הבעיה -
רעש סטטי (humming) בלתי נסבל בשמיעת אוזניות, מה הקשר הוט אתם שואלים? תמשיכו לקרוא.. :>
המערכת שלי במצב הנוכחי כיום -
רסיבר שאליו מחובר ממיר הוט (מג'יק HD) ומחשב נייד, שניהם מחוברים דרך HDMI.
אל המחשב הנייד מחובר DAC דרך USB ואליו מחובר מגבר האוזניות.
לפני שנכנסתי לעניין האוזניות (מגבר אוזניות ודאק) נהנתי תקופה ארוכה מהמערכת כולה ללא בעיות
מאז שקניתי את האוזניות נתקלתי בבעיה שקיימת במערכת שלי והיא רעשי HUMMING חזקים שמתחזקים עם עוצמת הווליום, רעש בלתי נסבל שממש פוגע בחווית השמיעה.
כאן התחיל התהליך הארוך של מציאת המקור לבעיה, רק היום כאשר הגיע לי הDAC שהזמנתי במיוחד על מנת לפתור את הבעיה הזאת שחשבתי שבמקור מגיעה מהמחשב הנייד גיליתי שהבעיה דווקא נובעת ממקור אחר..
המסקנה שאני הגעתי אליה היא -
1) הממירים של הוט שיש בביתי תקולים ושולחים מתח גבוה או משהו בסגנון לרסיבר ומשם זה מגיע למחשב ומשם למגבר אוזניות.
2) אין לי נק' של הוט בחדר והיא מעוברת ע"י כבל ארוך ושלל מגברים דרך חור בקיר לנק' בחדר בצמוד, אולי כל הסיפור הזה הוא הגורם?
3) אולי בכלל קראתי את כל המצב לא נכון והבעיה היא ברסיבר?
המצב כרגע הוא שכל פעם שאני רוצה לשמוע מוזיקה באוזניות דרך המחשב נייד אני צריך לנתק פיזית את הHDMI שמוביל לרסיבר ורק אז אני מקבל שקט, בקיצור מצב בלתי נסבל ולפני שאני פונה להוט שכנראה לא ידעו איך לאכול אותי אשמח לכיוון..
בקיצור השאלות שלי הן:
- האם מישהו אי פעם נתקל במשהו כל כך הזוי?
- האם יתכן שהבעיה אכן נובעת מהתשתית בחדר שלי ?
- אולי זה בכלל הממירים?
- הרסיבר? o_0
תודה מראש על הסבלנות בקריאת העניין, בן.
נ.ב
אם מעניין מישהו איך הגעתי למסקנה התמוהה הזאת, זה התהליך הארוך והמייגע שעשיתי,
שללתי מקורות בזה אחר זה:
1) מגבר אוזניות
2) כרטיס קול של המחשב נייד (נקנה DAC)
3) יציאות USB במחשב הנייד
כאן גיליתי שהרעש בעצם מגיע מהכבל HDMI שמחובר למחשב הנייד והמשכתי בבדיקה:
4) כבל הHDMI שמחבר בין הנייד לרסיבר (החלפתי כבל)
5) ניתקתי את הממיר מהרסיבר והופ שקט מוחלט
6) החלפתי כבל HDMI בין הרסיבר לממיר ועדיין היה רעש
טוב אז בנתיים החשוד העיקרי - הממיר, בדקתי את הרסיבר ללא הממיר מחובר לשלול גם אותו
7) חיברתי בכבל RCA את האייפון שלי ודממה.
טוב אז כנראה שהבעיה נובעת מהממיר עצמו לא? אז המשכתי לבדוק את הממיר:
9) חיברתי את הממיר בכבל SCART לקומפוזיט ועדיין קיים הרעש
טוב אז אחרי כל זה כדי לוודא סופית שהבעיה היא עם המג'יק HD חיברתי במקום ממיר אחר לא HD שיש לי בבית:
10) חיברתי אותו ע"י SCART לרסיבר ושוב חזר הרעש..
אז בקיצור זה גם לא הממיר?