רגשות מעורבים מאוד עם הKEF LS50. צריך את עזרתכם

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
Benw פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 131
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 6 פעמים

שליחה #1 

שלום לכולם,
כבחור שאין לא ידע בסאונד, בשבועיים האחרונים קפצתי די מהר לתוך העולם הזה.
קניתי בהתחלה B&W 685 יד שנייה, כעבור כמה ימים מרוב שנהנתי מהאזנה למוסיקה, החלטתי להתקדם לKEF LS50.
קניתי אותו שבוע שעבר, ושמתי אותו בהתחלה בחדר שלי, שהוא כולו מעץ והאקוסטיקה הייתה נוראית, אז העברתי אותו לחדר הישן שלי, איפה שה685 היו. הרכבתי אותם, וככה זה נראה:
[img2=640x264]http://up411.siz.co.il/up3/cdmhmznmy41m.jpeg[/img2]

כמובן שמאוד נהנתי מהם. אבל לא הרגשתי שום דבר מעבר, דבר שנתן לי הבדל גדול מה685 שהיה לי קודם.
החלטתי לעשות השוואה בין השניים, חיברתי את ה685, ושמתי כמה שירים. הרגשתי שהסאונד יותר מלא, אפילו עם יותר באס לעיתים! אפילו אם הוא פחות נשמע מדוייק מהKEF. שהחזרתי את הKEF כמובן שהסאונד היה יותר מדוייק ונקי, אך פחות חם ועוטף מה685, פחות תדרים נמוכים וחמים שנותנים עובי לשיר.
אני כמעט בטוח שזה קשור לאקוסטיקה ולמבנה החדר, למשל שאני שוכב על המיטה על הראש על הכרית פתאום הבאסים עוטפים אותי בKEF (תרתי משמע) ואני ממש ממש נהנה, אבל שאני מרים את הראש ויושב על המיטה או עומד מול הרמקולים הסאונד חוזר להיות לא חם ודק , עם חוסר משמעותי בבאסים.

אני יודע שהרמקולים לא במצב אידיאלי בחדר, אני עובר דירה עוד חודש. אבל בכל זאת הרגשתי שזה דבר חריג וחשוב לציין אותו, העובדה שאני מצליח להשוות בין 2 המרקולים האלו די בקלות.

הממצאים:
מחובר בכבל HD חמש מטר לDENON X3000, במצב PURE. משמיע קבצי FLAC מהלפטופ.
מחובר בכבל מעולה שאמיר העניק לי שרכשתי את הרמקולים.

אבא שלי, בתור פריק סאונד 10-20 שנה אחורה, טען שלא יעזור כלום ושום רסיבר לא ישתווה לסאונד של AMP סטריאו כמו שצריך.

אשמח מאוד לייעוץ, וקצת הסבר!
זה לא שאני לא מבסוט מהם, אני כן, אבל זה מעורבב עם קצת אכזבה. לא התרגשתי מהם כמו שהתרגשתי מה685 בפעם הראשונה שהאזנתי להם.
תודה רבה!

avilior
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1629
נתן תודות: 191 פעמים
קיבל תודות: 134 פעמים

שליחה #2 

אני מבין את ההרגשה שלך וזה טבעי, אל תתרגש. החיפוש אחרי סאונד מרגש הוא מלהיב לא פחות מהתוצאה.
אני יכול להרגיע אותך ולומר לך שההצבה והאקוסטיקה הם הגורמים העיקריים לסאונד טוב ורק אח"כ הרמקוליים משחקים תפקיד וכפי שזה נראה בתמונות המצב אצלך בעייתי.
ראשית כל אתה שוכב על מיטה כאשר גובה האוזן גבוה מהרמקולים. שנית יש פתח בין שני הרמקולים, שלישית הם לא מוצבים על סטנד יעודי, רביעית יש חלון משמאלך שמחזיר תדרים, חמישית לא נראה שיש משהו שסופג את הסאונד בחדר. בקיצור בטח כבר הבנת שגם אם תכניס רמקולים יקרים פי כמה לא תשיג תוצאה טובה יותר.
צריך לתכנן היכן יוצבו הרמקולים ואיך לפני הרכישה כדי לא להתאכזב.
בהצלחה ואל תתייאש.

Benw פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #3 

avilior כתב:אני מבין את ההרגשה שלך וזה טבעי, אל תתרגש. החיפוש אחרי סאונד מרגש הוא מלהיב לא פחות מהתוצאה.
אני יכול להרגיע אותך ולומר לך שההצבה והאקוסטיקה הם הגורמים העיקריים לסאונד טוב ורק אח"כ הרמקוליים משחקים תפקיד וכפי שזה נראה בתמונות המצב אצלך בעייתי.
ראשית כל אתה שוכב על מיטה כאשר גובה האוזן גבוה מהרמקולים. שנית יש פתח בין שני הרמקולים, שלישית הם לא מוצבים על סטנד יעודי, רביעית יש חלון משמאלך שמחזיר תדרים, חמישית לא נראה שיש משהו שסופג את הסאונד בחדר. בקיצור בטח כבר הבנת שגם אם תכניס רמקולים יקרים פי כמה לא תשיג תוצאה טובה יותר.
צריך לתכנן היכן יוצבו הרמקולים ואיך לפני הרכישה כדי לא להתאכזב.
בהצלחה ואל תתייאש.
...
·קודם כל תודה רבה על התשובה, למדתי הרבה,
אבל ברמה הפרקטית, מה אני יכול לעשות כרגע?
ואגב, המיטה יותר נמוכה בקצת מהרמקולים, זה רק נראה שלא, וכנראה בגלל זה שומעים יותר טוב ששוכבים

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10574
נתן תודות: 645 פעמים
קיבל תודות: 1367 פעמים

שליחה #4 

אקוסטיקה, אקוסטיקה, אקוסטיקה. יש פה פורום שלם רק בשביל הנושא הזה, ולא במקרה..! ;) (Y)

עופרפולק
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 7402
נתן תודות: 21 פעמים
קיבל תודות: 503 פעמים

שליחה #5 

שקנית קף לא התקדמת לכלום הלכת אחורה . אם היה לך פירלס והיתה קונה קף אז זה התקדמות , היה לך בי אנד דבל יו תחזיר אותם. אם הייתי קונה קף אז זה דגם 3005 שגם פה הם קיבלו ציון טוב מאוד.

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10574
נתן תודות: 645 פעמים
קיבל תודות: 1367 פעמים

שליחה #6 

עופר תתעורר - ה-LS50 זכו בתואר רמקול השנה של האתר... :roll: (f)

@Benw - לגבי המצב הנוכחי, מן הסתם הוא רחוק מאידיאלי, אבל תנסה במינימום של המינימום:

1. לשים את הרמקולים על סטנדים יציבים, ולא על רהיט עץ וערימה של דיסקים. :roll:

2. להרחיק את הרמקולים מהקיר עוד קצת - יש להם פורט באס אחורי והוא צריך קצת יותר מרחב מחייה לעומת הפורט הקדמי של ה-685 הישנים שלך... ;)

3. תנסה לייצר קצת יותר מרחק בין הרמקולים - לפחות מהתמונה נראה שהם די קרובים אחד לשני, ובפרט ביחס למרחק שלהם מהאוזניים שלך. השאיפה היא לייצר משולש שווה צלעות בין הרמקולים לעמדת ההאזנה. (i)

נ.ב. בגדול, אבא שלך לא בהכרח טועה לגבי זה שמגבר סטריאו ייעודי עדיף למוזיקה ממגבר קולנוע ביתי באותו תקציב, אבל ה-X3000 ממש לא פראייר בפיור דירקט, כך שאני בספק שמכאן תגיע הישועה (אבל תמיד אפשר לקפוץ שוב לאמיר ולשמוע מגברים שונים ביחד עם ה-LS50 כדי לראות אם יש משהו שבכל זאת מוציא מהם סאונד שעושה לך יותר טוב באוזניים - למרות שכאמור לפחות במצב הנוכחי הייתי מחכה עם רכישות נוספות עד שייפתרו הבעיות האקוסטיות שיש לך..!)
נערך לאחרונה על ידי epony ב 05/09/2014 1:35, נערך 3 פעמים בסך הכל.

עופרפולק
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 7402
נתן תודות: 21 פעמים
קיבל תודות: 503 פעמים

שליחה #7 

(Y)
Sony 1040
Monitor mass

Soli
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1086
נתן תודות: 45 פעמים
קיבל תודות: 48 פעמים

שליחה #8 

ראשית תתחדש (f)
אתה חייב להניח את הרמקולים על מעמדים.
ולרכוש מגבר יעודי.
ורק אז תוכל לחוש בהבדל
מוזיקה היתה אהבתי הראשונה

maya1
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1365
נתן תודות: 146 פעמים
קיבל תודות: 96 פעמים

שליחה #9 

יכול להיות שגם סאב איכותי יוכל לתת לך מענה הולם לסאונד שאתה מחפש.

Moshe_L
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 363
נתן תודות: 69 פעמים
קיבל תודות: 12 פעמים

שליחה #10 

אולי סאבוופר יפתור את הבעיה.
תנסה לבדוק אותו בחדר שלך, לפני שאתה קונה.

או שתנסה לבדוק אם אפשר לסגור את הפורטים האחוריים בעזרת גרביים/מגבת.

בכל מקרה תגביר את הווליום לרמות גבוהות כדי להוציא כמה שיותר מהרמקול.

amitbak
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4200
נתן תודות: 134 פעמים
קיבל תודות: 225 פעמים

שליחה #11 

הבעיה עם רמקולים מדפיים,ויקרים שמשום מה, חושבים
שהם ישמעו כמו רצפתיים,לעולם לא,לא משנה
כמה יעלו,או כמה "סקירות" חיוביות היו להם.

avirez
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 564
נתן תודות: 137 פעמים
קיבל תודות: 65 פעמים

שליחה #12 

כמספר החברים שרוצים לעזור לך - מספר הדעות פה :)
לכולם כוונות טובות אבל אני מציע להקשיב קודם לאלו שאומרים שמור על הכסף שלך. אל תרכוש סטנד/מגבר/כבל לפני שתתפל בבעית האקוסטיקה.
אם תראה שהגישה הזו מוטעית, תרגיש חופשי לעבור לעצות האחרות ולהתחיל לקנות עוד ציוד.
אני מכיר את הרמקולים האלו והתעסקתי עם אקוסטיקה רמקולים והגברה כבר הרבה שנים. הרמקולים שקנית פנטסטיים.
טפל קודם באקוסטיקה ואז תראה איך המערכת שלך פשוט משתנה לחיה אחרת מול האוזניים שלך.
אם אני טועה, לפחות זה לא עלה לך יותר מדי.

Nemesis
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4589
נתן תודות: 30 פעמים
קיבל תודות: 427 פעמים

שליחה #13 

אתה יכול לנסות לקחת אותם לחבר פורום שיש לו מגבר סטריאו יעודי, מול רסיבר ק"ב.
אם תרצה, יש לי אודיולאב 8000A מול רסיבר Yamaha RX-V775 שתוכל להשוות.

BreezeNET
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1757
שם מלא: אבי כהן
נתן תודות: 120 פעמים
קיבל תודות: 111 פעמים

שליחה #14 

ללא ספק מגבר סטראו ישדרג אותך קדימה, ומגבר כמו שהציעו מעלי אודיולאב 8000A לדוגמא, ישדרג פלאים את הסאונד גם בהשוואה לרסיבר הנוכחי שלך.
יצא לי בעבר להשוות את המגבר הנ"ל גם לרסיברים מעל 10K (ואין מה להשוות!) המגבר היה טוב יותר בהכל

Ron1999
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 90
שם מלא: Ron1999
נתן תודות: 23 פעמים
קיבל תודות: 10 פעמים

שליחה #15 

כמה דברים לי אליך:
1. יפה שאתה יודע להודות בבעיה בפה מלא, או יותר, בדיסוננס הזה שנקלעת אליו -
לקחת רמקול שהיה לך ושאהבת את הצליל שלו, שדרגת לרמקול "נחשב" יותר, אבל התוצאה לא משהו, ממש לא כמו שציפית.

2. אתה לוקח את הממצאים של 1 ומנסה לעשות להם רציונליזציה - החדר לא משהו, הרצפה עקומה, הרסיבר לא להיט

3. כמו כל אודיופיל מתחיל מצוי, עכשיו, כשיש לך "עוגן" במערכת, קרי, רמקול "נחשב" אתה מתחיל לכרכר סביבו ולבדוק איך לגרום לו להשמע טוב יותר.

כל זה נחמד, באמת,
אתה מוזמן לטפל באקוסטיקה, אתה מוזמן להחליף מגבר ואתה מוזמן להתחיל לשפוך כסף כדי לגרום לרמקול ה"נחשב" הזה להשמע יותר טוב.
אופציה אחרת ושפויה הרבה יותר היא פשוט להגיד בקול "הרמקול הזה לא מתאים לי, הוא אולי מתיימר להיות טוב יותר ממש שהיה לי קודם אבל הוא לא נשמע לי טוב" ולפרסם אותו למכירה, בלוחות, לחנות ממנה קנית אותו, מה שבא לך.
אני מאמין קטן מאוד בלתכנן את החיים סביב רכיב מסויים במערכת.
אם יש לי צליל שאני אוהב ובנסיון לשדרג אני מכניס רכיב חדש והוא מקלקל לי את הצליל - אני כנראה אעיף את הרכיב החדש ולא אתחיל לשנות את הסט אפ הישן שלי, הרעיון פשוט - שינוי אחד לכל צעד.

בקיצור, בשורה התחתונה שלי, אל תתלהב מהKEF האלה, הם אולי מקבלים אחלה ביקורות, אבל אצלך בסט אפ אין מה לעשות איתם.
תחזיר חזרה את הרמקול הישן ונסה להתקדם בכיוון אחר.

נ.ב. אצלי במערכת יש רמקולים מאוד זולים שמחוברים לרכיבים שהם בסדרי גודל יקרים מהם, הרמקולים הזולים האלה החליפו רמקולים יחסית יקרים אחרים, שמגיעים ממותג מאוד מוכר, עדיין, בסט אפ שלי הרמקול הזול נשמע משמעותית טוב יותר.
אז נכון, יכלתי להחליף דירה, לטפל אקוסטית, להחליף מגבר או קומפקט או מקור, אבל לא התחשק לי לעבוד קשה כל כך רק כדי שהרמקול ה"נחשב" הזה יישמע לי טוב.

לשיקולך.

Benw פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #16 

באמת תודה רבה לכולכם על החוות דעת...
רון אני חייב להגיד שעקרונית אתה צודק מאוד. אבל חשוב להגיד ששמעתי את הרמקולים האלה בחנות וגם אצל חבר, ופשוט נדהמתי כמו רבים פה.
לכן אני ישאר נאמן לKEF, ואני יתאים אותו.

בנוסף אני גם לא חושב שצריך להחליף את הרמקול היקר הזה רק כי יש לי חדר זמני מוזנח עם ממצאים ירודים.
אני לא אפסול את האופציה שלך, אבל זה לאחר שאני אהיה בטוח שניסיתי לתת לרמקול תשתית נורמלית שמכבדת את "המעמד" שלו.

תודה לכולם שוב!

Nemesis
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4589
נתן תודות: 30 פעמים
קיבל תודות: 427 פעמים

שליחה #17 

Ron1999 כתב:כמה דברים לי אליך:
1. יפה שאתה יודע להודות בבעיה בפה מלא, או יותר, בדיסוננס הזה שנקלעת אליו -
לקחת רמקול שהיה לך ושאהבת את הצליל שלו, שדרגת לרמקול "נחשב" יותר, אבל התוצאה לא משהו, ממש לא כמו שציפית.

2. אתה לוקח את הממצאים של 1 ומנסה לעשות להם רציונליזציה - החדר לא משהו, הרצפה עקומה, הרסיבר לא להיט

3. כמו כל אודיופיל מתחיל מצוי, עכשיו, כשיש לך "עוגן" במערכת, קרי, רמקול "נחשב" אתה מתחיל לכרכר סביבו ולבדוק איך לגרום לו להשמע טוב יותר.

כל זה נחמד, באמת,
אתה מוזמן לטפל באקוסטיקה, אתה מוזמן להחליף מגבר ואתה מוזמן להתחיל לשפוך כסף כדי לגרום לרמקול ה"נחשב" הזה להשמע יותר טוב.
אופציה אחרת ושפויה הרבה יותר היא פשוט להגיד בקול "הרמקול הזה לא מתאים לי, הוא אולי מתיימר להיות טוב יותר ממש שהיה לי קודם אבל הוא לא נשמע לי טוב" ולפרסם אותו למכירה, בלוחות, לחנות ממנה קנית אותו, מה שבא לך.
אני מאמין קטן מאוד בלתכנן את החיים סביב רכיב מסויים במערכת.
אם יש לי צליל שאני אוהב ובנסיון לשדרג אני מכניס רכיב חדש והוא מקלקל לי את הצליל - אני כנראה אעיף את הרכיב החדש ולא אתחיל לשנות את הסט אפ הישן שלי, הרעיון פשוט - שינוי אחד לכל צעד.

בקיצור, בשורה התחתונה שלי, אל תתלהב מהKEF האלה, הם אולי מקבלים אחלה ביקורות, אבל אצלך בסט אפ אין מה לעשות איתם.
תחזיר חזרה את הרמקול הישן ונסה להתקדם בכיוון אחר.

נ.ב. אצלי במערכת יש רמקולים מאוד זולים שמחוברים לרכיבים שהם בסדרי גודל יקרים מהם, הרמקולים הזולים האלה החליפו רמקולים יחסית יקרים אחרים, שמגיעים ממותג מאוד מוכר, עדיין, בסט אפ שלי הרמקול הזול נשמע משמעותית טוב יותר.
אז נכון, יכלתי להחליף דירה, לטפל אקוסטית, להחליף מגבר או קומפקט או מקור, אבל לא התחשק לי לעבוד קשה כל כך רק כדי שהרמקול ה"נחשב" הזה יישמע לי טוב.

לשיקולך.
...
·
מנגד, אין ספק שלאקוסטיקה ומגבר השפעה דרמטית על הצליל שמפיק אותו הרמקול.
יש לי זוג רמקולים רצפתיים של אומגה אודיו (ברח לי הדגם).
לפני מספר שנים רכשתי רסיבר Onkyo TX-SR60, וברגע של גאונות צרופה שכחתי לוודא שיש לו Pre-Out שלא היה.
אז הרמקולים היו מחוברים לאונקיו, שימשו בעיקר לק"ב. האודיולאב ישב מיותם בערך שנתיים, עד שכבר תכננתי לפרסם אותו למכירה, כי חבל שישב סתם ויאגור אבק.
חיברתי אותו לרמקולים לוודא שהוא עובד ותקין, ופתאום נזכרתי למה אהבתי אותו. הרמקולים קמו לתחייה. גם בת זוגי העירה בלי ששאלתי אותה, שפתאום המוזיקה נשמעת טוב.
במקום למכור את האודיולאב, מכרתי את ה-Onkyo וקניתי את ה-Yamaha עם Pre-Out.
עכשיו רק צריך להפריד את הפרה מהפאוור באודיולאב.

גם לאקוסטיקה חלק חשוב. כאשר עברתי דירה לדירה קטנה יותר, עם סלון מעט קטן יותר, זה גרם לאילוצים רבים במיקום הרמקולים. עכשיו צריך לעשות אקרובטיקה מרשימה כל פעם שרוצים להקשיב למוזיקה או לראות סרט כדי להרחיק את הרמקולים מהקירות ולתקוע אותם באמצע החדר. אחרת הבאסים מתחילים להדהד בכל החדר, והכל נשמע זוועה.

אם הבחור אהב את איך שהרמקולים נשמעים בחנות, שלב ראשון צריך לראות היכן הבעיה (אקוסטיקה, מקור, מגבר), לראות כמה כסף יעלה לפתור את הבעיה ולהחליט מה הוא רוצה לעשות. הפתרון יכול להיות גם החלפת רמקול, אבל החלטה כזו צריך לעשות כאשר הכל על השולחן.

new-guy
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1802
נתן תודות: 269 פעמים
קיבל תודות: 107 פעמים

שליחה #18 

ראשית לפני הכל תקשיב לאבא שלך (Y)
שנית b&w 685 זה רמקול מצויין חבל שהחלפת
אל תסתכל על שום ביקורות,
לך תקשיב בעצמך
שלישית dac נחמד יכול לעזור מאוד
רביעית עכשיו רק מתחילות ההוצאות:wink:
40 שנה לך תיזכור..

minime
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1626
נתן תודות: 42 פעמים
קיבל תודות: 137 פעמים

שליחה #19 

DAC..תתפלא כמה הסאונד ישתפר.
חבל לזרוק כסף...על מגבר סטראו

maya1
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1365
נתן תודות: 146 פעמים
קיבל תודות: 96 פעמים

שליחה #20 

amitbak כתב:הבעיה עם רמקולים מדפיים,ויקרים שמשום מה, חושבים
שהם ישמעו כמו רצפתיים,לעולם לא,לא משנה
כמה יעלו,או כמה "סקירות" חיוביות היו להם.
...
·
כמה שזה נכון :!:
לפחות ברמקולים שאני שמעתי , הנסיון להגיע לסאונד ״ מלא״ ממדפיים , אפילו עם סאב - בנסיון לפצות על הגודל , זה פשוט עולם אחר ואם יש מקום לשים רמקולים רצפתיים זה פשוט עדיף בסדר גודל משמעותי ברוב המקרים. אפילו רצפתיים שיהיו זולים מהמדפיים ( ברור שלא מדובר על משהו נחות במיוחד )ישמעו הרבה יותר טוב (i)
אוי איזה לוזר אני שהסכמתי להנהלה לוותר על הצרפתיים לטובת מדפיים ש״ מתאימים לעיצוב״ ... :lol:

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”