שידרוג מחשב או קנייה של מחשב חדש?

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
אילן11 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 67
נתן תודות: 41 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום

ברשותי מחשב בן 4 שנים שבסה"כ עובד בסדר אבל לאחרונה התחיל קצת לעשות בעיות.

כגון רעשים מאחד המאווררים וזיכון שעל הגבול של המקסימום.

המחשב הוא עם הנתונים הבאים:

· זיכרון של 500 גיגה שהגיע למקסימום.

· מעבד אינטל I5 , גיגה (32 בייט)

והשימוש הוא בסיסי פלוס+.

למטרות עבודה של אישתי (לא משחקים וכו..) אבל כן עבודה עם תוכנות עריכת וידאו לפעמים ולא רק של גלישה בסיסית.

האם כדאי לי לשדרג את המחשב או לקנות חדש?

תודה!

deleteduser1
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1253
שם מלא: רוצה שתמחקו אותי
נתן תודות: 172 פעמים
קיבל תודות: 181 פעמים

שליחה #2 

לדעתי, אם מבחינת ביצועים המחשב עונה על הצרכים שלכם, הייתי רק מוסיף או מחליף את הכונן הקשיח לאחד גדול יותר ומחליף את המאוורר התקול.
אין סיבה להכנס להוצאה מיותרת במקרה כזה, ייתכן בכלל שניקוי טוב של המאוורר שצבר אבק יפתור את בעית הרעש.
החלפת מאוורר היא זולה מאד (כמה עשרות שקלים ברוב המקרים) וגם כונן קשיח גדול יותר הוא הוצאה של כמה מאות שקלים בודדים.
אם רוצים, אפשר גם להוסיף זכרון למחשב עצמו (כמה זכרון מותקן במחשב? 1 ג'יגה? 2 ג'יגה)
בסהכ בהוצאה נמוכה מאד יחסית תקבלו מחשב שממשיך לעבוד בצורה טובה.

אילן11 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #3 

תודה על התגובה המהירה..

הזיכון של המעבד הוא 4 גיגה.

אני נוטה להסכים איתך לגבי העדיפות של תיקון ולא קנייה.

יש לכם המלצה למקום/טכנאי שיכול לעשות לי את העבודה בצורה מקצועית ואמינה?
זה דורש ממני לקחת אותו למעבדה או טכנאי יכול לתקן לי את זה בבית?

תודה!

deleteduser1
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #4 

4 ג'יגה זה בסדר גמור ואין מה לשדרג בשלב זה לפי הצרכים שלך.

לגבי המאוורר - זה תלוי במאוורר. יש לא מעט מאווררים(3 ומעלה) בתוך המארז וצריך להבין איזה מהם הוא זה שמרעיש.
הכי פשוט זה לפתוח את המארז ופשוט לקרב את האוזן (בזהירות) לכל אחד מהמאווררים ולהקשיב.
אם מדובר במאוורר של המעבד או של הספק, הייתי ממליץ להסתייע בטכנאי.
אם מדובר באחד מהמאווררים של המארז עצמו - מדובר בתהליך מאד פושט וקל של החלפה אחד באחד.

לגבי הכונן הקשיח - פעולת הוספת דיסק קשיח היא פעולה פשוטה למדי. החלפה היא מעט יותר מורכבת (כי אני מניח שתרצה שיגבו לך את החומר הנוכחי ויעבירו את מערכת ההפעלה וכו). בשני המקרים, אם אין לך שום נסיון בתחום הייתי ממליץ להעזר בחבר שמבין מעט יותר (בטח כשמדובר בהוספת דיסק) שמבין או בטכנאי. לחלופין אפשר להפנות אותך למאמרים שמסבירים את התהליך (או לסרטוני יוטיוב שמראים את זה שלב אחרי שלב)

אישית, אני לא מכיר טכנאים, אבל אני בטוח שיש פה כמה מומלצים, או כאלה שבמהרה ימליצו לך עליהם פה בפורום.

אילן11 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #5 

תודה רבה

אילן11 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #6 

היי

1. הרעש מגיע מהמאוורר של הספק ומהסתכלות ב YOUTUBE ׁׁ(למשל פה:

תודה רבה

deleteduser1
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #7 

@אילן11
·

1. ספק - בעקרון, פשוט כדאי לפרק את הספק הנוכחי, לראות על המדבקה שלו את ההספקים שהוא מספק ולחפש משהו דומה בחנות מחשבים קרובה לביתך. להערכתי מדובר בספק גנרי ואפשר יהיה להחליף אותו בכזה בעלות נמוכה. אם תרצה להשתדרג לספקים איכותיים יותר של חברות מוכרות אז כמובן אפשר בתוספת מחיר. אם אתה מתכוון לעשות את ההחלפה הזו בעצמך שים לב לוודא שכל חיבור שפירקת יחובר גם עם הספק החדש (ממליץ אפילו לצלם את קרבי המחשב כדי לוודא שלא פוספס שום דבר בעת התקנת הספק החדש).

2. הנה לינק שמסביר איך להוסיף כונן קשיח נוסף למחשב

3. אם אתה מרגיש שיש חוסר בזכרון RAM אני הייתי ממליץ על הוספת זכרון למחשב שייתן פתרון מהותית יותר טוב מאשר הפתרון הזה. אני פחות מכיר את הפתרון הזה ואתן לאחרים לענות.

toxin
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9357
נתן תודות: 49 פעמים
קיבל תודות: 742 פעמים

שליחה #8 

אם אתה מתעסק עם עריכת וידאו אז הוספה של עוד 4 גיגה זיכרון RAM יכולה לעזור. זה סה"כ לפתוח את המארז ופשוט לדחוף אותו לחריץ.
לגבי ספק כוח לדעתי כן עדיף לשלם עוד כמה שקלים ולקחת אחד שהוא מחברה מוכרת. זה חלק מאוד חשוב במחשב וחבל שאנשים לא משקיעים בו יותר, במיוחד עם החשמל הלא יציב במדינה שלנו.

integral
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8259
נתן תודות: 418 פעמים
קיבל תודות: 610 פעמים

שליחה #9 

השדרוג הראשון המתבקש הוא SSD בגודל של לפחות 120/128 גיגה. לתוכנות עריכה תוספת של 4 גיגה זכרון בהחלט יכולה לעזור

שים על ה SSD את מערכת ההפעלה והתוכנות, הפוך את ההרדדיסק שיש לך לאחסון בלבד ותהנה.

אם הספק לא איכותי אז בהחלט מומלץ להחליף אותו לאחד נורמאלי.

אילן11 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #10 

תודה לכולם

לגבי הספק - אני אלך ל KSP ואבקש ספק כוח טוב. (מקווה שהם מבינים/מחזיקים שם משהו טוב).

לגבי הזיכרון - בינתיים אשתי מרוצה בסה"כ מהביצועים של המחשב, אז אני לא אחליף.
אבל בדרך שקראתי קצת חומר נתקלתי בפיתרון בלינק למטה וחשבתי למה לא לעשות את זה על הדרך - מכירים אולי? יכול להזיק?

תודה

toxin
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #11 

אל תלך לKSP ותבקש ספק כוח טוב. תבוא לשם ותגיד להם מה אתה רוצה. ככה לא ידחפו לך מותגים שמתאים להם.
אתה מדבר על הלינק להגדיל את הזיכרון הוירטואלי?

אילן11 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #12 

איזה מותגים של ספק מומליצים?
כן, אני מתכוון לזיכרון הוירטואלי

תודה

toxin
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #13 

http://windows.microsoft.com/he-il/wind ... =windows-7

ספקי כוח מומלצים: Corsair; seasonic; antec; coolermaster.

ufffnick
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 4889
נתן תודות: 146 פעמים
קיבל תודות: 516 פעמים

שליחה #14 

@אילן11
·
ראשית - ברכותיי על ההפשרה מ2009 ;)
שנית - ובאמת קח את זה כעיצה ולא כביקרות:
ניכר משאלותיך שאתה לא נוטה להתעסק במחשבים ביומיום וכן שזו כנראה הפעם הראשונה שאתה ניגש לשידרוג מחשב (תקן אותי אם אני טועה).
החלפת ספק בפעם הראשונה היא לא משימה "פשוטה". כלומר - היא לא ממש מסובכת, כי קשה לטעות בחיבורים, רק שאם אינך מכיר את המערכת אתה עלול לפספס שקע או יותר ובכך להתקל בסיטואציה שהמחשב לא נדלק (ברעש ציפצופים מעצבן מהלוח אם) או שיעבוד אך עשוי להינזק.
כל זה לא בא כדי למנוע ממך לקפוץ למים, להיפך אני מהתומכים הנלהבים בלעשות דברים בכוחות עצמך.
עצתי היא פשוט עשה זאת באופן מסודר ממקום של ידע.
בין אם תקרא על הנושא ובין אם תצפה בסרטוני יוטיוב ובין אם תצמד למישהו שעשה זאת פעם או פעמיים ופשוט תצפה בו או תקבל הנחייה.

לגבי שאלותיך -
אענה באופן שמדריך אותך אילו מושגים כדאי לך להתחיל ללמוד (למרות שחלקן אני יכול לקצר לך תהליך ולענות בעצמי עם קצת חיפוש בגוגל)
תתחיל בלוודא שיש לך על לוח האם עוד חיבורי SATA ומקום במארז לכונן נוסף, אם יש קנה כונן רגיל של 2-3 טרה, שישמש לאיכסון וחבר בתוך המארז.
לגבי זיכרון - לפני שאתה רץ להרחיב, תבדוק שמערכת ההפעלה שלך יכולה לתמוך ביותר זיכרון. איזו מערכת הפעלה זו? 64 ביט? אם היא אכן מבוססת 64 ביט, תוכל להרחיב זיכרון ולשימושים שלך עדיף להכפיל.
ספקי כוח המליצו לך על יופי של חברות, תציץ בדירוגים שלהם בתקן הנקרא 80+, לא חייבים לרוץ לקנות את הפלטינום, אבל כדאי שיעמדו בתקן. דבר נוסף בנושא ספקי כוח - תשים לב שיש את כל החיבורים הדרושים (המחשב המדובר די בסיסי, כך שאני מניח שלא תהיה בעיה, אם כי זו התחלה מצויינת להתחיל להבין מה מתחבר לאן אח"כ).
לאחר שחיברת את כל הנ"ל, הגיע השלב הבאמת "מסובך" וזה להעביר את כל הקבצים שאינם קבצי מערכת לכונן האיכסון שקנית על מנת לשחרר את הכונן הקיים (ה500 ג'יגה שיש עליו את מערכת ההפעלה) מהעומס שעליו. ככלל אצבע רצוי שלא יועמס מידי כי זה עלול לתקוע את מערכת ההפעלה, כך שתשאיר כ50-100 ג'יגה פנויים שבשיגרה. תיצור בכונן החדש את סדר האיכסון והעבר לאישה את המידע שמעתה, עם סיום עבודה, איפה רצוי לאכסן את הסרטים.

שיהיה המון בהצלחה :)

רגע!!!
זה מחשב נייד? או... נייח?
כי בדיוק פתחת פוסט על המלצה לנייד...

אילן11 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #15 

תודה על העצה (כמובן שלא לוקח את זה כביקורת..)

1 - כרגע אני אמתין עם השידרוג של הדיסק הקשיח, לאחר שניקיתי משם כמה דברים מיותרים. מסתבר שהרבה מקום התפנה... :wink:

2 - המערכת היא 32 ולא 64 אבל מבדיקה שעשיתי ניתן לשדרג ל 64 (אבל מכיוון שהביצועים בסדר אני אוותר על זה לבנתיים).

3 - לגבי הספק - אותו אני מתכוון להחליף. צירפתי צילום של הספק הנוכחי. ממה שאני מבין אני צריך אחד מאלה שבלינק למטה. אשמח לקבל המלצה מהרשימה הזו למשהו ספציפי ועדיף בטווח המחירים הפחות יקר.

http://www.zap.co.il/models.aspx?sog=c- ... erby=price

4- המחשב הוא נייח. הפוסט השני שלי הוא בנוסף והפעם לגבי המלצה לנייד.

תודה רבה.

ufffnick
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 4889
נתן תודות: 146 פעמים
קיבל תודות: 516 פעמים

שליחה #16 

@אילן11
·
לדעתי ה- SeaSonic הכי משתלמים.
הם עומדים בתקינה, ולא יקרים (ET וBT, לא נראה לי ישנה מהותית).

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”