הסבר על כניסת MHL ועל כניסת IPHONE/IPOD ברסיבר
שלום
אז לאחרונה התחדשתי ברסיבר של פיונייר LX77
יש שם כניסת IPOD מובנת וכניסת MHL
ויש לי 2 שאלות
בכניסת ה IPOD, הצלחתי לחבר את האייפון 5 של אשתי, ולשמוע שירים מתוך המכשיר על גבי הרסיבר. השליטה כמובן מתוך הרסיבר והגישה היא לקבצים שיש בIPHONE כמו ממחשב או מהרד דיסק חיצוני.
לא הצלחתי להפעיל סרטונים שצולמו בIPHONE ולהציגם דרך הרסיבר. יש כזאת אפשרות או שזה לא תומך בזה?
אם לא, מה הטעם בחיבור הIPHONE לרסיבר? זה ממש כמעט כמו לחבר אותו ליציאת ה USB הרגילה ואז להפעיל אותו כדיסק חיצוני.
ושאלה נוספת, אשתי עם האייפון אמנם, אבל אני דבר באנדראואיד.
מה הרעיון בכניסת ה MHL שהרסיבר תומך בו? בחיפוש בגוגל יש מתאם של MHL שבו יש כניסת מיקרו USB לאנדרואיד עצמו ויציאת USB ו HDMI. אז בעצם אפשרי לחבר את זה לכל כניסת HDMI ברסיבר/בטלוויזיה. מה הרעיון בחיבור HDMI שתומך ב MHL? הבנתי שיש לו גם העברת מתח על גבי הכבל HDMI, אז זה אומר שאפשרי לחבר רק את כבל ה HDMI למכשיר האנדרואיד ואז בעצם יש טעינה דרך מחבר ה HDMI ללא צורך בחיבור כבל USB נוסף?
מכשיר האנדרואיד הוא גלקסי S4 באם זה רלוונטי...
תודה
רמי
אז לאחרונה התחדשתי ברסיבר של פיונייר LX77
יש שם כניסת IPOD מובנת וכניסת MHL
ויש לי 2 שאלות
בכניסת ה IPOD, הצלחתי לחבר את האייפון 5 של אשתי, ולשמוע שירים מתוך המכשיר על גבי הרסיבר. השליטה כמובן מתוך הרסיבר והגישה היא לקבצים שיש בIPHONE כמו ממחשב או מהרד דיסק חיצוני.
לא הצלחתי להפעיל סרטונים שצולמו בIPHONE ולהציגם דרך הרסיבר. יש כזאת אפשרות או שזה לא תומך בזה?
אם לא, מה הטעם בחיבור הIPHONE לרסיבר? זה ממש כמעט כמו לחבר אותו ליציאת ה USB הרגילה ואז להפעיל אותו כדיסק חיצוני.
ושאלה נוספת, אשתי עם האייפון אמנם, אבל אני דבר באנדראואיד.
מה הרעיון בכניסת ה MHL שהרסיבר תומך בו? בחיפוש בגוגל יש מתאם של MHL שבו יש כניסת מיקרו USB לאנדרואיד עצמו ויציאת USB ו HDMI. אז בעצם אפשרי לחבר את זה לכל כניסת HDMI ברסיבר/בטלוויזיה. מה הרעיון בחיבור HDMI שתומך ב MHL? הבנתי שיש לו גם העברת מתח על גבי הכבל HDMI, אז זה אומר שאפשרי לחבר רק את כבל ה HDMI למכשיר האנדרואיד ואז בעצם יש טעינה דרך מחבר ה HDMI ללא צורך בחיבור כבל USB נוסף?
מכשיר האנדרואיד הוא גלקסי S4 באם זה רלוונטי...
תודה
רמי
- epony
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10574
- נתן תודות: 645 פעמים
- קיבל תודות: 1367 פעמים
MHL מאפשר לחבר מכשיר נייד עם חיבור מיקרו USB לרסיבר למשל, על מנת לשדר וידאו ו/או אודיו HD (למעשה, עד 4K בגרסת MHL 3.0) מעל תווך בתקן של HDMI. וכן, הוא מאפשר להעביר מתח של 5V DC, אבל צריך כבל מתאים, שלמרבה הבילבול נקרא לרוב MHL Passive Cable...

תודה אור!
כמו תמיד אתה קופץ לעזור בכל עת...
אז מה שאני צריך להזמין זה את ה MHL ADAPTER (שמצד אחד מכיל יציאת מיקרו USB ומצד שני כניסת מיקרו USB ו HDMI? ואז כמובן אפשרי לחבר לכל כניסת HDMI ובנוסף לכניסת MHL תואמת?
או שמא אני צריך להזמין כבל MHL PASSIVE CABLE?
ואז הכבל הזה מתאים רק ליציאות MHL ולא מאפשר לי להתחבר לכל טלוויזיה עם הגלקסי S4 ?
כמו תמיד אתה קופץ לעזור בכל עת...
אז מה שאני צריך להזמין זה את ה MHL ADAPTER (שמצד אחד מכיל יציאת מיקרו USB ומצד שני כניסת מיקרו USB ו HDMI? ואז כמובן אפשרי לחבר לכל כניסת HDMI ובנוסף לכניסת MHL תואמת?
או שמא אני צריך להזמין כבל MHL PASSIVE CABLE?
ואז הכבל הזה מתאים רק ליציאות MHL ולא מאפשר לי להתחבר לכל טלוויזיה עם הגלקסי S4 ?
- Amir64
-
- גורו

- תגובות: 10915
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 1942 פעמים
בגדול:
חיבור MHL מספק זרם טעינה, HDMI רגיל לא.
MHL משתמש ב 5 מוליכים בלבד, לעומת 19 ב- HDMI.
מה שאומר בגדול שהעברת וידאו נעשית בצורה סריאלית בערוץ יחיד, כאשר ב- HDMI ההעברה נעשית בצורה פרללית בשלושה ערוצים
לכן אי אפשר להעביר וידאו מהסמרטפון למחבר HDMI רגיל. אין בקונקטור של הסמרטפון מספיק מוליכים.
חיבור MHL מספק זרם טעינה, HDMI רגיל לא.
MHL משתמש ב 5 מוליכים בלבד, לעומת 19 ב- HDMI.
מה שאומר בגדול שהעברת וידאו נעשית בצורה סריאלית בערוץ יחיד, כאשר ב- HDMI ההעברה נעשית בצורה פרללית בשלושה ערוצים
לכן אי אפשר להעביר וידאו מהסמרטפון למחבר HDMI רגיל. אין בקונקטור של הסמרטפון מספיק מוליכים.
- Amir64
-
- גורו

- תגובות: 10915
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 1942 פעמים
עם איזה אנדרואיד אתה?
הרסיבר מגיע עם כבל MHL, אבל הבנתי שהוא לא עובד עם מכשירי סמסונג כי הם החליטו לעשות ככה שרק כבל שלהם יעבוד.
אם אתה לא עם סמסונג, תנסה, אולי יעבוד.
אני לא ניסיתי.
זה נראה לי יותר גימיק.
אני מזרים אודיו דרך הרשת הביתית.
סרטים ומוזיקה רב ערוצית ממחשב שמחובר לרסיבר, אז לא רואה צורך בדבר הזה בכלל.
הרסיבר מגיע עם כבל MHL, אבל הבנתי שהוא לא עובד עם מכשירי סמסונג כי הם החליטו לעשות ככה שרק כבל שלהם יעבוד.
אם אתה לא עם סמסונג, תנסה, אולי יעבוד.
אני לא ניסיתי.
זה נראה לי יותר גימיק.
אני מזרים אודיו דרך הרשת הביתית.
סרטים ומוזיקה רב ערוצית ממחשב שמחובר לרסיבר, אז לא רואה צורך בדבר הזה בכלל.