משהו הזוי בכיול מחדש במרנץ 6007

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
mrunderhill פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2261
נתן תודות: 74 פעמים
קיבל תודות: 124 פעמים

שליחה #1 

משהו מאוד מוזר קרה לי - בשע״ט התקנתי את הזרוע של הטלויזיה שלי, והזזתי את הרמקול סנטר למיקום חדש. מעבר לזה לא ניתקתי וחיברתי שום רמקול מהרסיבר (למעשה רק את הסנטר ניתקתי מהצד שלו). עכשיו כשאני עושה כיול אודיסי, הרסיבר טוען שהפזה הפוכה ברמקול סראונד שמאלי. עכשיו אני לא ניתקתי כלום! הרמקול מחובר עם כבל שעובר דרך תעלה בקיר אז אני לא יכול פשוט להחליף כבל. עברה לי מחשבה בראש שאולי הקדיחה עשתה איזשהו נזק לתעלה ולכבל, מה שממש לא סביר, וגם הרמקול עובד יופי (שמעתי קודם מוזיקה, ויש צליל ממנו). אחרי שהפכתי את החוטים ההודעה נעלמה.
מה הולך פה? האם להשאר עם החוטים ההפוכים? להתעלם? לעבור דירה?? זה ממש הזוי! :roll:

עופרפולק
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 7410
נתן תודות: 21 פעמים
קיבל תודות: 503 פעמים

שליחה #2 

לא רק אצלך , זה אצל כולנו נראה לי הכיול מתחרפן. מראה לנו דברים שקשה לי להשאר איתם אז אני מעלה ידני .
Sony 1040
Monitor mass

mrunderhill פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #3 

כרגע זרמתי איתו קצת, אז הכבלים הפוכים ובאופן מוזר הוא לא מתלונן. אני אמור לשמוע איזה הבדל בכלל?

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 17934
נתן תודות: 1146 פעמים
קיבל תודות: 2494 פעמים

שליחה #4 

mrunderhill כתב:משהו מאוד מוזר קרה לי - בשע״ט התקנתי את הזרוע של הטלויזיה שלי, והזזתי את הרמקול סנטר למיקום חדש. מעבר לזה לא ניתקתי וחיברתי שום רמקול מהרסיבר (למעשה רק את הסנטר ניתקתי מהצד שלו). עכשיו כשאני עושה כיול אודיסי, הרסיבר טוען שהפזה הפוכה ברמקול סראונד שמאלי. עכשיו אני לא ניתקתי כלום! הרמקול מחובר עם כבל שעובר דרך תעלה בקיר אז אני לא יכול פשוט להחליף כבל. עברה לי מחשבה בראש שאולי הקדיחה עשתה איזשהו נזק לתעלה ולכבל, מה שממש לא סביר, וגם הרמקול עובד יופי (שמעתי קודם מוזיקה, ויש צליל ממנו). אחרי שהפכתי את החוטים ההודעה נעלמה.
מה הולך פה? האם להשאר עם החוטים ההפוכים? להתעלם? לעבור דירה?? זה ממש הזוי! :roll:
...
·

במידה ואתה בטוח שהחיבור נכון תתעלם זה קורה לפעמים שהמערכת מזהה את החיבור כהפוך.

Amir64
גורו
גורו
תגובות: 10918
נתן תודות: 216 פעמים
קיבל תודות: 1942 פעמים

שליחה #5 

אם אתה בטוח שהרמקולים מחוברים בקוטביות נכונה, פשוט תתעלם ותמשיך הלאה.
גם בפיוניר כשאני מריץ מספר פעמים את הכיול, לפעמים הוא מודיע, שרמקול שמאל, ולפעמים הסנטר בקוטביות הפוכה.
וחלק מהפעמים הרסיבר מרוצה ולא מודיע על בעיה.
זה כנראה לא מנגנון של 100% זיהוי נכון.

Lior_M
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8130
נתן תודות: 418 פעמים
קיבל תודות: 473 פעמים

שליחה #6 

מקרופון הכיול לא בודק את הרמקול. הוא מתיחס למה שהוא שומע כפונקציה של נקודת המדידה והאקוסטיקה של החדר.
יתכן ששינוי כלשהו שעשית בחדר גורם לכך שמקור הקול מהרמקול מגיע למיקרופון כאשר הפאזה שלו הפוכה. זה לא איזה משהו נדיר.
כפי שציינו לפני, אם החיבורים נכונים ( תבדוק ) אז אין מה לגעת. בדיוק בשביל זה יש מערכת כיול. היא כבר תדאג לבצע מניפולציה שתפצה על ההפרש.

ליאור
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי

mrunderhill פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #7 

אחלה חברים תודה רבה. באמת עסק מוזר זה הכיול הזה :)

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10574
נתן תודות: 645 פעמים
קיבל תודות: 1367 פעמים

שליחה #8 

פעם היה באתר של DTS סרטון "כיול" שכולל קטעים IN PHASE ו-OUT OF PHASE לכל הערוצים.

מצאתי - בחלק השני של הסרטון הרצ"ב יש טסט פאזה גם לערוצי הסראונד! 8)

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”