כיוונים בחיבור מגבר חיצוני

איך משהו עובד? למה זה ככה?
שלח תגובה
HazooM פותח השרשור
כתב
כתב
תגובות: 6805
נתן תודות: 306 פעמים
קיבל תודות: 959 פעמים

שליחה #1 

כאשר מחברים נניח לרסיבר מגבר סטריאו חיצוני, או לחילופין סאב אקטיבי, האם אני צריך לכוון את הווליום במגבר החיצוני למקסימום ואת עוצמת הכניסה מהרסיבר לפי הטעם, או שאת עוצמת הכניסה ברסיבר אני צריך לכוון למקסימום ואת הווליום במגבר החיצוני אני מכוון לפי הטעם ? השליטה אגב צריכה להיות מהרסיבר.

תודה

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #2 

היי איתי,

קודם אנסה להסביר קצת רקע שיעזור לך להבין את מהלך החיבורים.

- כדיוע לך כל מגבר מורכב משני חלקים עיקריים - קדם מגבר ומגבר כח.
- קדם מגבר משמש לשליטה על הווליום וברירה הכניסות.
- המקור (נגן CD או מוצא ה-DSP בתוך הרסיבר) מוציא אות סטנדרטי בעוצמה קבועה.
- כל מה שהקדם מסוגל לעשות זה להנחית אותו (זה הפוטנציומטר ששולט על הווליום), כלומר, מקסימום ווליום זה 0 התנגדות ומינימום ווליום זה התנגדות מקסימלית או נתק.
- לכל מגבר כח יש רגישות כניסה, כלומר, מה המתח המקסימאלי שניתן להכניס לו כדי שהוא יוציא את מקסימום המתח במוצא מבלי להיכנס לקטימה (CLIPPING).
- אם כך, ברגע שמחברים את יציאות ה-PRE OUT של הרסיבר לאחת הכניסות במגבר סטיראו, למעשה אתה משרשר שני קדם-מגברים.
- תיאורתית, אתה צודק. צריך לשים את הפוטנציומטר של המגבר הסטריאו במינימום התנגדות (מקסימום ווליום) כדי להפוך אותו לקצר ובכך למעשה הפכת אותו למגבר כח (שמחליף את מגבר הכח הפנימי של הרסיבר).
- אולם, לכל מגבר יש רגישות שונה וכן GAIN שונה, כך שיכול מאוד להיות שתצטרך דווקא לכוון את הוליום במגבר סטריאו לווליום שונה ממקסימום.
- תהליך הכיוון צריך להיעשות כמו שמכוונים את הרמה של כל הרמקולים במהלך ה-SETUP.
- ברגע שמצאת את הווליום שמגבר הסטיראו צריך להיות כדי שכל הרמקולים יישמעו בעוצמה שווה, סמן אותו.

שים לב !
כל היתרון בחיבור כזה הוא כשיש לך מקורות עם יציאות אנלוגיות שיישמעו טוב יותר בחיבור דרך מגבר הסטריאו מאשר דרך הרסיבר (נגן CD, פטיפון, טיונר חיצוני וכו'), כשתרצה לשמוע CD למשל, זכור תמיד שהווליום מכוון מאוד גבוה (עבור הק"ב) וזה יכול לגרום נזק לחלק מהרמקולים.
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

HazooM פותח השרשור
כתב
כתב
תגובות: 6805
נתן תודות: 306 פעמים
קיבל תודות: 959 פעמים

שליחה #3 

תודה - :!:

שלח תגובה