רכישת טלויזיה במכרז, איך זה עובד?
-
denis29
- חבר ותיק

- תגובות: 2759
- נתן תודות: 6 פעמים
- קיבל תודות: 47 פעמים
נגיד : http://www.olsale.co.il/ItemDetails.asp ... d=22977572
אותו דגם עולה 2795 בקניה ישירה, באותה חנות. אבל איך מכרז עובד? אני מידי פעם מוכר דברים בEBAY,
ומי שזוכה זה המחיר הגבוה ביותר בסיום המכרז, אני יכול גם לקבוע מחיר מסויים שעליו אני רוצה שיגיע
המכרז, ואם זה לא קורה, אין זוכה, אבל איך זה עובד בחנויות בארץ? גם המחיר הגבוה ביותר יהיה זוכה? אני
גם לא רואה שזה מוגבל בזמן. תנו לי איזה מידע.
אותו דגם עולה 2795 בקניה ישירה, באותה חנות. אבל איך מכרז עובד? אני מידי פעם מוכר דברים בEBAY,
ומי שזוכה זה המחיר הגבוה ביותר בסיום המכרז, אני יכול גם לקבוע מחיר מסויים שעליו אני רוצה שיגיע
המכרז, ואם זה לא קורה, אין זוכה, אבל איך זה עובד בחנויות בארץ? גם המחיר הגבוה ביותר יהיה זוכה? אני
גם לא רואה שזה מוגבל בזמן. תנו לי איזה מידע.
נערך לאחרונה על ידי denis29 ב 05/09/2014 15:41, נערך פעם 1 בסך הכל.
" ... We can do nothing but to see the times go by in the path which God has chosen ... "
- tomer953
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5304
- שם מלא: tomer953
- נתן תודות: 234 פעמים
- קיבל תודות: 1442 פעמים
במקום "מכרז" הוא כתב בכל התגובה "מרכז" פעם אחר פעם וזה יצא מצחיק ולא מובן....
בכל אופן, קניות במכרז בארץ זה לפעמים סוג של עבודה בעיניים, למשל טלויזיה שמתומחרת במחיר של 8000 שקל, ותראה אותה במכרז החל מ5000,
אם זה יגיע לאיזור של ה8000 אז בסדר, אבל אם המציע הגבוה ביותר יהיה 5000, אז יעשו קומבינה כדי שהחנות לא תמכור, למשל החנות עצמה "תציע" מחיר גבוה יותר כדי לקחת את המוצר מהקונה שכמעט הרוויח...
-
denis29
- חבר ותיק

- תגובות: 2759
- נתן תודות: 6 פעמים
- קיבל תודות: 47 פעמים
כן את עניין המזומן והמיקוח אני מכיר, השאלה העיקרית, האם מאחורי המכרז, עומד מחיר מסוים, כלומר, כמו שרשמתי, החנות קובעת מחיר מסוים שעליו הקונה צריך להגיע כדי לזכות? סוג של ניחוש "כמה עוגיות יש בצנצנת" ?
" ... We can do nothing but to see the times go by in the path which God has chosen ... "
- of1978
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2304
- נתן תודות: 115 פעמים
- קיבל תודות: 209 פעמים
יש מחיר יעד של האתר שאם אתה לא עובר אותו אתה לא תזכה.
מצד שני אם אתה קרוב ממש למחיר יעד ולא זכית יש מצב שיתקשרו אליך מהאתר ויציעו לך.
בגדול מכרזים באינטרנט ממש אבל ממש לא תמימים.
מצד שני אם אתה קרוב ממש למחיר יעד ולא זכית יש מצב שיתקשרו אליך מהאתר ויציעו לך.
בגדול מכרזים באינטרנט ממש אבל ממש לא תמימים.
"Losers always whine about their best. Winners go home and f**k the prom queen"
John Patrick Mason
John Patrick Mason
- of1978
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2304
- נתן תודות: 115 פעמים
- קיבל תודות: 209 פעמים
כולם הסבירו לך בכל מיני דרכים שאין מציאות בשיטה הזו ואתה מחפש משהו אחד שיגיד לך ההפך ?!?!?!
תירשם למכרז ותראה בעצמך מה כבר יכול להיות ? לא זכית לא שילמת.
תירשם למכרז ותראה בעצמך מה כבר יכול להיות ? לא זכית לא שילמת.
"Losers always whine about their best. Winners go home and f**k the prom queen"
John Patrick Mason
John Patrick Mason
למיטב הבנתי באופן כללי זה שווה ערך ל: להתקשר לחנות, לדבר עם מישהו, לתת להם מספר כרטיס אשראי, ולהגיד להם שאם יתנו לך מחיר טוב הם יכולים לחייב אותך. או שווה ערך למיקוח כשאתה יושב בחנות. יכול להיות שזה ייצא קצת זול יותר מהמחיר שוק הנמוך.
ניסיתי את זה בשתי חנויות. כתבתי מחיר קצת נמוך ממה שהייתי מוכן לשלם. התקשרו בחזרה מאחת מהחנויות, הציעו כצפוי מחיר קצת נמוך ממה שהם פרסמו כמחיר קניה רגיל. המחיר המפורסם היה בפני עצמו מהנמוכים שמצאתי באינטרנט, ומה שהציעו היה שיפור מסוים. זה לא היה מספיק הנחה מבחינתי.
ניסיתי את זה בשתי חנויות. כתבתי מחיר קצת נמוך ממה שהייתי מוכן לשלם. התקשרו בחזרה מאחת מהחנויות, הציעו כצפוי מחיר קצת נמוך ממה שהם פרסמו כמחיר קניה רגיל. המחיר המפורסם היה בפני עצמו מהנמוכים שמצאתי באינטרנט, ומה שהציעו היה שיפור מסוים. זה לא היה מספיק הנחה מבחינתי.
ידידי, גם מה שתשיג בזול בסוף זה ייצא יקר.
קניתי עכשיו סוכה לגינה בשביל הילדים מאתר קופונים.
הסוכה עולה 700 במקום 1200 שקל.
מחיר טוב, נכון?!?!?
אז זהו, שלא. הסוכה לא כוללת סכך שעולה 500 שקל בערך.
ידעתי את זה מראש אבל לא היה לי אכפת, כי יש לי עצי דקלים בגינה שצריכים תספורת קלה
קניתי עכשיו סוכה לגינה בשביל הילדים מאתר קופונים.
הסוכה עולה 700 במקום 1200 שקל.
מחיר טוב, נכון?!?!?
אז זהו, שלא. הסוכה לא כוללת סכך שעולה 500 שקל בערך.
ידעתי את זה מראש אבל לא היה לי אכפת, כי יש לי עצי דקלים בגינה שצריכים תספורת קלה
יותר טוב מזה, פשוט נשתגע
- jacko-il
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8352
- נתן תודות: 760 פעמים
- קיבל תודות: 1173 פעמים
·denis29 כתב:מישהו חווה סיפור הצלחה בקניה כזאת? מבחינת המחיר....
את המסך הקודם שלי, סמסונג 50ES5600 קניתי במכרז אישי באולסייל. שלמתי עליו כמה מאות שקלים (בודדים) פחות מהמחיר בו יכולתי לרכוש אותו בלי שום מכרז מחנות מורשית רגילה.. בזמנו, לפני יותר משנתיים, הייתי קצת לחוץ עם כסף והכמה מאות שקלים האלה עשו את ההבדל ושכנעו אותי לרכוש אותו.
לגבי השיטת מכירה הזו שנקראת "מכרז אישי" - אז ככה כפי שאמרו לך זה בלוף. אין כאן שום מכרז. מה שיש כאן זה לתת ללקוח להרגיש שהוא במכרז כאשר המערכת מאשרת מכירה רק כשאתה מגיע למחיר סף שהוגדר בערכת מבעוד מועד. אין למחיר ההתחלתי שרשום שם שום משמעות. המכירה בסופו של דבר נסגרת רק כשממש קרובים למחיר השוק ולפעמים אפילו במחיר זהה או אף גבוה ממנו. צריך ממש לדעת מהו המחיר הריאלי של המוצר אותו רוצים לרכוש כדי לא ליפול בזה (אגב, זה בדיוק מה שאתר אולסייל ממליץ בעצמו ללקוח)
איך זה עובד? נכנסים למכרז במוצר אותו רוצים לרכוש. מציעים מחיר נמוך, אבל מומלץ לא מחיר בדיחה כי אין בזה פואנטה, אי אפשר "לזכות" ככה במוצר. אתה מוזמן לעלות מעט עם המחיר בעוד נסיון או שניים עד לרף מחיר אותו אתה מחליט מראש שהוא כבר לא אטרקטיבי עבורך. במידה ולא הלך - תפרוש. עכשיו, ככל הנראה נציג מכירות של האתר יצור איתך קשר טלפוני. זה יכול להיות תוך חצי שעה ויכול להיות למחרת, תלוי. בשיחה הזו הוא כנראה יאמר לך שהיית מעט רחוק מהמחיר הסופי של המוצר והוא ינסה להציע לך מחיר אחרון כלשהו בו אפשר "לזכות" במוצר. המחיר נתון עדיין למיקוח קל, מנסיון. אם תצליחו לסגור עסקה במחיר ששני הצדדים מסופקים, אחלה. אם לא, לא קרה כלום, תפרדו כידידים.
ואני לא רואה שום דבר פסול מלרכוש משם. המוצר בסופו של דבר מגיע מאותו יבואן ונותן השירות בדיוק כמו שהיית רוכש את המוצר באיזו חנות מתמחה. ההבדל יהיה רק אם תגיע למצב שיהיו בעיות ותצטרך לקבל שירות. הדיבור שלך אך ורק מול היבואן או הקבלן שלו ולא מול האתר ממנו רכשת, הם רק צינור מקשר בינך ליבואן. אגב, גם יש הרבה חנויות פיזיות/"מתמחות" שישלחו אותך הלקוח, במקרה של בעיות, לשבור את הראש מול היבואן. לא כל חנות יודעת לעמוד מאחורי מכירה שהיא ביצעה ולא כולם מגבים את הלקוחות שלהם בעת צרה.
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".
התגובה הקודמת סיכמה את כל העניין יפה, אין שום מכרז, יש מחיר מוזן מראש. כשאתה מציע הצעות ומתקרב עליו בד"כ הודעות מע' יתנו להבין שאתה קרוב. זו בעצם דרך מתחכמת לגרום לך להשאיר פרטים כדי שנציג מכירות יחזור אליך. "מחיר התחלתי" נמוך בכוונה כדי שתתחיל את התהליך ואף פעם לא יהיה מחיר סגירה.
לגבי נסיון עם מכרזים כאלה, קניתי כמה פעמים בוואלה, לאסטפרייס ועוד מס אתרים. תמיד ידעתי את המחיר הנמוך ביותר המציעים באינטרנט ובחנויות עם מזומן וניסיתי להוציא יותר נמוך. תמיד יחזור אליך נציג מכירות באותו יום או למחרת, ורוב הזמן אפילו יצליח להוריד מחיר נמוך יותר ממיקוח באותה החנות. כמובן לא ליפול ב-"תזמין עכשיו, המחיר תקף רק ל-10 דקות הבאות, המבצע נגמר, הקרקע בוערת!" וכו', אם תרצה לעשות עוד סקר שוק בקש טלפון של אותו הנציג ותמיד תוכל לחזור אליו. בד"כ שווה לנסות את המכרזים למי שמכיר את השיטה.
לגבי נסיון עם מכרזים כאלה, קניתי כמה פעמים בוואלה, לאסטפרייס ועוד מס אתרים. תמיד ידעתי את המחיר הנמוך ביותר המציעים באינטרנט ובחנויות עם מזומן וניסיתי להוציא יותר נמוך. תמיד יחזור אליך נציג מכירות באותו יום או למחרת, ורוב הזמן אפילו יצליח להוריד מחיר נמוך יותר ממיקוח באותה החנות. כמובן לא ליפול ב-"תזמין עכשיו, המחיר תקף רק ל-10 דקות הבאות, המבצע נגמר, הקרקע בוערת!" וכו', אם תרצה לעשות עוד סקר שוק בקש טלפון של אותו הנציג ותמיד תוכל לחזור אליו. בד"כ שווה לנסות את המכרזים למי שמכיר את השיטה.