מקרן UHD חדש לסוני - VPL-VW300ES
-
idan309
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3005
- נתן תודות: 293 פעמים
- קיבל תודות: 330 פעמים
קיזוז מחיר של כ-35% מה-500ES תמורת ויתור על כמה דברים.
המחיר הוא עדיין יותר מכפול ממקרן FHD כמו ה-55ES ו-20% יקר יותר מה-JVC X500 שאמנם הוא לא UHD אבל מציע דברים שלדעתי לא פחות חשובים (ואולי יותר) שאין ב-300ES (וחלקם גם אין ב-500ES).
לדעתי רק אם ישפאר יפתיעו ויציעו אותו ב-40,000 ש"ח (אני מעריך שזה יהיה יותר לכיוון ה-50,000 ש"ח) זה יכול להיות אופציה מעניינת במיוחד לאלה מבינינו שלא מעוניינים ביבוא אישי של מקרנים (ובגלל התמחור ההזוי של יבואן JVC ה-300ES עשוי להיות זול יותר מה-X500) ומוכנים להשקיע סכומים כאלה על מקרן (אני עוד לא שם).
http://www.trustedreviews.com/sony-vpl- ... tor_review
http://www.projectorreviews.com/technic ... 4-preview/
המחיר הוא עדיין יותר מכפול ממקרן FHD כמו ה-55ES ו-20% יקר יותר מה-JVC X500 שאמנם הוא לא UHD אבל מציע דברים שלדעתי לא פחות חשובים (ואולי יותר) שאין ב-300ES (וחלקם גם אין ב-500ES).
לדעתי רק אם ישפאר יפתיעו ויציעו אותו ב-40,000 ש"ח (אני מעריך שזה יהיה יותר לכיוון ה-50,000 ש"ח) זה יכול להיות אופציה מעניינת במיוחד לאלה מבינינו שלא מעוניינים ביבוא אישי של מקרנים (ובגלל התמחור ההזוי של יבואן JVC ה-300ES עשוי להיות זול יותר מה-X500) ומוכנים להשקיע סכומים כאלה על מקרן (אני עוד לא שם).
http://www.trustedreviews.com/sony-vpl- ... tor_review
http://www.projectorreviews.com/technic ... 4-preview/
- MarioMan
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 3539
- שם מלא: יונתן פת-יה
- נתן תודות: 19 פעמים
- קיבל תודות: 195 פעמים
היעדר צמצם דינאמי אצלם זו חתיכת בעיה לדעתי.
אגב, אם כבר הוזכר X500 - כמה זה בכלל עולה בארץ ואם קיים ביבוא מסודר (לפני שרכשתי את שלי, לא היה בכלל X500 אלא X55 שהוא נחות משמעותית).
אגב #2, מה הרעיון של HDMI 2.0 ותמיכה ב-2160p60 רק בעומק דגימה של 4:2:0 ? זה, מבחינת רוחב פס, אפשר לעשות גם עם HDMI 1.4 - אז מה הייחוד ?
אגב, אם כבר הוזכר X500 - כמה זה בכלל עולה בארץ ואם קיים ביבוא מסודר (לפני שרכשתי את שלי, לא היה בכלל X500 אלא X55 שהוא נחות משמעותית).
אגב #2, מה הרעיון של HDMI 2.0 ותמיכה ב-2160p60 רק בעומק דגימה של 4:2:0 ? זה, מבחינת רוחב פס, אפשר לעשות גם עם HDMI 1.4 - אז מה הייחוד ?
אני עוקב אחרי הסיפור הזה כבר מספר ימים.
החלטה איומה בעיני לוותר על צמצם דינמי שהיווה נקודה משמעותית וקריטית במקרנים של סוני ביכולת שלהם להתמודד עם מקרנים שנהנו מקונטרסט טבעי לאין שיעור טוב יותר.
לנטרל את הצמצם הדינמי בסוני 95 לדוג יחזיר את המקרן הזה שלוש שנים לאחור בכל הקשור לקונטרסט וליכולת שלו להציג סצינות מעורבות ובוודאי חשוכות.
זה היה צפוי שהם יוציאו מקרן שימותג נמוך יותר מה-500 הן במחיר והן ביכולות ולשם כך הם היו חייבים לקצץ בעלויות..אבל מכאן ועד להוריד פיצ'ר הכרחי שמצוי במקרני בסיס שלהם...המרחק רב.
וזה מבלי להתיחס להעדר זכרון לעדשה שיהווה דיל ברייקר לאנשים עם מסך רחב.
חבל.
בכלל, לנוכח ההכרזה של סוני, העובדה שאפסון מוציאים מקרני לייזר שהם בכלל לא 4k והעדר חומר ו/או מכשירים שתומכים ב-4k עושה לי רושם שצריך לדלג על השנה הנוכחית...אלא אם jvc יפתיעו עם הכרזות משלהם.
החלטה איומה בעיני לוותר על צמצם דינמי שהיווה נקודה משמעותית וקריטית במקרנים של סוני ביכולת שלהם להתמודד עם מקרנים שנהנו מקונטרסט טבעי לאין שיעור טוב יותר.
לנטרל את הצמצם הדינמי בסוני 95 לדוג יחזיר את המקרן הזה שלוש שנים לאחור בכל הקשור לקונטרסט וליכולת שלו להציג סצינות מעורבות ובוודאי חשוכות.
זה היה צפוי שהם יוציאו מקרן שימותג נמוך יותר מה-500 הן במחיר והן ביכולות ולשם כך הם היו חייבים לקצץ בעלויות..אבל מכאן ועד להוריד פיצ'ר הכרחי שמצוי במקרני בסיס שלהם...המרחק רב.
חבל.
בכלל, לנוכח ההכרזה של סוני, העובדה שאפסון מוציאים מקרני לייזר שהם בכלל לא 4k והעדר חומר ו/או מכשירים שתומכים ב-4k עושה לי רושם שצריך לדלג על השנה הנוכחית...אלא אם jvc יפתיעו עם הכרזות משלהם.
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 17927
- נתן תודות: 1146 פעמים
- קיבל תודות: 2490 פעמים
·RanMoyal כתב:אני עוקב אחרי הסיפור הזה כבר מספר ימים.
חבל.
בכלל, לנוכח ההכרזה של סוני, העובדה שאפסון מוציאים מקרני לייזר שהם בכלל לא 4k והעדר חומר ו/או מכשירים שתומכים ב-4k עושה לי רושם שצריך לדלג על השנה הנוכחית...אלא אם jvc יפתיעו עם הכרזות משלהם....
עצוב
אני מבין שאצטרך לסובב ידנית את הזום הרבההההה. זמן
גם אני עוקב מספר ימים אחר ההתפתחיות והכרזות החברות על הדגמים החדשים ל-2015,
ההחלטה של סוני להוציא מקרן לשוק ללא 2 תכונות בסיסיות כמו זכרון עדשה וצמצם דינמי זה כמו לירות לעצמם כדור ברגל.
אם מקרן שכזה היה מתומחר ב-2500$ הייתי מבין אבל בטח לא כשהוא מתומחר ב- 7000$ !
מעניין לראות יהיה לראות אם JVC ו SONY שומרות תחמושת לדגמים הגבוהים יותר.
ההחלטה של סוני להוציא מקרן לשוק ללא 2 תכונות בסיסיות כמו זכרון עדשה וצמצם דינמי זה כמו לירות לעצמם כדור ברגל.
אם מקרן שכזה היה מתומחר ב-2500$ הייתי מבין אבל בטח לא כשהוא מתומחר ב- 7000$ !
מעניין לראות יהיה לראות אם JVC ו SONY שומרות תחמושת לדגמים הגבוהים יותר.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78870
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 788 פעמים
- קיבל תודות: 5394 פעמים
השמועות מדברות על הכרזות משמעותיות ב-CEDIA השנה (הכרזות שהופכות צמצמים לחסרי משמעות). לא יכול לפרט...
- ride
- אחראי תחום מקרנים

- תגובות: 6605
- שם מלא: יניב דיין
- נתן תודות: 238 פעמים
- קיבל תודות: 502 פעמים
- יצירת קשר:
gremlinx, בפעם הבאה קודם תשתמש בחיופוש באתר 
הצמצם הדינאמי משפר דרמטית את הקונטרסט ע"י סגירה ופתיחה אוטומטית תלויית סצנה. כלומר אם כרגע מוקרנת סצנה כהה, הצמצם יסגר ושפר מאוד את השחורים.
הצמצם הדינאמי משפר דרמטית את הקונטרסט ע"י סגירה ופתיחה אוטומטית תלויית סצנה. כלומר אם כרגע מוקרנת סצנה כהה, הצמצם יסגר ושפר מאוד את השחורים.
ועכשיו עושה רושם ש-JVC כלל לא מוציאים מקרנים חדשים לשנת 2015.
זו השמועה שרצה כרגע והיא ממקורות שבדרך כלל לא מאכזבים.
ככל שזה מדויק....למעשה זה מהלך דיי הגיוני , לאור העובדה שאין חומר, אין נגנים וגם ה- תקן כרגע דיי באוויר...אז זו הולכת להיות שנה דיי אומללה בתחום:
סוני מוציאים מקרנים בלי צמצם דינמי, שיציגו תמונה חלבית ביחס למקרנים שלהם שעולים כמחצית מהסכום ו-
אפסון מוצאים מקרני לייזר (מעניין מאוד) אבל לא ברזולוציה הנכונה...
רן
זו השמועה שרצה כרגע והיא ממקורות שבדרך כלל לא מאכזבים.
ככל שזה מדויק....למעשה זה מהלך דיי הגיוני , לאור העובדה שאין חומר, אין נגנים וגם ה- תקן כרגע דיי באוויר...אז זו הולכת להיות שנה דיי אומללה בתחום:
סוני מוציאים מקרנים בלי צמצם דינמי, שיציגו תמונה חלבית ביחס למקרנים שלהם שעולים כמחצית מהסכום ו-
אפסון מוצאים מקרני לייזר (מעניין מאוד) אבל לא ברזולוציה הנכונה...
רן
מקרן סוני VPL-VW300ES
הרעיון היה ליצור מקרן 4K איכותי ברמת מחיר נמוכה מזו של האח הגדול VW500
כמי שראה הדגמה של שני המקרנים אני יכול לומר בלב שלם שניגודיות המקרן יותר ממעולה למרות העדר הצמצם הדינמי. בלינק שעידן העלה העניקו למקרן ציון 10/10 ואף חידדו את הנקודה: :
http://www.trustedreviews.com/sony-vpl-vw300es-review
מחיר המקרן לצרכן 41.900 ש"ח
משה דלגו
מנהל מוצר סוני
כמי שראה הדגמה של שני המקרנים אני יכול לומר בלב שלם שניגודיות המקרן יותר ממעולה למרות העדר הצמצם הדינמי. בלינק שעידן העלה העניקו למקרן ציון 10/10 ואף חידדו את הנקודה: :
משה דלגו
מנהל מוצר סוני
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 17927
- נתן תודות: 1146 פעמים
- קיבל תודות: 2490 פעמים
Re: מקרן סוני VPL-VW300ES
·moshed כתב:הרעיון היה ליצור מקרן 4K איכותי ברמת מחיר נמוכה מזו של האח הגדול VW500
משה דלגו
מנהל מוצר סוני...
שלום משה
האם ניתן לראות בתצוגה אצלכם את שני המקרנים אחד מול השני?
בנוסף ,לדעתי ,במחיר כזה העדר זום חשמלי+זכרונות זה חסרון מהותי.