים ומתאימים בעיצוב.
יש הרבה חברות שונות וטובות של רמקולים כאלו ,מה שכן צריך לקחת בחשבון אין להם את התהודה שיש לרמקול מדפי ואת כל האלמנטים שיש ברמקול מדפי הם בדר"כ מורכבים מטוויטרים בלבד או טוויטר ומיד ויש הצורך לשדך להם סאב , הם לא מפיקים את התדרים של הנמוכים של הוופר.
לגבי גובה הרמקולים , אני הייתי ממליץ לך לראות במקום איפה אתה מתכוון שתיהיה לך נק' האזנה והצפייה ופשוט לבקש את התעלות בגובה שלך (בגובה הצופה) .
כך בחשבון שאתה זה שבסופו של דבר צריך לשבת ולהנות מהסרט ולא הם.