השפעת כבלים על הסאונד ושיפורו

כל מה שקשור לאודיו בסטריאו, פטיפונים, נגני CD, קדם מגברים, מגברי כח, כבלים וכמובן רמקולים - רכיבים עד 3000$ בלבד.
rleitman פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 109
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

ברשותי מגבר HEGEL H80 , מגבר איכותי לכל דבר ועניין עם רמקולים monitor audio RX 6 , הסאונד עדיין לוקה חמימות. הכבלים שיש לי הם מכסף ב BI-WIRE. מהי השפעת החלפת הכבלים במקרה זה ? איך אפשר לבדוק מספר כבלים והשפעתם ? האם עליי לקחת את המגבר והרמקולים לחנות ?

Soli
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1086
נתן תודות: 45 פעמים
קיבל תודות: 48 פעמים

שליחה #2 

לכבלים מכסף יש נטייה לבהירות.
חפש כבלי נחושת בכדי לשנות את אופי הצליל.
לגבי כבל ה-BiWire מנסיון רב שנים מגשר טוב יתן תוצאה טובה יותר עם כבל רגיל.
מוזיקה היתה אהבתי הראשונה

HazooM
כתב
כתב
תגובות: 6805
נתן תודות: 306 פעמים
קיבל תודות: 959 פעמים

שליחה #3 

מהי השפעת החלפת הכבלים במקרה זה ?
...
אם הסאונד יותר מדי בהיר לטעמך, החלפת כבלים לא תשנה זאת במאומה. עדיף לבדוק מגבר/רמקולים אחרים.
האם עליי לקחת את המגבר והרמקולים לחנות ?
...
עדיף להשאיל מהחנות על מנת שתוכל לבדוק בבית.

direct
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 495
נתן תודות: 39 פעמים
קיבל תודות: 13 פעמים

שליחה #4 

rleitman כתב:ברשותי מגבר HEGEL H80 , מגבר איכותי לכל דבר ועניין עם רמקולים monitor audio RX 6 , הסאונד עדיין לוקה חמימות. הכבלים שיש לי הם מכסף ב BI-WIRE. מהי השפעת החלפת הכבלים במקרה זה ? איך אפשר לבדוק מספר כבלים והשפעתם ? האם עליי לקחת את המגבר והרמקולים לחנות ?
...
כשאתה רושם "לוקה חמימות" אתה מתכוון שהוא חמים מדי ?
לא ציינת מה המקור שלך ?

amitbak
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4200
נתן תודות: 134 פעמים
קיבל תודות: 225 פעמים

שליחה #5 

אי אפשר לשנות אופי של רמקול עיי החלפת
כבלים,מכסף,נחושת,או זהב.

horngad
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 431
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 9 פעמים

שליחה #6 

כבלים נותנים הדגשים או מעדנים את הסאונד, שווה לקחת כבלים אחרים ולסות על מערכת שלך בבית ולא במקום אחר.

royla
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2450
שם מלא: רועי
נתן תודות: 1026 פעמים
קיבל תודות: 462 פעמים

שליחה #7 

כל מה שהרשום הוא טעם אישי....
מוניטור הוא רמקול מעולה ,אין ספק monitor audio RX 6 הוא טוב מאוד,אבל! שוב טעם אישי.... הוא פחות מפורט מה b& w ,יש לו באס וטוויטר יותר "מודגשים",יותר לפנים,...מה שנקרא,וזה בסדר גמור! עניין של טעם אישי,אני אוהב רמקול יותר "זקן" באופי שלו- b & w cm9.
עכשיו בוא נמשיך,יש למוניטור טוויטר חד וברור,ובאס מודגש,שוב אומר זה באמת אחד מהרמקולים מהשורה הראשונה ברמות המחיר שלו,לטעמי ודעתי.
יש הרבה מה לעשות עם כבלים.איזה כבל יש לך כרגע?
ברור לי שאתה צריך לעבור לנחושת.אגב ,בוא נתחיל בביטול ה BI WIRE.
כיף חיים.

yairf
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 9363
נתן תודות: 42 פעמים
קיבל תודות: 199 פעמים

שליחה #8 

כמו שנרמז כאן, כבלים ישנו אולי קמצוץ קטן בתוצאה הסופית, אבל לא ישנו את אופי המערכת. יש לא מעט טוויקים שאפשר לבצע כדי לעדן קצת את התוצאה, או לחילופין, אם אין לך סבלנות, להחליף את המגבר או הרמקולים.

royla
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #9 

yairf כתב:כמו שנרמז כאן, כבלים ישנו אולי קמצוץ קטן בתוצאה הסופית, אבל לא ישנו את אופי המערכת. יש לא מעט טוויקים שאפשר לבצע כדי לעדן קצת את התוצאה, או לחילופין, אם אין לך סבלנות, להחליף את המגבר או הרמקולים.
...
·
כבלים לא ישנו את אופי המערכת-נכון, אבל יכולים לשנות את הבאס ,הטוויטר,הפירוט,הבמה...
רק לשם הדיון,הרבה מאוד אנשים טוענים שאין שום הבדל והרבה אנשים אומרים שיש הבדל,עליך לקחת כבלים הבית,לרוץ עליהם כמה שעות ולהחליט באיזה צד אתה-יש הבדל או אין הבדל?
כיף חיים.

royla
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #10 

אם אתה יכול לצלם לנו את הצורה שבה יושבים הרמקולים,נשמח.
כיף חיים.

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10574
נתן תודות: 645 פעמים
קיבל תודות: 1367 פעמים

שליחה #11 

royla כתב:
...
...
רק לשם הדיון,הרבה מאוד אנשים טוענים שאין שום הבדל והרבה אנשים אומרים שיש הבדל,עליך לקחת כבלים הבית,לרוץ עליהם כמה שעות ולהחליט באיזה צד אתה-יש הבדל או אין הבדל?
...
רועי, תראה לי בנאדם אחד שעשה מבחן עיוור על כבלים וממשיך לטעון שיש הבדלים. :oops:

אתה ממליץ על השוואה בבית? רעיון מעולה! רק תוסיף מילה על זה שחייבים להקפיד על מבחן עיוור כדי לקבל תוצאה קונקרטית - אחרת אתה שומע עם המוח והציפיות שהוא בנה מסביב לאיכות והמחיר של הכבלים, ולא עם האוזניים... (i)

royla
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #12 

epony כתב:
...
...
רועי, תראה לי בנאדם אחד שעשה מבחן עיוור על כבלים וממשיך לטעון שיש הבדלים. :oops:

אתה ממליץ על השוואה בבית? רעיון מעולה! רק תוסיף מילה על זה שחייבים להקפיד על מבחן עיוור כדי לקבל תוצאה קונקרטית - אחרת אתה שומע עם המוח והציפיות שהוא בנה מסביב לאיכות והמחיר של הכבלים, ולא עם האוזניים... (i)
...
·
עם כל מה שאתה אומר אין לי בעיה או ויכוח,כמובן שאני כמו רבים,מאמין שלא נצליח במבחן עיוור,אחרת,סטטיסטית,הויכוח היה נגמר לפני שנים רבות.(f)
כמו שאתה יודע,אני אישית בזבזתי סכומים נמוכים מאוד ( לעומת מה שהאמנתי שהוציא)על כבלים 600 שח על אינטרקוננטים ופחות מ 500 שח לכבלים לכל 5.1 הרמקולים.
שמעתי אינטרקונקטים ב5000 שח,והם לא היו לטעמי,וכבלים גם עד 10000 שח וגם הם לא היו לטעמי.המערכת שלי כפי שאתה יודע היא לא מהזולות.
כל מה שאני בא להגיד,נכון שיש מלחמת עולם -בעולם שלנו אוהבי הסאונד-האם יש הבדלים בין הכבלים.
מה שאני מציא,כמו שאור ידידי אתה מציא,שיקח 2 זוגות כבלים מחנות לדוגמא את הZ1 של חברת מונסטר כ50 -60 שח למטר, או את הכבל היותר פשוט מהום סנטר ושיחליט 5 שח למטר ...
באמת שאין לי בעיה עם ה5 שח למטר...הייתי איתם הרבה שנים ונהנתי! (במערכת הקודמת).
כיף חיים.

ארז_וחני
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4949
נתן תודות: 58 פעמים
קיבל תודות: 209 פעמים

המלצה

שליחה #13 

דווקא ממליץ לו לנסות את ה Z2 של מונסטר.
סיכוי קלוש (אם כי קיים ותלוי בגורמים שונים) שזה יישמע אותו דבר כמו כבל הכסף שיש לו כעת.
האם התוצאה תמצא חן לאוזניו? זה כבר עניין אחר...
ארז

royla
חבר ותיק
חבר ותיק

Re: המלצה

שליחה #14 

ארז_וחני כתב:דווקא ממליץ לו לנסות את ה Z2 של מונסטר.
סיכוי קלוש (אם כי קיים ותלוי בגורמים שונים) שזה יישמע אותו דבר כמו כבל הכסף שיש לו כעת.
האם התוצאה תמצא חן לאוזניו? זה כבר עניין אחר...
ארז
...
·

צודק
כיף חיים.

oris74
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 9455
שם מלא: אורי
נתן תודות: 1140 פעמים
קיבל תודות: 962 פעמים

שליחה #15 

הימור שלי: השרשור הזה יגרר ל 20 עמודים וינעל על ידי ההנהלה לאחר שיתחילו פה הודעות לגופו של אדם... :)

tomyeshuah
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1583
נתן תודות: 496 פעמים
קיבל תודות: 403 פעמים

שליחה #16 

oris74 כתב:הימור שלי: השרשור הזה יגרר ל 20 עמודים וינעל על ידי ההנהלה לאחר שיתחילו פה הודעות לגופו של אדם... :)
...
·

אכן קרא בעבר, בשרשור שפתחתי, כאן.

royla
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #17 

גם אני לצערי חושש שהדיון ידרדר...למרות שבזמן האחרון יש לציין לחיוב שרמת הדיון נשארת ברמת הכבוד ההדדי!ויש המון כבוד!זהו דיון כי אף צד לא ישכנע את השני.ויש הסכמה מלאה !שאנחנו לא מסכימים אחד עם הצד של השני :lol: .לכן לדבר 20 עמודים...מיותר,אני אישית מלא כבוד לאנשים שטוענים מדעית!שאין הבדלים בין כבלים.יש מישהו שיכול להוכיח להם אחרת ?לא.האם אפשר אחרי מבחן עיוור לגרום לי לשנות את דעתי?גם לא,מכיוון שיש כבלים שלוקח להם כמה שעות והאוזניים מתחילות לא לאהוב-לסבול.אז מבחן עיוור ....שאלפים בעולם ניסו ונכשלו...מדעית!אתם צודקים,אין הבדלים מוכחים....אולי אפילו אחרת-המבחן העיוור מוכיח!שאין הבדלים!
שוב,לצערי או שימחתי,ניסיתי עשרות כבלים ....יש הבדלים ברורים ....
הכל לדעתי.ומדעית-כן אני טועה!!
רק לשם הדיון-אני עוסק כל היום רק במספרים והוכחות מדעיות,לכן נישגב מבינתי איך עד היום כל האודיופילים לא הלכו והוכיחו שקיים הבדל...גם לי זה לא ברור.נסכם-מדעית אין הבדלים-נכון!
כיף חיים.

efi1965
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1614
שם מלא: efi1965
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 54 פעמים

שליחה #18 

לא ברור כל כך ממה שכתבת האם אתה סובל מחמימות יתר או ההיפך.
אבל כל זה לא משנה , יש לך מגבר מצוין ...........אני משוחד .......:)
בכל מקרה כדי לוודא שלא תעשה סתם שטויות תחליף קודם כל לכבלי נחושת פשוטים ותבדוק אם אתה בכלל שומע הבדל.
ההרגשה שלי שיש פשוט חוסר התאמה בין המגבר לרמקולים. יצא לך לשמוע אותו אצל גבי עם רמקולים אחרים ?
אצלי עם PROAC התוצאה מדהימה וכך גם עם הספנדורים אצל גבי.
monitor audio RX 6 מוכוונים יותר לתחום הקולנוע הביתי למיטב ידיעתי.

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10574
נתן תודות: 645 פעמים
קיבל תודות: 1367 פעמים

שליחה #19 

efi1965 כתב:monitor audio RX 6 מוכוונים יותר לתחום הקולנוע הביתי למיטב ידיעתי.
...
אתה טועה... (i) (f)

rleitman פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 109
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #20 

תודה לכולם ! אני מפותע מרגישות הנושא ... לא ציפיתי. כרגע יש לי כבל של Monitor Audio כסוף שאני מכפיל אותו BIWIRE, אני סובל מבהירות יתר (לא חמימות יתר), אין ספק שהרמקולים עצמם הכי אשמים בנושא. המגבר דרך אגב אכן אחד הטובים שיש. אני אנסה נחושת , Z2.

שלח תגובה

חזור אל “אודיו דו-ערוצי (סטריאו)”