זקוק לעזרה בפיתרון מספר תקלות בטלוויזית LCD.

איך משהו עובד? למה זה ככה?
שלח תגובה
BLUE01 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 55
נתן תודות: 14 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שבת שלום לכולם,

לאחרונה רכשתי ,מחבר, במחיר סמלי טלוויזית LCD 40 אינץ׳ של חברת Mets.
לטלוויזיה 2 בעיות: רמקול שמאלי אינו עובד ושלט שאינו משפיע על הטלוויה.
אני מעוניין לטפל בבעיות בכוחות עצמי ואלו שאלותיי:

1) בנוגע לרמקול: על פניו מדובר בתקלה פשוטה שכן רמקול מחובר ע״י 2 חוטים. כל שעליי לעשות הוא לפרק את הפאנל האחורי של הטלוויזיה על מנת הגיע אל הרמקול ולאחר מכן לבדוק אם אחד החוטים התנתק מהרמקול. במידה הרמקול מחובר כיאות חשבתי לבדוק אם הוא שרוף ע״י רב מודד. האם רמקול שרוף אמור להראות התנגדות? האם בדיקת רציפות יכולה לעזור?
2) בנוגע לשלט: לדברי החבר, הוא לא זוכר מתי ואם אי פעם השלט עבד. כאשר היא רצה לכבות או לשנות את ווליום הטלוויזיה, הוא פשוט ניגש אליה וביצע את הפעולה ישירות מכפתורי המסך. גם השלט של הוט לא הצליח לקודד שום קוד שישלוט על המסך ולדברי התמיכה של הוט השלט לא תומך במסך הזה. איך אני ניגש לפתור את הבעיה? כיצד בודקים אם הבעיה בשלט או בעצם במקלט הIR שבטלוויזיה?

תודה לכולכם!

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8352
נתן תודות: 760 פעמים
קיבל תודות: 1173 פעמים

שליחה #2 

לגבי השאלה הראשונה, לא אמור להיות קשה. תפתח וכפי שרשמת תראה אם הרמקול מחובר כמו שצריך. אם לא, תחבר ותראה אם עובד. אם מחובר כמו שצריך ולא עובד נסה לחבר במקומו רמקול אחר שאתה יודע שהוא תקין. (תבדוק שאתה שם רמקול עם אותה עקבה או לפחות עם עקבה גבוהה יותר) אם עובד לך אז אחלה, אם לא עובד אז יכול להיות שהחיווט מנותק מהצד של הלוח ולא של הרמקול או שההגברה שלו בכלל דפוקה.
לגבי השלט, אין לי איך לעזור לך. הייתי באותה סירה עם מסך סנסוי שקבלתי פעם מחבר. אותו הדראק בדיוק. גם בו לא היה אפשר לקדד שום שלט ורק המקורי שלו עבד איתו. (זה אותו דבר עם הרבה מותגי מדבקה - PILOT, METZ, SANSUI, MAG ועוד רבים אחרים שבורא עולם מסרב להכחיד מהעולם..)
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".

שלח תגובה

חזור אל “שאלות בנושאים טכניים”