ברצוני להתייעץ עם חברי הפורום בנוגע למספר סוגיות שמעסיקות אותי בעת תכנון מערכת סטריאו בתקציב צנוע.
אני מקווה שפתיחת הנושא אינה עוברת על כללי הפורום. ביצעתי חיפוש, אולם לא הצלחתי לקבל תשובות לכל השאלות.
אני מגיע מתחום האודיו לרכב, ברכבי מצויים פריטים מעולים אשר מהווים כניסה ואף מעבר לעולם ה HI-END (הכינוי מספק רמז עבה).
לאחרונה נכנסתי לדירה שכורה בה לראשונה יש לי אפשרות לשמוע מוזיקה בצורה נורמאלית ולא רק דרך אוזניות.
אם באודיו לרכב אני נחשב "כריש"
ברשותכם, אעלה מספר שאלות ואשמח אם תוכלו לעזור לי לעשות סדר בדברים:
1. מכיוון שאני בא מתחום הרכב אז כמובן שמערכת דו ערוצית קוסמת לי יותר וכנראה אתחיל איתה, השאלה היא האם במידה ובעתיד ארצה להרחיב את המערכת לרב ערוצית אז כדאי לי לקנות מראש רסיבר 7.1 ולא מגבר 2 ערוצים?
2. לצורך העניין אני מעוניין שמקור השמע יהיה המחשב, כיצד מחברים אותו למגבר\רסיבר בצורה שיתקבל הסיגנל האיכותי ביותר?
3. המשך של שאלה 2: נניח ואקנה בנוסף גם נגן CD, אפשר לחבר גם את הנגן וגם את המחשב?
4. המערכת תהיה בסלון ויהיה צורך לחבר גם את הטלויזיה למערכת כי מדי פעם צריך לשמוע גם חדשות, אפשרי? החיבור מתבצע באמצעות כבל RCA ?
5. אילו רמקולים מומלצים בתור התחלה? האם ריצפתיים או מדפיים?
אלו עיקרי הדברים המהותיים שברצוני לדעת בתור התחלה. אם וכאשר אלו יובהרו אשמח להמשיך לשאול ולהתיעץ על נושאים טכניים נוספים כמו: תקציב, מותגים , גוון סאונד , סטייג'ינג , הפרדת צלילים וכד'
תודה מראש על העזרה.