שידרוג זרוע לפטיפון

פורום המיועד לציוד אודיו וינטאג' על כל סוגיו וכן אודיו אנלוגי - פטיפונים, ויניל וטייפים
שלח תגובה
pacific100 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 592
נתן תודות: 16 פעמים
קיבל תודות: 30 פעמים

שליחה #1 

שלום חברים
אני עדיין מחפש לשדרג הזרוע שזה אומר
א: ההיתי אצל בני טסלר מחיפה והאפשרויות היו :
1) לשים זרוע RGA 300 עם משקולת של JA MICHL ( הזרוע הקיימת היא TP 250 של רגה ולא 300 סורי טעיתי ) מחיר כולל הרכבה 3000 ש"ח
2) זרוע של מישל קומפלט כולל הרכבה 4000 ש"ח
3) זרוע של פרוגקט קרבון ב3000 ש"ח
לצערי לא כל כך התלהבתי מהרעיון רציתי JELCO אבל גם הוא אמר לא מתאים :(
אז מה שנישאר לאחר התעייצות של חבר קרוב שמה שהכי הולך עם טורנס זה זרוע SME 12 אינץ . האם אתם מכירים מישהו יד שניה שמחפש למכור או להציע עוד הצעה אשמח לעזרה . עוד דבר אני קצר במזומנים יותר קל בתשלומים אז אם אתם מכירים מישהו שמוכר משדרג ? אני בלי פטיפון הכל תקוע :( (U)
התקציב שלי 3K +-

Soli
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1086
נתן תודות: 45 פעמים
קיבל תודות: 48 פעמים

שליחה #2 

על איזה פטיפון מדובר. ?
מוזיקה היתה אהבתי הראשונה

pacific100 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #3 

שלום פנחס מה שלומך
על ה2010 של טורנס

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4166
נתן תודות: 619 פעמים
קיבל תודות: 1301 פעמים

שליחה #4 

טורנסים הולכים, באופן מסורתי, עם SME. גם ה-2010 מגיע במקור עם אופציה ל-SME M2 או SME 309 כפי שכבר ציינתי בפניך לפני שרכשת את הפטפון. זרועות ה-SME המוצעות עם ה-TD-2010 הן זרועות "9 ואני לא חושב שזרועות "12 מתאימות ל-TD-2010 בכלל.

לדעתי תוכל למכור את ה-TP-250 (זה לא Rega אלא זרוע OEM של טורנס שרק מבוססת על RB-250) ולהוסיף את מה שיתקבל בעבורה (להערכתי בין $200 - $250) לתקציב הקיים כדי לממן את ה-4200~ ש"ח של ה-SME M2 ולעשות צדק עם הפטפון הזה. תזדקק לתושבת SME.

עריכה: נפלט לי בטעות '3009'. הכוונה כמובן, כפי שתוקן, ל-SME M2-9
נערך לאחרונה על ידי tnsilver ב 05/09/2014 17:52, נערך פעם 1 בסך הכל.

pacific100 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #5 

בוקר טוב
היי טומי תודה על ההסבר אני ההיתי רוצה לדעת מאיפה אוכל לרכוש בסכום שאמרת 4200 ,לא מפרטי מעסק כי אין לי את זה במזומן sme 3009 ? . כי את הSME M2 אני שאלתי עליה אצל ארמה הוא רוצה 5500 לא מתאים לי , והיא פחות מוערכת ממה שהבנתי . אני מעדיף את ה 3009 או שאני טועה . ואולי לפי הבנתך זה לא נכון ? ב: האם אתה מכיר מישהו שעושה טרייד אין אני לא מתכוון להתעסק עם זה אני לא אמכור אין לי בעיה בהחלפות כמה שיתנו יתנו . תודה רבה

Soli
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #6 

יהודה
אתה יכול לחפש ב-ebay.
מאמין שתמצא שם.
תהיה חייב להיות סבלני.
וזה למיטב זכרוני דבר שיש לך :wink:

vek44acm
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 127
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #7 

יהודה,

יש לי SME 3009 Series II Non-Improved ללא שימוש.
היא בהחלט עומדת בתקציב שלך.

בברכה,
סטיבן.

nkorah
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1093
נתן תודות: 452 פעמים
קיבל תודות: 600 פעמים

שליחה #8 

לפטיפון של יש חור להתקנת הזרוע במרחק של 222 מ"מ מהציר (מרחק התקנה של כל הזרועות של Rega).

לזרועות "10 של SME (3010, 310, M2 "10) יש מרחק התקנה זהה, כך שהן אפשריות בנקב המקורי.

זרועות "9 יחייבו קידוח חדש, שמאוד לא נוח לבצע בפטיפון שלך, ואני לא בטוח שיש מספיק מקום בין הנקב המקומי לצלחת.

זרועות "12, כפי שכבר אמרו לך השרשור הקודם, לא אפשריות בפטיפון שלך כלל. (טוב, אפשר לייצר בסיס זרוע עצמאי ונפרד מהפטיפון, ולקבע אותו למיקום נכון, ולבודד את הכל מרעידות - אבל אז, פשוט יותר, וזול יותר, להחליף פטיפון). ולא - אני לא ממליץ להחליף פטיפון כלל, בטח שלא בשביל זרוע ארוכה יותר...

עדיין, הבחירה הטובה ביותר מבחינתך היא זרוע מבוססת Rega, או פשוט הרבה יותר - שדרוג של הזרוע הקיימת: חווט אותה, הוסף לא מנגנון כיוון VTA והיא תהיה נהדר.

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #9 

pacific100 כתב:...אני ההיתי רוצה לדעת מאיפה אוכל לרכוש בסכום שאמרת
...
נתתי קישור לזרוע SME M2-9 ב- eBay הנה שוב, כאן. ה-M2-9 מגיעה עם ה-2010 באחת מאופציות הביניים (וה-309 באופציה העליונה). זו התאמה מתוכננת ואין חשש שהזרועות האלה לא יתאימו. למעשה טורנס עצמם ממליצים על ה-SME M2-9 כזרוע האידאלית עבור ה-2010 אך מסיבות תקציביות, הם שמווקים את הפטפון גם עם האלטרנטיבה הזולה יותר, ה-TP-250. ה-M2 היא ברמה אחרת.

SME-M2

[imgbig]https://lh6.googleusercontent.com/-Wuij ... sm2big.jpg[/imgbig]

SME 3009 זרוע נהדרת אבל היא לא בליגה של הדגמים החדשים וגם לא מיוצרת יותר. בהודעה הקודמת שלי ציינתי בטעות '3009' במקום M2-9. שגיאה פרוידיאנית. לא התכוונתי להציע את ה-3009 כחלופה ב-TD-2010 למרות שהיא עדיפה (לדעתי בהרבה) על גירסת טורנס ל-RB-250 וכמובן על המקור של Rega.

התמחורים שאתה מקבל, כולל ההצעות השונות על ההתקנות, גבוהים מאוד לדעתי. אם תמשיך בתקציב הנוכחי להסתמך על סוחרים למיניהם וההצעות שלהם - לא תגיע לשום דבר שהוא לא פשרה ועצת אחיתופל בפטפון שלך. eBay זו הדרך המצויה והרצויה להשיג את מה שאתה מחפש - וכמו שאתה קונה שם זרוע חדשה, כך אתה יכול למכור את הזרוע הישנה. אם תצטרך עזרה עם eBay תעשה לי פרטית. אם תשיג זרוע מתאימה, עם כל האביזרים, אוכל לדאוג שיבצעו לך התקנה 'פרו בונו'.

nkorah
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1093
נתן תודות: 452 פעמים
קיבל תודות: 600 פעמים

שליחה #10 

שים לב -

פרט לזרוע אחרת, מבוססת Rega, כמעט כל זרוע אחרת תחייב קידוח חדש. אני לא בטוח, אבל נדמה לי שאפילו ה- SME-10 שלכאורה מתאימות, צריכות קדח הרבה יותר גדול. SME מכוונות על ידי הזזת בסיס הזרוע לאורך קדח אליפטי, ולא כמו רוב הזרועות - על ידי כיוונון נקודת ההתקנה של הראש בשילה.

העובדה שהפטיפון מסופק בגרסה אחרת, עם זרוע מסויימת, לא אומרת שהגרסה שלך מתאימה - ל Thorens אין שום בעיה לייצר ורסיות של הלוח, ולבנות פטיפונים על בסיס לוח שמתאים לזרוע שבחר הלקוח. למשתמש כן יש בעיה להסב לוח מזרוע אחת לאחרת.

לפני שאתה מוציא כסף (ואני מבין שמדובר בכסף משמעותי עבורך). בדוק היטב, עם מישהו שביצע המרה כזו, שהזרוע שאתה רוכש אכן מתאימה לנקב הקיים ללא התאמות. מהדיון, לא משתמע שאתה יודע איך לפרק את הפטיפון ולקחת את הלוח לבי"מ לפרספקס, כדי לקדוח בדייקנות נקב חדש. קניית זרוע לא מתאימה תהיה אובדן כסף משמעותי. קידוח לא מושלם, משמעותו הרס הפטיפון...

(f)

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #11 

קראתי את דבריו של קודמי ואני חושב ש-nkorah עשוי להיות צודק במקרה הזה. ייתכן מאוד ש-Thorens מספקים גירסת בסיס שונה ל-TD-2010 עם כל סוג זרוע. הם לא משתמשים בלוח זרוע ונראה שהקדח לזרוע נקדח לפי הזמנה. אני מנסה לברר את העניין בפורומים אחרים ואנסה לפנות לחברה לקבלת תשובה.

pacific100 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #12 

תודה חברים ולך טומי (Y) . אבל החבר שלי אמר שהצעה שנתן סטיבן מתאימה לי ואת הזרוע יתקין חבר שלי שהוא מאוד בעניין . אני מעוניין ב SME 3009 ולא ברגה היא לא ניראת לי . וטורנס ממליצים על SME . לגבי הM2 של SME לא ראיתי התלהבות יתרה אלא יותר על 309 SME . אבל סליחה המחיר יקר לא זול

Soli
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #13 

pacific100 כתב:תודה חברים ולך טומי (Y) . אבל החבר שלי אמר שהצעה שנתן סטיבן מתאימה לי ואת הזרוע יתקין חבר שלי שהוא מאוד בעניין . אני מעוניין ב SME 3009 ולא ברגה היא לא ניראת לי . וטורנס ממליצים על SME . לגבי הM2 של SME לא ראיתי התלהבות יתרה אלא יותר על 309 SME . אבל סליחה המחיר יקר לא זול
...
יהודה
ה-SME 309 אכן יותר מתאימה.
חפש כאן ואולי תמצא אחד במחיר שיתאים לך.
אין אמצע,בדרך כלל מה שטוב עולה יותר.

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #14 

הפנתי שאילתה לטורנס דרך אתר שירות הלקוחות שלהם. ענה לי המפיץ שלהם בארה"ב:
[left]
Good Morning.

I believe that the existing mounting hole is the same and it would be a simple exchange. Do you require a quote of the arm or do you have a source for it already ?

All the best

Robb Niemann,
Rutherford Audio Inc.
12649 East Caley Avenue, Unit 116
Centennial CO 80111[/left]
...
לדבריו מדובר בהחלפה פשוטה, וכמו ששמתם לב הוא 'מת' לשווק לי זרוע. אני קצת ספקן בקשר לתשובה שלו. היא לא עולה בקנה אחד עם תשובה שקיבלתי ב-Vinyl Engine ושאני נוטה לסמוך עליה יותר. מישהו אחר טען שהוא מצא שמדובר בהחלפת הבסיס כולו. הוא טוען שדרוש re-plinth. ביקשתי מהמפיץ האמריקאי שיפנה את השאלה לטורנס כדי להיות בטוח. עכשיו זה מסקרן מאוד.

יהודה... תמונה אחת שווה אלף מילים. יש לך אפשרות לצלם ולהעלות לפה תמונה טובה של הבסיס מלמטה, או לפחות בזווית טובה דרך הקריסטל, כך שנראה את קדח הזרוע הקיים?

pacific100 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #15 

היי
צהרים טובים סורי הפטיפון כרגע לא אצלי . הוא נימצא אצל החבר שאמור להתקין לי את הזרוע . אני עדיין ללא תשובה :( .
יש מצב שביום ראשון אתקשר ליורוטל יבואן טורנס ונברר דברים בנתיים ממתין.

pacific100 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #16 

שלום חברים התחדשתי ב SME M2 אינץ " 9 מאמיר ארמה מחכה שיגיע :wink:

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #17 

כל הכבוד! זרוע משובחת. גם אני הייתי מחכה בקוצר רוח. (Y)
אגב, זה עדיין לא מפזר את המיסתורין בקשר לקדח בבסיס של ה-2010. יש חדשות בעניין הזה?
אני מקווה לטוב. (f)

pacific100 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #18 

בוקר טוב אני ממתין זה יקח כמה שבועות לגבי השאר תשובות נשאיר לממומחה . איש בעל ניסיון של יותר מ30 שנה בתחום הסטריאו . הנדסאי וטכנאי אלקטרוניקה . לצערי סגר העסק לא מזמן :( (U) . אנשים כאלה אין הרבה .

שלח תגובה

חזור אל “וינטאג' ואנלוגי”