Marantz 2270
שלום לכולם
התחדשתי ברסיבר מרנץ מהדגמים הגבוהים של הסדרה 22xx , הדגם הוא 2270 עם 70 וואט לערוץ לפי נתוני היצרן בפועל הוא מוציא יותר לפי היכרות שלי עם מרנצים אחרים .
הרסיבר במצב לא תקין בחיבור לרמקולים לא שומעים כלום לא מוציא סאונד , מצב חיצוני מעולה בלי שריטות או מכות מצב פנימי מלא חלודה ואבק ,אשמח לקבל המלצות מבעלי ניסיון איך ניתן להיפתר מהחלודה על חלקי הרסיבר והשאסי שלו בצורה יעילה בלי להזיק לחלקים האלקטרוניים של הרסיבר
בחיבור לחשמל כאשר מעבירים מצב בכפתור סלקטור יש חלק מסויים בתור הרסיבר שעושה רעש חריקה צילמתי את החלק ושמתי תמונה שלו מי מזהה מה החלק הזה ?
לפי מה שכתוב על הרסיבר הוא מיוצר בארה״ב כך גם קראתי באתר קלאסיק אודיו , אבל אחר כך העבירו את היצור ליפן .
האם יש הבדל בין מכשירים המיוצרים בארה״ב לבין אלה שמיוצרים ביפן ....
קניתי את הרסיבר עם תיבת עץ תואמת בלי המכסה מפח שלו האם למישהוי מחברי הפורום יש רסיבר דומה או דגם אחר לחלקים שאפשר לקנות ממנו את המכסה ?
בתחילת השבוע הייתה מודעה ביד 2 למכירת רסיבר מרנץ מדגם 4270 רסיבר קוואדרו , פיספסתי את המכשיר בגלל שנחטף ע״י אספן אחר שהספיק לחטוף לפני . האם הרסיברים מסדרת הקוואדרו נשמעים פחות טוב מסדרת הרסיברים 22xx או שלהפך ...
התחדשתי ברסיבר מרנץ מהדגמים הגבוהים של הסדרה 22xx , הדגם הוא 2270 עם 70 וואט לערוץ לפי נתוני היצרן בפועל הוא מוציא יותר לפי היכרות שלי עם מרנצים אחרים .
הרסיבר במצב לא תקין בחיבור לרמקולים לא שומעים כלום לא מוציא סאונד , מצב חיצוני מעולה בלי שריטות או מכות מצב פנימי מלא חלודה ואבק ,אשמח לקבל המלצות מבעלי ניסיון איך ניתן להיפתר מהחלודה על חלקי הרסיבר והשאסי שלו בצורה יעילה בלי להזיק לחלקים האלקטרוניים של הרסיבר
בחיבור לחשמל כאשר מעבירים מצב בכפתור סלקטור יש חלק מסויים בתור הרסיבר שעושה רעש חריקה צילמתי את החלק ושמתי תמונה שלו מי מזהה מה החלק הזה ?
לפי מה שכתוב על הרסיבר הוא מיוצר בארה״ב כך גם קראתי באתר קלאסיק אודיו , אבל אחר כך העבירו את היצור ליפן .
האם יש הבדל בין מכשירים המיוצרים בארה״ב לבין אלה שמיוצרים ביפן ....
קניתי את הרסיבר עם תיבת עץ תואמת בלי המכסה מפח שלו האם למישהוי מחברי הפורום יש רסיבר דומה או דגם אחר לחלקים שאפשר לקנות ממנו את המכסה ?
בתחילת השבוע הייתה מודעה ביד 2 למכירת רסיבר מרנץ מדגם 4270 רסיבר קוואדרו , פיספסתי את המכשיר בגלל שנחטף ע״י אספן אחר שהספיק לחטוף לפני . האם הרסיברים מסדרת הקוואדרו נשמעים פחות טוב מסדרת הרסיברים 22xx או שלהפך ...
-
- פנל קידמי במצב שמור עם תיבת העץ
-
-
- החלק הפנימי של הרסיבר מלא חלודה
- tomyeshuah
- חבר ותיק

- תגובות: 1583
- נתן תודות: 496 פעמים
- קיבל תודות: 403 פעמים
החלק אליו אתה מתכוון נקרא Relay. (בעברית: ממסר)
זהו מפסק אלקטרומגנטי\מכאני, המחבר בין דרגת היציאה הסופית אל הרמקולים.
בעת ההדלקה ישנו מנגנון השהייה שבסופה ה-Relay נכנס לפעולה (יוצר רצף).
ע"מ לפתור את הבעיה יש להוציא מהמכשיר (ע"י הסרת ההלחמות) את ה-Relay, לשלוף את המכסה השקוף, ובעזרת מולטימטר, לבדוק את מוליכותם של ההדקים שבתחתית שלו.
בד"כ מגעי החיבור מלוכלכים כתוצאה משימוש מרובה. יש להסיר מהם שאריות פחמיות ע"י הצמדת המגעים והעברת דף נייר ספוג בספרי לניקוי מגעים יבש בינהם. (במקרים קיצוניים, במידה והנ"ל לא עוזר, ניתן לבצע את אותה פעולה כאשר נייר זכוכית דק , מחליף את הנייר).
זהו מפסק אלקטרומגנטי\מכאני, המחבר בין דרגת היציאה הסופית אל הרמקולים.
בעת ההדלקה ישנו מנגנון השהייה שבסופה ה-Relay נכנס לפעולה (יוצר רצף).
ע"מ לפתור את הבעיה יש להוציא מהמכשיר (ע"י הסרת ההלחמות) את ה-Relay, לשלוף את המכסה השקוף, ובעזרת מולטימטר, לבדוק את מוליכותם של ההדקים שבתחתית שלו.
בד"כ מגעי החיבור מלוכלכים כתוצאה משימוש מרובה. יש להסיר מהם שאריות פחמיות ע"י הצמדת המגעים והעברת דף נייר ספוג בספרי לניקוי מגעים יבש בינהם. (במקרים קיצוניים, במידה והנ"ל לא עוזר, ניתן לבצע את אותה פעולה כאשר נייר זכוכית דק , מחליף את הנייר).
-
- בתמונה: ממסר מפורק ל-2 חלקים.
אכן חלודה.... יש לי שני 2200 וגם בהם יש לא מעט חלודה (פנימית). אני גם לא מרוצה מציפוי המעגלים שהינו כנראה נגד לחות אבל עם השנים הפך לדביק משהו ואסף אליו אבק ולכלוך. האמת הינה שלא הייתי מציע להתעסק עם החלודה הפנימית למעט נקודות המגע וההברגה כדי להבטיח מגע טוב.
הבעייה עם הממסר המתואר תדרוש מספיק עבודה ... מן הסתם קול החריקה הינו בגלל שאינו מצליח להיתפס. אולי אפשר לפרקו ולתקנו ואז לעבור לבעיות הבאות ....
הבעייה עם הממסר המתואר תדרוש מספיק עבודה ... מן הסתם קול החריקה הינו בגלל שאינו מצליח להיתפס. אולי אפשר לפרקו ולתקנו ואז לעבור לבעיות הבאות ....
וינטאג'מניה !!!
מקבל וקונה ציוד לשיפוץ.
מקבל וקונה ציוד לשיפוץ.
פיוזיים ללוח שעונים
אני מעוניין לקנות פיוזיים לרסיבר מרנץ 2270 שברשותי , עבור ה- vu מיטרים של קליטת הרדיו והסיגנל
הפיוזיים חסרים ברסיבר לכן אינני יודע איזה סוג צריך לקנות , אשמח לקבל הסבר על סוג הפיוזיים שצריך ומה ההבדל בין פיוז מהיר לפיוז איתי
תודה
הפיוזיים חסרים ברסיבר לכן אינני יודע איזה סוג צריך לקנות , אשמח לקבל הסבר על סוג הפיוזיים שצריך ומה ההבדל בין פיוז מהיר לפיוז איתי
תודה
- tnsilver
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4166
- נתן תודות: 619 פעמים
- קיבל תודות: 1301 פעמים
אני מניח שאתה מתכוון לתאורה. אלה מנורות 8V 200mA (אפשר גם 250mA) שאמנם נראות כמו פיוז - אבל הן לא פיוז רגיל. פיוז מהיר הוא פיוז שניתך מהר מאוד, בד"כ כלל בפלאש לבן שמשאיר פיח שחור, ונותן הגנה טובה יותר במקרה של עודף זרם. אלה נקראים fast acting על משום מהירות פעולתם. לפיוז רגיל לוקח זמן עד שהוא פותח את המעגל והנתיך שבו עשוי להתלהט ולהאיר מעט לפני שהוא נשרף לגמרי. הנורות המדוברות דומות מאוד לפיוז איטי - רק שמדובר בחוט להט שתפקידו להאיר ולא בנתיך. בכל מקרה, כשמדובר במנורות, עניין המהיר והאיטי - לא רלוונטי. יש קיטים, עם כל הנורות הדרושות, כמעט לכל מודל של מרנץ, כמו למשל כאן או כאן ואני בטוח שיש עוד המון ספקים.
- tomyeshuah
- חבר ותיק

ישנה גם אפשרות להשתמש בדיודות מפיצות אור (LED). אך אלה דורשות להתקין גשר דיודות ובמקרה הצורך גם קבל, ליישור הזרם.
אני בודק בימים אלו מספר LED's מיצרנים שונים ע"מ להשיג את גוון התאורה הנכון (3000K) ופיזור אור שיהיה זהה לנורות המקוריות. זאת כיוון שרוב הקיטים הנמכרים ברחבי הרשת מכילים LED's בעלי גוון "כחול מזעזע" (משחק המילים לא היה מכוון).
אעדכן בהמשך.
אני בודק בימים אלו מספר LED's מיצרנים שונים ע"מ להשיג את גוון התאורה הנכון (3000K) ופיזור אור שיהיה זהה לנורות המקוריות. זאת כיוון שרוב הקיטים הנמכרים ברחבי הרשת מכילים LED's בעלי גוון "כחול מזעזע" (משחק המילים לא היה מכוון).
אעדכן בהמשך.
- RAMIRAMI68
- חבר ותיק

- תגובות: 2548
- נתן תודות: 166 פעמים
- קיבל תודות: 263 פעמים
תום,גם אני חשבתי לקנות לדים אבל החלטתי להישאר במקור.
שים לב ל Clear LED שבקישור הבא
http://www.ebay.com/itm/LED-Fuse-Lamp-M ... TM:US:1123
את הלד הזה רציתי ל 2385 שלי ולבסוף (בעזרתו של טומי) רכשתי את הרגילות ועוד כמה מכאן
http://www.dgwojo.com/
שים לב ל Clear LED שבקישור הבא
http://www.ebay.com/itm/LED-Fuse-Lamp-M ... TM:US:1123
את הלד הזה רציתי ל 2385 שלי ולבסוף (בעזרתו של טומי) רכשתי את הרגילות ועוד כמה מכאן
http://www.dgwojo.com/
- tomyeshuah
- חבר ותיק

ה-Clear הוא לא לטעמי.RAMIRAMI68 כתב: שים לב ל Clear LED שבקישור הבא...
זו הסיבה שאני מחפש ובודק דגמי LED בגוון צהוב-כתום, סביב 2800-3200K (ולא לבן או כחול).
- tnsilver
- חבר מביא חבר

גם לא לטעמי. אם תמצא שילוב LED שאינו בגדר עלבון לגוון המקורי, אשמח אם תעדכן. לאחרונה נמאס לי קצת מלהיענות באופן קבוע לדרישות התובעניות של חמש יחידות 9090 שאחת לשבועיים בממוצע דורשות תשומת לב טכנית. אני מתחיל להתגעגע לחתול שלנו שהיה הרבה פחות נודניק, כך מסתבר. אני מחפש משהו שאם ישאלו אותי אם מדובר ב-LED, אני אוכל לשקר במצח נחושה, להגיד שלא, בלי להיתפס!
השיחה הזו לא התקיימה.
השיחה הזו לא התקיימה.
- RAMIRAMI68
- חבר ותיק

- תגובות: 2548
- נתן תודות: 166 פעמים
- קיבל תודות: 263 פעמים
חמש יחידות 9090 ...פששש...עוד שתיים ונהיה תיקו.
טפו טפו, עם השלוש שלי אין לי שום בעיה למעט זוג נוריות המיטרים באחד הרסיברים שאותן החלפתי היום.
חשבתי שאני יוצא לפיקניק...יצאה לי הנשמה עד שהחלפתי אותן ! החיווט ממש ממש קצר !
טפו טפו, עם השלוש שלי אין לי שום בעיה למעט זוג נוריות המיטרים באחד הרסיברים שאותן החלפתי היום.
חשבתי שאני יוצא לפיקניק...יצאה לי הנשמה עד שהחלפתי אותן ! החיווט ממש ממש קצר !
- tnsilver
- חבר מביא חבר

relax ... לא כל כך מהר... אני סופר רק את מה שמטריד אותי במיידי. יש עוד שתי יחידות במשרד בת"א שאני לא מוטרד מהן אבל ממש אתמול התקשר אלי חבר שעבר דירה בלונג-איילנד והודיע לי שאם אני לא בא לקחת את ה'*** שלי', הוא נשאר בקרטון בדירה הישנה ושאני אשבור את הראש עם הדיירים החדשים. הוא התכוון ל-9090 שרכשתי לפני שנתיים ב-eBay ושיגרתי אליו. פרח לי מהראש!RAMIRAMI68 כתב:חמש יחידות 9090 ...פששש...עוד שתיים ונהיה תיקו....
- tnsilver
- חבר מביא חבר

תודה אבל לא נעים לי. אתה סתם תסתבך. זה קשור בכבלים ל-JBL L-65 ולשני פטפונים שהגישה לחיבורים שלהם לא נוחה. עזוב... מה אתה צריך את הכאב גב הזה. בסוף השנה ממילא נגמר חוזה השכירות. הקבלן כבר יפנה הכל עם כל שאר הזבל'ה. שטויות. אל תטרח. 
המרנץ לאחר צביעה ושיפוץ
צביעה של השנאי בצבע שחור מבריק והשלדה בצבע יסוד .
-
- לפני השיפוץ
-
- אחרי השיפוץ והצביעה
יצא יפה מאוד! אני גם אעשה את זה ל2275 שלי שיסתיים התיקון. זה מזכיר לי שקניתי את האוטו הראשון שלי - הונדה סיווק 96 והראש מנוע היה נראה לא טוב אז צבעתי אותו בעדינות בכסף ומאז הייתי פותח מכסה מנוע בכל הזדמנות