בחירת סטרימר: MINIX-NEO-X8 או Midnight-MX2

מחשבים, חומרה, KODI, NUC, Raspberry pi
שלח תגובה
EyalAgiv פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 6
שם מלא: eyal
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

אני מחפש סטרימר. הייעוד שלו הוא אך ורק להשמעת רשימות מוזיקה/שירים בודדים וסרטים מהמחשב שנמצא בחדר.
בהתחלה חשבתי על dune או popcorn hour אבל כשהתחלתי לחפור קצת באתר קראתי על XBMC ונדלקתי. נראה שיש לו את כל מה שאני רוצה ואפילו הרבה יותר.
עכשיו אני מתלבט בין שני הסרטימרים שדובר עליהם הרבה פה בפורומים:
minix-neo-x8-h (או הדגם בלי h)
http://www.aliexpress.com/item/MINIX-NEO-X8-Android-TV-Box-Amlogic-S802-Quad-Core-2-0GHz-2G-8G-2-4G/1886037518.html

Amlogic 8726 MX/Midnight MX2
http://www.aliexpress.com/item/Amlogic-8726-MX-Dual-Core-XBMC-Full-Download-Android-4-2-Midnight-MX2-TV-Box-1G/1828524573.html

בגלל שאני לא מקצועי מאוד בתחום חשוב לי שתהיה תמיכה במוצר- או בפורומים או תמיכה רשמית.
אשמח אם תוכלו גם להצביע על ההבדלים בין שני המכשירים (פרט למחיר).

דבר אחרון, קראתי על HTPC. אני מבין שמחשבים כאלו יעלו יחסית הרבה (מעל 800) ובגלל זה אני לא הולך על זה, אבל פרט לתאימות המלאה שלהם לXBMC- מה היתרון שלהם על שני הסטרימרים שהבאתי?

תודה!

karpe
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 1396
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 145 פעמים

שליחה #2 

לך על הMX2 לדעתי, עם התקנה של מערכת הפעלה OPENELEC הוא יציב ובשל הרבה יותר מהNEO X8 לסוגיו. לי יש אותו ולעוד חברים שקנו אחריי - מרוצים מאד.

EyalAgiv פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #3 

כמה התעסקות יש עם המכשיר כדי שהוא יריץ XBMC? כמו שאמרתי אני לא הכי מבין בתחום ולמען האמת גם אין לי יותר מדי שעות פנויות להשקיע בזה.
דבר נוסף, מה זאת אומרת עם התקנה של OPENELEC? חיפשתי באינטרנט איך עושים זאת ולא מצאתי, אתה יכול לשלוח לי קישור שמראה איך עושים את זה?
תודה!

karpe
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #4 

הוא מגיע מותקן עם XBMC מהיצרן, אבל עם אנדרואיד. עובד בסה"כ בסדר גמור גם ככה. תוכל לנסות קודם ולראות אם זה מספק אותך.
להתקנת OPENELEC צריך קודם להתקין גירסה 1.1.6 של MATRICOM, ואז להתקין את הOPENELEC.
בגדול זה דורש לשים את הקבצים על כרטיס זכרון, לעשות פעולה מסויימת של תקיעת גפרור בשקע AV תוך כדי חיבור לחשמל, ואז מתקבל תפריט ריקוברי שמאפשר לך לבחור התקנה של קושחה אחרת.

EyalAgiv פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #5 

מצאתי את הלינק הזה ברשת:
https://forum.matricom.net/index.php?p= ... ic=11823.0

זה מה שאני צריך? אני לא בדיוק מבין מה כתוב שם, אבל זה ההתקנה של OPENELEC ל- MX2 ?
אם לא אז אולי תוכל להוסיף קישור רלוונטי שמסביר איך לעשות את זה.

karpe
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #6 

כן, אבל זה רק הקובץ של השלב השני שצורבים את הקושחה של OPENELEC.
קודם אתה צריך לצרוב גירסה 1.1.6 מפה :

https://wiki.matricom.net/i/MX2_Firmware#1.1.6

לפתוח את הזיפ לכרטיס SD שפורמט לFAT32, ולהשתמש בשיטה של הקיסם שציינתי, לא צריך לעשות כלום, התהליך יקרה לבד אחרי שתחבר את החשמל.
בסוף רק לבחור בתפריט REBOOT.
אחרי שהוא עלה בהצלחה עם 1.1.6, מורידים את הקובץ של OPENELEC, כמו שהוא בזיפ לכרטיס SD ריק.
חוזרים על הפעולה עם הקיסם רק שהפעם מגיעים לתפריט שבו צריך לבחור APPLY UPDATE FROM EXT, ואז את הקובץ בכרטיס.
בסיום שוב REBOOT, וזהו, אמור לעלות לך ישר מסך XBMC.

EyalAgiv פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #7 

סבבה אני חושב שאהבתי, רק בשביל הבהירות- את הכרטיס SD אני מכניס לתוך הMX2 ואז זה אמור להתקין את עצמו אוטומטית? או שאני צריך להגדיר למכשיר שיעלה את מערכת ההפעלה דרך ה-SD CARD?
תודה!

karpe
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #8 

כמו שציינתי יש 2 שלבים של עדכון, הראשון נעשה חצי אוטומטית (עם הפעולה של הקיסם), והשני ידנית, צריך לבחור את הקובץ מהכרטיס.
אחרי ההתקנה אין צורך יותר בכרטיס, הקושחה נצרבת למכשיר וזהו. אפשר תמיד גם לחזור אחורה לאנדרואיד אם רוצים.

EyalAgiv פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #9 

אחלה הבנתי,
תודה!

שלח תגובה