מחפש אוזניות+הגברה+DAC עד 5000 ש"ח

כל מה שאי פעם רציתם לדעת על אוזניות, מגברי אוזניות ומה שבינהם.
שלח תגובה
ItayRoman פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 1
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום,
אני מעוניין לקנות אוזניות, DAC ומגבר אוזניות שיהיו מחוברות למחשב שלי.
הן יהיו מיועדות בעיקר לרוק, אני מעוניין באוזניות פתוחות, אפשר להזמין מחול

אם יש אנשים שמוכנים להמליץ לי על סטאפ טוב, אני אודה לכם מאוד אם תגיבו! :)

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10574
נתן תודות: 645 פעמים
קיבל תודות: 1367 פעמים

שליחה #2 

המלצתי האישית - שמבוססת מן הסתם על נסיון וטעם אישיים, ולכן בכל מקרה עדיף שתאסוף עוד כמה המלצות, והכי טוב בכל מקרה שתשמע במו אוזניך את כל ההמלצות הנ"ל לפני שתשקיע את התקציב המכובד שלך במשהו:

אוזניות: HiFiMan HE-500 - היה פה לפני כמה חודשים שרשור שכלל קובץ PDF עם ניתוח מעמיק מאוד של פחות או יותר כל אוזניות ההיי-אנד בשוק, וה-HE-500 השפילו עד עפר אוזניות שעולות יותר מכפול מהן..! (Y)
בדיוק יצא להן דגם מחליף, ה-560, שמתומחר ב-$900, והמחיר של ה-500 ירד עוד יותר, לאיזור ה-$600 - באמת שזו התמורה הטובה ביותר למחיר שאני יכול להעלות על הדעת ברמה הגבוהה שאתה מכוון אליה. 8)

מגבר + DAC: כאן יש יותר מקום לניסוי ותהייה, אז הייתי קודם קונה את האוזניות, ואז עושה קצת מחקר שוק כדי לראות מה נשמע לך הכי טוב בשילובים של מגבר/DAC/אוזניות. אני מאוד מחבב את קו המוצרים החדש של סדרת ה-D של NAD, אבל האמת היא שהמבחר הוא מאוד גדול ובכל מקרה האוזניים שלך צריכות לקבל את ההחלטה...

אחד היתרונות הגדולים של ה-HE-500 הוא שנתון העכבה שלהן הוא "רק" 35 אוהם, מה שהופך אותן לקלות מאוד להנעה - עד כדי כך שניתן במקרה הצורך גם לחבר אותן ישירות לטלפון הנייד..! :wink:

eyal1983
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3449
נתן תודות: 26 פעמים
קיבל תודות: 281 פעמים

שליחה #3 

בתקציב של 1,000$ לפני מסים

מגבר+דאק
Audio-GD NFB-11
http://www.audio-gd.com/Pro/Headphoneam ... 2014EN.htm

אוזניות
Sennheiser HD700
http://www.amazon.com/Sennheiser-HD-700 ... iser+hd700

FOXY
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1043
נתן תודות: 16 פעמים
קיבל תודות: 42 פעמים

שליחה #4 

אל תקנה שום דבר ללא שתשמע אותם.

המלצה לחלקות תקציב בסיגנון הבא:
2K למגבר + 2K לאוזניות ו1K למקור.

עדיף להתמקד במוצרי יד שניה כדיי למקסם את התוצאה.
בהגברה הניטראלי והחזקה שווה לבדוק את הAMB M3 או הB22 אם תמצא בזול.
אם תרצה משהו יותר מוזיקאלי וסלחני הE-01 והבאטלהד קראק זולות וטובות.

אוזניות זה כבר תצטרך לשמוע, יש המון אפשרויות.
לדוגמא: DT880, HD650, HE5LE, LCD2.

LQDForce
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 776
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 83 פעמים

שליחה #5 

ה HE-500 נשמעות נפלא , אבל הן מאוד מאוד כבדות וחייבים לקחת את זה בחשבון.

אני תומך בדעה של FOXY לגבי הרכישה, בתקציב כזה לא קונים מבלי לבדוק את כל האפשרויות ולבצע השוואות ישירות של האזנה.

לגבי חלוקת התקציב וסדר הרכישה - לדעתי, מגבר קל מאוד להחליף ולנסות. אותו דבר לגבי DAC.
אני מציע להתמקד קודם באוזניות. להאזין כמה שיותר ולמצוא את האוזניות שנשמעות לך הכי טוב. רק לאחר הרכישה להתאים מגבר ו DAC .

אפשר גם לרכוש מראש מגבר ורסטילי וזול שיהיה נייטרלי ושקוף יחסית, למשל O2 . אפשר לצרף לו DAC זול כמו ה MODI .
לחזור על ההאזנה של האוזניות שנראו לך, ולראות אם אלו שנשמעו טוב בפעם הקודמת - נשמעות טוב גם עם הציוד שלך.

Ilyan
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2544
נתן תודות: 131 פעמים
קיבל תודות: 156 פעמים

שליחה #6 

Beyerdynamic T90
http://www.hometheater.co.il/vp1977702#1977702

מבחינת האלקטרוניקה אני חושב שMatrix M-stage w/usb יהיה מאוד מוצלח כמכשיר מיינסטרימי סולידי.

Ilyan
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #7 

epony כתב: אוזניות: HiFiMan HE-500 - היה פה לפני כמה חודשים שרשור שכלל קובץ PDF עם ניתוח מעמיק מאוד של פחות או יותר כל אוזניות ההיי-אנד בשוק, וה-HE-500 השפילו עד עפר אוזניות שעולות יותר מכפול מהן..! (Y)
...
רק שחכת לציין שהשוואה שמבוססת רק על מדידות מציגה תמונה חלקית במקרה הטוב. מכיוון שלמשל דעתי היא שבמה שנוגע לרוק, בטח בסגנונות היותר כבדים, הבייר T90 בהחלט יותר מוצלחות מהסנהייזר HD800, מהשוואה הישירה שצירפתי בפוסט הקודם ומזכרון בעלות של שניהן (הבייר עדיין אצלי ולא הולכות לשום מקום).

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה #8 

Ilyan כתב:
...
...
רק שחכת לציין שהשוואה שמבוססת רק על מדידות מציגה תמונה חלקית במקרה הטוב. מכיוון שלמשל דעתי היא שבמה שנוגע לרוק, בטח בסגנונות היותר כבדים, הבייר T90 בהחלט יותר מוצלחות מהסנהייזר HD800, מהשוואה הישירה שצירפתי בפוסט הקודם ומזכרון בעלות של שניהן (הבייר עדיין אצלי ולא הולכות לשום מקום).
...
העניין הוא שהשוואה המבוססת על מדידות היא אובייקטיבית, בעוד שההשוואה שאתה עושה היא מהזיכרון, מושפעת מאוד מהטעם האישי שלך, ומתייחסת רק לנישה אחת של סאונד... איזו מההשוואות ראויה אם כן להגדרה "חלקית"?:roll: (f)

Ilyan
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #9 

זאת שמסתמכ ת רק על חוש הראייה.

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה #10 

Ilyan כתב:זאת שמסתמכ ת רק על חוש הראייה.
...
ידידי, הסתמכות על מדידות אינה מוטה ע"י החושים והמוח האנושיים, בניגוד לגישה שלך שמסתמכת אך ורק עליהם, עם כל ההטיות והכשלים שנובעים מכך. לקרוא להתרשמות אובייקטיבית "חלקית" כי היא לא עולה בקנה אחד עם ההתרשמות הסובייקטיבית שלך זה אפילו לא לעג לרש... :oops:

Ilyan
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #11 

הגישה שלי היא כמו של כל אודיופיל עם הגיון בריא, כולל האיש שביצע את המדידות שההתרשמות הטכנוקראטית שלך מתבססת עליהן:
"
More Emphasis on Listening
I think analyses without significant listening to verify the audibility of measured features an incomplete attempt at a true evaluation. I'd like to have seen a bit more listening comments in this paper
"
http://www.innerfidelity.com/content/on ... -flagships

והוא כמובן מעדן את הניסוח שלו מפאת מעמדו של האתר.

אבל עזוב אור, כל העניין הזה של לשבת ו להאזין בריכוז, לנתח מה אתה שומע ולתרגם את ז למילים... זה עסק מייגע אני יודע. עדיף לוותר על הבלבולי מוח ולסגור עניין עם כמה גרפים תוך כמה דקות, הרי מוזיקה זה אסופה של תדרים בבסיסו של עניין אז חבל"ז לא?

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה #12 

טוב, נסחפנו... :oops: (f)

ראשית, כבר בפוסט המקורי שלי כאן המלצתי בחום רב מאוד על שמיעה ביקורתית של חלופות שונות, וסייגתי את המלצתי כאישית וסובייקטיבית.

שנית, כשאני בוחן אוזניות אני משתדל לקרוא עליהן כמה שפחות. קודם כל אני שומע בהן כמה שיותר סגנונות במשך לפחות שעה. אח"כ אני עושה זאת שוב: ביום אחר, בשעה אחרת, עם עוד קטעי מוזיקה - אבל שוב, לפחות שעה של האזנה ביקורתית מרוכזת. בשמיעה השנייה אני מרשה לעצמי להתחיל לבסס רשמים כאלה ואחרים. אחרי זה אני שומע שוב, ואז אני מתחיל לחפש עוד חוות דעת, ומנסה לתקף את הרשמים שלי מול גרפים ונתונים טכניים.
מן הסתם יש פעמים רבות שבהן אני קודם כל נחשף לחומר כתוב על אוזניות ורק אז אני מתעניין בהן מספיק בשביל לבחון אותן, אבל גם במקרים כאלה אני משתדל באופן מאוד מודע לגשת אליהן בצורה כמה שיותר נייטרלית.

באשר לביקורת של טיל על הביקורת, זה יותר הגנה עצמית מכל דבר אחר, כי בשורה התחתונה הוא גם מסכים עם המבקר (מייד אחרי הציטוט שבחרת בקפידה מהלינק שצירפת לעיל), והוא גם הגיע פחות או יותר לאותן תוצאות בעצמו: http://www.innerfidelity.com/content/co ... onclusions

[left]
"The surprisingly good headphone of the bunch was the HE-500. They held their own surprisingly well in world-class company. No,they didn't have the liquid juicy goodness of the LCD-2, but they did sound somewhat more "right down the middle." I'd say these had the best price performance ratio on the table, and might get a stronger recommendation from me than the LCD-2, as they were a bit more tight and neutral, and possibly more likely to satisfy a wider range of tastes. I'd say these are not only great listening cans, but also great headphones for professionals who want something more pleasantly listenable than the HD 800."
...
[/left]

בקיצור, אני מסכים איתך שלהסתמך אך ורק על מדידות זו גישה חלקית. אני מקווה שאתה מסכים איתי שלהסתמך אך ורק על חוות דעת סובייקטיבית של אדם שאינו פותח השרשור לגבי שתי אוזניות (שכלל לא הבעתי את דעתי עליהן כאן) ושיש לו העדפה מוצהרת לגבי האוזניות שהוא ממליץ עליהן גם היא חלקית. מעבר לזה, כאמור, ה-HE-500 עולות פחות משליש מהממוצע של האוזניות flagship שהבחור מהמאמר סקר, ומקבלות את הציון השני הכי טוב במבחן שלו... (i)

Trendin
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 175
קיבל תודות: 5 פעמים

שליחה #13 

חשוב לציין שההשוואה באינר פידליטי מאוד ישנה.
ה lcd2 שהוא בודק שם הם בכלל rev1, והיום יש rev3 כאשר ההבדל בין 1 ל 2 היה מאוד משמעותי.
לי אישית יש את lcd 2 rev 2 ואני מאוד מרוצה :)
אם הייתי יכול לשפר משהו אחד, הייתי מקטין את המשקל

כאן יש בקורת חדשה יותר
http://www.innerfidelity.com/content/au ... -and-lcd-3

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה #14 

Trendin כתב:חשוב לציין שההשוואה באינר פידליטי מאוד ישנה.
ה lcd2 שהוא בודק שם הם בכלל rev1, והיום יש rev3 כאשר ההבדל בין 1 ל 2 היה מאוד משמעותי.
לי אישית יש את lcd 2 rev 2 ואני מאוד מרוצה :)
אם הייתי יכול לשפר משהו אחד, הייתי מקטין את המשקל

כאן יש בקורת חדשה יותר
http://www.innerfidelity.com/content/au ... -and-lcd-3
...
סבבה, אבל הן עדיין עולות כמעט כפול מה-HE-500... :|

Trendin
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 175
קיבל תודות: 5 פעמים

שליחה #15 

שיקנה משומש או שיחסוך ויקנה lcd 2 או he 560 :)

LQDForce
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 776
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 83 פעמים

שליחה #16 

ממש לא.

יותר הגיוני לקנות HD700 או T90 , ולהשאיר מקום למגבר+DAC ראויים.
ההמלצות האלו הרבה יותר טובות מאשר LCD-2 עם המחיר המנופח שלהן, או HE-560 שעוד לא הוכיחו את עצמן במבחן הזמן (וגם עולות המון).

HE-500 מעולות, כמו שאמרתי קודם, ובהחלט נותנות את התמורה הכי גדולה לכסף.
אבל רק בתנאי שהוא יאזין להן קודם - כי לדעתי הן לא נוחות כלל וכלל.

שלח תגובה

חזור אל “אוזניות ומגברי אוזניות”