יש לי את הראוטר שבזק נותנים עם החבילות VDSL שלהם, netgear VEGN2610
אני שם לב שהמק שלי (המכשיר היחיד שקולט 5ghz) מדי פעם קולט ומדי פעם לא (אני מדי פעם משנה ערוצים בהגדרות של הראוטר, כדי לראות אם יש channel שבו הוא קולט יותר טוב. יש לציין שאני ממש מרחק של מטר מהראוטר)
בכל מקרה - את ה2.4ghz אני רואה כל הזמן, אבל לא מצליח להגיע למהירות הורדה של מעל מגה-מגה וחצי בשניה,
לעומת זאת עם ה 5ghz אני מצליח להשאר קבוע על 4.5mbp/s .
החבילה שלי היא 40 מגה, ואני מנסה להבין אולי משהו בהגדרות שאני מפספס מונע להגיע לקצב יותר נורמלי גם עם ה2.4ghz
החסרון הכי גדול של 5GHz, בהשוואה ל-2.4GHz, שהוא לא חוצה קירות. לפיכך תקבל קליטה טובה בקצב גבוה כל עוד המחשב שלך "רואה" את הראוטר.
אתה יכול להפוך את הראוטר של בזק למודם בלבד, ולחבר לו ראוטר אלחוטי טוב יותר, עם דגש על 2.4GHz.
ממש תודה על התשובות.. אז מה ההמלצה שלכם? יש לי ניסיון מר עם ציוד שבזק נותנים במתנה, ואני תמיד מחליף במשהו שקניתי באופן פרטי ורואה שיפורים ביציבות ובמהירות בקטע דרסטי.
כרגע גם ה5 ghz מתנתק לי גם כשאני במרחק מטר בלי קירות מהראוטר, יש לי תחושה שהnetgear הזה ממש על הפנים או שה firmware שיש עליו לא משהו.
להחליף ראוטר-מודם? יש למישהו ניסיון טוב עם ציוד אחר ששווה לקנות?
גלי רדיו בתדרים גבוהים לא בדיוק חוצים קירות אלא בעיקר עוקפים אותם. אגב, סתם בשביל לסבר את האוזן, אם אשים רשת מתכת אינסופית עם חורים של 1.5 ס״מ - זה יהיה מחסום כמעט מושלם ל2.4 ודווקא ב5 גיגה זה ינחית פחות...
ב5 גיגה אורך הגל הוא כ-6 ס״מ בניגוד לכ-12.5 ס״מ של 2.4, אורך גל קצר יותר יאבד יותר בעקיפה והחזרים מאשר גל ארוך יותר.
בנוסף - ככל שאורך הגל קצר יותר הדעיכה שלו במרחב גדולה יותר (פיסיקאים יהרגו אותי על האמירה הזו אבל בפרקטיקה יותר קל להסביר את זה מאשר פיסיקה של אנטנות).
מה שפותח השרשור מתאר נשמע כמו בעיה בציוד (ראוטר או המחשב שמתחבר אליו) או בעיה במיקום.
תנסה להרחיק את הראוטר מקירות, משטחי מתכת גדולים, שנאים גדולים, מיקרוגל וכו׳, תנסה גם מחשב אחר. אם זה עדיין לא עובד טוב - זה בסבירות גבוהה הראוטר.
מאוד פשוט - ל-5GHz הטווח יחסית קצר, לא עובד אם אתה מתרחק מהראוטר. היתרון שלו מול 2.4GHz הוא מעצם היותו הרבה פחות נפוץ, מה שאומר שיש הרבה פחות רעש בערוץ ואפשר להגיע למהירויות הרבה יותר גבוהות. זה בדיוק מסביר את הסימפטומים שלך.
NegativeIQ כתב:מאוד פשוט - ל-5GHz הטווח יחסית קצר, לא עובד אם אתה מתרחק מהראוטר. היתרון שלו מול 2.4GHz הוא מעצם היותו הרבה פחות נפוץ, מה שאומר שיש הרבה פחות רעש בערוץ ואפשר להגיע למהירויות הרבה יותר גבוהות. זה בדיוק מסביר את הסימפטומים שלך.
...
·
הוא ניסה את זה מטר מהראוטר. אין פה בעיית מרחק.
מה גם שלהגיד ש5 גיגה הרץ זה לטווח קצר יותר זה ממש לא נכון. 5 גיגה הרץ מפסיד יותר במרחב ומפסיד יותר בהחזרים ועקיפות אבל מרוויח באנטנות ועם איזור פרנל קטן יותר. לצורך העניין - הלינק הארוך שלי (135 ק״מ מאוניברסיטת חיפה לתחנת הכוח באשקלון) היה ב5 גיגה כאשר ב2.4 הוא לא היה כ״כ אפשרי (היו חסרים לי 6dB עם אותו גודל אנטנות והפרנל הראשון שלי היה פוגע בים).
שלא נדבר על זה שכמעט כל מוצר היום פועל ב2.4, החל מbluetooth ועד המיקרו שלנו במטבח וכמובן השכנים, הרעש בספקטרום הזה מזעזע.
ממליץ לך להוריד אפליקצייה WIFI ANALYZER שם תוכל לראות את כל הרשתות בסביבה ועל איזה ערוצים הם נמצאים .
ממליץ לך להזיז את הרשת שלך לערוץ הפחות עמוס .
לא ממליץ להעביר לאוטומטי כיוון שכל החלפת ערוץ של הנתב היא על ידי ניתוק ואז תתחיל לסבול מניתוקים באלחוטי ולא תידע למה .
נושא של הWIFI בתדר 2.4 הוא מאוד טריקי כיוון שזהו תדר ציבורי וכמעט כל דבר אלחוטי בארץ עובד על אותו תדר .
תנסה לחפש אם יש לך בסביבה של הנתב משהו שיתכן ועובד על תדר 2.4 .
לגבי זה שנעלמת לך הרשת 5GHZ . במידה ולא שיחקת בהגדרות של הנתב ממליץ לך ללכת להחליף נתב .
סליחה על ההקפצה, אבל לפתוח נושא עם אותה שאלה הרגיש לי גם הזוי
תודה על כל התשובות, אני פשוט ממש סובל מהעובדה שלא משנה התדר, אני לא מצליח להגיע למהירויות סבירות ולאחרונה זה ממש החמיר, אני לפעמים תקוע על הורדה של 500kbp/s דרך ה wifi ב 2.4ghz
ובשניה שאני עובר ל 5ghz (רק בלפטופ יש לי תמיכה בו) אני עולה למהירות הורדה של 4 מגה בשניה.
יש מצב שזה בעיה בראוטר עצמו? אני כל הזמן סורק ערוצים ומחליף לפנויים, לא עוזר יותר מדי.
אין לי כ״כ בעיה עם בזק, למרות שיש מצב שאעבור עכשיו שיש אפשרות להשתמש בתשתית שלהם אצל ספקיות אחרות(:
1. אני קרוב מאוד לראוטר, הוא פה בסלון ואני תמיד משתמש בלפטופ/PS4 במרחק של פחות מ2-3 מטר ממנו.
2. אין שנאים קרובים בכלל באיזור..
לא מצליח להגיע ליותר מ2.5 מגה לשניה באינטרנט על 2.4ghz למרות שהיום אני חותם על מהירות כזו, כרגע אני מקבל גג מגה, סביבות החצי מגה
אם אני משחק עם התדרים פעם בכמה זמן מצליח לכמה שעות לקבל מהירות טובה ומת.
יש לציין שה 5Ghz מצליח לתת לי מהירות מירבית מדהימה, אבל לצערי יש לי ניתוקים ממנו + הרבה מכשירים בבית לא תומכים בו (כמו הפליסטיישן וו׳)
שוקל להפוך את הvegn למודם ולהביא ראוטר נורמלי, אבל אין לי מושג איזה כדאי.
כיביתי את כל ה WIFI ב VEGN של בזק, חיברתי אותו כמודם לרואטר tplink אחר שדי סביר שיש לי בבית (תומך רק 2.4 אבל סבבה..)
ואיתו אני מגיע כרגע באופן קבוע ויציב ל 3Mbp/s ואין תלונות...
@PsyCho
·
גם לי יש את הנתב הזה, האלחוט של (2.4 ו- 5 ghz) ממש גרועים.
המחשב וhtpc סובלים מזה פחות כי הכל מרושת חוטית, אבל הסמארטפונים סובלים מזה מאוד.
הפתרון, מבחינתי - בונה AP מRPi עם דונגל תומך dual band, יוצא יותר זול מ AP מוכן.
הבעיה עם כל RP לדורותהם היא בהספק שהם מאפשרים דרך החיבורי USB שלהם
בבניית AP אתה בדר״כ מעוניין שהמשדר יוכל לקבל את מקסימום ההספק שהוא יכול להוציא בשידור וכאן הבעייה
יש כרטיסים שהם פחות בעייתים בזה אך כדי לקבל טווח שידור ממש טוב עם הרסברי, תצטרך רכזת USB עם הזנת חשמל חיצונית.
@yoramw
·
זה הפוך מהכוונה, אני לא מחפש ליצור אות חזק ואיכותי, אלא למקם אותו בחלל פתוח צמד למתג.
כך שגם אם האות יהיה "חלש" בגלל הספק נמוך, חסכתי קיר וכ5 מטרים.
כך שמאמין שעדיין יהיה שיפור משמעותי.
מנסיון שלי ושל חבר, ראינו שיש בעיות עם ההספק (דונגל של tp-link ללא מרכזית USB).
אפילו מטווחים יחסית קרובים, היו נפילות זמניות שגרמו לניתוקים. זה היה עם הדור הראשון של RP ולא ניסינו דונגלים אחרים.
מקווה שלך יעבוד טוב יותר ואשמח שתשתף עם כן, באיזה דונגל השתמשת.
דרך אגב, הפוטנציאל שליטה שיש לכזה AP והיכולת לתת לא משימות נוספות, זה ממש מעניין בעיני. אני התכוונתי להשתמש בו לAP פלוס שדר IR חכם עם תרחישים שבו לא צריך להחזיק את השלט מול העיינית עד לסיום התרחיש כמו בהרמוני...
אפסיק לחפור כי אני כבר לגמרי מחוץ לנושא השירשור...