מה הולך פה? האם להשאר עם החוטים ההפוכים? להתעלם? לעבור דירה?? זה ממש הזוי!
משהו הזוי בכיול מחדש במרנץ 6007
-
mrunderhill
- חבר ותיק

- תגובות: 2261
- נתן תודות: 74 פעמים
- קיבל תודות: 124 פעמים
משהו מאוד מוזר קרה לי - בשע״ט התקנתי את הזרוע של הטלויזיה שלי, והזזתי את הרמקול סנטר למיקום חדש. מעבר לזה לא ניתקתי וחיברתי שום רמקול מהרסיבר (למעשה רק את הסנטר ניתקתי מהצד שלו). עכשיו כשאני עושה כיול אודיסי, הרסיבר טוען שהפזה הפוכה ברמקול סראונד שמאלי. עכשיו אני לא ניתקתי כלום! הרמקול מחובר עם כבל שעובר דרך תעלה בקיר אז אני לא יכול פשוט להחליף כבל. עברה לי מחשבה בראש שאולי הקדיחה עשתה איזשהו נזק לתעלה ולכבל, מה שממש לא סביר, וגם הרמקול עובד יופי (שמעתי קודם מוזיקה, ויש צליל ממנו). אחרי שהפכתי את החוטים ההודעה נעלמה.
-
mrunderhill
- חבר ותיק

כרגע זרמתי איתו קצת, אז הכבלים הפוכים ובאופן מוזר הוא לא מתלונן. אני אמור לשמוע איזה הבדל בכלל?
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 17934
- נתן תודות: 1146 פעמים
- קיבל תודות: 2494 פעמים
·mrunderhill כתב:משהו מאוד מוזר קרה לי - בשע״ט התקנתי את הזרוע של הטלויזיה שלי, והזזתי את הרמקול סנטר למיקום חדש. מעבר לזה לא ניתקתי וחיברתי שום רמקול מהרסיבר (למעשה רק את הסנטר ניתקתי מהצד שלו). עכשיו כשאני עושה כיול אודיסי, הרסיבר טוען שהפזה הפוכה ברמקול סראונד שמאלי. עכשיו אני לא ניתקתי כלום! הרמקול מחובר עם כבל שעובר דרך תעלה בקיר אז אני לא יכול פשוט להחליף כבל. עברה לי מחשבה בראש שאולי הקדיחה עשתה איזשהו נזק לתעלה ולכבל, מה שממש לא סביר, וגם הרמקול עובד יופי (שמעתי קודם מוזיקה, ויש צליל ממנו). אחרי שהפכתי את החוטים ההודעה נעלמה.
מה הולך פה? האם להשאר עם החוטים ההפוכים? להתעלם? לעבור דירה?? זה ממש הזוי!...
במידה ואתה בטוח שהחיבור נכון תתעלם זה קורה לפעמים שהמערכת מזהה את החיבור כהפוך.
- Amir64
-
- גורו

- תגובות: 10918
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 1942 פעמים
אם אתה בטוח שהרמקולים מחוברים בקוטביות נכונה, פשוט תתעלם ותמשיך הלאה.
גם בפיוניר כשאני מריץ מספר פעמים את הכיול, לפעמים הוא מודיע, שרמקול שמאל, ולפעמים הסנטר בקוטביות הפוכה.
וחלק מהפעמים הרסיבר מרוצה ולא מודיע על בעיה.
זה כנראה לא מנגנון של 100% זיהוי נכון.
גם בפיוניר כשאני מריץ מספר פעמים את הכיול, לפעמים הוא מודיע, שרמקול שמאל, ולפעמים הסנטר בקוטביות הפוכה.
וחלק מהפעמים הרסיבר מרוצה ולא מודיע על בעיה.
זה כנראה לא מנגנון של 100% זיהוי נכון.
- Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8130
- נתן תודות: 418 פעמים
- קיבל תודות: 473 פעמים
מקרופון הכיול לא בודק את הרמקול. הוא מתיחס למה שהוא שומע כפונקציה של נקודת המדידה והאקוסטיקה של החדר.
יתכן ששינוי כלשהו שעשית בחדר גורם לכך שמקור הקול מהרמקול מגיע למיקרופון כאשר הפאזה שלו הפוכה. זה לא איזה משהו נדיר.
כפי שציינו לפני, אם החיבורים נכונים ( תבדוק ) אז אין מה לגעת. בדיוק בשביל זה יש מערכת כיול. היא כבר תדאג לבצע מניפולציה שתפצה על ההפרש.
ליאור
יתכן ששינוי כלשהו שעשית בחדר גורם לכך שמקור הקול מהרמקול מגיע למיקרופון כאשר הפאזה שלו הפוכה. זה לא איזה משהו נדיר.
כפי שציינו לפני, אם החיבורים נכונים ( תבדוק ) אז אין מה לגעת. בדיוק בשביל זה יש מערכת כיול. היא כבר תדאג לבצע מניפולציה שתפצה על ההפרש.
ליאור
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
-
mrunderhill
- חבר ותיק

אחלה חברים תודה רבה. באמת עסק מוזר זה הכיול הזה 
- epony
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10574
- נתן תודות: 645 פעמים
- קיבל תודות: 1367 פעמים
פעם היה באתר של DTS סרטון "כיול" שכולל קטעים IN PHASE ו-OUT OF PHASE לכל הערוצים.
מצאתי - בחלק השני של הסרטון הרצ"ב יש טסט פאזה גם לערוצי הסראונד!
מצאתי - בחלק השני של הסרטון הרצ"ב יש טסט פאזה גם לערוצי הסראונד!