NAS: המלצות/חוות דעת על Vantec NexStar HX4R + שאלה על מיגרציה של NAS
לפני מספר שנים לקחתי כפרוייקט לבנות NAS ממחשב ממש ישן שהיה לי. התקנתי על המחשב FreeNAS ו 4 דיסקים של 2TB והפעלתי את המערכת כ RAID 5. ה NAS עבד אך לא היה שמיש כל כך - מכונה ישנה ואיטית, רועשת וזוללת חשמל. השתמשתי בו בשביל לאחסן קבצים שאני פחות צריך שיהיו זמינים.
עכשיו יש לי צורך אמיתי ב NAS למדייה סנטר שלי וחשבתי שאפר להשמיש את ההרדיסקים מהמכונה הישנה עם איזושהי חומרה חדשה סבירה, שתהיה מספיק חסכונית בשביל שאוכל להשעיר אותה דלוקה 24/7. אני גם ממש רוצה RAID 5 כי אני לא רוצה לאבד את כל הסרטים שלי בגלל שהרדיסק אחד קרס ואני גם לא יכול לעשות גיבוי מלא, כי זה ידורש יותר מדי מקום, אז RAID 5 נשמע לי אחלה.
ראיתי בפלונטר דבר כזה: Vantec NexStar HX4R . מישהו מכיר? יכול להמליץ? מישהו רואה סיבה, מהמפרט הטכני שלו בלבד, לא לקנות אותו?
שאלה נוספת היא, האם יש סיכוי שאני איכשהו אוכל לעשות מיגרציה ל RAID שלי, בלי שהמידע יאבד?
עכשיו יש לי צורך אמיתי ב NAS למדייה סנטר שלי וחשבתי שאפר להשמיש את ההרדיסקים מהמכונה הישנה עם איזושהי חומרה חדשה סבירה, שתהיה מספיק חסכונית בשביל שאוכל להשעיר אותה דלוקה 24/7. אני גם ממש רוצה RAID 5 כי אני לא רוצה לאבד את כל הסרטים שלי בגלל שהרדיסק אחד קרס ואני גם לא יכול לעשות גיבוי מלא, כי זה ידורש יותר מדי מקום, אז RAID 5 נשמע לי אחלה.
ראיתי בפלונטר דבר כזה: Vantec NexStar HX4R . מישהו מכיר? יכול להמליץ? מישהו רואה סיבה, מהמפרט הטכני שלו בלבד, לא לקנות אותו?
שאלה נוספת היא, האם יש סיכוי שאני איכשהו אוכל לעשות מיגרציה ל RAID שלי, בלי שהמידע יאבד?
- abeksis
- חבר ותיק

- תגובות: 1433
- שם מלא: אבי אבקסיס
- נתן תודות: 156 פעמים
- קיבל תודות: 115 פעמים
תחשוב על unRIAD כפתרון מושלם לחיסכון בחשמל וללא הצורך לרכוש nas אמיתי באלפי שקלים.
http://www.htmag.co.il/article02316.%E ... E5%F9.html
http://www.htmag.co.il/article02316.%E ... E5%F9.html
- mrunderhill
- חבר ותיק

- תגובות: 2261
- נתן תודות: 74 פעמים
- קיבל תודות: 124 פעמים
מה עם פשוט לקנות חומרה קצת יותר מודרנית ולהעביר את הFreeNAS אליו? ככה לא תצטרך למצוא פתרון להעביר את המידע בין הדיסקים, הNAS יעבוד בלי בעיות ואתה לא תצטרך להתעסק עם שטויות
- zovirax
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 15945
- שם מלא: zovirax
- נתן תודות: 299 פעמים
- קיבל תודות: 330 פעמים
אני יכול להגיד לך שהעלויות של שרת שאתה בונה בעצמך עם צריכה נמוכה זה לא זול בכלל.
העלות שאני עומד עליה כרגע היא 1600 שקל בלי ספק (יש לי במלאי)
בנוסף צריך לרכוש את התוכנה שזה עוד 60$+
אבל הגג אצלי הוא 6 דיסקים קשיחים 3.5"
העלות שאני עומד עליה כרגע היא 1600 שקל בלי ספק (יש לי במלאי)
בנוסף צריך לרכוש את התוכנה שזה עוד 60$+
אבל הגג אצלי הוא 6 דיסקים קשיחים 3.5"