אופי הסאונד
ה HRT הוא הכי בהיר ואגרסיבי מהשלושה (סגנון החתימה דומה לזה של Dragonfly v1, אבל טוב יותר בכל תחום). מעולה למי שמחפש סאונד הדוק. מאוד מפורט. כמעט אודיופילי. באופן אישי, אני לא "מת" על פירוט יתר, לאורך זמן זה יכול לעשות לי צלצולים באוזניים. לא לטעות – הוא לא אנליטי מוגבה, אלא ניטראלי לכיוון בהיר.
עם זאת, ישנו חיסרון ב HRT, וזה הבאס שלו. הוא קצת ... מוזר \ מרוח כזה. טרם מצאתי מילה מדויקת יותר לתיאורו. הוא לא חלש. הוא לא חזק. הוא פשוט- מפוזר כזה. בהחלט לא המגבר הנכון לדאנסים, ובהמשך המבחן – נתגלה כחיה הכי גרועה למוסיקה מהסוג השמח...
ה Fiio נשמע סגור יותר (פחות טרבל, ופחות במה) אחרי שמגיעים מה microStreamer, אבל הבאס שלו טוב יותר ומהנה מאוד (גם: מצליח שלא להיות חזק יותר.. ואם בכל זאת רוצים "סאב-וופר" באוזניים? – בשביל זה יש את כפתור הגברת הבאס).
אני חושב ש ה Fiio מדגיש את המידים יותר.
ה PCSTEP הוא המגבר הכי שקוף. יש בזה טוב לחובבי הדיוק, אך חסרה לו קצת מוסיקליות (הוא שטוח ומשעמם). בכל מיקרה, הבאס שלו הכי בשרני משל מתחריו (ב Fiio למשל, כפתור הגברת הבאס מגדיל נפח... אבל לא בשר). הטרבל של ה PCSTEP מונמך ברמת ה DAC, ולא מפורט ואוורירי כמו זה של ה microStreamer. הוא סולחני. אבל בהשוואה...
נכון שה PCSTEP סולחני, אבל המילה הזו מקבלת משמעות חדשה כשמאזינים דרך ה Fiio; היצור הזה מצליח איכשהו לחתוך במקומות הנכונים (יש פחות צצצ\ססס\ששש\...). ה PCSTEP כמעט שטוח במידים (שוב, באס מוגבה וטרבל מונמך... במידות קטנות כמובן).
איכות בנייה וחומרים
ה PCSTEP בנוי כמו טנק לעומת האחרים. גם המתכת שלו עבה יותר.
ה Fiio ו ה microStreamer מרגישים יותר כמו צעצוע, בזמן שהשני – ממש קטן!
ב Fiio גלגל הווליום נעים יחסית. אבל ב PCSTEP זה תענוג.
ב microStreamer אין בכלל מה לגעת – השליטה על הווליום שלו – דרך התוכנה בלבד (מיותר למשתמשים קרובים למחשב (הרוב). אבל יתרון אדיר למשתמשים שיושבים רחוק ומעדיפים לשלוט על הווליום דרך "שלט-רחוק". למשל, בעת צפייה בסרטים. או שסתם אוהבים להימצא רחוק מהמערכת בזמן האזנה למוסיקה).
פיצ'רים (או: יתרונות יחסיים)
ל Fiio ו ל PCSTEP כפתור gain. ל HRT אין שכזה.
ל Fiio חיבור micro, אבל בגודל ובלחץ הנכון... מעולה! עשיתי ניסוי, שבו תליתי את ה Fiio מהכבל שלו... הכול בסדר, לא נפל, ולא צריך לקנות עוד אחד
ה PCSTEP הוא היחיד שיכול לשמש כמגבר בלבד (לקבל DAC אחר). ניסיתי עם DAC של HiFiMeDIY, והפונקציה הזו עובדת נהדר. בתור מגבר - ה PCSTEP עושה עבודה מצוינת, בהיותו מאוד שקוף.
ה PCSTEP הוא היחיד שאין לו יציאת Line Out. כלומר הוא יכול לשמש כ DAC/AMP, או כמגבר בלבד. אבל הוא אינו יכול לשמש כ DAC בלבד.
ל PCSTEP יש ווליום דיגיטלי... זה אומר שהוא מאוד מאוד מדויק.
ל HRT יתרון ויזואלי במצבים מסויימים: בזמן ששני המכשירים האחרים מאירים באור כחול חזק, שמסנוור בחושך, ה HRT לא מאיר מקידמתו כלל.
חום המכשיר לאחר האזנה
ה HRT הכי חם
אח"כ ה Fiio
ועדיין בטמפרטורת החדר - ה PCSTEP
=> מממ... ניראה שהגודל משחק פה תפקיד (!)
עוצמות ויכולות
העוצמה של הPCSTEP הכי גבוהה.. במצב רגיל הוא על 5 וולט (כפול 2), אבל אפשר לשים סוללה (v9), ואפשר בכלל לחבר אותו לשנאי חיצוני של v15.. מה שאומר שהוא באמת מתאים לרוב סוגי האוזניות הקיימות, בזמן ש ה Fiio ו ה microStreamer חלשים יותר, ולא הייתי משדך אותם לאוזניות כבדות. ל Fiio לפחות כפתור gain להגברת הווליום.
בגלל העוצמה של ה PCSTEP, ישנו זמזום חשמלי בווליום נמוך אך שמיע. גם הווליום שלו עושה קולות "צעדים" ב gain הנמוך (בשימוש עם אוזניות רגישות מאוד).
הערה לבעלי IEMs – כשמשתמשים ב PCSTEP, עדיף לעבור ל gainגבוה, ככה שלא יהיו בעיות של זמזום ושל צעדים בהגברת\החלשת הווליום. Jan הסביר לי שזה בגלל התנגדות היציאה. יש לי in ears בעלי התנגדות נמוכה מהמקובל (16dB), ולכן הגעתי לתוצאה זו.
“מרווח מחיה”, או "גובה החדר" - בווליום
PCSTEP – מקום ראשון. באוזניות הרגישות שלי, הגעתי לשעה 12 (!) ב gain הנמוך (ואני שומע על 65-70 dB , כלומר חלש יחסית). הווליום הדיגיטלי שלו פשוט מדהים!
אח"כ ה HRT ו ה Fiio בתיקו – 12.5 אחוז מסרגל הווליום של Foobar לאורך מסך מלא עם ה HRT, או, שעה 1 מתוך 8 בפיו.
לקחים מהקנייה הזו
מגבר לא משנה את כל האוזנייה באמת, אלא רק מדגיש דברים (מביא אותה לפוטנציאל.. גם: מממש אותה), או לפעמים "מאזן" אותה. אבל אוזניה חמה תישאר חמה. אוזנייה קרה תישאר קרה.
יש אלפי אנשים שכל יום צופים בסרטים באיכות CAM ו\או מריצים רשימת השמעה של YouTube (ואין להם אף קובץ מדיה במחשב).
ניראה לי שהכניסו ל Fiio גימיק סודי, מעין "מנגנון תיקון עיוותים". ה PCSTEP טוב בזה, רק מפני שהוא מוריד בווליום של האזור הבעייתי בטרבל... אבל המגבר שקוף ואיכותי. שומעים כל בעיה גם באזורים הנמוכים של תדר התגובה. עיוותים בבאסים, ובמידים.
כשמאזינים לקבצים באיכות דגימה נמוכה דרך מגבר בהיר, כמו ה HRT, מרגישים יותר מדי פירוט בטרבל, הכול מעוות, בקטע הרמוני ולא מהסוג הנעים\הססגוני.
ה PCSTEP הוא מגבר מאוד טכני. מזכיר לי קצת את ה O2 כששמעתיו בפעם הראשונה. יש הדגשה על דיוק מבחינת המגבר (הוא פשוט הכי שקוף בחבורה). אבל ב DAC יש את המאפיינים המיוחדים, שהופכים את המכשיר הזה לסולחני ומוסיקלי, כמה שאפשר. למי שיש (הרבה) יותר כסף, ומחפש איכות טכנית ושקיפות, אבל עדיין שומע הכול – ה PCSTEP.
ה Fiio E10K מהווה שיפור רציני לעומת ה E10 הוותיק. הוא פשוט "הינדוס" מחדש; הוא נקי יותר, במה רחבה יותר, כפתור באס שלא מפוצץ ומכסה את הכול, וצליל ברור יותר שאיכשהו מצליח "כמעט" לנקות מעיוותים. המכשיר הזה פשוט מעולה למתחילים, או חסרי-תקציב, שרוצים לשדרג את איכות הצליל מהמחשב... וכמובן, מומלץ בחום לאוהבי המותג!
מי ששומע מוסיקה באמת באיכות גבוהה, ולא מפחד מפירוט – ה HRT זאת החיה בשבילו, כל עוד לאוזניות אין דרישות גדולות לכוח.
ציונים (גבוה יותר (למעלה, יותר ניקוד) זה טוב יותר)
גודל במה (מי שמעדיף אינטימיות – שפשוט יהפוך את הציונים)
HRT (3/3)
PCSTEP (2/3)
Fiio (1/3)
מוסיקה קלאסית ופירוט (גם: יכולת אודיופילית)
HRT (3/3)
PCSTEP (2/3)
FIIO (1/3)
מוסיקת דאנס (גם: איכות לעומת כמות הבאס \ בומים)
Fiio (3/3)
PCSTEP (2/3)
HRT (1/3)
יכולת התגברות על עיוותים \ רעשים דיגיטליים \ YouTube 64kbps \ "artifacts" \ ושאר ירקות
Fiio (3/3)
PCSTEP (2/3)
HRT (1/3)
גוון הצבע (כהה- מעט ניקוד. בהיר- הרבה ניקוד)
HRT (1/3)
PCSTEP (2/3)
Fiio (3/3)
ניראה לי שבשלב הזה כבר קיבלנו הערכה לאופי הסאונד של כל מכשיר.
על איזה מכשיר אני ממליץ?
בתור אחד שיש לו כרקע רק אוזנית קטנות, אני נע ונד בין ה Fiio ל HRT;
מצד אחד – אני מעריך את איכות הסאונד האודיופילית (כמעט אנליטית) של ה HRT.
אך מצד שני, אני לעתים מעדיף את הסולחניות היתרה, ואת המוסיקלית, של הFiio החדש.
מובן שאם ישנו שימוש הוא באוזניות גדולות, אז ה PCSTEP מנצח את שניהם; הוא הכי חזק ובשרני שנתקלתי בו אי פעם בקטגורית הקטנים (והיו לי הרבה צעצועים...), הוא באמת "אחד להכול". מעין פשרה הגיונית ונכונה... ומבחינת הסאונד - הוא ביניהם - הוא היחיד שבאמת משלב את שני העולמות ביחד (אודיופילים ששומעים לא רק FLAC, והיכולת שלו להניע כל אוזנייה דינאמית, מקטנה ועד גדולה). אני באמת ממליץ עליו בחום!
מוסיקה:
"Chris Parker - Don't Let Go (ft. Polina)"
"Christina Milian - AM To PM"
"Chris de Burgh - Time in a Bottle"
"Emily Haines - White Gold"
"Vittorio Monti – Czardas"
"גבריאל בלחסן – 5 בבוקר"
"דודו אהרון - דודו, יאללה יאללה" (...ואנחנו לא מזכירים את הסגנון הזה יותר!)
"כנסיית השכל – היינו עושים אהבה"
"רונה קינן – למה הלכת ליער האפור"
"רמי קלינשטיין – הרבה פנים"
תמונות
כאן
http://s1128.photobucket.com/user/eyal1 ... iio%20E10K
\\סוף מסמך המבחן