צריך עזרה אם אני יכול לשדרג את המחשב הנייח
אהלן
יש לי מחשב בן 10 שנים בערך. לא השתמשתי בו הרבה זמן בגלל שימוש במחשב מהעבודה ולאחרונה הפעלתי אותו אבל נהיה לי בעיות עם הכרטיס מסך.
המסך מהבהב ולאחר מכן נתקע.
לאחרונה המערכת הפעלה לא עולה.
סוג מחשב:
Intel pentium e2160
1m cach, 1.8ghz, 800mhz
2gb ram ddr2
כרגע המחשב מחובר לטלויזיה 40" והשימוש במחשב הוא בסיסי לאינטרנט והפעלת סרטים 720p/1080p דרך popcorntime.
חשבתי לקנות שתי זיכרונות של 2gb כל אחד ואז לקנות כרטיס מסך חדש כגון
Nvidia geforce 210 1gb ddr3
השאלה היא האם בכלל זה אותם חיבורים?
האם זה ישפר ביצועי מחשב ותצוגה?
והכי חשוב האם זה בכלל אפשרי? אולי הלוח אם לא יכול להכיל את הרכיבים האלו?
צירפתי תמונות של סוג לוח אם, כרטיס מסך וזיכרון.
אגב איפה שהסלוט של הזיכרון רשום ddr2. האם זה מחייב לחבר רק זיכרון ddr2?
יש לי מחשב בן 10 שנים בערך. לא השתמשתי בו הרבה זמן בגלל שימוש במחשב מהעבודה ולאחרונה הפעלתי אותו אבל נהיה לי בעיות עם הכרטיס מסך.
המסך מהבהב ולאחר מכן נתקע.
לאחרונה המערכת הפעלה לא עולה.
סוג מחשב:
Intel pentium e2160
1m cach, 1.8ghz, 800mhz
2gb ram ddr2
כרגע המחשב מחובר לטלויזיה 40" והשימוש במחשב הוא בסיסי לאינטרנט והפעלת סרטים 720p/1080p דרך popcorntime.
חשבתי לקנות שתי זיכרונות של 2gb כל אחד ואז לקנות כרטיס מסך חדש כגון
Nvidia geforce 210 1gb ddr3
השאלה היא האם בכלל זה אותם חיבורים?
האם זה ישפר ביצועי מחשב ותצוגה?
והכי חשוב האם זה בכלל אפשרי? אולי הלוח אם לא יכול להכיל את הרכיבים האלו?
צירפתי תמונות של סוג לוח אם, כרטיס מסך וזיכרון.
אגב איפה שהסלוט של הזיכרון רשום ddr2. האם זה מחייב לחבר רק זיכרון ddr2?
- tvholic
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2152
- נתן תודות: 39 פעמים
- קיבל תודות: 74 פעמים
המחיר שתשקיע בזיכרונות ובכרטיס מסך יעלו לך כמו סטרימר טוב או מחשבי מיני פשוטים שמוכרים היום.
ואתה נשאר עם מעבד ישן ולוח עם ציפסט ישן.
ואת זה אני אומר מנסיון. אני גם עם מחשב דומה (מעבד Core2 6400) והרחבתי עכשיו את הזיכרון ל-5GB.
בעבודה (משרדית) מאומצת הוא מגיב באיטיות ולפי המנהל משימות צוואר הבקבוק הוא דווקא המעבד.
ואת זה אני אומר מנסיון. אני גם עם מחשב דומה (מעבד Core2 6400) והרחבתי עכשיו את הזיכרון ל-5GB.
בעבודה (משרדית) מאומצת הוא מגיב באיטיות ולפי המנהל משימות צוואר הבקבוק הוא דווקא המעבד.
של כל דבר עם 4 גלגלים!
·זוג כרטיסי זיכרון ראיתי ב 260tvholic כתב:המחיר שתשקיע בזיכרונות ובכרטיס מסך יעלו לך כמו סטרימר טוב או מחשבי מיני פשוטים שמוכרים היום.
בעבודה (משרדית) מאומצת הוא מגיב באיטיות ולפי המנהל משימות צוואר הבקבוק הוא דווקא המעבד....
כרטיס מסך שציינתי ראיתי ב180
בדקצתי מיני מחשב זה באזור ה2000+ אז לא הבנתי איך זה השוואה נכונה?
ובתכלס המחשב עבד לי בסדר
הבעיה שהכרטיס מסך גרם לפריזים של המחשב שהצריכו ריסטרט וזה מן הסתם לא בא בחשבון
לדעתך המחשבה שלי תעבוד?
סך הכל אני מחפש לגלוש באינטרנט ולצפות בסרטים בטלויזיה
- tvholic
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2152
- נתן תודות: 39 פעמים
- קיבל תודות: 74 פעמים
ממה שאני מכיר מיני מחשב זה לא אזור ה-2000+.
תסתכל בפורום מחשוב -> חומרה HTPC.
יש שם כל מיני שרשורים על מכשירים במחירים יותר קרובים לאזור ה-1000 שח
לינק לדיון על מכשיר בתקציב של 800 שקל
אני מתאר לעצמי שאם יש לך כרגע מחשב אז יש לך גם כונן ואז אתה יכול לחסוך עוד כמה שקלים במיני PC או ללכת על דגם חזק יותר בלי כונן.
לא לגמרי מכיר את התחום אבל הייתי בודק לעומק.
אני מאמין שהיום המחשב הקטן\פשוט \"חלש" הזה ייתן לך משמעותית יותר ממה שייתן לך הנייח הקיים.
אני לא יודע איפה מצאת 4GB ב-260 שקל (אולי לסטיק אחד של 2GB). כשאני חיפשתי לפני לא הרבה זמן המחירים שראיתי היו באזור 100 שקל לגיגה (כולל EBAY ודומיו).
תוסיף לזה את הכרטיס ואתה ב-600 שקל השקעה.
עבדתי עם המנהל משימות פתוח וראיתי שהזכרון הוא צוואר הבקבוק. בהתחלה היו ~3GB אם אני לא טועה, ורק בגלל שנפלו לי שני מחשבים ישנים לידיים פירקתי להם את הזכרונות ו"שדרגתי" ל-5.
עכשיו כשאני פותח 5-6 אקסלים במקביל יש פריזים, הכל עובד לאט ולפי מנהל המשימות המעבד מגיע כל פעם ל 100%.
וזה עוד עם SSD.
אינטרנט כל דבר יסחוב, תלוי כמה חלונות פתוחים במקביל ואם אתה עושה עוד משהו בנוסף.
סרטים - תלוי באיכות ובמשקל שלהם.
תסתכל בפורום מחשוב -> חומרה HTPC.
יש שם כל מיני שרשורים על מכשירים במחירים יותר קרובים לאזור ה-1000 שח
לינק לדיון על מכשיר בתקציב של 800 שקל
אני מתאר לעצמי שאם יש לך כרגע מחשב אז יש לך גם כונן ואז אתה יכול לחסוך עוד כמה שקלים במיני PC או ללכת על דגם חזק יותר בלי כונן.
לא לגמרי מכיר את התחום אבל הייתי בודק לעומק.
אני מאמין שהיום המחשב הקטן\פשוט \"חלש" הזה ייתן לך משמעותית יותר ממה שייתן לך הנייח הקיים.
אני לא יודע איפה מצאת 4GB ב-260 שקל (אולי לסטיק אחד של 2GB). כשאני חיפשתי לפני לא הרבה זמן המחירים שראיתי היו באזור 100 שקל לגיגה (כולל EBAY ודומיו).
תוסיף לזה את הכרטיס ואתה ב-600 שקל השקעה.
עבדתי עם המנהל משימות פתוח וראיתי שהזכרון הוא צוואר הבקבוק. בהתחלה היו ~3GB אם אני לא טועה, ורק בגלל שנפלו לי שני מחשבים ישנים לידיים פירקתי להם את הזכרונות ו"שדרגתי" ל-5.
עכשיו כשאני פותח 5-6 אקסלים במקביל יש פריזים, הכל עובד לאט ולפי מנהל המשימות המעבד מגיע כל פעם ל 100%.
וזה עוד עם SSD.
אינטרנט כל דבר יסחוב, תלוי כמה חלונות פתוחים במקביל ואם אתה עושה עוד משהו בנוסף.
סרטים - תלוי באיכות ובמשקל שלהם.
של כל דבר עם 4 גלגלים!