שאלה כללית על הצפנת קבצים באינטרנט
- udif
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2082
- נתן תודות: 17 פעמים
- קיבל תודות: 78 פעמים
אני עובד עם keepass על אנדרואיד. התוכנה בקוד פתוח ויש לה הרבה גרסאות צד ג׳ לפלטפורמות שונות.
גרסת ה-PC כוללת פלאג-אין לגיבוי דרך דרופבקס. יד רק לשים לב שגרסת ה-PC הנוכחית עברה ל- NET. ולכן אין גרסאות ישירות שלה לפלטפורמות אחרות. ישנן גרסאות שמקבלות את הדאטאבייס החדש של גרסה 2 אבל הן לא תומכות בפלאגינים החדשים של גרסה זו.
בקיצור במקרה שלך תוכל לעבוד איתה ולסנכרן קובץ מוצפן לדרופבוקס ובחו״ל פשוט תוריד גרסה של התוכנה ל-PC כשאתה שם, (יש גם גרסת portable שלא דורשת התקנה), ותסנכרןֿ את קובץ הססמאות חזרה מדרופבוקס.
עריכה:
אפילו יותר פשוט:
http://techualization.blogspot.de/2013/ ... n-web.html
גרסת ה-PC כוללת פלאג-אין לגיבוי דרך דרופבקס. יד רק לשים לב שגרסת ה-PC הנוכחית עברה ל- NET. ולכן אין גרסאות ישירות שלה לפלטפורמות אחרות. ישנן גרסאות שמקבלות את הדאטאבייס החדש של גרסה 2 אבל הן לא תומכות בפלאגינים החדשים של גרסה זו.
בקיצור במקרה שלך תוכל לעבוד איתה ולסנכרן קובץ מוצפן לדרופבוקס ובחו״ל פשוט תוריד גרסה של התוכנה ל-PC כשאתה שם, (יש גם גרסת portable שלא דורשת התקנה), ותסנכרןֿ את קובץ הססמאות חזרה מדרופבוקס.
עריכה:
אפילו יותר פשוט:
http://techualization.blogspot.de/2013/ ... n-web.html
נשמע רעיון טוב. אני אבדוק.udif כתב:אני עובד עם keepass על אנדרואיד. התוכנה בקוד פתוח ויש לה הרבה גרסאות צד ג׳ לפלטפורמות שונות.
עריכה:
אפילו יותר פשוט:
http://techualization.blogspot.de/2013/ ... n-web.html...
תודה
·
·אני לא מבין את ההבדל בין לשים קובץ מוצפן בשרת של גוגל, דרופבוקס או כל דבר אחר לבין לשים קובץ מוצפן בשרת של lastpass למשל?gilg7 כתב:באותה מידה אני יכול להשתמש באופציה RoboForm Everywhere במקום האופציה הרגילה.......
(באופציה הרגילה שאני משתמש כיום כל סיסמה יושבת על המחשב האישי כקובץ מוצפן לפי אלגוריתם של החברה עצמה)
הסיבה היא שאני מרגיש לא נוח לנהל את כל הסיסמאות ביום-יום על שרתי חברה כלשהיא.
אבל עם קובץ מוצפן שרק אני שולט בהצפנה שלו אני מרגיש בסדר גמור כל עוד זו הצפנה ברמה סבירה, אין לי יותר מדי דברים סודיים: חשבון בנק, אימיילים רגילים וכו'.
גיל...
הרי מה שיושב בשרת של lastpass זה ה"קובץ" המוצפן של הסיסמאות שלך ורק לך יש את המפתח. הקובץ מוצפן ברמה מאוד גבוהה והפתיחה של הקובץ מתבצעת תמיד על המחשב הלוקלי ולא אצלהם.
בשביל לקחת דברים בפרופורציה, מי שהצליח לפרוץ לשרתים של lastpass, לגנוב את הסיסמאות ולפרוץ אותם כנראה היה מוצא דרך לעשות את זה בצורה הרבה יותר קלה ו/או היה מוציא צו בית משפט לגוגל, פייסבוק וכדומה ומקבל גישה ישירה לחשבון שלך.
דרך אגב, ל- lastpass יש אפשרות להגדיר שהסיסמאות יישבו ב- data center האירופי שלהם.
ההצפנה קניינית שלהם ז"א שאני תלוי בהם וגם בשרת שלהם.avirokach כתב:·אני לא מבין את ההבדל בין לשים קובץ מוצפן בשרת של גוגל, דרופבוקס או כל דבר אחר לבין לשים קובץ מוצפן בשרת של lastpass למשל?......
הרי מה שיושב בשרת של lastpass זה ה"קובץ" המוצפן של הסיסמאות שלך ורק לך יש את המפתח. הקובץ מוצפן ברמה מאוד גבוהה והפתיחה של הקובץ מתבצעת תמיד על המחשב הלוקלי ולא אצלהם.
בשביל לקחת דברים בפרופורציה, מי שהצליח לפרוץ לשרתים של lastpass, לגנוב את הסיסמאות ולפרוץ אותם כנראה היה מוצא דרך לעשות את זה בצורה הרבה יותר קלה ו/או היה מוציא צו בית משפט לגוגל, פייסבוק וכדומה ומקבל גישה ישירה לחשבון שלך.
דרך אגב, ל- lastpass יש אפשרות להגדיר שהסיסמאות יישבו ב- data center האירופי שלהם....
קובץ שאני הצפנתי לבד אני יכול לשים ב 2 מקומות לא תלויים.
לא רוצה שכל הסיסמאות שלי ינוהלו ע"י חברה אחת. לא בגלל פרטיות כמו בגלל תלות בהם.
אולי זה נשמע סתם התקטננות אבל לכל אחד יש את הדברים שהוא אוהב ולא אוהב.
שורה תחתונה: אני אנסה את הכיוון של GnuPG או פתרון כמו שהציע udif להשממש ב keepass , לגבות על drive חיצוני ובמקרה קצה להוריד אותה למחשב שעליו אני נמצא למטרת קריאת הקובץ במקום.
הפתרון עם GnuPG נראה יותר טוב בעיניי כי הוא לא תלוי באף חברה מסחרית.
ההצפנה של LastPass מבוססת על סטנדרטים, אוי ואבוי אם היה מדובר במשהוא קנייני.
קובץ שאתה הצפנת לבד אתה בהחלט יכול לשים איפה שאתה רוצה. הבעיה עם זה היא שרמת המעקב (monitoring) שיש לך על מקום כזה היא בערך אפס, להבדיל ממה שחברה כמו LastPass יכולה להרשות לעצמה ואפילו נדרשת לעשות.
לא רק זה, בעבר כשהיו בעיות ההתנהלות שלהם הייתה כל-כך שקופה והגונה, למופת ממש - וזה יותר ממה שאפשר לאמר על על סתם שרתי איכסון/ענן.
קובץ שאתה הצפנת לבד אתה בהחלט יכול לשים איפה שאתה רוצה. הבעיה עם זה היא שרמת המעקב (monitoring) שיש לך על מקום כזה היא בערך אפס, להבדיל ממה שחברה כמו LastPass יכולה להרשות לעצמה ואפילו נדרשת לעשות.
לא רק זה, בעבר כשהיו בעיות ההתנהלות שלהם הייתה כל-כך שקופה והגונה, למופת ממש - וזה יותר ממה שאפשר לאמר על על סתם שרתי איכסון/ענן.
ואין לך "געוואלד געצרוכען"
שאין לו את ה-"פארפאלן" שלו...
שאין לו את ה-"פארפאלן" שלו...
שלגון,שלגון כתב:ההצפנה של LastPass מבוססת על סטנדרטים, אוי ואבוי אם היה מדובר במשהוא קנייני.
לא רק זה, בעבר כשהיו בעיות ההתנהלות שלהם הייתה כל-כך שקופה והגונה, למופת ממש - וזה יותר ממה שאפשר לאמר על על סתם שרתי איכסון/ענן....
לא התכוונתי לסטנדרט של ההצפנה אלא לאפשרות לפתוח את הקובץ ע"י תוכנה אחרת.
מכל מקום אני מניח שאתה צודק.
גם קבצים של Word לא היה אפשר לפתוח הרבה שנים בלי התוכנה שלהם ורוב האנשים לא מחו.
אבל לפחות אני מנסה שהקובץ שלי יוכל להיפתח ע"י תוכנה שהיא לא של חברה מסויימת.
אם לא יהיה לי פתרון נוח אחר אני אולי אעבור ל LastPass.
תודה