שאלה כללית על הצפנת קבצים באינטרנט
רוב האנשים מנהלים את כל הסיסמאות על המחשב או על שרת עם תוכנה לניהול סיסמאות כמו roboform.
עכשיו נניח שמישהו נמצא בחו"ל או בבאר-שבע בלי המחשב והטלפון נייד וצריך דחוף לגשת לאתרים שונים: דואר, בנק, וכו'.
אם הסיסמאות שלו נמצאות על שרת של התוכנה אז אין לו בעיה. אבל אם הסיסמאות נמצאות על המחשב האישי בבית.....
במקרה כזה צריך איזה מקום באינטרנט שקל לגשת אליו (סיסמא אחת שתמיד זוכרים ולא משנים אף פעם) ושם נמצא קובץ טקסט מוצפן עם כל הסיסמאות ?
אשמח לשמוע טיפים על איך אנשים פותרים את זה.
ז"א איפה שמים את הקובץ סיסמאות ואיך מצפינים אותו
עכשיו נניח שמישהו נמצא בחו"ל או בבאר-שבע בלי המחשב והטלפון נייד וצריך דחוף לגשת לאתרים שונים: דואר, בנק, וכו'.
אם הסיסמאות שלו נמצאות על שרת של התוכנה אז אין לו בעיה. אבל אם הסיסמאות נמצאות על המחשב האישי בבית.....
במקרה כזה צריך איזה מקום באינטרנט שקל לגשת אליו (סיסמא אחת שתמיד זוכרים ולא משנים אף פעם) ושם נמצא קובץ טקסט מוצפן עם כל הסיסמאות ?
אשמח לשמוע טיפים על איך אנשים פותרים את זה.
ז"א איפה שמים את הקובץ סיסמאות ואיך מצפינים אותו
פשוט מאוד, משתמשים בשרות מרכזי לניהול סיסמאות.
אני לדוגמה משתמש ב-1Password:
https://agilebits.com/onepassword
Batnun
.
Batnun
.
אני, אישית, עם LastPass ואין לי את הבעיה הזאת. למעשה, ל- LastPass יש פיצ'ר חכם שמאפשר לך ליצר סימאות חד פעמיות שאתה יכול להדפיס ולשמור בארנק (בנוסף לסיסמה הראשית) כך שאפילו אם אתה צריך להכנס לאיזה שירות ממחשב ציבורי ואתה לא רוצה להשתמש בסיסמא הראשית (מי יודע, אולי יש שם key logger) אז אתה משתמש בסיסמא החד פעמית.
אם אתה מתעקש על שימוש בתוכנה מקומית אז אם זה משהוא שיש לו התקנה portable אתה יכול להתקין אותה על Disk on Key. או להחזיק את הקובץ המוצפן של הסיסמאות על DoK בתוך קובץ מוצפן (True Crypt) או באיזה שירות ענן סטייל dropbox.
היה על הנושא דיון די סוער לפני די הרבה זמן. אתה מוזמן לקרוא.
אם אתה מתעקש על שימוש בתוכנה מקומית אז אם זה משהוא שיש לו התקנה portable אתה יכול להתקין אותה על Disk on Key. או להחזיק את הקובץ המוצפן של הסיסמאות על DoK בתוך קובץ מוצפן (True Crypt) או באיזה שירות ענן סטייל dropbox.
היה על הנושא דיון די סוער לפני די הרבה זמן. אתה מוזמן לקרוא.
ואין לך "געוואלד געצרוכען"
שאין לו את ה-"פארפאלן" שלו...
שלגון, קראתי את הדיון הזה.שלגון כתב:אני, אישית, עם LastPass ואין לי את הבעיה הזאת. למעשה, ל- LastPass יש פיצ'ר חכם שמאפשר לך ליצר סימאות חד פעמיות שאתה יכול להדפיס ולשמור בארנק (בנוסף לסיסמה הראשית) כך שאפילו אם אתה צריך להכנס לאיזה שירות ממחשב ציבורי ואתה לא רוצה להשתמש בסיסמא הראשית (מי יודע, אולי יש שם key logger) אז אתה משתמש בסיסמא החד פעמית.
היה על הנושא דיון די סוער לפני די הרבה זמן. אתה מוזמן לקרוא ....
איזו שיטת הצפנה מומלצת לקובץ טקסט שנמצא למשל על dropbox ואני ניגש אליו ממחשב זר בלי שיש לי DOK ?
תודה, אני אבדוק.Batnun כתב:פשוט מאוד, משתמשים בשרות מרכזי לניהול סיסמאות.
Batnun
....
·gilg7 כתב:שלגון, קראתי את הדיון הזה.......
איזו שיטת הצפנה מומלצת לקובץ טקסט שנמצא למשל על dropbox ואני ניגש אליו ממחשב זר בלי שיש לי DOK ?...
סתם קובץ טקסט רגיל שמכיל חומר רגיש? להעלות ככה ל- dropbox? זה לא רעיון כל-כך טוב: http://www.wired.com/2011/05/dropbox-ftc/
ואין לך "געוואלד געצרוכען"
קובץ טקסט מוצפן איכשהושלגון כתב:·......
סתם קובץ טקסט רגיל שמכיל חומר רגיש? להעלות ככה ל- dropbox? זה לא רעיון כל-כך טוב: http://www.wired.com/2011/05/dropbox-ftc/...
נראה מעניין, התחלתי קצת לקרוא יש המון הסברים....
תודה
- eg99
- חבר ותיק

- תגובות: 2999
- נתן תודות: 114 פעמים
- קיבל תודות: 58 פעמים
אני משתמש ב passwordsafe.
יתרונות:
קוד פתוח, מנוהל על ידי מומחי אבטחה (משלנו), תואם כמעט לכל מכונה או מע הפעלה שמדמיינים.
קובץ הסיסמאות מוצפן באמת, וניתן לשים אותו על ה DROPBOX.
נגיש גם מהנייד (באשר הוא) וגם מכל מחשב שעליו מותקן לכם הדרופבוקס, או מגרסת DOK.
חסרונות:
ממשק משתמש לא מדהים.
פחות נפוץ (זה כנראה טוב להגנה ופחות לחווית המשתמש)
יתרונות:
קוד פתוח, מנוהל על ידי מומחי אבטחה (משלנו), תואם כמעט לכל מכונה או מע הפעלה שמדמיינים.
חסרונות:
ממשק משתמש לא מדהים.
פחות נפוץ (זה כנראה טוב להגנה ופחות לחווית המשתמש)
ערן
ואם אתה נקלע למקום בלי המחשב וה DOK שלך ?eg99 כתב:אני משתמש ב passwordsafe.
יתרונות:
חסרונות:
ממשק משתמש לא מדהים.
פחות נפוץ (זה כנראה טוב להגנה ופחות לחווית המשתמש)...
נניח לצורך העניין אינטרנט בחו"ל (כמו שהיה פעם אינטרנט קפה) ?
אני מחפש דרך לנהל את הסיסמאות על המחשב האישי (ולא בענן) ביום-יום . לזה אני משתמש ב roboform אבל בלי השירות Anywhere שלהם.eg99 כתב:gilg7,
לא הבנתי בדיוק את הבעיה שאתה מתאר.
תוכל להסביר למה אתה מתכוון?...
אבל למקרי חירום בלבד אני רוצה להחזיק קובץ סיסמאות עם הצפנה חזקה באינטרנט.
- חבר ותיק

תוכל להיות יותר ספציפי כשאתה רושם "באינטרנט"?gilg7 כתב:אבל למקרי חירום בלבד אני רוצה להחזיק קובץ סיסמאות עם הצפנה חזקה באינטרנט..........
דרופבוקס גם יושב באינטרנט, ואני מתייחס למידע בו כאילו הוא ב PUBLIC...
היתרון בדרופבוקס (ודומיו) זה שאם אתה משנה סיסמה כלשהיא, אתה לא צריך לזכור לעדכן בעוד מקום.
אם אתה מתכוון למקום באינטרנט שלא צריך סיסמת גישה - גם טוב, רק שיש חשש שהוא ימחק (בטעות או בזדון) או יוחלף...
בכל מקרה תצטרך את "האפליקציה" הפותחת - על DOK או על הנייד או להוריד מהאינטרנט למחשב המארח (אם אפשרי).
אם לא הבנתי את כוונתך, נסה להסביר שוב
תראה, אם הייתי יותר ספציפי אז לא הייתי מבקש ייעוץeg99 כתב:תוכל להיות יותר ספציפי כשאתה רושם "באינטרנט"?......
דרופבוקס גם יושב באינטרנט, ואני מתייחס למידע בו כאילו הוא ב PUBLIC...
היתרון בדרופבוקס (ודומיו) זה שאם אתה משנה סיסמה כלשהיא, אתה לא צריך לזכור לעדכן בעוד מקום.
אם אתה מתכוון למקום באינטרנט שלא צריך סיסמת גישה - גם טוב, רק שיש חשש שהוא ימחק (בטעות או בזדון) או יוחלף...
בכל מקרה תצטרך את "האפליקציה" הפותחת - על DOK או על הנייד או להוריד מהאינטרנט למחשב המארח (אם אפשרי).
אם לא הבנתי את כוונתך, נסה להסביר שוב...
העניין הוא שאני מרוצה מאוד מ roboform אבל קרה לי לאחרונה שהייתי בלי כלום עליי ורציתי לגשת למספר חשבונות שלי ולא יכלתי.
אז בשביל הפעמים הבאות אני רוצה ליצור סוג של גיבוי מוצפן באינטרנט.
למשל, חשבתי על יצירת חשבון google (או Dropbox) עם סיסמא מאוד קלה שאני לא אשנה בחיים ושם יישב קובץ טקסט עם הסיסמאות.
אבל הקובץ עצמו צריך להיות מוצפן היטב.
אבל לפני זה רציתי שלמוע איך אחרים מתמודדים עם המצב.
מקווה שהסברתי את הצורך.
- חבר ותיק

כאן הבעיה.אבל הקובץ עצמו צריך להיות מוצפן היטב....
איך תפתח את הקובץ?
אתה צריך "תוכנת הצפנה" שתדע לקבל את הסיסמה (מפתח) שלך, ולפענח את הקובץ.
היא גם צריכה להיות טובה ספיק כדי שהמפתחות לא יסתובבו פתוח ולא ישארו בשום מקום, ולהצפין את הקובץ שוב אם היה בו שינוי.
עכשיו, איפה "תהיה" התוכנה הזו?
או איתך (על הטלפון, מחשב, DOK,...) או אפילו להורדה מהרשת.
כלומר - הפתרונות שהוצעו בשרשור עונות על הבעיה שהצגת - גם תוכנה טובה וגם קובץ שאין חשש שיפרץ אם מישהו יצליח לפתוח אותו (באמצעים בגבולות הסביר כמובן) גם אם תהיה לו גישה.
ערן
כן, זאת הבעיה בדיוק.eg99 כתב:כאן הבעיה.......
איך תפתח את הקובץ?
אתה צריך "תוכנת הצפנה" שתדע לקבל את הסיסמה (מפתח) שלך, ולפענח את הקובץ.
היא גם צריכה להיות טובה ספיק כדי שהמפתחות לא יסתובבו פתוח ולא ישארו בשום מקום, ולהצפין את הקובץ שוב אם היה בו שינוי.
עכשיו, איפה "תהיה" התוכנה הזו?
או איתך (על הטלפון, מחשב, DOK,...) או אפילו להורדה מהרשת.
כלומר - הפתרונות שהוצעו בשרשור עונות על הבעיה שהצגת - גם תוכנה טובה וגם קובץ שאין חשש שיפרץ אם מישהו יצליח לפתוח אותו (באמצעים בגבולות הסביר כמובן) גם אם תהיה לו גישה.
...
אני אחשוב על משהו
תודה
·
באותה מידה אני יכול להשתמש באופציה RoboForm Everywhere במקום האופציה הרגילה.שלגון כתב:אם אתה ממילא מתכנן לשים את קובץ הסיסמאות שלך ברשת, אז למה לא LastPass?...
(באופציה הרגילה שאני משתמש כיום כל סיסמה יושבת על המחשב האישי כקובץ מוצפן לפי אלגוריתם של החברה עצמה)
הסיבה היא שאני מרגיש לא נוח לנהל את כל הסיסמאות ביום-יום על שרתי חברה כלשהיא.
אבל עם קובץ מוצפן שרק אני שולט בהצפנה שלו אני מרגיש בסדר גמור כל עוד זו הצפנה ברמה סבירה, אין לי יותר מדי דברים סודיים: חשבון בנק, אימיילים רגילים וכו'.