Vera3 Vs HC-Lite
שלום לכולם,
אני מתחיל מאוד בעניין Z-WAVE אבל התרשמתי מאוד מהיכולות.
אני מעוניין לרכוש בקר וההתלבטות היא בין VERA3 לבין HC-LITE
נכון להיום, מי מהבקרים מומלץ יותר?
אני בשלבי בניה של בית פרטי ואני רוצה להכניס לא מעט אוטומציה לבית/גינה/חצר/אבטחה.
קראתי את כל השרשור הארוך ומלא האינפורמציה של PUMA ועדיין לא הצלחתי להבין את היתרונות/חסרונות של VERA/HC-LITE
מישהו יכול לעזור לעשות סדר בראש לפני הרכישה?
תודה רבה,
G
אני מתחיל מאוד בעניין Z-WAVE אבל התרשמתי מאוד מהיכולות.
אני מעוניין לרכוש בקר וההתלבטות היא בין VERA3 לבין HC-LITE
נכון להיום, מי מהבקרים מומלץ יותר?
אני בשלבי בניה של בית פרטי ואני רוצה להכניס לא מעט אוטומציה לבית/גינה/חצר/אבטחה.
קראתי את כל השרשור הארוך ומלא האינפורמציה של PUMA ועדיין לא הצלחתי להבין את היתרונות/חסרונות של VERA/HC-LITE
מישהו יכול לעזור לעשות סדר בראש לפני הרכישה?
תודה רבה,
G
אתה צריך לנסות ולהעריך מה חשוב לך יותר.R-יק כתב:אוקיי, אז לvera יש יותר פלאגאינים והHC עם ממשק נוח יותר. את זה הבנתי ועדיין אני לא מבין איזה מהם אני צריך/רוצה לקנות......
אתה חושב שיהיה לך שימוש בפלאגינים שאחרים כתבו?
אתה יודע איזה תרחישים אתה מתכנן ליישם? אתה יודע אם יהיה לך צורך בפלאגינים?
אני, למשל, עשיתי שימוש בPLEG, בפלאגין ששולט ברסיבר ימהה, בפלאגין ששולט בטלויזיה חכמה של סמסונג ואולי עוד פלאגין אחד או שניים.
@cafri
·
הלוואי והייתי יודע מה חשוב לי יותר. כמו שציינתי בהודעה הראשונה - אני ממש ממש מתחיל ולא כ"כ מבין את המשמעות של השימוש בפלאגינים (זה סוג של קוד כללי שמישהו כתב והעלה לשימוש הכלל?)
תרחישים וכו' אני עדיין לא יודע מה אצטרך אבל אני יכול לדמיין לא מעט אוטומציה שהייתי רוצה ליישם.
כמה גרוע הממשק של VERA3?
כמה יתרון יש לממשק של HC?
בהנחה שיש לי קצת נסיון בכתיבת קוד וסקריפטים בשפות אחרות - יש לי יתרון עם VERA3 או עם HC?
אני חושב שחסר לי קצת ידע טכני על ה"חיה" הזו שנראת z-wave כדי לדעת מה יהיה לי יותר טוב, ולכן אני שואל את השאלות האלו.
·
הלוואי והייתי יודע מה חשוב לי יותר. כמו שציינתי בהודעה הראשונה - אני ממש ממש מתחיל ולא כ"כ מבין את המשמעות של השימוש בפלאגינים (זה סוג של קוד כללי שמישהו כתב והעלה לשימוש הכלל?)
תרחישים וכו' אני עדיין לא יודע מה אצטרך אבל אני יכול לדמיין לא מעט אוטומציה שהייתי רוצה ליישם.
כמה גרוע הממשק של VERA3?
כמה יתרון יש לממשק של HC?
בהנחה שיש לי קצת נסיון בכתיבת קוד וסקריפטים בשפות אחרות - יש לי יתרון עם VERA3 או עם HC?
אני חושב שחסר לי קצת ידע טכני על ה"חיה" הזו שנראת z-wave כדי לדעת מה יהיה לי יותר טוב, ולכן אני שואל את השאלות האלו.
R-יק :
להלן תשובתי:
ה-HC עולה פי 3 מה-וורה לייט .
החומרה שלו חזקה יותר בהרבה והממשק יחסית נוח (ממה שראיתי בסרטונים) .
לוורה יש קהילה מטורפת של חבר'ה שרושמים פלאגינים.
ואם אתה רוצה לבצע איה תרחיש מיוחד - אתה יכול לחפש זאת בפורום שלהם (רוב הסיכויים שתמצא) ואם לא תמצא - יש הרבה חבר'ה שם (מנסיון)
שפשוט עוזרים וכותבים תרחישים עבור כאלה שאינם בקיאים בנושא .
אני הייתי מציע לך לרכוש וורה לייט (ולא וורה3) לשחק איתה ובמקרה הכי גרוע למכור אותה (לא חושב שתהיה לך בעיה למצוא קונה) ולרכוש HC .
זו כמובן דעתי .
להלן תשובתי:
ה-HC עולה פי 3 מה-וורה לייט .
החומרה שלו חזקה יותר בהרבה והממשק יחסית נוח (ממה שראיתי בסרטונים) .
לוורה יש קהילה מטורפת של חבר'ה שרושמים פלאגינים.
ואם אתה רוצה לבצע איה תרחיש מיוחד - אתה יכול לחפש זאת בפורום שלהם (רוב הסיכויים שתמצא) ואם לא תמצא - יש הרבה חבר'ה שם (מנסיון)
שפשוט עוזרים וכותבים תרחישים עבור כאלה שאינם בקיאים בנושא .
אני הייתי מציע לך לרכוש וורה לייט (ולא וורה3) לשחק איתה ובמקרה הכי גרוע למכור אותה (לא חושב שתהיה לך בעיה למצוא קונה) ולרכוש HC .
זו כמובן דעתי .
R-יק :
אינני מכיר את ה-HC , אך אני מכיר את הוורה .
אני יכול לומר לך שכל אחד מהם שונה מהשני ושום תרחיש של אחד לא יתאים לשני .
הנה דוגמה לתרחיש (סצינה) שעשיתי :
כשפותחים את דלת הכניסה של הבית - האור יידלק בסלון ובמסדרון שמוביל לחדרים ל-30 שניות .
במידה ואני נכנסתי לבית בלילה , עם הילד על הידיים כשהוא ישן (קשה לי גם להדליק אור וגם להחזיק את הילד) זה הזמן שלוקח לי לשים את הילד במיטה שלו.
התרחיש הזה עובד אצלי החל מהשעה 20:00 (כי באמצע היום יש אור טבעי) .
מה שביצעתי זה פשוט:
שמתי חיישן בדלת , ברגע שהדלת נפתחת , החיישן (במצב ARM) מזהה ומפעיל סצינה , הסצינה היא: הדלקת אור (סלון ומסדרון) ל-30 שניות.
הסצינות הללו מאוד מאוד קלות ליישום בוורה לייט (פחות מ-2 דק' ואתה מגדיר את זה .
אם אתה צריך ממש סצינות מורכבות יותר ישנם כמה אפשרויות לבצע אותם:
1. כתיבת קוד והכנסתו (מה שנקרא LUUP)
2. ע"י תוסף שנקרא PLEG (גם שם צריך קצת הבנה) .
3. לבקש ממישהו בפורום של MICASAVERDE (אולי אפילו בפורום כאן) , שיכתוב עבורך .
ב- 99.9 אחוז , לא תצטרך סצינות מיוחדות כאלה .
ומכיוון שרוב אלה שרכשו מע' ZWAVE רכשו VERA LITE , לכן המלצתי היא ללכת עם הזרם .
אינני מכיר את ה-HC , אך אני מכיר את הוורה .
אני יכול לומר לך שכל אחד מהם שונה מהשני ושום תרחיש של אחד לא יתאים לשני .
הנה דוגמה לתרחיש (סצינה) שעשיתי :
כשפותחים את דלת הכניסה של הבית - האור יידלק בסלון ובמסדרון שמוביל לחדרים ל-30 שניות .
במידה ואני נכנסתי לבית בלילה , עם הילד על הידיים כשהוא ישן (קשה לי גם להדליק אור וגם להחזיק את הילד) זה הזמן שלוקח לי לשים את הילד במיטה שלו.
התרחיש הזה עובד אצלי החל מהשעה 20:00 (כי באמצע היום יש אור טבעי) .
מה שביצעתי זה פשוט:
שמתי חיישן בדלת , ברגע שהדלת נפתחת , החיישן (במצב ARM) מזהה ומפעיל סצינה , הסצינה היא: הדלקת אור (סלון ומסדרון) ל-30 שניות.
הסצינות הללו מאוד מאוד קלות ליישום בוורה לייט (פחות מ-2 דק' ואתה מגדיר את זה .
אם אתה צריך ממש סצינות מורכבות יותר ישנם כמה אפשרויות לבצע אותם:
1. כתיבת קוד והכנסתו (מה שנקרא LUUP)
2. ע"י תוסף שנקרא PLEG (גם שם צריך קצת הבנה) .
3. לבקש ממישהו בפורום של MICASAVERDE (אולי אפילו בפורום כאן) , שיכתוב עבורך .
ב- 99.9 אחוז , לא תצטרך סצינות מיוחדות כאלה .
ומכיוון שרוב אלה שרכשו מע' ZWAVE רכשו VERA LITE , לכן המלצתי היא ללכת עם הזרם .