רמקולים לבית חדש על הנייר

כל מה שקשור לאודיו בסטריאו, פטיפונים, נגני CD, קדם מגברים, מגברי כח, כבלים וכמובן רמקולים - רכיבים עד 3000$ בלבד.
שלח תגובה
Dombe פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 13
נתן תודות: 17 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #1 

היי חברים יקרים!

אני די חדש בתחום אך מאוד אוהב אותו,
אני ואשיתי רכשנו דירה חדשה כרגע מקבלן, האמת היא שיש לנו עוד כמעט שנה+ עד שנכנס לדירה.
למרות כל ההוצאות המטורפות על הדירה הדבר שאני הכי רוצה לדירה הוא מוזיקה בכל הבית.
עשיתי את זה בבית הנוכחי עם מערכת ישנה ורמקולים שקועים שמחוברים למחשב עם מפצל T.
כמובן שזה לא פרקטי ואני כמעט ולא משתמש בזה אבל בא לי לעשות משהו איכותי..

איכותי.. לכן אני כאן עוד רגע לפני שיש אפילו אבק על השטח. כרגע אנחנו בשלב הניירות בלבד ואין עדין כלום מוכן.
לכן אני רוצה לעשות את כל השינויים כבר עכשיו ולחשוב על כל פרט (עם עזרתכם כמובן!)

אז מה אני רוצה?
אני מצרף לכם תמונה שהכנתי של איך הדירה הולכת להיות מתוכננת.
חייב לציין שבכל השביל בין לחדרים יש הנמכת תיקרה בגלל המזגן שאני יכול לנצל עד כמה שאפשר.

אז אחרי שראיתם את התמונה אני קצת הסביר,
בתוכניות אדריכלום תוכלו לראות:
כניסה - רשום כניסה
מגורים - זהו הסלון של הבית
מטבח - ממש מול המגורים

עכשיו, איפה שהייתי רוצה לשמוע מוזיקה זה:
- בכניסה (אופציונאלי)
- באי ישיבה - באי יהיו גם כסאות בר כמובן :)
- במטבח
- בסלון
- במרפסת
- בשירותים 1,2
- בחדרים (אופציונאלי)

הרצון שלי היא באמת שאוכל לשלוט על הערוצים באמצעות (סמארטפון \ טאבלט) לכן הייתי מעדיף גם משהו שיתחבר לרשת בבית.

כמוכן, הייתי רוצה בסלון לשמוע סטריו באיכות טובה לראות סרטים כמו בנאדם. אז אני לא בטוח שלשמוע מכל הרמקולים סרט זה יתן לי איכות טובה. אז אשמח אם תחשבו על רעיון שתהיה לי האופציה גם לחבר את הממיר לרמקולים של כל הבית וגם איזה מערכת קולנוע לסלון.

משהו חשוב שאני צריך זה במידה והרמקולים שאתם ממליצים הם רמקולים לתליה על קיר הייתי שמח לדעת באיזה גובה הם צריכים. גם בקולנוע בסלון וגם בשאר המקומות (מרפסת מטבח ושאר המקומות)

אתגר לא פשוט אבל אשמח לקבל את עזרתכם המקצועית!
תודה תודה תודה!
שי
הדירה מלמעלה, אם צריך עוד זוויות רק תגידו :)
 הדירה מלמעלה, אם צריך עוד זוויות רק תגידו :)

JEXY
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 12241
נתן תודות: 41 פעמים
קיבל תודות: 625 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #2 

למעשה בניית מערכת מולטירום הינה פשוטה אך יקרה לביצוע בגלל מגוון רכיבים ותשתית.

האם התקציב שלך הוא כ40000 ש"ח?
G-Media
יעוץ והתקנת מערכות שמע, קולנוע, תקשורת מחשבים וחשמל חכם.
052-5634010
עקבו אחרי בפייסבוק
בעל הסמכה בתכנון והקמת תשתית על בסיס טכנולוגייה HDBaseT

Dombe פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #3 

ראשית, תודה על התגובה!

האמת לצערי שהתקציב לא מסוגל להגיע לסכום שכזה.

מהסיבה הזאת לא חשבתי לכיוון הקל והפשוט של sonos וחשבתי על למשוך חוטים מה שיוריד משמעותית את העלויות.
לכן אני פה ומחפש רעיונות מכם כמומחים בתחום.

אשמח להצעות.
תודה רבה
שי

Dombe פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #4 

בנוסף חברים,

התכנון שלי להכניס לבית מערכת של ״בית חכם״ אז אם יש לכם התנסות בזה רו משהו שיכול לתכלל את הכל ביחד, אז אשמח מאוד!

תודה לכם!

Dombe פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #5 

היי,

אני אנסה לשאול את זה קצת יותר ממוקד (אולי ככה אנשים יעזרו לי)
האם יש קיים רסיבר בעל התחברות לרשת ומאפשר שליטה בעזרת אפליקציה לאייפון ולאנדרויד?

תודה!

deleteduser1
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1253
שם מלא: רוצה שתמחקו אותי
נתן תודות: 172 פעמים
קיבל תודות: 181 פעמים

שליחה #6 

1. יש שלל רסיברים שתומכים בחיבור רשת ובאפשרות לשלוט עליהם דרך הסמארטפון. חלקם גם תומכים ישירות בשידור המוזיקה מהמכשיר הנייד. מדובר אפילו על רסיברים ברמות כניסה.

2. כדי להבין יותר, כמה שאלות:
האם המטרה היא שכל הרמקולים בבית יוכלו לשדר את אותה מוזיקה במקביל?
האם דרושה אפשרות כיבוי והפעלה לכל אזור?
האם המטרה לשלוט באמצעות שלט חכם בכל האזורים בבת אחת או שלכל אזור שליטה עצמאית?
האם חשוב לך שבסלון תהיה מערכת סראונד 5.1 או 7.1 או שםגם בסלון יהיו רק שני רמקולים
מה התקציב עליו חשבת?
כהמ רמקולים תרצה בכל אזור? האם צריך שני רמוקלים לשוגמא בכל חדר שירותים?

3. לגבי בית חכם - מדובר במערכות שונות לגמרי והעלויות שלהן לא זולות וכמובן דורשות הכנת תשתית מתאימה מראש. לגבי זה שווה לדעתי לשאול בפורם המתאים: http://www.hometheater.co.il/forum24

Dombe פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #7 

ראשית, חייב להתחיל בתודה על התגובה, לא מובן מאליו.

אז,
1. אני יודע שקיימים המון רסיברים כאלה, אך אנני יודע מה אני צריך לרשום בשורת חיפוש כדי לסקור אותם. אני מחפש משהו בתווך מחירים הנורמלים שבאמת להפריד לי את הערוצי שמע ברמקולים, זה אומר וליום שונה בכל יציאה של רמקול.

2.
- כן, הייתי שמח שתהיה לי יותר מיציאה אחת מכיוון שאני רוצה שתהיה מוזיקה רקע לכל הבית אך במידת הצורך אני רוצה שישמעו את מה שקורה בטלוויזיה בכל היציאות של הרמקולים.
- הייתי שמח לשלוט על כל אזור בנפרד.
- העדיפות היא על אפליקציה \ באמת שלט חכם שיתן לי מענה, במידה ובאמת זה יוזיל לי משמעותית את הסכום אני פשוט יגש לרסיבר עצמאית.
- בסלון הייתי שמח שזה יהיה מערכת סראונד לראות סרטים באיכות טובה ולא באמצעות רמקולים שקועים בקיר (פחות איכותיים) אך הייתי רוצה שבמידת הצורך ישמעו גם בהם את מה שאני משמיע בכל הבית.

- התקציב זהו ההתגר - אני רוצה לשלב פה גם מערכת של בית חכם, ככל הנראה אני ילך על פיתרון אלחוטי להורדת העלויות גם מצד הקבלן לעשות שינויים קריטים וגם מבחינת עלות וגמישות המערכת. אני במקצועי איש פיתוח והייתי רוצה לעשות דברים מגניבים בבית עם (Z-Wava or ZigBee, אני עדין לא יודע מה יותר טוב כי אין לי תשובה חד משמעית גם לא מהפורומים אבל החליט בהמשך)
בקיצור: עניין התקציב לא יוכל לעלות את אזור ה10-15 אלף שקל (ידוע לי שזה תקציב לא גדול בכלל)

3. אני ראיתי שאתה גם חזק בבית חכם, אז בגדול הייתי שמח לדעת איך אני יכול לשלב בין 2 העולמות.

המון המון תודה!
וערב טוב.

JEXY
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 12241
נתן תודות: 41 פעמים
קיבל תודות: 625 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #8 

@Dombe
·
אנסה לכוון אותך לדרך הנכונה...

מכוון שהרצון שלך אינו תואם את התקציב אנסה להסביר לך למה...

מערכות מולטירום יקרות מכוון שהן משלבות הרבה מגברים בתוך יחידה אחת אשר נשלטת באופן מלא על לא רק על איזה ZONE לבחור אלא גם איזו INPUT להשמיע באיזור שונה.

רסיברים בעלי ZONE2 קיימים בשוק אך הקפיצה בין רסיבר ZONE2 לרסיבר ZONE4 היא מעל התקציב שלך ועוד לא חישבנו רמקולים, כבילה, הכנות, התקנה, כיול וכו'...

אותו דבר לגבי בית חכם. כיום אין תקן מסודר בארץ אשר תואם לתקן חשמל ולכן מערכות שכן עוברות את התקן הן מערכות שנמכרות בארץ על ידי יבואנים וחברות אינטגרציה גדולות וזה לא רק בגלל התקן אלא בגלל חוק החשמל כי רק הן יודעות ומאושרות על פי חוק לעבוד עם יוד ספציפי.
זה נכון שיש עוד מערכות שונות בשוק אך מכוון שמדובר על חשמל ויש בזה סכנה לא קטנה רק אחוז מאוד קטנטן מתוך כל מי שיש לו בית חכם יודע לטפל ולעבוד עם מערכות עצמיות שהוא בעצמו בונה... למערכות אלו אין המשכיות, אין יכולת עתידית לפחות לא בארץ.

ואם נחזור שוב לנושא האודיו, לדעתי בתקציב שלך אתה יכוללרכוש מערכות שמע עצמיות עם DOCK לסמארטפון וכיום יש אפילו מערכות עם חיבור לרשת ואתה יכול להשמיע מוזיקה מתיקייה שיתופית.
אך למעשה אין לך שליטה מלאה אלא מקומית.

מקווה שהבנת שלפעמים יכולת טכנולוגית ותקציב מוגבל אינם חברים וצריך להבין שלדרישות גדולות יש גם הוצאות.

הנה לדוגמה מוצר שנשאר על המדפים והוא מהדור הקודם... נכנס אולי בלחץ לתקציב כי זה מאפשר לך חיווט חדרים ורמקולים שקועים פשוטים אבל אין לך שליטה על ידי סמארטפון:
http://www.amazon.com/Grand-Concerto-Am ... 045&sr=1-3

המערכת החדשה אינה זמינה בארץ:
http://www.bticino.com/products/home-au ... io-system/

מה שכן קיים זה כמו שאמרתי לא נכנס לתקציב:
למשל:
http://www.russound.com/multiroom-audio.php
G-Media
יעוץ והתקנת מערכות שמע, קולנוע, תקשורת מחשבים וחשמל חכם.
052-5634010
עקבו אחרי בפייסבוק
בעל הסמכה בתכנון והקמת תשתית על בסיס טכנולוגייה HDBaseT

שלח תגובה

חזור אל “אודיו דו-ערוצי (סטריאו)”