פייברבוקס - להשתמש בראוטר אחר ולשמר על יכולות הפייברבוקס
-
shimonamar
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 5
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
מחר אמורים להתקין לי הוט (כרגע אני לקוח של יס), אחד הממירים שיתקינו הינו הפייברבוקס.
כרגע יש לי בבית ראוטר מאוד מתקדם של LINKSYS דגם E6900 בעל תקן AC. אני כמובן מעוניין לשמור עליו כראוטר הראשי.
בביקורת של עפר על המכשיר הפייברבוקס הוא רשם ואני מצטט -
"בכדי להשתמש בחיבור שכזה, ניתן פשוט לחבר אותו כראוטר משני ברשת (ראוטר לראוטר) או בשיטה האהובה עלי - לנטרל את פעולת ה-DHCP (חלוקת כתובות ה-IP) ואז ניתן לחבר את החיבור LAN של הראוטר החדש לחיבור ה-LAN של הוט פייבר, ולקבל רשת אלחוטית נוספת ומהירה יותר מזו של הוט פייבר עצמו"
Read more: http://www.htmag.co.il/article05558.Ho ... z3C5O5YQv6
מישהו יכול בבקשה להסביר לי יותר בפרוטרוט על האפשרות הזו ואיך מבצעים את זה?
כרגע יש לי בבית ראוטר מאוד מתקדם של LINKSYS דגם E6900 בעל תקן AC. אני כמובן מעוניין לשמור עליו כראוטר הראשי.
בביקורת של עפר על המכשיר הפייברבוקס הוא רשם ואני מצטט -
"בכדי להשתמש בחיבור שכזה, ניתן פשוט לחבר אותו כראוטר משני ברשת (ראוטר לראוטר) או בשיטה האהובה עלי - לנטרל את פעולת ה-DHCP (חלוקת כתובות ה-IP) ואז ניתן לחבר את החיבור LAN של הראוטר החדש לחיבור ה-LAN של הוט פייבר, ולקבל רשת אלחוטית נוספת ומהירה יותר מזו של הוט פייבר עצמו"
Read more: http://www.htmag.co.il/article05558.Ho ... z3C5O5YQv6
מישהו יכול בבקשה להסביר לי יותר בפרוטרוט על האפשרות הזו ואיך מבצעים את זה?
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78934
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 792 פעמים
- קיבל תודות: 5400 פעמים
הכי טוב להפוך את הראוטר שלך ל access point השיטה היא לבטל לו את מנגנון dhcp ואז לחבר חיבור LAN בראוטר ל LAN של הפייברבוקס.
עכשיו יש לך נקודת גישה מלאה ולא איבדת כלום.
עכשיו יש לך נקודת גישה מלאה ולא איבדת כלום.
- tomer953
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5304
- שם מלא: tomer953
- נתן תודות: 234 פעמים
- קיבל תודות: 1442 פעמים
סתם להבהרה,
הדרך שעופר מציע (שזו הדרך שלצערי גם אני משתמש בה),
היא בסופו של דבר -כן- מבטלת את הראוטר שלך, ומי שינהל את הרשת הביתית הוא למעשה הפייברבוקס,
הראוטר שלך הופך לSWITCH, ואם תבחר להפעיל לו את הWIFI במקביל (העדיפות כמובן בערוץ שונה לחלוטין וללא התנגשות), אז תקרא לזה Access Point
אבל ברגע שהוא מחובר כסוויצ'\AP לפייברבוקס, הוא כבר לא ה"ראשי" וכל התחכום תוכנה\חומרה שלו כראוטר לא בא לידי ביטוי והוא הופך להיות רכיב טיפש (או חצי טיפש במקרה של WIFI)
לכן הפיתרונות לצערך הם הפתרונות שעמדו לרשותי:
ראוטר שלך כראשי - פייברבוקס כמודם בלבד - לא תהנה משלט באפליקציה\מדיה סנטר\יוטיוב (שזה לא ברור לי למה הם עשו את זה ככה...)
ראוטר שלך כAP\סוויצ' - לא תהנה מהיכולות המתקדמות של הראוטר שלך, ולמעשה הפייברבוקס הם הממשק ניהול שלו הוא זה שינהל את הרשת הביתית שלך.
בהצלחה
הדרך שעופר מציע (שזו הדרך שלצערי גם אני משתמש בה),
היא בסופו של דבר -כן- מבטלת את הראוטר שלך, ומי שינהל את הרשת הביתית הוא למעשה הפייברבוקס,
הראוטר שלך הופך לSWITCH, ואם תבחר להפעיל לו את הWIFI במקביל (העדיפות כמובן בערוץ שונה לחלוטין וללא התנגשות), אז תקרא לזה Access Point
אבל ברגע שהוא מחובר כסוויצ'\AP לפייברבוקס, הוא כבר לא ה"ראשי" וכל התחכום תוכנה\חומרה שלו כראוטר לא בא לידי ביטוי והוא הופך להיות רכיב טיפש (או חצי טיפש במקרה של WIFI)
לכן הפיתרונות לצערך הם הפתרונות שעמדו לרשותי:
ראוטר שלך כראשי - פייברבוקס כמודם בלבד - לא תהנה משלט באפליקציה\מדיה סנטר\יוטיוב (שזה לא ברור לי למה הם עשו את זה ככה...)
ראוטר שלך כAP\סוויצ' - לא תהנה מהיכולות המתקדמות של הראוטר שלך, ולמעשה הפייברבוקס הם הממשק ניהול שלו הוא זה שינהל את הרשת הביתית שלך.
בהצלחה
- guy200
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 101
- נתן תודות: 1 פעם
- קיבל תודות: 2 פעמים
מדוע לא להשתמש בפייברבוקס כראוטר ראשי ויחיד ולהנות מהיכולות הנוספות שלו?
אצלי בבית הוא החליף את הראוטר שהיה לי לפניו והוא עושה עבודה מצויינת, טוב יותר מהראוטר הישן.
אני מחובר ב 100 מגה. עוצמת הקליטה ברחבי הדירה טובה מאוד ובחיבור אלחוטי ב- PC אני מקבל 80 מגה בקלות.
אצלי בבית הוא החליף את הראוטר שהיה לי לפניו והוא עושה עבודה מצויינת, טוב יותר מהראוטר הישן.
אני מחובר ב 100 מגה. עוצמת הקליטה ברחבי הדירה טובה מאוד ובחיבור אלחוטי ב- PC אני מקבל 80 מגה בקלות.
- tomer953
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5304
- שם מלא: tomer953
- נתן תודות: 234 פעמים
- קיבל תודות: 1442 פעמים
כי פייברבוקס עם כל הכבוד הוא ממש לא
E6900 או 1043nd
אצלי הפייברבוקס כן הראשי
וה1043 שלי כן מבוזבז בתור סוויצ׳ וזה חבל מאוד
E6900 או 1043nd
אצלי הפייברבוקס כן הראשי