טעם המים אחרי ריכוך
אתמול יצא לי במקרה לטעום את המים שיוצאים מהמרכך שלי (מיכל ריכוך גדול)
וטעמם היה מעין מתוק ומשונה.
למען האמת, יש לי את המרכך כחצי שנה ומעולם לא יצא לי לטעום את טעמם מיד ביציאה.
עשיתי ריענון במלח רק כדי להסיר ספק שמדובר בטעם לוואי של שרף ישן (למרות שהשימוש שלי לא רב בכלל) אבל הטעם נשאר אותו הדבר.
מישהו יכול לאשר שזה הטעם שאמור להיות?
וטעמם היה מעין מתוק ומשונה.
למען האמת, יש לי את המרכך כחצי שנה ומעולם לא יצא לי לטעום את טעמם מיד ביציאה.
עשיתי ריענון במלח רק כדי להסיר ספק שמדובר בטעם לוואי של שרף ישן (למרות שהשימוש שלי לא רב בכלל) אבל הטעם נשאר אותו הדבר.
מישהו יכול לאשר שזה הטעם שאמור להיות?
- The-Fox
- חבר ותיק

- תגובות: 2046
- נתן תודות: 29 פעמים
- קיבל תודות: 183 פעמים
משיחה שהייתה לי עם מכר מהעבודה ששותף לתחום, הוא טוען שזה מהחומצה שמוסיפים למים בתהליך כשהמים עוברים במסנן בריטה.
הוא טוען שהבריטה (בין היתר) מוסיפה חומצה שמונעת מהאבנית להדבק למתכות ולכן היא בעצם לא מפרקת אבנית מהמים.
הוא השביע אותי שרק אוסמוזה הפוכה מפרקת אבנית ממים והוא משתמש באוסמוזה הפוכה כבר 10 שנים עם הסילביה שלו ושאין לו בעיות אבנית.
אני לא מבין בזה הרבה, אולי מישהוא שמתמצא בזה יוכל לאשר/להכחיש/להסביר את העניין.
הוא טוען שהבריטה (בין היתר) מוסיפה חומצה שמונעת מהאבנית להדבק למתכות ולכן היא בעצם לא מפרקת אבנית מהמים.
הוא השביע אותי שרק אוסמוזה הפוכה מפרקת אבנית ממים והוא משתמש באוסמוזה הפוכה כבר 10 שנים עם הסילביה שלו ושאין לו בעיות אבנית.
אני לא מבין בזה הרבה, אולי מישהוא שמתמצא בזה יוכל לאשר/להכחיש/להסביר את העניין.
- כפיר_ש
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4726
- נתן תודות: 260 פעמים
- קיבל תודות: 559 פעמים
המים של בריטה בדרך כלל מורידים מעט את ערך ה ph של המים, היה פוסט לפני כחודש של מישהו שבדק וראה שללא שטיפת הבריטה במלח ערך ה ph שבמקור היה יחסית ניטרלי במי הברז(קרוב ל 7) ירד לאחר סינון בבריטה שבקנקן למתחת ל 6 וזה כבר מים חומציים שעלולים לאט לאט לתקוף את המתכת ולייצר קורוזיה על פני השנים.
לאחר שטיפה במי מלח ערך ה ph עלה לסביבות 6.3 אם אני זוכר נכון וזה כבר הרבה יותר טוב אם כי טיפונת חומצי.
אבל בריטה מנפקת מים מאוד טעימים לקפה, אם מקפידים לשטוף במלח את הסנן בכד אז התוצאות גם לא מזיקות וטעימות.
מים ממרכך כולל מעבר בפילטר פחם לאחר הריכוך אמורים להיות רכים ומתוקים, טעם עדין ורך כזה היות ורמת המינרליים בהם פחותה ויש פחות טעמי לוואי.
זה תלוי כמובן גם בטעם המים הנכנס בברז שלך ללא הסינון, אני רק רוצה להדגיש שחובה לשים סנן פחם אחרי המרכך שישפר את טעם המים אבל הכי חשוב שיעיף את הכלור כי הוא עלות להזיק למכונה ולא מומלץ שתהיה רמת כלור גבוהה במים שעוברים בתוך המכונה (מלבד השפעה על הטעם כמובן).
לאחר שטיפה במי מלח ערך ה ph עלה לסביבות 6.3 אם אני זוכר נכון וזה כבר הרבה יותר טוב אם כי טיפונת חומצי.
אבל בריטה מנפקת מים מאוד טעימים לקפה, אם מקפידים לשטוף במלח את הסנן בכד אז התוצאות גם לא מזיקות וטעימות.
מים ממרכך כולל מעבר בפילטר פחם לאחר הריכוך אמורים להיות רכים ומתוקים, טעם עדין ורך כזה היות ורמת המינרליים בהם פחותה ויש פחות טעמי לוואי.
זה תלוי כמובן גם בטעם המים הנכנס בברז שלך ללא הסינון, אני רק רוצה להדגיש שחובה לשים סנן פחם אחרי המרכך שישפר את טעם המים אבל הכי חשוב שיעיף את הכלור כי הוא עלות להזיק למכונה ולא מומלץ שתהיה רמת כלור גבוהה במים שעוברים בתוך המכונה (מלבד השפעה על הטעם כמובן).
אני אנצל את השרשור ואשאל כיוון שעלה הנושא של אוסמוזה הפוכה.
אני משתמש במים שעברו סינון במע׳ של אוסמוזה הפוכה, האם זה יכול להסב איזשהו נזק בגלל חומציות. בגאג׳יה פיור בפרט , הדוד עשוי נירוסטה אם אני לא טועה , ובמכונות שהדוד פליז בכלל?
אני משתמש במים שעברו סינון במע׳ של אוסמוזה הפוכה, האם זה יכול להסב איזשהו נזק בגלל חומציות. בגאג׳יה פיור בפרט , הדוד עשוי נירוסטה אם אני לא טועה , ובמכונות שהדוד פליז בכלל?