כבל חשמל
- Amir64
-
- גורו

- תגובות: 10915
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 1942 פעמים
אני לא מבין בזה, אבל מנסה לחשוב קצת בהיגיון.
מה משנה אם מחליפים את כבל החשמל הסטנדרטי, אם החיווט מהשקע לארון החשמל נשאר אותם חוטים סטנדרטיים שהחשמלאי שם?
ומה עם החיווט בתוך המכשיר?
ומצד שני, אם רק ע"י החלפת כבל חשמל מושג שיפור, מדוע יצרן המכשיר לא מספק אותו?
הרי הוא מעוניין שהמוצר שלו יישמע טוב מההתחלה, ולא שהסאונד "הנחות" עם הכבל המקורי יפגע במכירות המוצר?
לפחות במוצרי ה- High end.
בקיצור, איך החלפת קטע קצר על קו החשמל מהארון עד למכשיר, משפיעה, ללא שיפור כל הקו?
מה משנה אם מחליפים את כבל החשמל הסטנדרטי, אם החיווט מהשקע לארון החשמל נשאר אותם חוטים סטנדרטיים שהחשמלאי שם?
ומה עם החיווט בתוך המכשיר?
ומצד שני, אם רק ע"י החלפת כבל חשמל מושג שיפור, מדוע יצרן המכשיר לא מספק אותו?
הרי הוא מעוניין שהמוצר שלו יישמע טוב מההתחלה, ולא שהסאונד "הנחות" עם הכבל המקורי יפגע במכירות המוצר?
לפחות במוצרי ה- High end.
בקיצור, איך החלפת קטע קצר על קו החשמל מהארון עד למכשיר, משפיעה, ללא שיפור כל הקו?
- JEXY
- עוסק בתחום

- תגובות: 12241
- נתן תודות: 41 פעמים
- קיבל תודות: 625 פעמים
- יצירת קשר:
בגדול רצוי להחליף גם לכבל קואקסיאלי ייעודי בעל רשת מפלדה שזורה להגנה מפני רעשים אלקטרוסטטים, מחברים מוזהבים ב14K זהב, חיבור הברגה או קליפס XLR, מעגל סינון רעש ליצירת גל סינוס אמיתי, שנאי מבדל ופאזה ישירה מחברת החשמל...
אני צוחק כי איני אודיופיל...
אני צוחק כי איני אודיופיל...
- royla
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2450
- שם מלא: רועי
- נתן תודות: 1026 פעמים
- קיבל תודות: 462 פעמים
men
שאלה לי אליך,כידוע לך אני חובב כבלים.
יש לך מגן ברקים?
שאלה לי אליך,כידוע לך אני חובב כבלים.
יש לך מגן ברקים?
כיף חיים.
כל רשת החשמל בקירות בבית מורכבת מחוטי נחושת פשוטים (כמובן גייג' שמתאים לזרם גבוה) ולא מכבלי חשמל "אודיופילים". המטר של כבל חשמל "איכותי" שמחבר בין השקע לסאב לא יכולים לייצר איזשהו קסם ו"לתקן/לעצב/לשפר" את תנועת האלקטרונים. לא משנה כמה ירצה בכך היצרן וגם אם הכבל עולה 5000$.
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46395
- נתן תודות: 1966 פעמים
- קיבל תודות: 5079 פעמים
למרות האמור, הכבלים המדוברים נראים בדרך כלל טוב ומביאים אפקט פלצבו מלווה בשיכנוע עצמי עבור הרוכשים, דבר אשר באמת ובתמים גורם להם להאמין שהכבל תורם לאיכות שמע טובה יותר.
- epony
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10574
- נתן תודות: 645 פעמים
- קיבל תודות: 1367 פעמים
זיו, מי שיש לו כסף מיותר לתרום לשרלטנים נזקקים, שיבושם לו. מי שיש לו כ"כ הרבה כסף שזה לא משנה לו שהוא זורק אותו על פלאצבו ותו לא, שיבושם גם לא. בשביל כל השאר לעניות דעתי עדיף להפנים שאכן מדובר בפלאצבו ותו לא, ושפשוט חבל להם על הכסף. 
קצת הסבר על כבלי חשמל ולמה כן ולמה לא ולמי זה מתאים..
http://www.head-fi.org/t/219202/its-don ... s-reviewed
עוד הסבר -
בכל מקרה אם אשקול לנסות דבר כזה כנראה שאכין אותו בעצמי רק בשביל הנסיון ולא אשקיע 250$ ומעלה בכבל מוכן..
http://www.head-fi.org/t/219202/its-don ... s-reviewed
עוד הסבר -
בכל מקרה אם אשקול לנסות דבר כזה כנראה שאכין אותו בעצמי רק בשביל הנסיון ולא אשקיע 250$ ומעלה בכבל מוכן..
- royla
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2450
- שם מלא: רועי
- נתן תודות: 1026 פעמים
- קיבל תודות: 462 פעמים
רק אומר שאני לא מתכוון לשים על זה כסף.לא נראה לי הכיוון הנכון.אבל על מגן חשמל...כן.
כיף חיים.